Új hozzászólás Aktív témák

  • Szili17

    aktív tag

    válasz dionaea #13177 üzenetére

    "Sztem ha jelent vki kátyút addig kellene maradnia amíg nem csináljak meg"
    Hűha, az örökkévalóságig? Kicsit túlzónak érzem.
    Ez mindig felmerül, most volt FB-on is. Ugyanazt tudom mondani, mint ami ott van. Gondold át logikusan.
    Először is nem addig van fent a jelentés amíg le nem nincsottozzák, hanem alapból van egy időkeret amíg életben van. Ha megerősíti valaki (köszivel) akkor kap egy kis plusz időt (de nem kumulatívan, hanem újrakezdődik a visszaszámlálás). Ha nincs ottoznak többen, akkor meg egyszerűen eltűnik.
    Nézzük azt, hogy ez jó-e így. Alapesetben a legtöbb jelentendő esemény nem él hónapokig, baleset, rendőr, úton álló autó, dugó stb. Tehát nincs értelmes hosszúra venni. Olyan is gyakran van, hogy mire jelentik hogy autó az út szélén, addigra a kb 50-nel guruló útellenőrzés autó már rég messze jár (sok ilyet láttam már) akkor nekünk nem jó, ha ez fent marad évekig.
    A másik ilyen az az, hogy vannak akik szeretnek bejelenteni valamit 400× (nézz meg egy frekventáltabb helyen lévő sebességmérést. Ha nincs 10 jelentés róla, akkor egy sem). Jó lenne az neked, hogy több száz kátyú jelentés ami ott van - és itt jön a következő kérdés - medddig is? 30 perc. Az kevés. Akkor 1 óra? 5? 2 nap? 1 hét? Egyik sem jó, mert a kátyú tovább ott van. 1 hónap? Annál is. Akkor mi? "Majd amikor leszedik?" Ilyen nincsen, kell legyen valami vége. Akkor meg ne tüntessük ki a kátyú jelentést ennyire.
    Ha meg olyan mélységű, hogy azt pedig mindenképpen látni kell mert különben ha belehajtasz baj lesz, akkor inkább meg kéne vele keresni az illetékes közútkezelőt. Budapestről tudok nyilatkozni (nem azért mert az a világ közepe, hanem onnan van tapasztalatom), hogy ezt-azt azért meg-meg csinálnak. Sokkal több értelme van őket noszogatni, mint leírni 1001.ként, hogy "mértűnikel, biztos valaki leveszi :((( "

    A kliens meg "mikor jelzi a dugó" kérdés. Mire gondolsz? A színes útra? A "trafficbar"-ra, ami mutatja hogy még hány perc mire átjutsz a terheltebb szakaszon?
    De miért kell látni? Majd fogod látni magad előtt. Különösen meglep, hogy ezt sérelmezed, miután pont te írtad le a lényeget, van hogy jobb a dugót végigaraszolni mint kerülőútra menni. De ez is olyan téma ami örök vita "mérvittarra ménemvittarra", van aki nem akar kerülni van aki meg kerülni akar. Ez nem gondolatolvasás, egyszerűen számol a rendszer és kidobja, hogy időben melyik a jobb várhatóan. Én is kalandozom időnként, ahol ismerem az utakat és ha választani kell akkor én is inkább kerülök, mert nem tudnak vezetni az emberek (elindulni, besorolni a jó sávba, stb és ebből többet kapok ha araszolni kell). Meg nem kell annyit váltogatni így nem kopnak annyira azok a kopó alkatrészek amik ehhez kellenek. :)
    Szóval a lényeg, hogy ha nem tudod melyik a jobb, nem mindegy hogy mutatja-e a dugót vagy sem? Egyszerűbb ha mész amerre tervezett, vagy ha nem tetszik az útvonal akkor mész más irányba. Függetlenül attól hogy hol mit mutat. Nekem szokta mutatni, persze nem mindig, de ennek is nyilván meg van az oka. A sok piros mászkáló csíkot animálgatni is erőforrásigényes. És akkor jön a "mérmerülennyire szarezafos" meg "tűz forró ez a fos".

    "Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

Új hozzászólás Aktív témák