Új hozzászólás Aktív témák
-
Arbarest
csendes tag
Amilyen ára volt jóhogy... ha olcsóbb lett volna, akkor talán előfizető lettem volna... Nicns nekem annyi pénzem...
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem nem az árral volt itt alapvető gond. A linux mint olyan, alapjaiban a netre épül. Szerintem nagyon kevés olyan ember használ linuxot (olyan értelemben, hogy ''bütyköli is, nem csak használja), akinek nincs rendszeres internethozzáférése. Viszont ha már van neki, akkor onnantól eléri gyakorlatilag az összes infót, ami egy ilyen újságban lehet, és mivel a magyarok nem túl gazdag nemzet, innentől kezdve szinte 0Ft-ot hajlandó kiadni egy nyomtatott médiára.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
balintka
addikt
Én átlagfelhasználóként és gamerként egy baromságnak tartom a linuxot.
-
Balinov
titán
még jó,hogy nem a hozzád hasonlóknak fejlesztik... bocsi,magaslabda volt!
én személysezrint nem vagyok linux felhasználó,bár próbáltam több helyen is.viszont tagadhatatlan,hogy van helye a piacon mind az ingyenes,mint a fizetős disztribeknek.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ftc
nagyúr
Az volt a gond,hogy
ha keresel valami a neten hamarabb találsz választ ileltve hamarabb irják le am egoldást és ah nem megy még segitenek is -
Goose-T
veterán
A linuxosok alapvetően csóringerek. Nem tudom, hogy gondolták azt, hogy aki semmilyen szoftverért nem hajlandó fizetni, majd pont egy ilyen újságot vesz meg.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
(Kolombusz)
veterán
Trend? Fikázni a Linuxot, úgy, hogy valószínűleg életedben nem használtál még?
Haladás? Khm, ezzel mire is akartál célozni? Az újabb és újabb Linux disztribek biztosan visszafelé fejlődnek...
No, mielőtt meggyanúsítanál, nem vagyok Linuxos, de használtam már és az alapján szűrtem le, hogy jól lehet használni, csak nem nekem. És itt nem a játékról van szó, amit én játszok az emulátorral is elvinné a gépem. -
Pompi
MODERÁTOR
Jó a műsor
Feel Good Inc.
-
Cathfaern
nagyúr
Épp erről írtam a #2-ben: akinek van linuxa, annak 90%-ban van netje. De játékosok közül azért még mindig sokaknak nincs (ettől még lehet bőven warez, haver pistike kiírja neki). Had tegyem hozzá, régen amikor nem volt elterjedt a net, messze jobban ment nekik, aztán amikor elkezdett olcsóvá válni, akkor sorra csődölt be mind.
balintka:
Nálad a ''trend és haladás''-t az fps játékok jelentik? Elég érdekes világszemléleted vanEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Xantomas
őstag
Gamernél is van helye, csak nem az egységsugarú fajtánál. A legtöbb OpenGl alapú játéknak van natív linuxos változata. q3, q4 igen népszerűek linux alatt. Az se gamer aki Starcraftozik?
A Linuxvilágért meg egyértelműen kár. Pont szakmai berkekben kezd kihalni a papír alapú sajtó használata. 4-5 szám nekem is csücsült a polcomon míg be nem lett dobozolva, de valahogy nem tudtam magam rávenni újabb számok megvételére.
Egyszerűen könyebben talál rá egy válaszra a HUP-on vagy valamelyik disztrib Wikijén.
Mod: Az előző HSZ-em nem jelent meg 3x frissítés után sem
[Szerkesztve]"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
ngabor2
nagyúr
nem válaszolom, mert én igen ritkán szoktam azokat fikázni, akik nem értenek velem egyet. viszont azt fejlődésnek venni, hogy az újabb játékokhoz meg kell venni a legújabb (q drága) hardvert... legalábbis érdekes szemlélet.
a lv megszűnése szomorú dolog, de valóban ''várható'' volt. én is azért nem vettem/fizettem elő, mert egyrészt a netről sokkal gyorsabban hozzájutottam azokhoz a hírekhez, másrészt ennyi pénzt havonta nem szántam rá egy olyan lapra, amiből lehet, hogy csak 1-2 cikk a számora érdekes.
remélem elektronikus formában valahol tovább fog élni, vagy legalábbis a további cikkeket a szerzők elérhetővé teszik.
ftc: gyere a jövő héten a táborba, ott lesz sörözés -
04ahgy
nagyúr
Úgy bírom a kis 14 és akárhány éveseket, akik apuci pénzén veszik a gépüket, egész nap csak játszanak, és büszkén verik a mellüket, hogy: ''Igen, én GÉMER vagyok, igen, én vagyok VALAKI!''...
Majd nem leszel az, ha meg kell dolgoznod a pénzedért, és egy hónapra egy GeF 8800 ára jut, de abból fizesd a rezsit, meg tartsd el a családodat. Vagy tanulj az egyetemen energetikai mérnöknek, majd az elveszi az időd a gémerkedéstől.
Amúgy a Linuxra visszatérve: én egy nagyon béna Linuxos vagyok, csodálkozom, hogy a tty szöveges terminálon nem működik a gconfig, és nem hajlandó elindulni a kmix. De két gépemen két Linux van, és igyekszem azt használni, és lehet is azt használni... Viszont tény, hogy a szükséges információkat a netről szedem, rádaásul még csak legtöbbször nem is magyar nyelven.
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ngabor2
nagyúr
a csóringerségre visszatérve, kicsit rázom a rongyot...
itthon jelenleg 3 gép van, és 1-2 hónapon belül meglesz a 4. jelenleg egy x2, egy core duo és egy epia van, minden linux fut. a tervezett gép egy core quad, azon is linux lesz, igen nagy valószínűség szerint azzal a vinyóval (és oprendszerrel), ami jelenleg az x2-t hajtja.
nincs sok bajom a winnel, egyszerűen nem szimpatizálok vele. a melóhelyen azt használom, de ott a hozzáértők jól beállították a hálózatot, azzal nincs gond. a pda-mon is win mobile megy. a linux messze nem tökéletes, mint ahogy a win se. igen sok progitípus van, ami megvan az egyikre, de nincs meg a másikra. sajnos még mindig a win vezet ebben, ezért nem tudom a pda-n is lecserélni a win-t linuxra. -
bambano
titán
Itt most megint előtérbe került egy bili, amiben vihar kezd kavarodni... beszállhatok?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Híres mondások:
''Linux is user-friendly. It's neither ignorant-friendly nor idiot-friendly.''
''First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.''
Lehet találgatni, ki mondta.
Egy-két megjegyzés:
- ha baromságnak tartod a linuxot, akkor:
- nem internetezel (mivel a magyar isp-k jelentős része tisztán linuxos, kisebb része freebsd-s, windowsos isp-ről nem tudok)
- nem olvasol indexet
- van tippem, hogy a prohardver se windowsos
- mostanában linux szidása egyre inkább nem a linuxról állít ki szegénységi bizonyítványt
annak is utána kellene nézni, hogy az ms a windowsos update cuccait mivel szolgáltatja, mert előfordulhat, hogy nem windowson.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
czappa
aktív tag
A legutóbbi néhány szám van meg, ami nem tetszett benne:
1)Fordtások tömkelege, ez esetenként bizonyos hibákkal / furcsaságokkal együtt jár
2)Ami már elhagzott; számonként csak 1-2 cikk érdekelt, a többiért ''feleslegesen fizettem''
Ezek után persze nem tudom miért vettem meg ezt a pár számot, talán azért mert jó kézben tartani, amit olvasok, lehet buszon olvasni, unalmasabb előadásokon, stb.
Amúgy a legutóbbi számban azt írták, hogy átalakulnak. Hát sikerült nekik.
Viszont a megszünésükkel milyen (fél)értelmes újságok maradtak számtech témakörben? PC World, jó vicc...
(aki tud jó újságot - számtech témakörben... - , ami nem a fönti és nem gamer újságok az szóljon)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
még mielőtt elmérgesedne a helyzet: egymás oltását mindkét oldalról abba lehet hagyni! ne süllyedjünk egy linux vs. win topik színvonalára
-
FTeR
addikt
eh, hogytudtok egy egyértelmű troll fikázásra így beindulni?
(LAMPra dolgozom, mégsem tartom magam linux júzernek. attol, h a webserver linux még nem lesz a lap meglátogatója linux júzer)
//
vajh fizettek licenszet a ''Linux'' használatáért? -
bambano
titán
Mert én pl. túlságosan ráérek ma...
Egyébként nem az a lényeg, hogy valaki linux júzer vagy sem, hanem ha elégedetten használ valamit, bármit, legalább ne szólja le.
Tudatlanság vagy ismerethiány miatt esetleg olyan véleménynek ad hangot, aminél rizikós, hogy nem igaz.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Ez valóban adhat okot vitára, főleg annak tekintetében, hogy tudom, mit adtam le cikként és láttam, mi jelent meg belőle. Elsősorban a többes szám első személyre való átírástól másztam fel mindig a falra, ami szerintem egy helytelen újságírói gyakorlat.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
REDeath
őstag
sajna már egy ideje halottam a rossz hírt annyira nem érint mert nem linuxozok sokat, de azért a linuxoosknak ez olyan mintha megzűnne a pc guru pl a gamereknek...
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
dabadab
titán
''azért a linuxoosknak ez olyan mintha megzűnne a pc guru pl a gamereknek...''
Nem feltetlenul. Az utobbi tizenegyket evben leginkabb Linuxot hasznaltam, ezzel egyutt szerintem most hallottam eloszor errol az ujsagrol (jokor ). Ezert is szunt meg: aki nem ismerte, az azert nem vette, aki meg igen, nos, hat az meg azert.
bambano: a T/1 alatt azt kell erteni, hogy ''es akkor beirjuk, hogy'', abban a stilusban, mint hogy ''most bufizunk egyet, aztan megyunk csicsikalni''?
[Szerkesztve]DRM is theft
-
bambano
titán
Olyasmi. Izzasztó éjszakázással átírom a cikket, hogy pl. ''A cd meghajtóba helyezése után'' vagy ''tegye a cd-t a meghajtóba'' és megjelenik nyomtatásban, hogy ''tegyük a cd-t a meghajtóba''. Tegyük? Én nem leszek ott minden olvasó mellett, hogy fogjam a csuklóját, amikor betuszkolja a korongot...
Visszatérve a kiiunduló kérdésre: tartok tőle, hogy a linuxvilág egy nem létező piacot célzott meg és ez nem jött be neki. Biztos kegyetlen tahó vagyok, de ahogy a megjelenése se érdekelt, a távozása se fog...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
REDeath
őstag
szvsz akor lett volna max sikeres, mikor még a net nem volt elterjedt. (mm nem úgy mint most, de nem 1700-ra gondolok ) csakhogy az már nagyon rég volt, es a masik ami ezt amugyis ellehetelenítette az az, hogy linux internet nelkul nem az igazi...
ui: mondja ezt egy linuxot aránylag ritkán használó kisgyerek (én)
[Szerkesztve]Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
bambano
titán
Az a baj ezzel a fórumrendszerrel, hogy megmarad benne minden hozzászólás is, mint pl. a te 3-as hozzászólásod, ahol nagyon leszólod a linuxot. Úgyhogy csak annyit kérdezek: ki kezdte? Ha meg beszóltál, miért csodálkozol, hogy visszakaptad?
Közgazdásznak tanulsz? Húúúúú... pedig annyi rendes szakma van...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Én már elmúltam 38 éves, le tudok kezelni egy hátulgombolóst
Ami érdekesebb, hogy az általam látogatott közgáz előadásokon egyetlen egyszer sem tudtak felrajzolni egy Q(P) diagramot... És nem ez volt az egyetlen hiba, amitől egy matematikusnak csodálkozásra nyílt a szeme... Az már meg se lepett, hogy a holtteher költséget normálisan a piaci beavatkozás utáni ártól a piactisztító árig számolt két határozott integrál különbsége kellett volna legyen, nem pedig egy háromszög...
[Szerkesztve]Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest