-
IT café
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comecee
csendes tag
-
-
dns120
újonc
válasz thomech #2354 üzenetére
Első és legfőbb véleményem hogy ha nem mindegy a pénz akkor 4C, rendes 2 év garanciával az ugye 54E a P8 lite pedig 75. Nem éri meg a +50%-ot. Kamerája szerintem egy szinten van, a P8 Lite képébe nagyítva az tűnt fel hogy nagyobb szemcsék vannak, azaz a 4c picit jobban mos. Mindkét telefon képe csak telefonon mutat, gépre téve már elég zajos 13mp ide vagy oda, mindenki mondta jaj de szép képet csinál, de egy 9x13-as képet is nehéz kinyomtatni belőle, csak ha tökéletesek voltak a fényviszonyok. Szóval a kamera rész számomra egyenlő bennük, ami különbség van az szerintem szoftveres. Hang.. Na abban nyerő a P8 lite, fülessel és kihangosítva is hangzásban és max. hangerőben egyaránt alul marad a 4C. Dinamikusabb, fülessel aki hangosabban szereti (bár hallásromlást okozhat! ) annak P a nyerő. A Honornál először kicsit olyan volt az érzésem mintha mono lenne a hallgatott zene. Egy szóval kifejezve élettelibb a P8-é. Ugye a másik előny a hangszóró elhelyezkedése, Ha zenét hallgatok vele otthon alap hogy a 4C-t fordítva kell letenni hogy halljam, a P8-nál pedig ha megnyitok egy videót néha csak nézek hogy nincs hang, tökéletesen lefogom az ujjammal, csak az a megoldás hogy másik irányba kell elfordítani, ebben legalább segítségre vannak a szoftveres gombok, ha fix érintők lennének rá kéne szokni a balkezes visszalépéshez Kijelző erősebb fényű a 4C-nél, balatoni napsütésben sem volt vele problémám, egy tesztben P8-ét látták erősebbnek de ha ezen maxra veszem nem zavaróan erős míg a 4C-nél maxon már zavart nagyon (lakásban próbálva mindkettő). Én ezt a részt a kb. mindegy kategóriába sorolnám. Honorral gazdaságos használattal 4 napig is elvoltam 5,5 óra kijelzőidővel, persze minden nap neteztem, használtam rendesen csak amikor az extra dolgok nem kellettek akkor ultra módba tettem. Aki éjjel-nappal online akar lenni annak biztos kevesebb. Mivel ellopták eltűnt a kép is, de volt olyan kijelzőképem amin 6,5 óra volt a bekapcsolt kijelző, 3 nap használat mellett. P8 L biztos nem hozza ezt, így első napok is ezt mutatják, már a % is láthatóan gyorsabban csökken. Icipicit könnyebb kezelni a P-t, vastagabb a honor és nehezebb 30 grammal, féltem is tőle de mivel 95 kiló vagyok 190 centivel gondoltam belevágok, csak elbírom Ami idegelt a Honornál az a hátlap recsegése. Halkan mindig megreccsent amikor felvettem az asztalról, odáig nem jutottam el vele milyen ha kis fecnit teszek alá 2 oldalról, elvileg megoldja. Maga a telefon picit gyorsabb volt, a p8L néha többet gondolkodik, persze nem zavaró szinten. Ami bennem is erősebben megmaradt az a zenei képesség, ha sokat használod akkor P8L kell neked.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok. Most cseréltem le a jó öreg P6-omat egy ilyen telóra. Telekomos, nem független és a 2 kártyás menü sincs, pedig a foglalatba látszik a nano sim helye. 2 kérdésem lenne. Az egyik root nélkül van lehetőség a reklámok blokkolására (nem csak böngészőben)? A másik pedig az lenne hogy most b130 van rajta, lehet vissza rakni emui 3.0-ás romot? Ugyanis van egy Alcatel One Touch Watch-om ami működik a telefonnal, csak éppen amint lezárom a kijelzőt, elfelejti a telefon hogy engedélyeztem az óra alkalmazásában az értesítéseket. A párom P7-jén nincs ilyen gond. Köszönöm a válaszokat. Ui: A program védetté van téve és fut a háttérben is.
[ Szerkesztve ]
-
szabkrisi
csendes tag
Üdv! azt szeretném kérdezni , hogy a b311 egyes firmwareról hogy kell firssíteni más firmwarera?
-
la5z10th
tag
Sziasztok!
Vettünk a családba egy ilyen (független) készüléket és olyan gond van vele, hogy a SIM kártyát bele rakva (1. foglalatba /bluemobile/) nagyon ritkán működik a hívás része!
Hívás kezdeményezésnél kb.20-30másodpercig tárcsázza a számot mire kicsörög, de gyakran nem is indítja el a hívást!
Fogadásnál meg 90%-ban nem elérhető!!!Térerő (hálózat) szokott lenni amikor próbáljuk!
Többször ki-és be raktuk a kártyát, illetve kicseréltük Telekomos-ra és ugyanaz a helyzet!!!Érdeklődnék, hogy tapasztalt-e valaki ehhez hasonlót és hogyan orvosolta?
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz szabkrisi #2358 üzenetére
b311 az milyen? Az csak akkor szokta ki írni (ha az emlékeim nem csalnak) ha a 046b vagy a 049 vendor mappába található update.app nem lett feltéve.
(#2359) l88t
Szerintem vidd vissza mert lehet, hogy a SIM foglalatnak van baja. ha több kártyával is csinálja.
(#2357) Marley91
A Telekomos alapból Single SIM-es ha dual SIM-esre szeretnéd ahoz kikell nyitni a Bootloadert, és utána Huawei P8 Lite Dual SIM ALE-L21 Firmware V100R001C432B046b (Android 5.0, EMUI3.1, EU verzió) ROM-ot fel tenni, meg a vendor mappában lévő update.app-ot is akkor dualos lesz a B049 végűvel pedig vissza lehet álltani SINGLE SIM-re
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz szabkrisi #2358 üzenetére
Lehet frissíteni a 3 gombos módszerrel az update app-ot az SD kártya dloald mappájába másolva telefont kikapcsolod és a Hangerő le a Hangerő fel és a bekecspóló gomb egyszerre nyomásával még a frissítés el nem indul, vagy a Frissítések menübe belépve alul Menü/Helyi Frissítés/Teljes csomag UPDATE.APP a telefon elindul frissítő módba.
Van egy harmadik módszer a számtógépen keresztül, fastboot módszerrel..
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz szabkrisi #2363 üzenetére
Mint mondtam töltesd le a 049-es ROM-ot és ott a vendor mappából az updatet.appot telepítsd. HAngsulyozom a 049-ben a vendor mappába lévő update.app csak a 049 működik. A 046b-ben lévő a 046b-vel és a 052 vel működik
A lent felsoroltakból melyik ROM-ot szereted volna fel tenni????
(V100R001C432B049, Android 5.0, EMUI3.1, EU Globál verzió)
V100R001C432B041c Estonia_Finland_Greece_Hungary_Latvia_Lithuania_Slovakia_Sweden_Austria_Denmark_Czech Republic_Channel-Others_Android 5.0_EMUI 3.1
V100R001C432B046b (Android 5.0, EMUI3.1, EU verzió)
V100R001C432B049 Android 5.0 Lollipop Hungary
V100R001C432B052 (Android 5.0, EMUI3.1, Általános EU verzió)
Írtam egy privátott
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Zsocy155 #2366 üzenetére
Nem látod rosszul mert olyan ROM-ot erőltet rá amelyik nem jó hozzá..
(#2367) szabkrisi
Bootloader nyitva van? Milyen a telefon szolgáltatós vagy független?
Töltsd le ezt
csomagold ki, és a dload mappát másold az SD gyökerébe. Ettől dual SIM-es lesz mivel az 052 csak ez műkődik[ Szerkesztve ]
-
MeGabee
senior tag
válasz Zsocy155 #2366 üzenetére
Az övé is az,csak rom cserénél nem rakta fel a vendor mappát.
Illetve a 009 Voda romnál írt ki nekem hasonlót,mielőtt rendesen települt volna.(#2370) szabkrisi: Na az az igazi szop@s,amikor egy féltéglásított telefont hozzádvágnak Wifi megy?Mert amikor nekem így ragadt,akkor wifi se volt rajta.
[ Szerkesztve ]
"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
bubus66
nagyúr
válasz MeGabee #2369 üzenetére
(#2369) MeGabee
Hát igen és akkor barkázzuk ki melyik ROM volt rajta.
(#2371) szabkrisi
Igen tudnék segíteni de csak estefelé mert most más dolgom van de az oldalamon le van írva képekkel. Ha esetleg nem mennem akkor a Team wieweren megpróbálok segíteni
[ Szerkesztve ]
-
MeGabee
senior tag
válasz szabkrisi #2374 üzenetére
Ezt töltsd le,és rakd egy dload nevű mappába az SD kártyára.Utána Beállítások/Frissítő/Helyi frissítés-ből indítsd el.Ha ez nem segít,akkor majd este bubus66 segít
[ Szerkesztve ]
"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
MeGabee
senior tag
válasz szabkrisi #2377 üzenetére
Felesleges,ez újabb ROM,mint a 049-es.
Szerintem hagyd így,és élvezd a telefontDe ha nagyon akarod,akkor talán vissza lehet rá menni.Ott van bubus66 oldalán minden hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
szabkrisi
csendes tag
köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
bandye
csendes tag
Sziasztok. 52-es rom van fent 46-os vendorral. Milyen rommal lehet frissíteni a frissítés menüből?
-
Joe.36
addikt
Üdv a P8 lite vagy a HONOR 4X a jobb választás ?
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
MeGabee
senior tag
P8 Lite: 16GB ROM,5" HD,NFC,prémiumabb kivitel
Honor 4X: 8GB ROM,5,5" HD,nem tudja a 800MHz-es LTE sávotKb. ennyi a különbség a kettő között.Honor olcsóbb 10K-val.Egyéni ízlés,hogy kinek melyik a jobb.
-
che 1990
tag
Nekem 4x volt a p8Lite előtt.Csak a kijelző fényerejét és a méretét sírom vissza.
De:
- anyaghasználat jobb (sokkal...rémálom volt a 4x szvsz.)
-zenehallgatás is élvezetesebb.Valóban dinamikusabb a zene fülhallgatóban, aahogy előttem is írták.
-Kamera sztem. Sokkal jobb tényleg ég és föld...
-16 gb rom
:-)[ Szerkesztve ]
-
Joe.36
addikt
-
che 1990
tag
Nos, én csak 1 simmel használom, de ha jól látom a p8 lite-nál a 2.sim helyére megy a micro sd...tehát mint a. Meizu m2 note-nál, itt is döntened kell, hogy melyiket szeretnéd használni.És sztem. átlagos használat mellett is betelik egy idő után a 16gb :/
Amúgy a 4x-et visszavittem, elálltam a vásárlástól...egyszerűen a kijelző méretén kívül nem fogott meg egy tulajdonsága sem :/
A p8 lite-ból pedig kifogtam 1 hibás darabot(kb. Nem csatlakozott 1 wifire sem, csak látta őket, de olyan gyengén, hogy kapcsolódás után azonnal bontotta is), de annyira egyben van a telefon, hogy visszavittem és újból ezt választottam
A kijelző fényereje csak nagyon erős napsütéskor zavar, de nem vészes, csak nem az igazi...
Az akksi pedig lehetne erősebb (nekem 1 nap)
De ezen a 2 kis hibán kívül èn nem találkoztam egyébbel[ Szerkesztve ]
-
bandye
csendes tag
Sziasztok
Valaki használ hívásrögzítőt? Nekem sajnos egyik sem akar működni rendesen. Csak ha kihangosítom. De ugye nem az a cél, hogy mindenki hallgassa mit beszélek. Valaki tudna mondani valami megoldást?
-
dns120
újonc
válasz che 1990 #2388 üzenetére
16Gb -8Gb egyértelmű hogy jobb.
Kamera számomra nem egyértelmű pedig itt vizsgáltam a képeket.
Hangzás igen, jobb a P ahogy írtam korábban
Anyaghasználat érzésre jobb csak, a nem szétszedhető kivitel miatt. Amúgy ugyanaz. Szemből egyezik, oldalról van egy festett ezüst rész és alatta egy műanyag lap. Ha a honor is fix hátlapot kapott volna nem mocorogna használat közben és lehetne trendi fémszínű oldala amin dróttal bökdösős foglalatok vannak.Valaki meg tudja mondani hogy a P8 Lite miért DUPLA ledes villanós? Én akárhogy vizsgálom csak egyet látok benne aminek fénye a legócskább Samsungéval sem vetekszik. Valahogy nem értem miért nem lehet egy épkézláb 5Ft-os diódát belerakni. Galaxy Xcover kettesem ehhez képest egy gyárcsarnokreflektor volt
-
bubus66
nagyúr
Vodafonosok
Huawei P8 Lite ALE-L21 (Android 5.0,EMUI 3.1,C432B133a,European Region) egabi71 fórumtárs elmondása alapján ha a Vodafone-os telefonra van feltéve néha eldobja a hálózatot. (lehet, hogy nem mindenkinél) jön elő a probléma.
Ha felteszed előtte csinálj egy komplett mentést.
[ Szerkesztve ]
-
peterdeme
tag
Telefonbeszélgetés esetén nekem a hívásbefejező (piros) gomb néha nem reagál elsőre, hanem olyankor kétszer - háromszor is meg kell nyomni, hogy a hívást megszakítsa. Tapasztalt valaki hasonlót?
Amúgy én is vettem egy szilikon tokot a telefonra, de nem szeretem, hogy a por, meg az apró szemcsék bekerülnek alája. Micro karcokat is csinált már emiatt a telefon szélein . De nem tudom van e jobb megoldás a telefon védelmére,tok nélkül se jó. Pedig úgy a legszebb.
-
MeGabee
senior tag
válasz bubus66 #2396 üzenetére
Biztos nem a Voda hálózata szarakszik?Mások is panaszkodtak a topikjában.Én nem vettem észre semmi extrát ugyan,de véletlenek nincsenek.
bubus66: Vissza lehet tenni a 049-es ROM-ot a 133 helyére?Helyiből nem engedi.....
-
im492
tag
Üdv. Egy kérdésem lenne!! Ha neten keresek P8 Lite-ot aranyban,akkor csak fehéreket hoz arany kerettel. Márpedig vagy 2 napja MM-ban én egy teljes arany verziót tapogattam (elő-hátlap is arany,vagy inkább pezsgő). Az MM honlapján is csak a fehéret arany kerettel hozza. Na most akkor hogy is van ez??? Am pont egy full aranyat szeretnék venni hamarosan,de most parázok,hogy ott is csak limitált darabszám van belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
- Rendszergazda topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Bemutatkoznak a Polartherm hőközlő pasztái
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Automata kávégépek
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Apple Angol, Skót, Ír, UK, Arab, Málta fej MacBook iPad iPhone töltőkhöz
- Xperia X PERFORMANCE Graphite Black, Dobozos, újszerű!
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256 Fekete
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Plus / 16 Pro / 16 Pro Max Kifizetett! Garanciával! Szállítással
- Samsung Galaxy S10 Dual Sim, Prism Black, 128 GB Kártyafüggetlen Eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest