Új hozzászólás Aktív témák
-
enerdzsájzer
tag
válasz P.József #324 üzenetére
Üdvözlet!
Nem akarlak elkeseríteni, de fájdalommentes mozgásra még várhatsz néhány hónapot.Nekem már három hónapja volt a műtét de még mindig hasogat a műtét helye is meg a lábam is végig.Nem elviselhetetlen meg nem folyamatosan de ha belehasít irány az ágy.Erre ez a szemét változékony idő is rásegít.A gyógytorna nagyon jó volt, most már sokkal könnyebben mozgok.A kötést műtétre egy héttel vehettem le, akkor már víz is érhette a sebet.Aztán még egy hétig kötöztük itthon.
Türelem és kitartás!Egyenlőre csak fekvés meg pihenés esetleg óvatos séta!Kérdezd a dokidat és tartsd be amit mond![ Szerkesztve ]
-
enerdzsájzer
tag
-
enerdzsájzer
tag
válasz P.József #333 üzenetére
Pfff. Hol, mit dolgoztál?Én is ettől tartok hogy nem dolgozhatok tovább a mostani munkahelyemen.Szerencsére nagyon rendes az üzemorvos és segít mindenben.Sokat erősödtem az elmúlt pár hétben,sokkal könnyebben mozgok.Csak gyorsan fáradok,meg gyengébb a lábam,mert a vádlim egyik izma még mindig béna.Zsibbadás nem érdekel,mozogni,dolgozni,terhelni tudjam.Addig megyek dolgozni,amíg tudok.Holnap ad kölcsön a háziorvosom egy TENS-et.Kipróbálom és ha jó akkor kiíratok egyet.6000 forint ha kiírják.B-vitamint még mindig szedem,itthon mozgok,tornázok.Van még két hónapom hogy felépüljek.
-
-
enerdzsájzer
tag
válasz P.József #345 üzenetére
Egy hónap múlva ültem autóba,de csak pár percre,hetente esetleg 3 alkalommal.Második hónapra kezelésekre jártam max. fél óra volt oda vissza.Nemrég a harmadik hónap vége felé mentem először hosszabb útra oda vissza 3 óra volt összesen de kikészített.Azóta is csak ha muszáj akkor vezetek legfeljebb fél órát egy nap.Ülés megdöntve,kispárnával derék alátámasztva,meg deréköv rajtam csak így ülök autóba.De a dokit kérdezd meg inkább hogy mit javasol.
-
szlibud
tag
válasz P.József #387 üzenetére
Sztem. az már gyorsan fog javulni, akkor még nekem is olyan volt, a matracra is segítséggel tudtam felmászni csak. Most már jól megy Ma ültem is 2,5 órát, meg oda vissza vezettem felet, utána biciklivel mentünk a tóra és ott úsztam is és még élek Kicsit merevebb a derekam, de az az üléstől, még háttámla se volt Ja és majd még este a torna is jön. Mondjuk azt már eléggé unom, de muszáj, sőt már el kéne kezdeni valami komolyabbat
-
-
Eastman
addikt
válasz P.József #430 üzenetére
OK, akkor én mondom Neked:
Még egy fél évig NE emelj 10 kilót. Huszat soha!
Jobbulást! ...és csak okosan!
U.i.: Az aláírásomban az elérhetőségem. Hívj fel, gyere be hozzám jövő héten egy beszélgetésre - a vendégem vagy - mielőtt egy életre tönkreteszed a derekad.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz P.József #432 üzenetére
Nem "soha a büdös életbe", de elég ha most annyit tudsz, hogy: soha. Mivel távgyógyítással nem foglalkozom, fogalmam sincs, hogy milyen volt a gerinced a műtét előtt. Gyere be az MRIkkel, leletekkel, zárójelentésekkel és megbeszéljük.
Mondom nem kell fizetned.Olyan mintha mindenki azt hinné, hogy csak egy porckorongja van. Azt megjavítja valaki és csókolom.
Ha szétdriftelsz az autódon négy gumit és egy defektet kapsz. Miután feltetted a pótkereket kétszázzal mész a gumisig vagy hatvannal?
Kb. nyomtál ma egy padlógázt.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
szlibud
tag
válasz P.József #436 üzenetére
Ez tényleg oltári nagy hülyeség, nem is hiszem el hogy ilyet csináltál
Nekem is volna mit emelgetnem de nem csinálom, mert egy dolog, hogy nincs kedvem évente műtétre járni, ráadásul örülök ha ezért az egy betegállományért nem rúgnak ki, a következő ilyen hosszúért már tuti És ezt a semmit se csinálást se szeretném évente hetekig eljátszaniA saját cég meg jó dolog, de sztem ott sincs bevétel ha nem tudsz dolgozni. Főleg az elején.
A tüsszentéses dolog nekem nem tűnik jónak, míg megvolt a sérv nekem is ilyen volt, de aztán egyre javult, most is megijedek mikor érzem h. tüsszentenem kell, de aztán jön, és semmit se érzek a derekamban
-
Eastman
addikt
válasz P.József #436 üzenetére
...félreértés ne essék, nem nyújtani hívtalak - azt még "friss" műtét után egy darabig nem lehet.
Viszont egy beszélgetés - tanácsadás keretein belül szerintem tudnék újat mondani...
-
biker
nagyúr
válasz P.József #443 üzenetére
erre inkább nem reagálok, mint fájós háttal cégvezetőként rendesen adózó állampolgár
kenőpénz nélkül sikeres műtét után nem fognak, max a 2. v 3. sikertelen, illetve 12hó meghaladó táppénz esetén
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz P.József #469 üzenetére
az érdekes, mert 95%-ban mást mondanak
műtét előtt nekem azt mondták, 6 hét a felépülés, utána azt, hogy 6 hét múlva kezdődhet a rehab, és 3 hónap múlva kezdhetek dolgozni, és sosem lesz olyan, mint újkorában
ennyi a diffi az előtte-utána dumákban.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz P.József #471 üzenetére
pedig alap, hogy műtét után várólista nélkül kapsz helyet pl ORFI-ban, 3 hetes bentalvós rehab, minden nap gyógytorna, masszázs, elektromos kezelés, medence parti, stb
én kihagytam, nehogymá befeküdjek, egy hónapig bírtam melózni. (sokat ülök, vezetek)
de héviz is rövid várakozással megkapható
-
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz P.József #471 üzenetére
Hali! Engem 3 éve műtöttek, én is embereket emelgetek.. nem is kicsiket. Mentőknél dolgozom, és ugye ritka a 100kg alatti kuncsaft. Műtét után még egy évig telefon mellett voltam, aztán visszasírtam magam kocsizni, hogy ne kelljen napi 100km-t utazni. Előtte persze konzultáltam a műtő orvossal, én is meglepődtem, de azt mondta nyugodtan vállaljam be. Ha időjárásváltozás jön, vagy nehezebb a kuncsaft, pár napig utána érzem a derekam, nem veszélyes, kissé sajog. Aztán jönnek olyan napok-hetek, amikor mintha semmi baj nem lenne, nem is érzem a derekam. Szóval nem akarok senkit biztatni, mert én sem tudom meddig megy a dolog, de rühellettem meló előtt és után napi szinten 2 órát utazni...
Na, szóval van más kollégám is, akit porckorongsérvvel műtöttek, kocsiznak, úgy tűnik mindenki bírja. Más, aki meg nem emel semmit, már visszakerült a műtőasztalra. Én abban bízom, hogy 40 év után csontosodnak, összébb húzódnak a porcok, talán kihúzom vele, túl vagyok a negyedik ikszen. Magyarországi viszonyokra, meg a 130kg-os súlyomra levetítve előbb kapok infarctus-t, vagy gutaütést, mint új sérvem lesz.
Szóval kitartás emberek, nem kell kétségbe esni, lehet teljes életet élni.
Ja, és most azok a tornagyakorlatok tesznek jót, amit műtét után tiltottak, hogy csavaró mozdulatokat ne tegyek a derekammal. Ha fáj, alaposan, izomból, lendületből jobbra-balra tekerem az anorexiás felsőtestem, ez jól esik a derekamnak.
Annyit még, hogy ugye ketten emelünk a gépésszel, ha van egy 120 kg-os beteg, az hordággyal emelni és ugye kettéosztva a súlyt, olyan 70kg-ot napi szinten emelek. Sajnos néha többet. Muszály. -
Zoli bácsi
őstag
válasz P.József #480 üzenetére
Próbálj meg valami mást egy kis időre, úgy egy évre. Én ICS-ban dolgoztam, de nem szerettem. Vigyázz magadra bajtárs, mert nem tűzoltók és rendőrök vagyunk, ahol ha megrokkansz, mehetsz 100% nyugdíjba. Itt ha nem bírod, 55 évesen is lapátra tesznek.
Keress nyugodtan priviben, ha kérdésed van. Egyébként a helyszínen, ha van férfiember, szoktam segítséget kérni a beteg mozgatásához. Kórházban is, ha van egy nehezebb beteg, az ápolók, néha még az orvosok is segítenek. Megemeljük a hordágyat a fekvőkocsi szintjéig, aztán lepedőstül két ember lazán áthúzza, csúsztatja, persze, ha olyan betegről van szó. -
-
Andika81
csendes tag
válasz P.József #508 üzenetére
Ez az idióta orvos azt mondta,hogy már jobban kellene hajolnom,ennyi idő után,meg hogy azért feszül be a hátam mert lehet hogy hegesedés van ott,és mikor mondtam neki hogy akkor nem a lábamnak kellene fájni,ere ő :miért a lába fájt elötte szóval jól rámijesztett,meg remélem,bajt is csinánt a nagy okos,beutalót akartam a zsóriba,erre jól megnyomorgatott.
szerintetek baj lesz belölle?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel várja a karácsonyt az EarFun
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- További aktív témák...
- PORTAL ITX GAMING PC // Core i5 2400 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // GIGABYTE GTX650 2GB GDDR5
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple Watch Series SE 2023 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest