Új hozzászólás Aktív témák
-
EG0
aktív tag
Éljen soká az Everest!
-
Obi-1
őstag
Fiery úgyis reklamált a múltkor, amikor hír volt egy új Sandra verzió, hogy a PH! nem nyomatja eléggé az AIDA/ EVEREST programokat.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Rover623
félisten
Az Everest jó, az Everest kell...én is használom
De...
A cikk abból a szempontból szerencsétlen, hogy pont azt a részt taglalja a működésből, ami nem igazán cool...
A memóriabővités jó dolog. Csakhogy az Everest pont ebben az esetben pontatlan lehet. A memóriahelyek számának megállapítása nem lehetséges. Van egy fizikai korlát a chipsetből adódóan, megállapítható hogy hány slot-ban van RAM, de hogy hány üres vagy pláne hogy hányat tettek a lapra...az nem.
Az Everest egyrészt megpróbálja azonosítani az alaplapot és egy belső táblából kikeresi a lap jellemzőit (sajnos ez nem mindig pontos, gyakorlatilag az Alaplap/fizikai jellemzők gyakran bugos...), másrészt ha a rendszer rendelkezik DMI támogatással, akkor az ott tárolt adatok tartalmazhatják a memóriamodul-helyek számát. Ezzel megint az a baj, hogy sok alaplapgyártó nem foglalkozik kellőképen a DMI struktúra pontos kialakításával, így aztán lehet itt találni full PCI-os rendszerben ISA slotokat, nem létező integrált eszközöket...vagy pl. 4 DIMM helyet, miközben a lapon csak 2 van
A másik ilyen gázos rész a GPU...
Gyakorlatilag teljesen használhatatlan, mivel a PCI ID alapján belső táblából veszi az infókat. Core-speed, mem-speed, pipeline és vertex egységek száma, fillrate, stb., mind ex-has számok ill. legtöbbször a chip gyártójának ajánlásai...
Szóval...:hiánypótló és hasznos termék, örvendetes hogy magyar nyelvű...de mint minden ilyen jellegű szoftverterméknek, ennek is csak fenntartásokkal szabad elfogadni az eredményeit. Kritikus (és pl. a felhasználó szempontjából minden bővítés az...mert pénzkiadással jár!) helyzetben bizony nem árt egy csavarhúzó és két jól képzett szem használatával meggyőződni a dolgok állásáról...
Amit meg nem lehet látni (vagy nem lehet bontani), azt más progival is ellenőrizni kell, mert ugye egy eredmény a mai világban...hát időnként kétséges...primus inter pares
-
marcee
addikt
Gyakorlatilag teljesen használhatatlan, mivel a PCI ID alapján belső táblából veszi az infókat. Core-speed, mem-speed, pipeline és vertex egységek száma, fillrate, stb., mind ex-has számok
Te mégis miről beszélsz??!!!
Bennne van a táblázattyában, hogy mikor mennyire tuningolom a gépem?\m/
-
Rover623
félisten
Természetesen az idő múlásával amikor kidolgozzák a megfelelő metódust, akkor már általában mérnek is.
De sajnos engedve a marketingnek, az új GPU-k adatai általában fixek...csak azért, hogy megjelenjen ott valami, nehogy a user kiakadjon, hogy a progi semmit sem tud a kareszról...primus inter pares
-
simonzé
addikt
Én az Aidára esküszöm már 5 éve. Magyar termék és hihetetlen jó.
I don't fit in. I fit out.
-
-
Nagy Gábor
tag
Rover623 irja:
> A memóriahelyek számának megállapítása nem lehetséges. Van egy
> fizikai korlát a chipsetből adódóan, megállapítható hogy hány slot-ban
> van RAM, de hogy hány üres vagy pláne hogy hányat tettek a lapra...
> az nem.
Kenytelen vagyok ellentmondani. A cikkben leirtak sajat tapasztalatombol szarmaznak, es itt orzom a gepemen azt a naplofajlt is, amelyben tetelesen
le van irva, hogy peldaul abban a gepemben, ahonnan most irok, negy DIMM slot
talalhato, amelybol ketto lakott, kettoben pedig ''Nincs telepitve'' szoveg jelzi,
hogy az adott slot ures. Szoval hatrabb az agarakkal, ha kerhetem.
Amit pedig kesobb ir kedves olvasotarsunk:
> A másik ilyen gázos rész a GPU...
> Gyakorlatilag teljesen használhatatlan, mivel a PCI ID alapján belső táblából
> veszi az infókat. Core-speed, mem-speed, pipeline és vertex egységek
> száma, fillrate, stb., mind ex-has számok ill. legtöbbször a chip
> gyártójának ajánlásai...
Erre szerintem majd a program fejlesztoi reagalnak.
Teny, hogy nem art a csavarhuzo sem:
> Kritikus ... helyzetben bizony nem árt egy csavarhúzó és két jól képzett
> szem használatával meggyőződni a dolgok állásáról...
Altalaban igaz, de ha a program otthoni felhasznaloit nezzuk, szamukra epp ezt
sporolja meg az Everest. Hidd el, ha valaki nem gyakorlott gep-buheralo (es a
tobbseg bizony ilyen!), akkor hiaba a bontas, attol nem lesz okosabb, hogy latja,
a negy vagy harom memoriaslotbol kettot lat betoltve, hiszen azt is kellene tudni, ezek milyenek, es a program bizony megmondja.
Sot allitom, hogy rengetegen felelotlenul nyulnak a gep belsejebe. Jo par
ismerosom van, aki utan kenytelen voltam helyreallitotani a szetbarmolt
rendszert. Az ilyenek kepesek felnyitni a gephazat, de nem vesznek eszre
egy primitiv, ratenyerelessel orvosolhato kontakthibat, es vegul a szervizt
megajandekozzak 5 ezer forint ertekben egy ketperces munkaval.
(ebben a szamlakitoltes is benne van).dr. Nagy Gábor
-
Rover623
félisten
válasz Nagy Gábor #15 üzenetére
Kedves Gábor!
Kénytelen vagyok ellentmondani. A hozzászólásomban leírtak a saját tapasztalatomból származnak...csak éppen nekem nem egyetlen naplófájlom van (nem érzi úgy, hogy - gondolom mérnökemberként - kicsit elhamarkodott dolog egyetlen ''mérésből'' komoly következtetéseket levonni?), hanem majd' 3000...igaz hogy nem az Aida/Everest párossal, de ha gondolja ''magán''-ban elmondom, hogy mivel és miért összevethető a kettő...
Ezenkívül a PC architektúra jelenlegi állása is nekem ad igazat...
1. A chipset a belső adattábláiban jelöli a behelyezett modulokat, méghozzá az esetek legnagyobb részében úgy, hogy a méretét tárolja. Ha egy chipset pl. 4 bankot fogadhat, akkor amennyiben 2 modult helyezünk be, a táblázatban 2 helyen lesz memória, 2 helyen pedig nem. Ebből sajna nem derül ki, hogy az alaplapon egyáltalán el lett-e helyezve a másik két slot...
2. A DMI szintén tárol(hat)ja a feltöltött modulok info-it, de pontosan a már említett okokból (slendrián programozás, más gyártótól átvett és nem aktualizált DMI struktúra) rossz esetben ugyanolyan pontatlan lehet mint a chipset info...
3. Az alaplap típusának megállapítása a BIOS ID string vagy a DMI struktúrában megadott azonosító string táblázatos összehasonlításával történik. Mivel a gyártók időnként azonos BIOS-al kiadnak más alaplapot is (pl. ''lite'' változat nem 4, hanem 2 memóriafoglalattal) ezért a programban az alaplap típusához tárolt statikus információk időnként nem állják meg a helyüket, mivel (csak) az ID alapján nem dönthető el pontosan, melyik változattal is állunk szemben...
P.S.:
Amennyiben a program fejlesztői reagálnak a ''vádjaimra'', remélem hogy a memóriafelderítés mikéntje és hatékonysága az Ön számára is megnyugtató módon tisztázásra kerül...
A ''hátrább az agarakkal'' kitételt pedig természetesen elnézem Önnek, bár nem igazán értem, hogy egy nyilvános fórumon a pozitív vélemények mellett a negatív kritikát miért éri ilyen hátrányos megkülönböztetés...csak a ''picipuha'' szoftvercég operációs rendszereibe lehet belekötni (legálisan)...?
[Szerkesztve]primus inter pares
-
Fiery
veterán
Jot mulattam ezen a hozzaszolason... Latszik, hogy fogalmad sincs arrol, mikepp mukodik az EVEREST.
Elfogadom a kritikadat, es elismerem, hogy van boven valosagalapja. A sysinfo mindig is egy razos terulet volt, es az is marad, amig a vilag a vilag. Errol legkevesbe a sysinfo szoftverek iroi tehetnek -- ha meglennenek a szabvanyositasok idoben es megfelelo kidolgozassal, a _preciz_ sysinfo osszeallitasa gyerekjatek lenne. Vannak persze ertelmes es udvozito probalkozasok, mint pl. a memoria SPD info vagy a CPUID, de ugy altalaban nagyon nehez dolga van a sysinfo szoftvereknek.
Nezzuk tetelesen a kritikadat:
1) ''Az Everest egyrészt megpróbálja azonosítani az alaplapot és egy belső táblából kikeresi a lap jellemzőit (sajnos ez nem mindig pontos, gyakorlatilag az Alaplap/fizikai jellemzők gyakran bugos...)''
Azt azert nem mondanam, hogy gyakran. Mivel nap mint nap bovitjuk es pontositjuk az alaplap adatbazist, az az osszes tobbi sysinfonal precizebb adatokat tartalmaz arra vonatkozoan, hogy hany memoria (vagy epp PCI, AGP, PCI-E) slot van az egyes alaplapokon. Ha igyekszel mindig a legujabb verziot hasznalni, akkor a tevedesek eselye minimalis, hidd el. Ha nem igy lenne, a juzerek allandoan a pofankhoz dorgolnek a bugokat
Az alaplap adatbazisban jelenleg 9000 bejegyzes van mellesleg.
2) A DMI egy nagy szemet, azt nem szabadna sosem komolyan venni. Mindazonaltal a cegeknel a rendszergazdak imadjak a DMI-t, hiszen egy homogen halozatban (ahol pl. csak IBM vagy csak Dell gepek vannak) egesz jol hasznalhato tud lenni. Voltak torekveseink arra vonatkozoan, hogy a Home Edition valtozatbol kivegyuk a DMI oldalt, de vegul a felhasznalok nyomasara elalltunk ettol a szandekunktol.
3) ''A másik ilyen gázos rész a GPU...
Gyakorlatilag teljesen használhatatlan, mivel a PCI ID alapján belső táblából veszi az infókat.''
Bizonyos infokat onnan vesz, igy van. DE nem mindent!
''Core-speed, mem-speed, pipeline és vertex egységek száma, fillrate, stb., mind ex-has számok ill. legtöbbször a chip gyártójának ajánlásai...''
Ez nem igaz! Az orajeleket lenyegeben sosem adatbazisbol veszi (kivetelt kepez az Intel Extreme Graphics es GMA-900, amit ugysem fogsz overclockolni), hanem a chip es a memoria _aktualis_ orajelet _detektalja_. A fillrate-et es a memoria savszelesseget ezekbol a _detektalt_ adatokbol, valamint a szinten _detektalt_ memoriabusz szelessegbol szamolja az EVEREST.
A pipeline-ok szamat adatbazisbol veszi azoknal a chipeknel, amelyekbol nincs tobbfele verzio, azonban pl. az osszes Radeon 8xxx/9xxx/Xxxx, GeForce 6xxx szeriaju chipnel az aktiv bekapcsolt pipeline-ok szamat _detektalja_ az EVEREST.
Ugyanez all a vertex shader-ekre is, az aktiv vertex shader-eket ott detektalja az EVEREST, ahol tobbfele lehetoseg is adodhat egy bizonyos chip eseteben (jo pelda a GeForce 6xxx szeria ugyebar).
4) ''de mint minden ilyen jellegű szoftverterméknek, ennek is csak fenntartásokkal szabad elfogadni az eredményeit.''
Ezzel egyetertek, maximalisan. Azonban mi gyakran napi 10-12 oraban azon dolgozunk, hogy a megbizhatosag a konkurens termekeknel megszokottnal joval magasabb legyen. Egyre tobb ''hianyzo lancszemet'' potolunk, s igy talan 2006 vegere eljuthatunk oda, hogy a legtobb felhasznalo az EVEREST-nek fog hinni, es nem a sajat szemenek
5) ''Kritikus (és pl. a felhasználó szempontjából minden bővítés az...mert pénzkiadással jár!) helyzetben bizony nem árt egy csavarhúzó és két jól képzett szem használatával meggyőződni a dolgok állásáról...''
Ezzel is egyetertek, csakhogy a laikus felhasznalo szamara ez nem feltetlenul jelent megoldast. Persze az ilyen felhasznalok sok esetben az EVEREST altal prezentalt informaciobol sem tudjak kihamozni a szamukra fontos adatokat ...
Fiery -
Fiery
veterán
A CPU terheles nalam egesz pontosan 0%, hacsak nem epp az Erzekelo vagy Tulhajtas oldalt nezem az EVEREST-ben. Ezeken a dinamikus, folyamatos frissites termeszetszeruleg a processzor munkajan alapszik, s igy a 8-10% teljesen normalis.
Megjegyzem, a legujabb verziokban kulon figyelmet forditottunk az EVEREST indulasanak gyorsitasara, s igy a ''bezarom ha nem kell, megnyitom ujra ha kell'' tipusu alkalmazas konnyedebbe valt.
Fiery -
Fiery
veterán
''3. Az alaplap típusának megállapítása a BIOS ID string vagy a DMI struktúrában megadott azonosító string táblázatos összehasonlításával történik. Mivel a gyártók időnként azonos BIOS-al kiadnak más alaplapot is (pl. ''lite'' változat nem 4, hanem 2 memóriafoglalattal) ezért a programban az alaplap típusához tárolt statikus információk időnként nem állják meg a helyüket, mivel (csak) az ID alapján nem dönthető el pontosan, melyik változattal is állunk szemben''
A Lite valtozatok a legtobb esetben sajat ID-vel rendelkeznek, s igy ez nem jelent gondot, az alaplap fizikai informacio pontossaga konnyen garantalhato. Amennyiben azonban 2 teljesen kulonbozo alaplap azonos ID-t kap, es nincs ra mod, hogy megkulonboztessuk oket, az EVEREST egeszen egyszeruen nem ad fizikai informaciot az alaplaprol -- semmi informacio me'g mindig jobb, mint a pontatlan informacio.
---
Egyebkent tetszik, hogy megprobalod tenyszeruen leirni, mikepp mukodik az EVEREST Sajnos az mar reges-reg nem olyan egyszeruen mukodik, mint a klasszikus sysinfok, pl. csak a chipset informacios resz 12000 kodsor, az erzeklokkel kapcsolatos kod pedig kb. 10000 sor hosszu. Az EVEREST mind komplexitasaban, mind precizitasat tekintve abszolut piacvezeto.
Fiery -
Fiery
veterán
Kozben latom az adataidnal, milyen konfigod van, ha ahhoz a legujabb EVEREST Home Edition betat letoltod, csodat lathatsz
Bővebben: link
Fiery -
Rover623
félisten
Kedves Tamás!
Örülök hogy a Gábornál jóval higgadtabbnak mutatkoztál...talán mert Te jobban meg tudtad ítélni a hsz-em valóságalapját, míg ő nem tudott elszakadni az egyszeri elégedett felhasználóból cikkiíróvá avanzsált műszaki ember hurrá-optimizmusától...
Annak is örülök, hogy annak ellenére, hogy azzal kezdted: fogalmam sincs az Everest működéséről...lényegében nem cáfoltál meg...
Az informatika nem varázslat, csodák nincsenek...csak jól felkészült és szorgalmas programozók. De ahol a PC nem tárol információt, onnan nem is lehet kinyerni azt. Lehet következteni, több irányból beszerzett infokat kombinálni, összevetni...uram bocsá saccolni...de ennyi. Kényes mezsgye ez...ha nem ad informácót, lesajnálják...ha hibásat ad, problémáznak....
(Azért a logikának fontos szerepe van...azt mondtad ha két lapnak azonos az ID-je, akkor inkább nem adsz infot...csakhogy általában nem egyszerre jön ki a két lap...ergo amikor kijön a másik, amig te nem szerzel róla tudomást addig ott téves adatok lesznek.)
Valóban nem tudhatom (pontosan) hogyan működik az Everest, de tudom hogy mi hol található a PC-ben, ismerem a szabványokat...sőt ismerek ilyen jellegű szoftvereket belűlről (kettőt is...)
Szögezzük le:
Az Everest kiváló eszköz, roppant hasznos az átlag user, és gyakorlatilag nélkülözhetetlen a vállalati rendszergazda számára. Az kiváltképp örvendetes, hogy magyar szakember szellemi termékén alapul...megmutattuk ismét hogy nemcsak többszázmilliós népességben fodulhatnak elő pozitív géntorzulások...
Ugyanakkor ebben a szakmában nem szabad elszakadni a hagyományos ''mérnöki szemléletmódtól''.
Precizitás, logikus gondolkodásmód, a terméket használó maximális tisztelete.
A terméket érő kritikákat pedig maximálisan figyelembe kell venni, mert ugye a gyártók szabványoktól eltérő megoldásai, a hardwarehibák, a fejlesztőrendszerek belső hibái mellett még a programozási hibák sem elhanyagolhatóak...ti is csak emberek voltatok mielőtt coderek lettetek...
Bizonyítékokat természetesen küldök...sokra ne számíts, mivel nem gyűjtöm a riportokat (alkalmanként használom csak az Everest-et), azt meg nem tartanám korrektnek, hogy küldök valamit...és azt mondom, hogy nem az volt a gépben mint amit mutatott
Szerintem vagy te annyira komoly, hogy ha öszeveted az általam leírtakat az Everest /általam nem ismert/ belső szerkezetével, akkor pontosan tudod mekkora esélye van az említett ''anomáliák'' előfordulásának...
Köszönöm, hogy megtiszteltél válaszoddal...
P.S.:
Kérlek, hogy próbáld meg elmagyarázni a Gábornak is a memóriás dolgot...ha csak üzletpolitikai szempontból nem megengedhetlen...primus inter pares
-
Fiery
veterán
''Annak is örülök, hogy annak ellenére, hogy azzal kezdted: fogalmam sincs az Everest működéséről...lényegében nem cáfoltál meg...''
No azert a GPU-s resszel kapcsolatban nagyon mellelottel, tehat volt ott cafolat a reszemrol boseggel
''De ahol a PC nem tárol információt, onnan nem is lehet kinyerni azt. Lehet következteni, több irányból beszerzett infokat kombinálni, összevetni...uram bocsá saccolni...de ennyi. Kényes mezsgye ez...ha nem ad informácót, lesajnálják...ha hibásat ad, problémáznak....''
Igy van, pont ezen a kenyes mezsgyen egyensulyozik az EVEREST. Osszessegeben me'g a beepitett adatbazisokkal is sokkal kevesebbet hibazik, mint a konkurensek.
''Szerintem vagy te annyira komoly, hogy ha öszeveted az általam leírtakat az Everest /általam nem ismert/ belső szerkezetével, akkor pontosan tudod mekkora esélye van az említett ''anomáliák'' előfordulásának...''
Sejtesem szerint az EVEREST egy kevesbe uj verziojaval tesztelhettel egy relative ujnak szamito videokartyat (pl. G6600, G6800), ezeket pedig az EVEREST csak az utobbi 1 honapban tamogatja igazan jol.
A GPU-s resszel kapcsolatban ugyanis az EVEREST nemileg az optimizmusra epit: ha van egy bevalt modszer az orajelek vagy epp a pipeline-ok szamanak detektalasara, akkor azt a legujabb chipekre is megprobaljuk rahuzni. Ez a legtobb esetben nem okoz problemat, azonban a generacio valtasoknal elhasal emiatt az EVEREST, s igy olyan furcsasagok johetnek elo, mint a 6 MHz-es orajel es hasonlok. Az ilyen hibakat aztan igyekszunk minel elobb javitani.
Fiery -
Rover623
félisten
Nagyon köszönöm az elismerést...tőled jól esik
Mer' nagy öröm és bódottá ha a felhasználók örülnek a termék által nyújott szolgáltatásoknak, de azért mégiscsak a szakmai közönség elismerésére áhítozik az ember, hiszen aki konyít hozzá, csak az tudja mennyi meló van mögötte...
A te esetedben ifjú padavan pedig el kell ismerni, nem sokan tudják...az egész egykori osztrák-magyar monarchia területén szerintem hárman: Te, a Martin és .... vajon tudod-e már ki vagyok...?
Még egyszer gratulálok, és kérlek ne engedj az elveidből, akármit mondanak a marketingesek...!
P.S.:
Örültem hogy a ''fogalmam sincsen az Everest működéséről'' kérdés ilyen szépen zárult és nem kellett ilyeneket előrángatnom:
Program AdvancedSystemMolePro;
{$R+,S+,I+}
{$M 30000,50000,50000}
{$I SHAREWAR.INC}
Uses Crt,CrtPlus,Dos,ASMPUni1,ASMPUni2,ASMPUni3,ASMPUni4,UPVideo,SysMole,
SysMole2,SysMole3,SysPoke,SysConst;
Const
oldalak : Array [1..utolso] Of Proc=(
Page_1,Page_2,Page_3,Page_4,Page_5,Page_6,Page_18,Page_38,
Page_20,Page_21,Page_19,Page_7,Page_8,Page_9,Page_10,Page_66,
Page_11,Page_12,Page_13,Page_14,Page_15,Page_39,Page_67,Page_16,
Page_22,Page_17,Page_25,Page_40,Page_41,Page_42,Page_23,Page_61,
Page_63,Page_24,Page_26,Page_27,Page_43,Page_44,Page_28,Page_59,
Page_45,Page_46,Page_47,Page_48,Page_49,Page_50,Page_51,Page_52,
Page_32,Page_33,Page_34,Page_36,Page_29,Page_30,Page_37,Page_35,
Page_31,Page_60,Page_53,Page_54,Page_62,Page_55,Page_56,Page_57,
Page_65,Page_64,Page_58);
Procedure Inits;
Var
by,by2 : Byte;
wo : Word;
c : Char;
s : String;
Begin
ClrScr;
WriteLn('Advanced System Mole Professional ',Copy(copyr,30,4),' (c) Unlimited Possibilities');
Ej, ha nekem adatott volna meg a cikk megírása...Isten uccse, örültem volna...!
És a cikk is jó lett volna...pl. arról szólt volna mint amit a címében ígér...
-
Zoltán
őstag
Nekem annak idején az AIDA azt nem tudta eldönteni, hogy via apollo / via apollo pro vagy via apollo pro 133 -as chipset van-e az alaplapomon. Kár.
-
Rover623
félisten
Tényleg Fiery!
Olyat láttál már, hogy 1106_0691 ID-vel (volt egy 03-as, meg egy 22-es revizióval is), de nem 8691 AGP Bridge-el, hanem 8305-el...?
És 1.2-es Athlon volt benne...?
Valami elfuserált Compaq Presario Desktop volt (7000-es talán?)...
Sajna riportom asszem' nincs, mert egy szerverösszeomlás kapcsán elveszett néhány évnyi anyagom
-
ReXiG
csendes tag
Teljesen igazad van Rover.
ID alapján dönt.
Pl tökmind1 neki, hogy milyen FX5200asod van, 64 bit lesz kiírva.
Mégis mit csinálna? Megvizsgálná a kondenzátorokat meg az icket, összerakná egy virtuális térképbe, és megállapítaná, hogy a cucc egy hangkártya? Atyááááám!!!! -
Rover623
félisten
Egy pillanat, Tamás!
A hsz. szerintem nekem szólt...és negatív tartalmúnak ítéltem...
Anélkül hogy feltételezné rólam, hogy konyítok valamicskét a vashoz...''viccelődik''.
A ''fikázásomat'' gúnyolja...
Nem adtam rá okot...neki nem...
Ha te mondanál nekem ilyet, elfogadom...de tőle nem
-
Fiery
veterán
Egy kis Delphi kod... Csak hogy lasd, valoban muxik a dolog Kikommenteztem nehany adatot, hogy kicsit nehezebben nyulja le a kodot, aki ilyesmire vadaszik
Gyk.: NV34 = FX5200
MemoryBusWidth:=128;
Case gpudata[i_gpu].g Of
5 : // NV5
Begin
If nVIDIARegister($??????) And ?=? Then MemoryBusWidth:=64
Else MemoryBusWidth:=128;
End;
11,17,18 : // NV11, NV17, NV18(PCX)
Case (nVIDIARegister($??????) Shr ?) And ? Of
? : MemoryBusWidth:=64;
? : MemoryBusWidth:=128;
? : MemoryBusWidth:=32;
End;
20,25,28 : // NV20, NV25, NV28
Case nVIDIARegister($??????) And ? Of
Else MemoryBusWidth:=128;
End;
34 : // NV34(PCX)
Case (nVIDIARegister($??????) Shr ?) And ? Of
?,? : MemoryBusWidth:=128;
End;
30,31,35,36,38 : // NV30, NV31, NV35, NV36(PCX), NV38(PCX)
? : MemoryBusWidth:=32;
?,? : MemoryBusWidth:=64;
?,?,? : MemoryBusWidth:=128;
?,? : MemoryBusWidth:=256;
End;
40,41,43,47 : // NV40, NV41, NV43, NV47
? : MemoryBusWidth:=128;
Else MemoryBusWidth:=256;
End;
44,46 : // NV44, NV46
Else MemoryBusWidth:=32;
End;
End;
Pusszantom a ketkedoket
Fiery
[Szerkesztve] -
Fiery
veterán
Just 4 fun... FX5200 128 bites memoria vezerlovel.
Graphics Processor Properties:
Video Adapter nVIDIA GeForce FX 5200 (Asus V9520)
GPU Code Name NV34
PCI Device 10DE / 0322
Transistors 47 million
Process Technology 0.15u
Bus Type AGP 8x
Memory Size 128 MB
GPU Clock 250 MHz
RAMDAC Clock 350 MHz
Pixel Pipelines 4
TMU Per Pipeline 1
Vertex Shaders 2 (v2.0)
Pixel Shaders 1 (v2.0)
DirectX Hardware Support DirectX v9.0
Pixel Fillrate 1000 MPixel/s
Texel Fillrate 1000 MTexel/s
Memory Bus Properties:
Bus Type DDR
Bus Width 128-bit
Real Clock 202 MHz (DDR)
Effective Clock 405 MHz
Bandwidth 6480 MB/s
Fiery -
-
rudi
nagyúr
Nem nagyon ismerem az AIDA-t/EVEREST-et - inkább az a hiszem ha látom típus vagyok és nem kell sok-sok gépet diagnosztizálnom, és lehet hogy amit felvetek már megvan benne.
Nem lenne érdemes a benn szereplő adatbázist valamiféle összehasonlító modulba kirakni? Hogy meg lehessen nézni például adott VGA kártyák paramétereit, vagy alaplapok tulajdonságait mondjuk vásárlás előtt. Persze ez mesze áll talán a szoftver valódi céljától, de ha már ott az a hjúdzs adatbázis, akkor miért ne lehetne még egyszer kihasználni? VGA.nfo-n Bővebben: link fél tökömet adnám egy ilyen adatbázisért (persz már dolgozunk rajta).Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Fiery
veterán
A GPU-kkal az a gond, hogy nincs adatbazis az EVEREST-ben roluk, pontosabban csak reszleges adatbazis van, hiszen egy csomo parametert az EVEREST detektal a GPU-krol.
Az alaplap adatbazist pedig azert nem lenne jo kivezetni az EVEREST felhasznaloi feluletere, mert tul konnyen kitennenk akkor egy esetleges adatlopasnak
Persze aki nagyon ugyes, az most is el tudna lopni szorostul-borostul az adatbazisainkat, de ennel jobban nem szeretnenk a ''munkajukat'' megkonnyiteni
Fiery -
rudi
nagyúr
Persze aki nagyon ugyes, az most is el tudna lopni szorostul-borostul az adatbazisainkat, de ennel jobban nem szeretnenk a ''munkajukat'' megkonnyiteni
A linkeket ismerem, de ezt is érdemes megnéni Bővebben: linkResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
marcee
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 11. 30.)
- Destroy All Humans DNA Collector's Edition (PC,új)
- The Guild 3 Aristocratic Edition (PC,új)
- Spellforce III Collector's Edition (PC,új)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest