-
IT café
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Legyetek szívesek, ne civakodjatok! Köszönöm!
A téma - bár nagyon szorosan nem kapcsolódik az iPhone 11-hez - elfér itt mindaddig, amíg normális hangnemben történik a diskurzus. -
niof
addikt
válasz 7Heads Drago #6599 üzenetére
Szerintem mint minden technikai eszköz, ez is részben használatfüggő, részben meg azon is múlik, hogy épp tökéletes állapotú volt e az eszköz, már legyártáskor, mikor újan megvetted.
Én a 11-et még mindig a 2016-os (de 2017 februárban vásárolt) SE 5W töltőjével, és a hozzá kapott kábellel töltöm, semmi baja, köszöni jól van. A kábel picit koszos, de nem annyira, amit csipesszel fognál meg, tényleg csak picit. Van gyorstöltőm is, de csak akkor használom, ha muszáj, ha mondjuk elfelejtettem, hogy tölteni kellene.
Hozzáteszem, nagyon ritkán tartom a kezemben töltés közben a készüléket. Bedugom, és otthagyom, nem piszkálom. Ha feltöltött, rendesen megfogom a csatlakozót, és kihúzom, nem a kábelnél fogva. Engem még úgy tanítottak, hogy a villásdugót sem a kábelnél fogva kell kitépni a fali aljzatból. Ja, és a töltő sosincs kihúzva a konnektorból, esetleg akkor, ha a gyorstöltő kell (klímahisztisek kíméljenek).
Ezzel ellentétben apám (szintén 2016-os SE-vel kezdte) már 3 kábelt elhasznált, mert egyfolytában a kezében van a telefon akkor is, ha töltőn van, és sorban foszlottak szét a kábelei. De a töltője patika.
Amúgy a teló oldali vége ment szét apámnál is, ahol a keze hozzáért a szigeteléshez. Valószínűleg az izzadtság is rásegített, nem minden műanyag bírja. Pl. nálam a Casio óraszíjak (műanyag) nem bírnak egy évet sem, berepedezik, és széttörik. A harmadik csere után vettem hozzá szőtt kevlár szíjat, az rajta van 8 éve, és még jó. Haverom pont ugyanilyen órája, mint az enyém, egy hónappal utánam vette, mert nagyon megtetszett neki, még mindig a gyári szíjjal rendelkezik, pedig nem a szekrényben tartja, és csak kopásnyomok vannak rajta, semmi más.
Egyébként az összes lightning csatinál igaz, hogy időnként egy gemkapoccsal ki kell piszkálni a szöszt belülről, mert a csati alján hajlamos összegyűlni, amit még össze is préselsz, mikor enni adsz a telónak. Több ismerősöm is azt gondolta, hogy a csati ment tönkre (a telefonon), mert nem, vagy instabilan töltött a telója. Elkértem tőlük, és miután meggyőződtem a helyzetről, néhány évnyi belepréselt szmötyi kitakarítása után úgy cuppant be a helyére a lightning, mintha új lett volna.
Szóval, ha csak az elektronika nem megy tönkre, vagy nem valami barbár módon van használva, semmi baja nem lesz egy 3 éves töltőnek.[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz trebrona #6604 üzenetére
& Drago
Azért nem úgy kell elképzelni, hogy nekiesek, és kotorászok benne, mint egy eszement. Ésszel, finoman ki lehet szedni minden gond nélkül. Volt már hogy injekciós tűvel pucoltam, mert az akadt a kezembe, nem lett baja. Amúgy a fogpiszkáló nem túl vastag bele?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Zozo0525
őstag
sziasztok. 11 pro is ide tartozik? vagy a pro külön topic?
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Korábban kérdeztem, hogy a telefon tudja-e a wifi 6 szabványt és ugye kiderült, hogy igen. Most megvan a wifi6os router, az iphone csatlakozott is, de honnan tudom, hogy wifi6-ként?
Nekem samu S22 ultrám van, ott a wifi jelnél van egy 6-os, így az tuti, itt nincs hasonló?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
niof
addikt
válasz MikeWazowski #6612 üzenetére
Nekem 6-os routerem van, de semmi nem látszik az ikonon.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
kutga
nagyúr
Szerintem nincs ilyen jelzés. Sem.
Let the Zone take me if I am.
-
Zozo0525
őstag
szerintem sincs, vagy csak én nem találok?
[link] -
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Mindenkinek!
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Yettel e-sim megjött ma, iPhone 11-be lennem, qr kód leolvas, minden a leírás szerint csinálva, azt írja hogy aktiválás, kb 10 perce és nem aktív, repülő mód és újraindítás megvolt de nincs változás
mit kell még csinálni vagy mennyi idő után lesz aktív a kártya ? -
juve600
nagyúr
válasz SpongyaBob #6620 üzenetére
igen
-
7Heads Drago
veterán
válasz trebrona #6618 üzenetére
Telekomnál csak rányomtam a qr kódra és kész is volt.
Az iPhoneoknak vannak problémái a Yettel hálózatával.
Pont ez miatt váltottam át a lányomnak a simjét is Telekomra. Semmit se ér az alacsony előfizu ha közben nem stabil a kapcsolat.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
juve600
nagyúr
válasz 7Heads Drago #6622 üzenetére
Átvétel után bármikor azonnal aktiválható az eSIM, de a hozzá tartozó előfizetés aktiválása előfordulhat, hogy legfeljebb 72 órát vesz majd igénybe.
-
trebrona
nagyúr
Yettel postán küldi, nem online. Privátomban telekom, a cégesemben Yettel eSIM van, egyikkel sincs probléma, pedig én járom az országot rendesen.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
esbii22
őstag
Én is most váltottam Yettel előfizuról telekomra. Holnap este 8 körül a fizikai Yettel SIM megszűnik, és utána tudom aktiválni a telekom eSIM-et.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
7Heads Drago
veterán
-
juve600
nagyúr
válasz 7Heads Drago #6626 üzenetére
ok, de nekem feltöltőkártyás verzió kellett és az nincs a telekomnál ..................
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
A tervezett szerint meddig lesz támogatása a 11-esnek?
Szabad még ilyet venni? Megállja a helyét?
Köszi! -
esbii22
őstag
válasz TestamentDNR #6628 üzenetére
Bőven megállja a helyét. Még két főverziót biztos megkap a korábbi modellek támogatottsága alapján.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
őstag
Nekem 13 Pro-m van, az asszonynak vettem most egy 11-est és miközben telepítettem a programjait rá azon töprengtem, hogy mi a francnak adtam ki annyi pénzt azért, mikor ez a mindennapos használat során szinte ugyanaz. Aztán megmagyaráztam, hogy a kamera miatt, de igazából csak a zoom kamera miatt, mert a sima kamerája ennek is nagyon jó. Szóval az nehezebb, meg szögletesebb, ezért férfiasabb, úgyhogy azért. Ennyit arról, hogy szabad-e ilyet venni.
-
moordavid
aktív tag
Bőven megállja Fürge, stabil és jó akku-üzemidő. Még két főverzió iOS tuti benne van.
"Like tears in rain."
-
lmno
őstag
3 év után is ugyanolyan gyors, mint új korában + kihúz 1 napot az akksija.
Biztos jó az OLED, 120hz meg a jobb kamera, de nem annyival hogy 5-600 ezret kipengessek érte. Mert érdemben csak a Pro modellek nyújtanának valami pluszt ehhez képest. -
TestamentDNR
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
Nagyon afelé hajlok, hogy visszatérnék alma frontra a droidról, de kezdésből nem vennék 250-ért telefont, epdig nagy vágyam egy 12 mini. :)
Így gondoltam, megpróbálkozom egy jó állapotú 11-essel, aztán max majd upgrade-elek egyszercsak. :)80%-os akkuval is kihúz még egy napot?
-
pcnet
addikt
Nálam simán kihúz egy napot 86%os akksival, pedig Ingressezek is. Na az eszi, de az egy nap akkor is megvan ha melóból hazafelé 20 percet játszom.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
moordavid
aktív tag
válasz TestamentDNR #6633 üzenetére
A 80%-os akku már lehet hüm hüm hüm lenne üzemidőben. Én inkább keresnék valamivel jobb állapotban lévőt. Persze használati szokástól függően ez is kibírhat egy napot.
De ha lehet az ember vállán csücsülő kisördög: miért nem kezded rögtön egy iphone 12 minivel? Hátha lesz egy guszta BF akció még novemberben"Like tears in rain."
-
-
őstag
válasz TestamentDNR #6636 üzenetére
Vigyázz, mert ténylegesen 249.990, azaz 10 forint miatt ugrik a 3 év gari, csak 2 jár rá.
[ Szerkesztve ]
-
rellif
senior tag
válasz TestamentDNR #6639 üzenetére
Lehet tölteni.
A gyorstöltéshez Apple USB-C–Lightning-kábelt és az alábbi adapterek valamelyikét kell használni:
18, 20, 29, 30, 35, 61, 67, 87, 96 vagy 140 wattos Apple USB-C hálózati adapter
Külső gyártó hasonló teljesítményű USB-C hálózati adaptere, amely támogatja az USB Power Delivery (USB-PD) elnevezésű szabványt -
moordavid
aktív tag
válasz TestamentDNR #6639 üzenetére
Az már bírni fogja A gyári 20w töltővel simán lehet tölteni, annyit vesz a teló amennyi neki kell. Optimalizált töltéssel mehet maxi lelkinyugival az esti töltés.
"Like tears in rain."
-
pcnet
addikt
válasz 7Heads Drago #6642 üzenetére
Nekem pár nap alatt megtanulta. Max egy hét volt. De végül nem használtam, mert munkám miatt változó mikor kelek.
Szerk: SE 2020 topicban keress rá az optimalizált akkutöltésre. Valaki linkelte, hogy miknek kell bekapcsolva lenniük. Lehet Nálatok valami beállítási gubanc van.
[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
TestamentDNR
aktív tag
Igen, ezt néztem én is. De egyszerűen nem vagyok hajlandó annyit telefonra költeni egyelőre. Előbb megfutom a 11-essel a körömet, és ha annyira megfog és időtálló, akkor ok. :)
Egy 100k-s droiddal élek együtt 2+ éve, és működik. Előtte SE 1.gen-em volt, de az felidegesített az akku problémáival (40-ről 1%-ra 1mp alatt, és épphogy elmúlt 1 éves). -
Cranberries
aktív tag
Sziasztok!
Nekem tegnap sikerült beszereznem egy 128 GB-os fehér színű készüléket. A gyártás dátuma: 2022. 09. 11.
Az akkumulátor kapacitásáról még (nagyon) korai lenne nyilatkoznom, de az már most látszik, hogy parádés lesz.
Azt szeretném kérdezni, hogy ti milyen kijelzővédő üveget ajánlanátok hozzá? Ha javasoltok valamilyet szeretném a linkjét is elkérni. Köszönöm! -
7Heads Drago
veterán
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz Cranberries #6645 üzenetére
Amindenit, az nagyon friss.
Mennyiért lőtted, ha nem titok? -
O.CS
aktív tag
válasz TestamentDNR #6647 üzenetére
Én is egy 128GB-os telót vettem 2022.06-havi gyártással 195-ért.Bontatlan volt.
-
Dzseno
tag
Sziasztok! Vettem egy 11est és a régi 7est dolgozos telonak használnám tovabb. Meg lehet azt oldani h ne keljen mindig a sim kártyával sz@rakodni?E-simmel esetleg lehet használni a kártyát is párhuzamba a másik készülékben? koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest