Új hozzászólás Aktív témák

  • direwolf

    őstag

    válasz Csabex #16580 üzenetére

    Az a baj, hogy félinformációid vannak. (most direkt nem írtam félműveltet, mert látom sértődékeny vagy) Egyáltalán nem attól degradálódik az akku, hogy 100% után még töltöget, mert attól felrobban a li-ion egy idő után. :)
    A gyorstöltés nagy árammal történik, ami roncsolja az anódot. Ha sokáig szeretnéd használni a telód akkuját, akkor minél kevesebbet gyorstöltöd. Pont. Ne is ragozzuk tovább. Ezen nem fog változtatni Bharat Bhusman cikke sem a slashgearen ;]
    És ugyan így a 3rd party töltők minősége sem azért kérdéses amiért gondolod. Nyilván ha annyira silány, hogy a 230V rámegy az 5V kimenetre, akkor nincs az a védelem amit ne vágna agyon, de ilyen azért nem szokott előfordulni a legszarabbakkal sem. 5V-on meg működik a rovidzár védelem a normálisabb telókban. Ami elméleti gond lehet, hogy nem tud egyenletesen leadni áramot, és így nem lesz egyenletes a töltés sem. Ennek van némi degradáló hatása az akkura nézve, de töredéke ahhoz képest amit a nagy áram okoz. Szóval nem kell fosni az utángyártott töltőktől.

    [ Szerkesztve ]

    "I've seen things you people wouldn't believe"

Új hozzászólás Aktív témák