- Vírusirtó topic
- Jelszókezelők
- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriza
őstag
Az ilyen bírságból kap a sértett is (AMD)? Vagy a nagypofájú EU zsebrerakja az egészet...?
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
FTeR
addikt
nagyon bele lendültek. úgy látszik eu is megélhetési "pereskedő" lett
-
dabadab
titán
-
lapa
veterán
azért most megnézném a pár szerencsétlen backup operátor emberke fejét, akik ugye korábban törölgették a sok-sok szalagot. mint kiderült ugye feleslegesen. "shájjsze Thomas, wár allesz um zonszt".
ha még mindig annyira szerencsétlenül állna az Intel egyébként azt mondanám OK, elkeseredett a mgmt. nade szépen látszik, hogy kis pénzt lapátolnak a k+f-be és sorra jönnek vissza a bomba cuccok a laborokból. ez miért nem elég? mitől fél? a duopólista modellben még mindig bőven marad extra profit. azt meg gondolom nehéz elképzelni, hogy az AMD egyszerűen átveszi az uralmat, azért itt igen differenciált piacokról van szó.
-
Ste
addikt
nagyobb a füstje mint a lángja szerintem
hasonló helyzetben az Amd is ezt cselekedte volna szvsz
-
v.tom
őstag
Hát, ez tényleg precedens értékű lenne, ha bekövetkezik az ítélet, ráadásul ilyen mértékben.
egyébként most arra várok, hogy megjelennek a topicban az AMD és Intel fanok küldöttségei, és egymás torkának esnek a szokás szerint -
Tomcat
őstag
A bűnös végre elnyer(het)i méltó büntetését.
Tomcat
-
Zolee11
senior tag
Teljesen jogos az ítélet, az össze ilyen céget kitiltanám a piacról is (jelen esetben nem mert az monopóliumhoz vezetne), de ez az összeg teljes mértékben jogos. Végre felfoghatnák, hogy élni és élni hagyni, nem eltaposni és mindent megszerezni. Nem konkrétan az Intelre vonatkozik hanem az összes ilyen cégre, ami ilyen üzletpolitikával (kapzsi, hatalomüldőző vezetőség) és nem csak 1-2 van belőlük.
no brain, no problem
-
Petya25
addikt
A három vádpont közül szerintem csak a második áll meg (ha igaz).
Az első, hogy kedvezményt ad, ha elsősorban az ő termékeit veszi egy gépgyártó, az szerintem sima piaci verseny.
A második ha igaz elég gáz, de ezt akkor a partneren is számon kellene kérni aki késlelteti az AMD termékeit, amiről meg ugye szó sem esik, tehát eléggé kérdéses, hogy igaz-e.
A harmadik az ár. Attól, hogy valami jól van árazva az megint csak sima piaci verseny. Ki határozza meg, hogy egy adott termék mennyibe kerül? A gyártó, tehát ez nem kérdés.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
copin
őstag
Nem hinném hogy szerencse játékosok irányítják az Intelt és nem csak dísznek tartanak ügyvédeket. Nekik is tudniuk kellett hogy büntetés lesz a vége. Ezek (és MS-re kitalált vádak alapján) várható hogy lesz még ilyen.
1: Ennyi erővel a VIA és minden más versenyellenes eszközzel kiütött cég kaphatna kártérítést.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Valoszinuleg ez utan az eset utan azert egy kicsit atkalkulaljak az oddsokat (es nem csak az Intelnel).
"MS-re kitalált vádak"
Ez pont ugy mondod, mintha a MS nem szegte volna me a versenyszabalyokat (es nem tartana a pofatlansagi rekordot az EU-s versenyugyi eljarasok teren).
Egyebkent az EU a versenyugyi birsagokat eleg rendesen osztja, csak az, amikor pl. a WV-t birsagoltak meg, nem jelent meg a PH!-n.
Petya25: mindig jo latni, amikor megjelennek a versenyugyi szakertok
Vannak dolgok, amik egy bizonyos piaci reszesedes alatt nem problemasak, viszont egy olyan ceg eseteben, mint az Intel, azok.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Zolee11
senior tag
Az első, hogy kedvezményt ad, ha elsősorban az ő termékeit veszi egy gépgyártó, az szerintem sima piaci verseny.
Arra adhat kedvezményt, hogy negyedévente hány 1000db-ot vásárolnak tőlük, értelem szerűen minél többet annál nagyobb a kedvezmény, de arra, hogy a másik (AMD) gyártótol ha nem vesz akkor ad kedvezményt... na ne vicceljünk már!
A második ha igaz elég gáz, de ezt akkor a partneren is számon kellene kérni aki késlelteti az AMD termékeit, amiről meg ugye szó sem esik, tehát eléggé kérdéses, hogy igaz-e.
Ez esetben az adott cég azt vesz, és annyit, és akkor amikor akarja. Nem lehet számonkérni!
A harmadik az ár. Attól, hogy valami jól van árazva az megint csak sima piaci verseny. Ki határozza meg, hogy egy adott termék mennyibe kerül? A gyártó, tehát ez nem kérdés.
Igen, ezt úgy nevezik piaci ellehetetlenítés.
Jó reggelt.
no brain, no problem
-
utomi
senior tag
Azért gondold ezt át.
1,
Kedvezményt adhat de nem olyan feltétellel, hogy csak akkor ad kedvezményt ha a másik gyártó termékeit teljesen mellőzi a gépgyártó. Ez nem, hogy nem etikus de még a versenyjogi törvényeket is sérti.
2,
A második is biztos, hogy igaz és bár ezért valóban meg kellene b@szni a gépgyártókat is de erre nem valószínű, hogy sor fog kerülni. A világ már csak íg yműködik.
3,
Azért ez igaz csak éppen nem úgy, hogy a Dell részére az Intel szerint 1 USD egy proci az ASUS-nak meg 100USD (ez persze csak hasra ütés és sarkítás volt) de a lényeg, hogy mindenek van egy piaci ára amelyet nyílván a gyártó határoz meg de látod te is mi a baj.Amúgy nem értem mi a probléma?! A piacot versenyjogi szabályok tartják kordában hiszen bár kapitalizmusban élünk azért még szabályokra szükség van. Az Intel ezeket nem tartja be ezért megérdemli a büntetést. Az neked is jó ha az EU figyel ilyenre mert ha kimúlna a versenytárs az Intel annyira árazná be a CPU-t amennyire csak akarná. Ráadásul fejlődnie sem kellene.
De nem csak az Intel ilyen mondhatnánk az NVidiát aki lepénzeli a játékfejlesztőket a DX10 mellőzésére illetve az NVIDIA-ra való optimalizációra. Ez sem épp tisztességes. Szóval van még munka bőven.Én spec örülök annak, hogy legalább az EU cselekszik nem úgy mint az USA aki le se szarja az egészet.
-
Sanyix
őstag
Fú ennek nagyon örülök, nagyon jó látni, hogy valami igazság mégis van a világban. Bár az amd akkor is iszonyú piacot és pénzt bukott az intel akkori ügyeskedésével, mert sokkal jobban is terjedhettek volna az akkor egyértelműen legjobb amd processzorok, bőven meghaladhatták volna azt a 40% (?)-os részededést amit elértek.
Nameg nem ártana még pár szereplő, mer az jó
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Petya25
addikt
Bárki kalkulálhat arra, hogy egy cég vásárlási potenciálját minél jobban lekösse. Tehát adott összeged van vásárlásra és annak 90%-át nálam költöd el, akkor ennyi az ár, ha nem, akkor kicsit több az ár. Ez máshol is így működik. És nem vicc.
Simán nyakon lehetne vágni bármelyik partner céget, ha direkt késlelteti egy adott gyártó termékeit. Jó reggelt.
A gyártó bárhol a világon megszabhatja az árait. Ennyi erővel a Merci is csak 3 millió legyen mint a KIA. Szavazzunk...Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Hedgehanter
őstag
Azert 4 milliard dollar eleg kemeny meg ha az Intel nezzuk akkor is (bar tonkretenni nem fogja csak majd a negyedeves meg ev vegi penzugyi jelentesuket fogja megtepazni)...
Amugy meg ezzel a dontessel nem segitik az AMD-t egy kicsit sem mert mar visszafordithatatlan karokat okoztak.....
(vajon a penzzel mi lesz.....?
-
dabadab
titán
Ez igy mar kezd kinos lenni. Komolyan, nezz utana olyan kifejezeseknek, hogy pl "piaci erofolennyel valo visszaeles" meg "dompingar" meg "versenykorlatozo magatartas".
Hedgehanter: az unios birsagok az unios koltsegvetesbe mennek, a tagallamoknak ennyivel kevesebbet kell befizetniuk.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
gliskard
senior tag
AMD-nek a drezdai gyárának tovább fejlesztése a jelen pénzügyi problémák miatt stagnál. Anno az eu komoly kedvezményeket adott az AMD-nek, hogy ne távolkeleten épitse fel a gyárat. A jelen fellépés egyfajta befektetés védelem is lehet.
Más kérdés, hogy az EU külpolitikája érintölegesen kikezdi az USA-t, ott sem az MS-t sem az Intelt még nem marasztalták el. Az EU pedig igen... Kicsit több van e-mögött mint kinek rossz az üzlet politikája és kinek nem.
Az usa-nak az ms-sel komoly problémája, hogy részvény tulajdonos közvetve az állam, mivel társadalom biztositási befektetési alapoknak komoly pénzük fekszik ms részvényekben (valószinüleg intel is van néhány). Tehát akár tetszik, akár nem de komoly függöségi viszony alakult ki. Persze tudják ök is, hogy ha az AMD bedobja a törölközöt, akkor az Intelt a trösztellenes törvény értelmében fel kellene darabolni, ezt valószinüleg ök sem szeretnék.
Az EU néhány éve többé-kevésbé koordináltan igyekszik lobbizni és különbözö eszközökkel elérni a befektetések és gyártások/kutatások kiáramlását az unió területéröl. SZVSZ a mostani megszellöztetett hir is ebbe a kategóriába tartozik. "segiteni" akarnak az AMD-nek, de valószinüleg nyiltan nem akarják összerugni a port sem az Intel-le, sem az USA-val. Reménykednek, hogy a megszellöztetéssel elérnek valamit és nem kell durva lépésekre elszánnuk magukat. Hiszen az Intelnek is vannak befektetései az unió területén. -
dabadab
titán
"A jelen fellépés egyfajta befektetés védelem is lehet."
Ez remek elmelet, csak eppen az Intelnek is vannak gyara az EU-ban (Irorszagban), ill. azert ennel nemileg komolyabb alakulat, mint hogy par millio EUR miatt nekialljon a piaci versennyel manipulalni.
"Más kérdés, hogy az EU külpolitikája érintölegesen kikezdi az USA-t, ott sem az MS-t sem az Intelt még nem marasztalták el."
Az MS-t igen, de eleg lajtosan, az Intelrol tenyleg nem tudok. Viszont ha atnezed, hogy kik kaptak versenyhivatali buntetest, akkor nem tul sok marad ebbol az "EU szetbirsagolja az amerikai cegeket" teoriabol.
Az utolso bekezdest meg nem tudom ertelmezni, nyomoztak, megallapitottak, hogy gaz volt, es most birsagolni fognak, ami nekem ugy tunik, hogy eleg nyiltan az Intel ellen van, viszont egyaltalan nem olyan egyertelmu, hogy jelen helyzetben ez kulonosebben segitene az AMD-n.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Zolee11
senior tag
Látom apuci nagybefektető és megtanított hogyan kell kezelni a piacot
Viccet félretéve fogadd el dabadab tanácsát és nézz utána pár dolognak, gondold végig ezt a dolgot. Mert ebben a dologban kissé melléfogsz.Simán nyakon lehetne vágni bármelyik partner céget, ha direkt késlelteti egy adott gyártó termékeit. Jó reggelt.
Ezt most komolyan gondolod?
Ha én vagyok a marhajómárkt és Intelt lehet kapni de AMD-t nem, akkor ezért meg lehet büntetni? (A nevhasonlóság alatt álló céget is perbe fogták (?) de nem emléxem mi lett a vége, valószínű nem büntették meg). Ha előtte se volt AMD akkor semmilyen szinten nem lehet elővenni, de ha adott időszaktól kezdve tünik el a kínálatból, akkor már gyanus is lehet, de ez esetben is lehet hárítani. Tudtommal nem kötelezö adott termék-kategóriában minden elérhető gyártó termékeit forgalmazni. Jó reggelt.no brain, no problem
-
DarkByte
addikt
Ronda büntetés, de szerintem ahogyan mostanság megy az Intel sorsa nekik nem lesz hatalmas érvágás. Annak viszont örültem volna ha az AMD kap a pénzből, a verseny csak jót tesz az informatikának. (Egy berögzött Intel user.
)
#8 (Tomcat): kezdőődik
[ Szerkesztve ]
-
MichaelSD
őstag
Az egy dolog, hogy amerika meg az EU adok kapok alapon dolgoznak, de azért az alap felfogás is más a kettő között. Ld. befektetési törvények, választási támogatás, stb.
Az AMD támogatása inkább volt német, mint EUs, de ez részlet kérdés, mivel a németek az egyik legnagyobb befizetők az EUba. De ha igaz is lenne, akkor miért nem segítenek az Infineonnak, aki nem a legjobb éveit éli?
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Alchemist
addikt
Az EU-nak tobbek kozt te is resze vagy.
Hogy is mondta W. Allen? - Nem szeretnék olyan klubnak tagja lenni, amely szívesen lát a tagjai között.
Végülis az EU olyasmi gengszterszindikátus, mint amit Lucky Lucano és Bugsy Siegel hoztak létre anno az USA-ban (ld. Las Vegas)... csak nagyobb és bürokratikusabb méretekben, de az eredeti minta jól kivehető.
És most éppen pénzbehajtás folyik...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Kriza
őstag
Az eleje tiszta.
Attól nagypofáú, hogy mostanában igen szigorúan büntette pl. az M$-t is (félre ne érts, nem fáj a szívem értük), de az intel meg a Microsoft technológiái és szoftverei nélkül jóval hátrább lenne az öreg kontinens is. Ezen kívül 4 milliárd dollár hatalmas pénz. Arról meg nem vagyok meggyőzve, hogy előnyöm származik belőle, hogy az EU része vagyok, vagy hogy az EU bezsebel egy raklap dollárt.
Alchemist: jó az idézet!
[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Zolee11
senior tag
válasz
Alchemist #32 üzenetére
Végülis az EU olyasmi gengszterszindikátus, mint amit Lucky Lucano és Bugsy Siegel hoztak létre anno az USA-ban (ld. Las Vegas)... csak nagyobb és bürokratikusabb méretekben, de az eredeti minta jól kivehető.
És most éppen pénzbehajtás folyik...Ha már ilyen profi vagy gazdasági területen, mert a hozzászólásodból ez következik, akkor vedd úgy, hogy ami pénzt elvitt az EU-ból, azzal szegényebbek lettünk, hisz nincs Európai gyártó, ezért kötelező amcsi cégnek fizetni. Csak visszavettünk egy kis pénzt tőlük, mert a keresztapa, így most jobban alszik.
Inkább gondold végig, hogy érdemes-e adott témához hozzászolni, mert lehet, hogy nem mindenkinek érthető és átlátható egy adott dolog[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
Des1gnR
őstag
Szánalmas hogy az ájemdé minden kis porszembe megkapaszkodik az intel ellen..persze az jobb volt amikor "naponta" levitte 10% az árait
Dell G3 3779 || Samsung S20 || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2
-
.mf
veterán
válasz
Alchemist #32 üzenetére
>>Hogy is mondta W. Allen? - Nem szeretnék olyan klubnak tagja lenni, amely szívesen lát a tagjai között.
Akkor húzz a 'csába
A) Ha már most megvan a döntés, akkor miért csak nyár végén hirdetik ki?
B) Sztem jobb lenne, ha az x86-licenszt is végre felszabadítanák, avval jobban beindulhat a verseny, és nem kellene itt különböző mutatványokat végrehajtani a belépésért (ld. nvidia terve a Via felvásárlására, főleg azért, hogy hozzájusson az x86-lincenszhez.)
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Integra
titán
keveslem ezt a 4mrd dolcsit...
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Alchemist
addikt
Csak arra merészeltem célozni, hogy ami ezügyben folyik, az alapvetően nem a "jog, erkölcs és tisztességes verseny" szintjén megy, hanem hogy ezek ürügyén ki hogyan tud markecolni a másiktól.
A hi-tech cégek ezt a technológia és a piac irányából teszik, az "EU-szindikátus" pedig a "jó üzletet csináltál, ezért most kizsebelünk" mentalitás alapján.
Nekem az előbbi még csak rendben lenne... az utóbbi - bár lehet, hogy "jó nekünk" - azért némileg elborzasztó, mert alapvetően olyan voluntarista és önkényes, mint annak idején az SZKP politbüro határozatai... (vagy mint a lényeg a "vaddisznó, hol sapkád?" viccben)
És persze mindez a hatalmi játszma "befelé" is legalább ennyire veszélyes, mert ha az EU bürokratái direktíva formájában egyszercsak kitalálják, hogy "mi a helyes", akkor megint ott tartunk, hogy egy maroknyi, ellenőrizetlen hatalmú kisebbség akarja meghatározni, hogy a többség miként, milyen értékrend szerint éljen.
Úgyhogy lehet költői túlzásnak nevezni a párhuzamot az EU és az USA-beli szabályozott alvilág működése között, de mindez a lényegen nem változtat...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Dare2Live
nagyúr
-
Integra
titán
szerinted az szánalmas, hogy bizonyos szerződések miatt egyszerűen hálózatok polcaira nem kerül ki amd termék???
az mennyire szánalmas, hogy a legnagyobb gyártó ilyen eszközökhöz folyamodik? talán mégse annyira fasza tökös gyártó mint hiszi magáról?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Motion_Blur
félisten
Mennyire érintheti ez meg az Intel költségvetését? Egyáltalán van arra pontos adat, hogy egy Intel szintű cégnek milyen éves költségvetése van?
Egyébként szerintem is kicsit túl van lihegve, Intelnél lesz egy -4 mrd, más nem fog változni, ettől a piaci szerepek nem fognak felcserélődni.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Dare2Live
nagyúr
válasz
Motion_Blur #47 üzenetére
A cél itt nem az, hogy agyonüssék Intelt, hanem, hogy Intelt rászorítsák arra, hogy ne károsítsa meg a vásárlókat avval, hogy versenyellenes modszerekkel kizárja a piacrol a versenytársait.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Zolee11
senior tag
válasz
Alchemist #42 üzenetére
A hi-tech cégek ezt a technológia és a piac irányából teszik, az "EU-szindikátus" pedig a "jó üzletet csináltál, ezért most kizsebelünk" mentalitás alapján.
Szerintem, olvasgass a témában egy kicsit, olvasd el még párszor a cikket, mert nem tudom te miről beszélsz, de nem erről a témáról az is biztos.
Én már rég követem a témát és teljes mértékben egyetértek a vádpontokkal. Az ilyen aljas piaci magatartást egy korrekt ember nem tűr el, így én sem, ez velem a hétköznapokban is így van. Te ezek szerint nem látod, és nem érted miről van szó.
Mivel ezeket vádpontokat, bizonyították, és xxx-xxx is "beismerte", szerintem itt nincs mit pampogni arról, hogy szemét AMD mindenbe belekapaszkodik.
Ez az Intel sara és pofátlansága.no brain, no problem
-
HEATHCLiFF
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
it Állítólag az Európai Bizottság már döntött a vállalat megleckéztetéséről, de a hivatalos határozatot csak a nyár végén hirdetik ki.
- Milyen autót vegyek?
- Steam, GOG, EPIC Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- GTA V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Kormányos topik
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Vicces képek
- Apple notebookok
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs