Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    válasz Top cat #12608 üzenetére

    Volt az a hőskor a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején, amikor vérrel fizettünk egy egymegás, 9 bites SIMM memóriamodulért. Szerkesztgette az ember az autoexec.batot, meg a config.syst, hogy a lehető legtöbb legyen a szabad felső memória...

    Manapság? Bemész a boltba. Mennyi ram kell? Kétszer négy? Kétszer nyolc? Kétszer tizenhat? Az eladó unott pofával eléd dobja a pultra...

    Akkor rákényszerített a korszellem, hogy érts hozzá.

    Szóval arra akaror rámutatni, hogy kellett értened valamennyire a gépedhez. Rá voltál kényszerülve. Párhuzamot vonnék az ezerkettes Lada és a Rolls Royce közt. Aki a Ladát vette, az rá volt kényszerülve, hogy értsen hozzá, akárhol rohad le az út mellett. Aki meg RR-t, az ha megáll a kocsi, csak telefonál a hotline-ra, másfél órán belül hoznak neki helikopterrel egy csereautót.

    Manapság? Nem cél és érdek az, hogy valami javítható legyen. Ha elromlott, dobd el, vegyél újat. Ami lehet, hogy működik nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű orszgában, csak nálunk épp 27 % az áfa.

    Régen az ember azért ült a gép előtt, mert kisérletezgetett a beállításokkal. Most meg azért ül ott a gyerek, mert Májnkraft. De attól, hogy _előtte_ül_, attól még nem fog érteni hozzá.

    Hosszan lehetne ezt elemezgetni, de inkább sör mellett tenném.

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák