Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
C4mp3r
addikt
ezt a clickbait cimet, mintha valami hatodrangu facebookos megosztast latnek
-
bambano
titán
funkcionális analfabéták számára kiemelem a megfelelő mondatot a cikkből:
"Így aztán az nem várható, hogy ha mondjuk egy videószolgáltató csak meghatározott országokban teszi elérhetővé a szolgáltatását, akkor azt kötelezzék, hogy tegye ezt az egész EU-ban."Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
azbest
félisten
Nem.
Magyar előfizetéssel az egész EU-ban a magyar tartalmat fogod látni (hiába vpn-ezel vagy utazol). De ehhez a másik hír kapcsolódik igazán:
Online tévézés: jobb hozzáférés, egységes szabályok EU-szerteA mostani hírből
"az intézkedések célja, hogy a nem igazolható megkülönböztetéseket felszámolják ... Így aztán az nem várható, hogy ha mondjuk egy videószolgáltató csak meghatározott országokban teszi elérhetővé a szolgáltatását, akkor azt kötelezzék, hogy tegye ezt az egész EU-ban."Mivel nincsen egységes európai szerzői jogi szabályozás és a közvetítési jogok regionálisak, így nem lehet össze-európai egységes szolgáltatást nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Nekem
Is ez ugrott be."eldobod az agyad ha elolvasod ezt" stb.... -
atike
nagyúr
....a cím alapján el sem bírtam képzelni, hogy mi lesz a tartalma....
Sejtettem valamit, be is jött.
Nem lett ez ismét kicsit bulváros...?
-
Cathfaern
nagyúr
Értem ezt az idézetet, viszont van egy ilyen is:
"elektronikusan nyújtott szolgáltatások: ha például egy bolgár fogyasztó egy spanyol hoszting cégtől kíván tárhelyet bérelni, akkor úgy jogosult ehhez a szolgáltatáshoz hozzáférni, regisztrálni és megvásárolni a bérleti jogot, hogy nem fizethet többet, mint egy spanyol ügyfél"
Ez nem azt jelenti, hogy igen, ha Magyarországon előfizetek a magyar Netflixre, akkor nem látom a német tartalmat, viszont a fenti alapján Magyarországról előfizethetek a Német Netflixre (amiért nem kérhetnek többet, mint a német polgároktól), és akkor értelemszerűen a német tartalmat fogom kapni? (viszont a magyart nem)
Vagy ha nem, akkor a fenti idézet mire vonatkozik?SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
azbest
félisten
Csakhogy ez a korlátozás nem öncélú, hanem igazolható megkülönböztetés. A államok saját szerzői jogi törvényei kötelezik erre őket.
#10) arnyekxxx
olyan értelemben van, hogy országra szól a közvetítési engedély. Jelenleg az adott pillanatbeli tartózkodási helyed szerint mutatja az elérhető tartalmat. A másik eu szabály szerint később aszerint kell besorolni a régiódat, ahol életvizelszerűen élsz és ideiglenesen máshová utazva is az otthoni kínálatot kell elérned majd. -
bambano
titán
a spanyol hoszting cég a saját fejlesztését árulja.
a netflix meg egy csomó jogtulajdonos szellemi termékét továbbközvetíti.ezért van az a szövegben, hogy az indokolatlan korlátozásoktól szabadítják meg a piacot. a törvényhozók a jogtulajdonos elvárását, az országokra külön eladható jogokat nem kezeli indokolatlannak.
ezzel ugye az a gond, hogyha a magyar rtlklub megveszi egy film, sorozat sugárzási jogait, akkor azt csak neki van joga eljuttatni a nézőkhöz, a netflixnek nincs.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Ez akkor azt jelenti, hogy a felhasználó a spanyol szolgáltatás után spanyol ÁFÁ-t kell fizessen, hiába magyar például? vagy a magyarok nettó olcsóban kell kapják a szolgáltatást?
-
azbest
félisten
válasz #06658560 #14 üzenetére
nem
a szolgáltatásokat a szolgáltatást igénybevevő lakhelyén érvényes áfával kell számlázni. Úgy két éve vezették ezt be, mert sok szolgáltató cég adóparadicsomba jegyezte be magát, ahol alacson az áfa. Mostmár, ha szolgáltatást veszel, akkor magyar áfát fizetsz.
Termékeknél attól függ, hogy mekkkora az adott cég forgalma. Bizonyos határ felett már azoknak is a vásárló lakhelye szerinti áfát kell felszámolniuk.
(#15) arnyekxxx
nem választhatod ki, hanem a számlázási adatok szerint besorolnak. (Jelenleg az aktuális tartózkodási hely szerint dinamikusan megy. De régebben, amikor még csak pár országban voltak jelen, akkor is az előfizetés helyén elérhető tartalmat kínálta, ha külföldre mentél).
Ja igen, és ez a régiós besorolás márcsak az áfa kiszabása miatt is kötelező.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez még kevésnek tűnik. Össze kellene vonni az EU-s országokat egy közös digitális tartalom zónába, tehát ne országonként adják el a jogokat, hanem az EU-ra egységesen. Nem kell vállalniuk a supportot, de ne akadályozzák a vásárlást.
Szerintem ez még továbbra is ad kibúvókat cégeknek a geoblockingra.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz #06658560 #14 üzenetére
Változás előtt áll az EU áfa-rendszere is, az alapelv az lesz, hogy a szolgáltató a saját országának áfáját fogja rátenni az árra, de ezt át kell adni a vevő/fogyasztó országának. Így akarják megoldani, hogy a fogyasztási adó ott gazdagítsa a költségvetést, ahol a terméket/szolgáltatást ténylegesen felhasználják. Tudtommal a cégek közötti áfa is visszafordul, nem lesz áfamentes kereskedés az unióban.
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nagy_valtozas_fele_kozelit_az_eu.648594.html
[ Szerkesztve ]
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
azbest
félisten
válasz Tigerclaw #20 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy ha jól tudom a steam esetén van valami ilyesmi.
Úgy értem, hogy a szabályzatuk szerint kitiltás jár azért, ha valaki más régióból vásárolgat olcsóbb ajánlatokat (a nyaralás, időszakos dolog kivétel). De EU-n belül ezt mégsem tehetik meg, szóval itt előfordulhat, hogy az eu-n belüli árkülönbséget ki tudja használni az élelmes vásárló. A félreértések elkerülése végett, a steam a játékokat nem termékként, hanem szolgáltatásként árulja. Talán a játék kiadóknak nincs olyan erős lobbija, mint az audiovizuális kiadóknak.(#21) KEndre
szolgáltatásoknál ez már évekkel ezelőtt megtörtént és így működik [link]
Termékeknél van még különbség.
De nem a saját, hanem a vevő országának áfáját kell számolja. Ellenben a saját adóhatósága felé kell befizetnie, s az fogja továbbítani az adott ország felé.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kendre leírása alapján pont nem így működik. Hanem úgy, hogy adott szolgáltatást Spanyolországba spanyol, Magyarországra magyar, Németországba német ÁFÁ-val kell adni-amit Endre ír, ott pedig mindenkinek a spanyol ÁFÁ-t kell felszámolni, de eltérő adóhatóságoknak befizetni. Akkor mindenkinek teljesül az egységes ár ugyanazért a szolgáltatásért. Plusz emberi léptékű marad a könyvelő szoftver, a könyvelés költsége.
-
törölt tag
Magyar előfizetéssel az egész EU-ban a magyar tartalmat fogod látni
Ennél akkor már jobb a jelenlegi rendszer, hogy mindenhol a helyi tartalmat kapod Bár most is okoz némi bosszúságot, hogy az otthon megkezdett sorozatokat nem tudom folytatni Hollandiában és fordítva. Tényleg az lenne az ideális, ha az EU egységes piaca a digitális javak terén is megvalósulna. De gondolom erre még sokat kell várni...
[ Szerkesztve ]
-
dkekesi
tag
Az áruszállítás egyéni megszervezése azért vicces dolog lesz, főleg azoknál a cégeknél, ahol rengeteg áru mozog. Ezeknél nincs idő arra, hogy egyéni futárral szórakozzanak, aki majd felkapja a Gorenjét és elviszi Bulgáriába.
Ugyanakkor én örülök neki, mert sok külföldi oldalon csak helyi vagy környező országbeli címekre szállítanak. Pl. sok német oldal csak német, osztrák vagy svájci célállomást vállal. Nem is lehet megbeszélni velük, hogy fizetek extra költséget, még előre is utalok, meg egyébként is EU vagyunk, akkor sem tágítanak. Ezután leszervezem én magamnak a TNT/TOF/DHL/UPS futárt (megmondom hogy hol és mikor kapja fel a csomagot), és nekem is lehet német Gorenjém. -
-
Polesz
addikt
válasz Hieronymus #27 üzenetére
Ezt most is így van, akkor viszont nincs újdonság. Szóval Kopi lesz a nyerő
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
azbest
félisten
Ha elolvasod újra az írást, pont erről van szó. Nem fogja neked elintézni a távoli ország boltja. Hanem elmehetsz érte vagy te szervezhetsz hozzá valakit, hogy elhozza. A lényeg, hogy csak azért, mert másik országból vagy, nem mondhatja azt, hogy téged nem szolgál ki.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Tehat ha jol ertem akkor en mint Netflix elofizeto fogom latni azt amit mondjuk a britek vagy svedek latnak es ok is fogjak azt latni ami eddig bulgaria only Volt?"
Nem, nem érted jól.
A szerzői jogok szempontjából egységes piac megteremtése még hátravan, ott marad az, hogy minden ország külön birodalom.
szerk: látom, már hatszázan írták előttem
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Simba86
senior tag
Ki van adva az ukáz, hogy ilyen címeket kell adni? Ha elmegy a PH ebbe az irányba, akkor tényleg ne csodálkozzanak, ha csökken az olvasottság...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
törölt tag
válasz Hieronymus #27 üzenetére
Ez van most. mit ír ez a cikk? Nem kaphatja drágábban másik ország lakosa a szolgáltatást. Mivel bruttó összeget kell fizetniük, így ÁFA terhelt árnak kell azonosnak lennie. Vagyis nettó kevesebbet kap a külföldi után a szolgáltató. És ezért fontos értelmezni azt is, mit írt KEndre!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #06658560 #33 üzenetére
"Nem kaphatja drágábban másik ország lakosa a szolgáltatást"
Nyilván nettó összegre értendően. Ha az ÁFA-val terhelt összeg nagyobb, arról nem a szolgáltató tehet, hanem az adott állam. Szerintem ez így logikus.SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
azbest
félisten
válasz Cathfaern #34 üzenetére
KEndre értelmezése szerintem is téves. A eladó a saját oszágának fizeti be az áfát, de nem a saját ország százalékát, hanem a vevő országa szerinti százalékot. Persze ezt áfabevalláskor külön is kell vezetni országonként. Ezt érthette félre. Szolgáltatásoknál már ma is így működik, nem lehet az országok közti kiskapukkal be nem fizetett áfát visszaigényelni. A nemzeti adóhatóságok pedig elszámolnak egymással. Az MTI hír lehet eleve katyvasz volt, azt vette át sok oldal.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
itt arra gondolhatott, hogy életszerűtlen lenne, ha azonos bruttó áron kellene adni úgy, hogy egyik ügyfélnek 1.27 a bruttó, míg a másiknak 1.19. Ez azt jelentené, hogy a magyar vásárló után csak 0.94 nettó rész maradna, míg a német vásárló után 1.0. Vannak területek, ahol ez a 6% vetekszik a teljes haszonkulccsal.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
de attól, hogy a nettó kisker ár más, még nem lesz nagykerár.
mondok egy példát aktuális árakkal: nekem nettó 86 ezer forintért ajánlottak meg egy alkatrészt, végfelhasználói áron. Egyéb okokból kiderült, hogy 56 rugó a nagyker ára.
ha más az áfa, akkor az egyiknek 110 rugó lesz a webre kiírt ár, a másiknak 105 rugó, de nem lesz egyiknek sem 56 rugó.
attól, hogy keveredik a kisker-nagyker ár, az eredeti felvetés igaz marad.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
"de attól, hogy a nettó kisker ár más, még nem lesz nagykerár."
Az attól függ, hogy mennyivel más és mennyi a kisker árrés. Pl. számítógépalkatrészeknél elég tipikus a bőven 10% alatti marzs, szóval ott egy ilyenfajta szabályzással tényleg előállhat az, hogy a magyar vevő kisker ára a nagyker árhoz vagy az alá kerül.
DRM is theft
-
Depression
veterán
Mi a helyzet az eu-n belüli importőrökkel? Rendeltem volna már jópár cégtől németországból . Azok átirányítottak a magyar viszonteladóhoz, ahol csupán 50% felár van. Kényszerből megrendeltem tőlük, majd érkezett a csomag egyenesen a német cégtől.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Depression #42 üzenetére
Na ezek fognak megszűnni.
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Mini-ITX
- Untappd lista
- Autós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple watch SE2 44mm 2022 2024.12.19. Apple jótállás
- 2011 PC / E5 2680v2 / RX Vega 64 8GB / 64GB RAM / SSD+HDD
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 ULTRA okostelefonok GYÁRTÓI garanciával
- Dell Latitude 7480 / I5 7300U / 8GB Ram / 250GB Nvme / Vil.EU bill. / 14"FullHD
- Christmas Gift Alienware Aurora R13 Gamer Pc - 12700Kf - 3060 12Gb - 16 Gb DDR5 - 512 NVMe Gen4 SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest