Aktív témák

  • kisgyerek85

    senior tag

    válasz Wendelke #6004 üzenetére

    Egyik forgalmazó ezt írta az ecigi fórumán:

    "Szólok akkor, mint forgalmazó. A vámon csücsül egy USÁ-ból érkező nikotinos liquidet tartalmazó csomagunk 27 napja.

    Először mintát szerettek volna venni, az áru több mint 40%-ából, majd amikor válaszoltunk, hogy ez túlzás, akkor kértek egy nyilatkozatot arról, hogy van/nincs benne nikotin és egy nyilatkozatot arról, hogy mintát vehetnek. Válaszoltunk, hogy van benne nikotin, annyi, amennyi a gyártó által biztosított papírokon szerepel, és a mintavételt ekkora mennyiségű liquidnél nem engedélyezzük. Ezután kérték a gyógyszergyártói engedélyt. WTF?!

    Engedély hiányában tájékoztattak, hogy az árut nem engedik szabad fogalomba bocsátani, élhetünk azonban meghallgatási jogunkkal. Másnap éltünk is. Vittünk magunkkal nyilatkozatot, de kiderült, hogy sem a meghallgatásnak, sem a nyilatkozatnak nincs értelme, a határozatot nem befolyásolja. Viszont kézhez kaptuk fél órán belül az elutasító határozatot, amit másnap meg is fellebbeztünk.

    Vaperként szerintem ne aggódjatok, amíg EU-ból lehet rendelni (ugyanezt a terméket is), addig nincs baj."

    "Hozzáteszem, hivatkoztunk arra is, hogy hatályos rendelkezés nincsen, csak egy vélemény, mely szerint a nikotinos lötyinek/ patronnak a gyógyszertörvény alá "kellene" tartoznia. Erre azt a nem hivatalos választ kaptuk személyesen, hogy valóban, de "a szándék megvan"."

Aktív témák