Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Fire!
A klónozáshoz vagy a Backup/Recovery módszerhez lehet tudni, hogy az egyes progikkal mennyi időre volt szükség?
Kérdezem ezt azért mert a Paragon B & R Free 2012-vel win7 C+rejtett partíció HDD-ről HDD-re történő Backup/Recovery módszerrel több mint egy óra volt ...Gratula a cikkhez/teszthez!
Rövidesen kipróbálom MR Free-t
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #14 üzenetére
Köszi az infót!
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #14 üzenetére
Tuti jó kis progi ez a Macrium Reflect Free, HDD-ről HDD-re mindössze 12 perc kellett a vinyó klónozáshoz, és tökéletes lett.
-
sz.j
nagyúr
Nem beszólni akarok és ne haragudj meg érte, de nem rontottál el valamit az MR beállításainál, mert nálam a "sokadik" klón, mentés/visszaállítás hibátlanul megy.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #39 üzenetére
Mivel még nem volt elég időm a visszaállítás kivételével minden (klónozás, mentés) elkészült, bár az is igaz, hogy csak szűkszavúan (a fontosabb dolgok lettek megemlítve).
De ha úgy gondolod lesd meg és véleményezd.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz banhammer #42 üzenetére
Az lehet, hogy nem "bomba biztos tárhely" (őszintén, melyik az?), de nekem kb. 8-9 év alatt nem volt különösebb gondom vele.
Amúgy megváltozott az oldal elérhetősége: [Link]
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Ha szabad hozzászólnom ..... (csak az esetleges félreértések elkerülése érdekében).
Az általad is belinkelt ismertetőben "sima klónozásról" van szó, amihez nem kell bootolható eszköz, mert a klónozást, win alól, a MR program tökéletesen elvégzi (persze ha az a leírás szerint történik). viszont ha pl. az oprendszer biztonsági mentését akarja valaki visszarakni, akkor ahhoz már kell a bootolható CD/DVD vagy pendrive.
Amúgy a botolható CD készítésének menetéről (tehát nem pendrive-ról!) itt található ismertető, míg a biztonsági mentésről és annak visszaállításának menetéről (amihez már a bootolható eszköz okvetlen szükséges) meg itt.
-
sz.j
nagyúr
válasz Sk8erPeter #203 üzenetére
"... mert vannak olyan fájlok, amik elvileg zárolva vannak a rendszer futása közben, szóval nem tudom, hogyan tud mindent átvinni."
Azt, hogy mindezt hogyan csinálja sajnos én sem tudom, de hogy működik azt a sok-sok sikeres klónozás is alátámasztja, de majd jön Fire és nagy valószínűleg tőle kapunk erre magyarázatot.
-
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #222 üzenetére
Fire!
Köszi a részletes infót, mert ez engem is érdekeltMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #572 üzenetére
Szia Fire!
Megjelent a Macrium Reflect v6.0 változata és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
1. A v6.0-ba háromféle PE verzió található (PE 3.1 - win7, PE 4.0 - win8.0, illetve PE 5.0 -win 8.1), ezek kompatibilisek egymással, azaz a PE 5.0 (Win 8.1)-el készített bootolható eszköz (CD/DVD vagy pendrive) például a Win7 klónozására, mentés/visszaállítására is használható vagy csak kimondottan a win 8.1-hez?
2. Ha a v6.0 PE 5.0-al készített bootolható eszköze "mindenhez" jó, akkor a MR v5.3-al mentett rendszer visszaállítható a v6.0 PE 5.0-al készített boot CD-vel is?Előre is köszi a választ
Üdv sz.jMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
"Én meg annyit tudok hozzá tenni, hogy win alól csináltam 2 gépnek is a mentését."
Bár lehet Win alól is mentést csinálni, de mivel a mentés visszaállítását csak CD-re vagy pendrivera kiírt bootolható eszközzel lehet megcsinálni, ezért érdemes a mentést is (persze a klónozást is) erről elvégezni, mert biztonságosabb.
Ráadásul ha bootolható eszközzel készül a mentés, akkor az AHCI módban működő régi gépeknél sem jelentkezik ez a hiba.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert annak ellenére, hogy már sokszor használtam a MR-t klónozásra, illetve mentés/helyreállításra most még sem működik nálam egy giga P35-DS4 lapnál ...
A v5.2 vagy az újabb v6.0 verziók akármelyikét is próbáltam használni, CD-ről bebootolva, nem sikerült az előzőekben elmentett win7-et visszaállítani sem és klónozni sem.
Mindkét esetben felugrik egy ablak ami valamilyen "geometriai eltérésre figyelmeztet (sajnos nem tudok angolul ...) Hiába választottam az ajánlott első lehetőséget sem a visszaállítás sem pedig a klónozás nem sikerült. Olyannyira nem, hogy a gép indítását követően itt megáll a betöltés ...Szerintetek mi okozza ezt a hibát?
Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #643 üzenetére
Klónozásnál nem a DISKPART CLEAN paranccsal lett törölve a partíció/lemez hanem a winnel. A mentés visszaállításakor nem volt törlés, eddig sem volt és legalább 10 visszaállítás hibátlanul működött.
A BIOS beállításai változatlanok voltak, de kipróbáltam AHCI és IDE módban is, egyik sem volt jó. Ráadásul nem csak a v6.0-al, de az eddig hibátlanul működő v5.2 is ...
De ez már a múlt, mert "dühömben" lecseréltem a cuccaim közöttire a komfigomam, de ettől függetlenül érdekel a téma, hogy mi okozhatta a leírt hibát ...
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #646 üzenetére
De a mentésből való visszaállítás miért nem sikerült, ott nem kell a partíciót törölni? Annál is feldobta a geometriai hibaüzit, v5.2 használatakor is.
Amúgy köszi az eddigi infókat.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Mint előzőekben már írtam, hogy új konfigot raktam össze, ezért szükségesnek tartottam, hogy biztonsági mentést csináljak a rendszerpartíciókról, ami gond nélkül sikerült a v5.2 MR-el, nem ugrott fel semmilyen hibaüzenet.
Mivel volt egy üres HDD-m gondoltam átklónozom az SSD-re a frissen telepített rendszert (win7), így lesz egy szükség esetén használható vészmegoldásom is, valamint kíváncsi is voltam, hogy a klónozás, a mentéshez hasonlóan hiba nélkül fog e lezajlani.
Sajnos nem, a klónozáskor sajnos már gondok voltak ...
Az AOMEI Partition Assistant Standard Edition progival, nem a sima törlést hanem a minden adat és összetevő törlését választva először mindent töröltem a HDD-ről, majd elkezdtem a klónozást.
Amikor a klónozandó partíciókat kijelöltem a jelölőnégyzetben és ráklikkeltem a Select a different target disk-re felugrott az előzőekből ismert geometriai hibára figyelmeztető ablak ...
Már majdnem lemondtam a klónozásról, amikor eszembe jutott a másik kijelölő módszer, a "fogd és vidd" (húzd és ejtsd) módszer, amivel egyenként ráhúztam a klónozandó partíciókat a cél HDD-re és elindítottam a klónozást. Most nem volt hibaüzenet és gond nélkül lefutott a művelet.(Majd az üres partícióra átmásoltam a "D" partíció tartalmát is.)
A gép leállítását követően a klónozott HDD kivételével minden tárolót lehúztam majd a klónozott lemezről elindítottam a gépet ami igaz sokkal lassabban mint az SSD, de hiba nélkül elindult és működik. Most is arról írom a hsz-t.Hogy őszinte legyek egyáltalán nem értem, hogy a biztonsági mentésnél, valamint akkor amikor nem a jelölőnégyzetben jelöltem ki a klónozandó partíciókat hanem áthúztam miért nem jelzett geometriai hibát ... és miért sikerült így a műveletek
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #649 üzenetére
" .. de azt tudd, hogy a lemezkezelőben zölddel keretezett partíciók nem elsődleges, hanem ún extended partíciók, azon belül logikai meghajtókkal..."
Köszönöm az infót, de ezt még tudom.
Előzőleg SSD-re szerettem volna a mentett rendszert visszaállítani, majd klónozni, aminek a partíciója, mint látható is, elsődleges! De a most klónozott HDD rendszerpartíciói is elsődlegesek.
A zölddel keretezett logikai partíciók tárolópartíciók, ezekkel semmilyen műveletet (mentést vagy klónozást) nem csináltam.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #651 üzenetére
Köszi az eddigi fáradozásod , sajnálom, hogy nem sikerült megoldást találni a hiba megszüntetésére.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Bár nem klónozással kapcsolatos a problémám, ennek ellenére beírom ide is mert a Macrium Reflect programmal kapcsolatos és hátha itt tudja rá valaki a hiba megoldását.
MSI H97 Gaming 3 alaplapos konfigomnál Makrium Reflect-el lementettem a rendszert egy külső HDD-re és amikor elkészült a mentés és újraindult a gép (közben a MR bootlemezt kivettem) a betöltés megállt és ez a szöveg fogadott:
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart
Hiába nyomom meg a javasolt billentyűket újra ez a szöveg jelenik meg, akárhányszor is ismétlem....Viszont amikor az újraindítás közben kihúztam a külső HDD kábelét a gépből egyből normálisan indult a gép.....
Szerintetek mi okozza ezt a hibát és hogy lehetne megszüntetni?
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy hp 250 g3 notim aminek az USB-jéről pendrive-l nem tudok bootolni (ugyanerről a pendrivéről másik gépeken, giga P35-DS4 és MSI H97 Gaming3, simán megy a bootolás).
Ahogy csináltam:
Újraindításnál ESC, majd F9 és ezt követően F10, de itt nincs a listában semmilyen usb-s bootolási lehetőség.Mit kellene és hogyan beállítanom, hogy tudjak usb-n pendrive-ról bootolni?
Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
válasz Mercutio_ #707 üzenetére
Szia!
Csak azért bátorkodtam itt feltenni a kérdésem, mert ebben a topikban találtam az usb-ről történő bootolással kapcsolatos hsz-t (2-es pont).
Lehet, hogy nagyon bénázok, de sajnos én nem találtam meg az említett Fastboot-ot a BIOS-banHa mégis rossz helyre írtam, akkor elnézést kérek érte ....
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #709 üzenetére
Azért is bátorkodtam kérdezni, mert pendriveról nem tudok bootolni a notin .., nem találok rá opciót
Mással (pl külső DVD-ről) nem próbálkoztam."So, tudsz?"
Ezt nem értem ...[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #711 üzenetére
-
sz.j
nagyúr
A Boot Options-ről már előzőleg linkeltem képet de itt van újra
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #715 üzenetére
"Ergo xarul van megcsinálva a pen, mert valami bisz-basszal készítetted el......"
Mindent az ebben a topikban lévő "Multi-Boot Pendrive készítése: Macrium Reflect Free és MiniTool® Partition Wizard Home Edition" leírásod szerint csináltam ..., asztali Win7-es és szintén asztali Win10-es gépeknél tökéletesen működött eddig a bootolható MR pen ....
Megjegyzés: a bootolható pen egy asztali win7-es gépben készült .., ha ez egyáltalán számít"... (no meg le kell állítani a gépet, mert csak úgy inicializálja az USB portokat számos lapos,
Jól értem, penről történő bootolásnál nem újraindítani kell, hanem leállítás utáni indításról?...meg a parancssor is kell, mert W8 vagy újabb nem állítja le a gépet akkor, ahogy kellene, ergó hiába lövöd le, az egy speciális hibrid alvásba megy, bekapcsoláskor megint nem foglakozik az USB portokkal...)"
Parancssor? Azzal mit kellene csinálni, mert arra én sehol sem találtam utalást ...?[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis infóra lenne szükségem!
Rufus-al készítettem egy bootolható pendrivet, rajta a Macrium-al.
A mentések hiba nélkül sikerülnek, de valamiért a visszaállításkor hibát jelez a Macrium Reflect és nem tudom a mentést visszaállítani.
A megnyíló Confirm Overwritte ablakban ha a Continue gombra kattintottam, akkor ez a szöveg ugrott fel: "Data on the listed volumes will be overwritten"Megjegyezném, hogy ha ugyanazt a mentést amit a rufus-al nem sikerült visszaállítani bootolható CD-vel minden gond nélkül sikerült ....
Szerintetek mi lehet a hiba, miért nem tudom a mentéseket visszaállítani?
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #837 üzenetére
Nálam van a hibapont, mert egyszerűen figyelmetlen voltam és az évek alatt megszokott módon csak kattingattam ...
Nevezetesen míg CD-ről történő visszaállításkor a Confirm Overwrite ablakban semmit nem kellett bejelölni, addig a bootolható pendrivenál egy jelölőnégyzetet ki kellett volna jelölnömMás
Írtad, hogy W10-nél nem kell a Rufust és társait használni.
Ezek szerint W10-el is lehet bootolható pendrivet készíteni .., és ha igen akkor azt hogyan kell?[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #841 üzenetére
Köszönöm a részletes infót.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Találkozott már valaki azzal a szituval, hogy MLC-s SSD-ről készült mentést nem lehet visszarakni/visszaállítani TLC-s SSD-re (illetve fordítva se)?Mindezt azért kérdezem, mert most belefutottam egy ilyenbe, hiába választottam ki a mentések közül azt amit egy másik SSD-re szerettem volna visszaállítani valami olyan hibaüzenetet dobott hogy válasszak képfájlt ....
-
sz.j
nagyúr
válasz Visormail #860 üzenetére
Sajnos úgy nézz ki, hogy vége lesz a free verziónak .., én itt olvastam először róla.
-
sz.j
nagyúr
Ha esetleg még mindig érdekel az alignálás, akkor ide kattintva látható, hogy hol található.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest