Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz Somatom #16301 üzenetére
A 10 perc késéssel ne m is lenne baj, ha az akadály elhárulása után automatikusan el is tűnnének a tépképről, és a tervezés is megtörténne. Viszont ez abszolút nem működik.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Somatom
veterán
válasz zeon.hu #16304 üzenetére
Terveztettem vele egy útvonalat, de én EZEN nem látok semmilyen alternatív útvonalat. Lehet, hogy azért, mert így az 40Km -rel lenne hosszabb. Ez azért van, mert áttervez Würzburgon, ahonnan ki vagyok tiltva. Kamionnal kerülnöm kell az A7 -ről, az A3 -ra. Úgy viszont már csak 20Km -rel hosszabb a másik útvonal. De, ez alapján még mindíg nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb.
Megcsináltam ugyanezt Térképben és azon látom az alternatívákat (persze, dél felé az is áttervez Würzburgon).
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz zeon.hu #16307 üzenetére
Én jó helyen nézem, a Waze mutatja rossz helyen. Pl. az A3-A7 csomópontnál szokott lenni dugó. Ezt a Waze nem számolja bele, mert a terve kikerülné azt a részt. Csakhogy nekem muszáj arra mennem, ha a déli útvonalat választom. Ezért kéne az, hogy tervezés nélkül is mutassa a forgalominfókat a térkép nézeten. Az, hogy egy külön ablakban, egy sávon megjeleníti, nem elég informatív.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Somatom #16308 üzenetére
Pesten belül szoktam használni cím nélkül is, ott mutatja.
De nagy távolságra, mint a gmaps, még nem láttam, mondjuk nem is figyeltem.Ha megadsz egy köztes célt (egyet lehet), az nem segít?
Csak arra figyelj, hogy az ne városközpont legyen, mert akkor bevisz oda
(Én szoktam ilyet, ha bejáratott, de sokadrangú úton megyek és arra amúgy nem tervez, pedig tudom, hogy gyorsabb és jobb az út.)#?*@&!
-
Somatom
veterán
-
fant0mi
őstag
válasz Somatom #16310 üzenetére
Amire, meg ahol te hasznalod, arra valoban sokkal jobb a Maps.
A nemetek meg alig hasznaljak a Wazet. Amig Budapesten napi csucs felhasznalo szam kb 15000 fo, addig Berlinben az 500-at nem eri el! Becsben ez a szam kb 1000, Pozsony 2000, Bukarest 15000.
Itt a vasfuggonyon innen jo, meg a franciak szeretik.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Lali-213 #16306 üzenetére
jó kérdés, őszinte leszek, általában a párommal beszélgetek, telefonálok menet közben, nem az órát nézem vezetés közben. Saccra mondom, dél körül indultam Balatonmáriáról, 14:15-kor értem Vecsésre, így kb 13:40-13:50 lehetett.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
nullpoint
őstag
válasz Somatom #16310 üzenetére
Waze kizárólag a megyematrica rendszer ismerete miatt használatos itthon.
Ha nem lenne ez a csodarendszer, akkor itthon szinte senki nem használná a wazet, mivel bármelyik útvonaltervező program nagyságrendekkel jobb mint ez a sz@r.
Kamionosként meg különösen, még csak ne is gondolj a használatára, szó szerint nagy árat fizethetsz érte amikor 100-ból 99-szer megszívat.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
zeon.hu
nagyúr
válasz nullpoint #16315 üzenetére
Az persze smafu, hogy minden térkép változás (útépítés, lezárás, tábla változás, stb.) jóval hamarabb kerül bele, mint bármi másba...
(Beleértve a gmaps-ot is, hiába a google vette meg a waze-t.)
Naponta tapasztalom, mivel többen is vezetünk és egyik kolléga nem waze rajongó.Hogy ez az új "legtakarékosabb" tervezés mi a ..csának lett alapértelmezett és nem is lehet változtatni, ez mondjuk cink. (Ezért kell nézni a többi útvonalat már tervezéskor)
Bár conteo-nak pont jó, hogy a google a maps felé terel mindenkit a waze butításával...#?*@&!
-
nullpoint
őstag
válasz zeon.hu #16316 üzenetére
A 11-es úton Szentendre felé menet 60-as tábla van csak a kifele menő oldalon, városon kívüli részen, és nem ma került oda (3-4 éve talán), waze mégis 90-nel gondolná a menést, szóval nem kerülnek bele olyan gyorsan a változások.
Tegnap M3, Hatvan irányába mentem, Pest felé menő oldalon folyamatosan hatalmas dugót írt, pedig semmi nem volt. Két órával később visszefelé jövet folyamatosan még mindig dugót mutatott, de egy Veyron is a csúcssebességével haladhatott volna.
Igazából nem zavarna ha a google csak a gmapsot tartaná meg, de akkor integrálja bele azokat a dolgokat, amik jók voltak a wazéban, még mielőtt tönkretették volna, szándékosan.( Azért gondolom hogy szándékosan, mert ennyire hülyék nem lehetnek ott, vagy ha igen akkor helyezzék gyámság alá őket.)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz nullpoint #16318 üzenetére
Hetente többször is járok az M3-on.
Hajnalban is kaptam már dugó jelzést.
Minden esetben láttam "Útellenőrzés" járművet (ők ugye a leállósávban araszolnak), szerintem ők használják és a sebességüket alapul véve jön a jelzés.Igen, van pár helytelen tábla, de akkor ezeket jelenteni kell, én is többször megtettem már, pár nap alatt javítják.
Nem fogják lekapcsolni a waze-t, abból botrány lenne, de túl sok a hiba ahhoz, hogy véletlen legyen, főleg úgy, hogy külön fejlesztő csapat van hozzá.
De hogy miért nem emelnek át alap dolgokat - pl megengedett max sebesség -, azt tőlük kérdezd.
Nekem ez alap, sokat járok idegen helyen.
(Nyilván a táblákat is nézem, ha az kisebbet jelez, ahhoz tartom magam.)#?*@&!
-
axioma
veterán
Me'g ha legalabb valoban legtakarekosabb lenne barki szamara, de nem az. Valami 'legjobban kovetheto amin nincs oriasi dugo', kb. ez lenne a megfeleloje. Sajnos az alternativ utvonalak is ezen elv szerint valasztodnak ki. En meg vagy ismerem a terepet vagy szivok feleslegesen a kerulokkel (villanyauto), bar szerintem fustosoknek is csak idonkent sikerul mondjuk CO2-takarekosra.
-
merqree
őstag
Nem feltétlenül csak Neked valaszolok:
Térkép "javítás" a Google Mapsben saját tapasztalatom szerint 4-5 nap alatt frissül. Ha hibajelentést küldök. Régen sokkal rosszabb volt. Gondolom, "látják" merre mozgok, és a jelentést így "kezelik".
Fórumokról nem tájékozódnak, a waze-el ellentétben, itt van a waze előnyben.
Plusz, a waze az egyetlen ingyenes alkalmazás, amely Android Auton is mutatja a sebességet. ( Sygic, TomtomGo is mutatja a sebességet, de azok fizetősek).
A magam részéről kb 2 éve álltam át Google Mapsre, néha Sygic. -
merqree
őstag
válasz Somatom #16322 üzenetére
Az AAn sajnos nem jelenik meg, csak a Waze, TomtomGo és Sygic. Mind a három mutatja a limitet is.
Sygicet megvettem anno, de az AndoidAuto éves előfizetésével bukom a lifetime licenszeket, így AAn 2Dben lehet csak használni. TomtomGo szintén fizetős.A Sygic egy évre 11ezer forint, a "személyreszabott" áram 6500 forint.
TomtomGo próbálgattam, sok benne az olyan térképhiba, hogy mellékutcák nincsenek összekötve mindkét végükön egy-egy szélesebb úttal, ezért sokat kerültet(ne). Ezeket a hibákat online szerkesztő felületen lehet jelenteni, pár nap alatt elfogadják, de a térkép nem tudom mikor frissül be. Az egy hónapos teljeskerű próba alatt, ha meg akarom nézni az előfizetési díjakat, akkor kiírja, hogy elveszik az egy hónapos ingyenes lehetőség hátralévő része, így az árát nem tudom.
Radi8tor:
Nem lehetne létrehozni egy olyan topicot, ahol minden navigációs programról lehetne beszélgetni? Van Google Maps és van Waze, de másikaknak nincs -
Rick4
félisten
válasz zeon.hu #16319 üzenetére
szerintem ők használják és a sebességüket alapul véve jön a jelzés.
Kizárt, hogy egyetlenegy 60-nal haladó jármű miatt rádob egy egész autópályára torlódás vagy dugó jelzést. Bár az utóbbi időszak tapasztalatai alapján akár ez is megtörténhetne...
-
zeon.hu
nagyúr
-
pube111
senior tag
Tudja valaki miért ugrál a nyíl a térképen?
Forog, ugrál, átdob közeli utcákra. Frissítettem, töröltem, adatok törlése, újratelepítettem, semmi változás.
Más navi megy rendesen. Igo, gmaps. -
pube111
senior tag
Az miért van, hogy néhány véda trafit nem jelez hanggal? A térképen látszik, de nem mondja be.
Pl Gyöngyös mellett M3. -
nullpoint
őstag
válasz zeon.hu #16341 üzenetére
Az mennyire normális hogy 1,4sec behind az idő? Kikapcsolom egy pár percre, és visszakapcsolom a network-provided time-ot, akkor is rossz marad.
Telefon újraindítás után 0,2 sec behind, fél-egy nap után megint elkezd durván késni. Ez vajon xiaomi hiba, vagy telenor már ezt sem tudja normálisan szolgáltatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Formula-1
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest