- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
WinXP és Win2000 lite? Az volna az igazi :).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
The_Tom
senior tag
nagyon jo a progi, mindenkinek aki a fent emlitett rendszereket hasznalja csak ajanlani tudom.
Üdv.Szerintem.
-
Osama
tag
Nálam problémázott a 95 felületre épített rendszer (ha jól emlékszem chubby) A maffia telepítése nem indult el. Kénytelen voltam leszedni, és 98ban telepíteni. A shell.dll volt a probléma. Most végre másolások, registry szerkesztések után úgy ahogy, de megy a maffia is. Idáig ez volt az első problémám vele, de stabilabb, gyorsabb rendszer mindegyiknél.
Ali
-
JulWCZar
senior tag
Tökéletes. Úgyis össze akartam dobni egy nálam porosodó 486DX-et második gépnek, internetmegosztással... :-)
-
sh4d0w
félisten
A 95 felületre telepített verzió a SLEEK (illetve a MICRO is, de az nincs benne a Preview verzióban). Ha ez nem jött be, azt javaslom, cseréld le a kezelőfelületet a CHUBBY-ra.
Néhány program (pl. NAV 2002) sikít, ha nincs IE4 legalább telepítve az operációs rendszerre. Ennek kiküszöbölésére a litepc oldalán szintén van megoldás.https://www.coreinfinity.tech
-
Bagoly
senior tag
A win 2000-en nem is segítene más, annyira csapnivalóan lassú. Teljesen átítrák állítólag és nem az NT4-et pofozták ki, mégis az USB kezelésen, meg normálisabb hálózati erőforráskezelésen (active directory) kívül ua.-t a tetűlassú sz*rt kaptuk a drága pénzünkért :DD ) megtámasztom, azt már ''hasít'' is. Nálam olyan a ''98-as érzés'', mint másnál az, hogy európai. A köcsög microsoft így is beszüntette a támogatását 2002 júliussal :( . Ne temessük, inkább élvezzük, hogy egy rendszer max sebességen fut, és nem a hardver fogja vissza. 98-99-ben el sem tudtunk képzelni ilyen gépeket, mint ma, ezeknek gyerekjáték egy 98 gépigénye, és nem tudom ki hogy van vele, de én a gépemen nem az op rendszer csillógó villogó ökörségeit akarom számoltatni, meg nem akarok öt másodperceket várni míg megnyílik a mediaplayer 7-8 ablaka. Bocs, ha túl nosztalgikus voltam, de nekem a 98 egy életérzés.
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
hi
tag
Az XP-nek kellene talan legjobban. Milyen is lenne, ha megmaradna a jo tulajdonsaga, eltunne a sok csicsa, gyors lenne... ah nem is jo ragondolni...
-
törölt tag
Igy van. Csakhogy a M$-nal valami olyasmi volt az otlet, hogy ha leultetnek egy egybites juzert a gep ele, akkor az 'kitalalja' az o gondolatait. Namost ehhez nyilvan kell hihetetlen mennyisegu hatterben futo processz. Nalam 3 hetig volt fent XP egy cel400@450-en :), de mar leszedtem. Ha a nagy hekkermagusok majd irnak olyan programcsomagot az xp-hez is, hogy a legtobbet zabalo ficsoroket ki lehessen kapcsolni, akkor ujra nekifutok. Addig meg WinME. (tudom-tudom...)
-
Bagoly
senior tag
Mondjuk én is mondtam a Bankosoknak, hogy miért nem cserélik le azt az ócska ,régi, karakteres unixot, meg bsdt valami korszerűbb windowsxp prora, dehát tudod milyenek ezek a zsugori öreg bankárok: ragaszkodnak ahhoz ami már bizonyított. Meg állandóan azt szajkózzák, hogy tegyem el a régi tárgyakat, mert lehet, hogy egyszercsak rájönnek az emberek hogy nem feltétlen ózsdi a régi. Szerintem tedd csak el azt a lámpát. Sok helyet nem foglal, egyszer meg lehet, hogy annak az árából fog nyaralni a család :P .
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
rog
addikt
:)
igy is fel lehet fogni.. -
CsendPenge
őstag
Ezt én is ki fogom próbálni hamarosan (este?), mert már régóta érik egy reinstall. Érdekes kérdés, hogy mennyire műxik együtt ez a progi más win buheráló progikkal, illetve pl. me-nél a system restore-t kapcsolgató progival (valamelyik topicban volt)
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
sh4d0w
félisten
Hmm... bocs, kicsit hibásan fogalmaztam. Szóval a MS HTML engine kerül legyilkolásra, tehát van start menü is tálca is... :)) Sőt, a CHUBBY felülettel még a Win98-as kényelmek is megmaradnak (quicklanch bar, jobb klikk a programok menüben). Van filekezelő is, mint a Win95-ben. Az egésznek csak az a lényege, hogy a feleslegesen sok erőforrást lekötő Explorert eltávolítsd.
https://www.coreinfinity.tech
-
HalfDemon
csendes tag
Bagoly: Nem tudom en a regi p200-as gepemen minden kulonosebb lassusag nelkul hasznalom a w2k -at, de a munkahelyi 333-on levo Xp sokkal lassabb.. Akkor most hogy is van ez?
(Othoni gepemen a w99 kb sebessegre ugyanolyan mint a w2k, kiveve bootido-t, de nem szoktam napi 1 nel tobbszor bekapcsolni a gepem, igy ez nekem nem szempont. ) -
Dalai Láma
őstag
1,2-es Duron mellé érdemes egy ilyen progi? DDR ramhoz? Éreznék sebességnövekedést?
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
sh4d0w
félisten
válasz Dalai Láma #23 üzenetére
Ha gyorsulást nem is fox érezni, nagyobb stabilitást minden bizonnyal igen.
https://www.coreinfinity.tech
-
bazs
aktív tag
Hi
A win2K tényleg nagyon gyenge lett még az NT is sokkal jobb volt (az XP-t nem ismerem). Ami a karcsúsítást illeti a óvva intek mindenkit, hogy eszetlenül nekiessen, mert lessz ám meglepetés. Nem minden progi fog futni.Pont most fogyott el...
-
félisten
Pár napja elkezdtem VMware-t használni,ez egy virtuális gépeket emuláló program, gond nélkül fut ablakban XP alatt a linux, a freebsd, a dos, én jelenleg az utóbbit futtatom rajta, főképp az assembly programozás miatt, szerintem ez alatt érdemes kísérletezni minden ilyesmivel, nagyon profi dolog, ja, és van linuxra is.
while (!sleep) sheep++;
-
Osama
tag
Szóval nekem nagyon bevált a 98lite. Ezerszer stabilabb, mint 95, illetve 98 kollegája. Lehet, hogy régi, de jelenleg a leggyorsabb, és ezt már kiismerem. Az, hogy sokan bedőlnek az újdonságnak, nem feltétlenül kvetendő. Elég szemét dolog, a támogatást megszűntetni, de ez az üzlet. Elég fura dolg le fikázni egy olyan rendszert, ami már bizonyított. Megjegyzem a profik továbbra is ezt használják! Hogy miért? Azért mert sok program igényeli még a real dost, amit sem me, sem xp testvér nem támogat (tökéletesen). Jelenleg rengeteg régi progi van, ami csak dos alatt fut, és szükség van rájuk. Akik ezt akarják használni, és nem csak játék gépeznek, inkább a 98-at használják. Szerintem a gépkezelés az xp-vel, olyan, mint amikor egy autóban mindent computer vezérel. Már nem kell vezetési tudás, hiszen a computer a fékezési erőt leszabályozza, és gázadás esetén is vigyáz a kipörgésre. Még egy tuskó lábú is tudja vezetni. (Automata váltós a jármű, így még kuplungra sincsen szükség->nem kell kuplungot kezelni tudni. Vajon ez vezetés?)
Ali
-
chariot
csendes tag
Izé, én egyszer kipróbáltam és igen érdekes dolgokat csinált. Pl mint tök felesleges dolgot, kiirtotta a teljes My Documents könyvtárat. Kérdezés nélkül, a benne levö mintegy 1000 db dokumentummal együtt. És oly módon, hogy semmi módon (diskeditorig bezárólag) nem lehetett öket visszahozni.
Utána már jól müködött, de igen javallt elötte egy backup!!!! -
rog
addikt
''Megjegyzem a profik továbbra is ezt használják! ''
szerintem ez inkabb ugy van, hogy a profik sehol nem hasznaljak a win9x vonulatot. ahol a megbizhatosagra is szukseg van.
mert mi az hogy nincs eleg memoria az ablak megnyitasahoz? leokezom, erre kekhala!! (256 ram,free: 60m)
az elozo melohelyemen, pedig szar nt volt a gepeken amit soha(!) nem kapcsoltunk ki. csak hetente 1x.
ehez kepest a win98-at (ami mar bizonyitott) csak ma delutan 4x inditottam ujra (3x meg magatol resetelt)
a hasonlatrol meg az jut eszembe, hogy csak egyszer alljon meg az az auto a zebra elott 2 cm-re, hala az absnek. tobbet nem ulsz masikba. ;) -
Superman
nagyúr
Nem tudom, hogy gondolják mások, de véleményem szerint a tágabb értelemben vett informatika arról szól, hogy az ember képes legyen a változásra, a változtatásra és ne ragadjon le az őskorban, mint a dinoszauruszok, hiszen azok is kihaltak. Ha én nem vagyok hajlandó megtanulni a C# programnyelvet a a Visual Studio.Net - et, akkor alkalmasint kirúgnak. Persze ez nem történik meg azokkal, aki csak Win98SE -t akarnak (képesek?!) használni, de ne dícsérjék már fel ezt a teljesen hasznavhetetlen szeméthalmot a dos tetején.
A Microsoft legnagyobb melléfogása volt, hogy piacra dobta ezt az oprendszert. Ezt most anélkül mondom, hogy belemennék az NT kerneles rendszerek és a Win98 közötti különbségek tárgyalásába.
Nekem programfejlesztés és egyéb célokból négy oprendszerem van fenn, két merevlemezen. Így osztoznak: 1.lemez: WinXP - Linux Mandrake, 2.lemez: Win2k Prof. - Win2k Advanced Server. Egy év alatt, amióta fenn vannak, egyik sem fagyott le egyszer sem, maximálisan elégedett vagyok a csigalassú Win2k - val is, már ami a megbízhatóságot illeti. Divat lett szidni a Microsoftot és én is ezt tettem a Win98 SE kapcsán, de az NT kerneles oprendszerekkel elég stabil rendszert alkottak a fiúk.
Én már nem is tudnék mit kezdeni a 98 - al, mert nem arra fejlesztek. -
Superman
nagyúr
Remélem ezzel nem haragítom meg a 98SE hívők táborát, csak a magánvéleményemet mondtam el. Meg perzse gyűjtöm a hoizzászólásaimat, hiszen fanatikus tag akarok lenni. :DD
-
Bagoly
senior tag
Itt szvsz nem arról van szó, hogy mi nem akarjuk (vagy tudjuk) követni a fejlődést. Igen megnéztük a win2000-et (este 10-kor telepítve, az első megjelenő kalózcd-ről, internetről lerángatott kópiákról installálva), megnéztük az xp-t, csodáltuk is kicsit, aztán jött a keleteu. valóság (szeretek itt élni, senki nem értsen félre). Ehhez vagy nagyobb hardver kell, vagy némi lemondás az igényeinkről. Nekem senki ne mondja, hogy ugyanolyan vason nem megy lassabban egy 2000, vagy xp, mert nem hiszem el. Igenis lassabb, hiszen a stabilitás, új csillogó felület rengeteg háttérben futó processzt követel. Erre tőlünk nyugatabbra a válasz: p4-2.4 GHZ, azt jóvan. Felénk a szokásosabb, hogy engedek egy kicsit az igényeimből (persze kapok érte valamit: több stabilitás, szebb, kényelmesebb felület), vagy kiismerem és átgyúrom a rendszert (amennyire csak tudom, magamra alakítom). Itt van elhantolva az eb, hiszen még csak fél órája telepítettem, hogy is ismerhetnék rajta mindent. A problémák persze már jelentkeznek: tetűlassú ez, nem kompatibilis az. A kellemetlenséget, amit a már megszokott jó dolgok ''elvesztése'' kapcsán érzünk soha se fogja elnyomni az újdonságok által keltett elégedettség: magyarul ''ez egy nagy szar'' típusú vélemény már ki is alakult bennünk. Persze a helyzet általában annyi csupán, hogy nem egészen működnek a régi bevált trükkök, a probléma megoldásához picit kutatni kéne, na de ebben a helyzetben senki ne várja már el, hogy logikusan gondolkodjunk (nem működik a rohadék, azt kész :) ) és egy kezemen össze tudom számolni, hogy hányszor történt meg, hogy naponta akár kétszer is újra kellett indítanom (mármint a win fagyás miatt). Ehhez persze hozzá tartozik a registry és egyéb nyalánkságok folyamatos karbantartása.
UI2: Sajnálattal értesítem a win98se community-t, hogy pinnacle tv-karesz, lekényszerített az ''ősi útról'' (ugyanis 98-as drivere (5.11), csapnivalóan szar) és xp-t raktam a gépre. Az új rendszer első ''aranyos'' kis problémáját már meg is toldoztam (60HZ játékok alatt, hogy adhatták így ki :( ). Másikra viszont még nem találtam megoldást: zonealarm2.6-os tűzfal not compatible with xp, szóval helyette kéne valami nem agyonbonyolított, kicsi de hatásos tűzfal.(nem tudom van-e újabb zonealarm, de valami rémlik arról, hogy egyszer feltettem egy újabbat, de le is szedtem azonnal. valamiért nem tetszett.)''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
cookiemonster
csendes tag
Örömmel értesítem a W98SE közösséget, hogy hétvégén, balga fejjel megpróbálkoztam a DVD-rip+tömörítéssel, XP alatt. Hát sehogy se ment, mindig kiakadt az ASPI-driverre hivatkozva, nem tudta unlockolni a lemezt, stb (GordinKnot-ot használtam). Megpróbálom 98 altt, láss csodát, minden OK, 15 perc alatt kész a rip, utána is minden ment szépen. szóval, NT-kernel ideoda, 1 darabig még maradt fenn...
Bagoly: esetleg kapcsold ki az XP beépített, semmire sem jó tűzfalát (az internetkapcsolat tulajdonságai között van), vagy próbáld ki az AtGuard-ot vagy a Tiny Personal Firewallt....de van elektronikus kapcsolat!! Csak nem működik...
-
rog
addikt
1.
''UI: Rog: nem tudom mit csinálsz te a win98-addal, de nekem a hétvégéig (körülmények ui2 ben) a kb egy éve installált win 98 ment sokszor több mint 24 órákat egyfolytában (direct connect rulez ) és egy kezemen össze tudom számolni, hogy hányszor történt meg, hogy naponta akár kétszer is újra kellett indítanom (mármint a win fagyás miatt). Ehhez persze hozzá tartozik a registry és egyéb nyalánkságok folyamatos karbantartása.''
dolgozom vele.
ugy nem nagy szam hogy elinditasz egy programot es az fut orokke.
nekem a win98-amon majd 2 honapig ment ugy a kazzaa hogy sose kapcsoltam le.
de mar az is eleg neki, hogy egy delphi melle elinditasz egy wordot. vagy egy masik borlandos esetleg ms programot es szevasz!
a win9x-et igazabol jatekra csinaltak, nem volt cel, hogy egy uj op-rendszert keszitsenek.
epp ezert:
2.
''A Microsoft legnagyobb melléfogása volt, hogy piacra dobta ezt az oprendszert. Ezt most anélkül mondom, hogy belemennék az NT kerneles rendszerek és a Win98 közötti különbségek tárgyalásába''
szerintem epp az ellenkezoje, ez volt az ms legnagyobb huzasa az dos megvasarlasa ota.
directx es win95. ez a kombinacio egy hatalmas otlet volt toluk. megha cserebe fel is aldoztak egy csomo fontos dolgot. -
Bagoly
senior tag
Hát az tényleg nem lenne nagy szám, de nálam gond nélkül futott a word és excel mellett mondjuk a freepascal. (meg egy csomó autoexe cucc, egy időben)
Szóval nem ''laboratóriumi'' körülmények voltak, csak ha nem is folyamatosan, azért rendszeresen futott a regedit is :) . Mondjuk vason, meg driveren is múlik (meg persze így se nt kernel), de lehet win98 alatt is stabilitást látni, csak törődni kell vele néha.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
rog
addikt
en egy szerencsetlen bena user vagyok, aki mindig lefagyassza az atomstabil tokeletesen mukodo win98-at. olyat hogy regedit vagy becker tools meg sose hallottam. kar belem az ilyen fasza program.
ja es a hardverem is szar. a 440bx-es alaplapom, meg a 366-os intel procim.
ezeken tenyleg extrem modon instabil a windoz.
majd jarok hozzad oktatasra, hogy malam is jol mukodjon vegre.. -
Bagoly
senior tag
-
McJames
senior tag
Lesz bunyó is? ;] Na a komolyságot félretéve...
Én egyetértek azzal, hogy 98 jó húzás volt M$-től - annál is inkább, mivel az eladások és jelenlegi (!) felhasználási mutatók félreérthetetlenül alátámasztják.
Másrészt minden felett eljár az idő, és tudomásul kell venni, hogy a számítógépes világban kicsit gyorsabban - még a 98 felett is, sajnos.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
Egon
nagyúr
Na igen, ebben teljesen igazad van... Csak nem szimpatikus, hogyha ezt az elkerülhetetlen folyamatot akár a gyártó, akár a társfelhasználók oldaláról - hogy is fogalmazzak - siettetik/siettetnék...:D
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Hali Mindenkinek!
A hetvegen megprobaltam WinXP-t tenni egy ProSavage133 chipset-es ASUS lapra, Gef2MX400-as videeokartyaval. Az eredmeny este 8-tol reggel 02:30-ig :)
Szoval amiert ezt az egeszet leirtam, hogy jo-jo az XP, de felmehetne barmire igazan varazslas nelkul.
Egyetertek Bagollyal abban, hogy a Win2k tok jo. Stabil, hasznalhato, konfiguralhato. A linux-atol persze, hogy nem varom el, hogy barmi baja legyen :) Azt meg el kell fogadni, hogy mint Rog eseteben is, vannak olyan konfigok es olyan csillagallasok, amikor nincs mit tenni, a cucc sosem lesz jo. Ez a ket DOS-skin (W95, W98) tud erdekes dolgokat produkalni.
Bocs a nagyonhosszert,
&rew -
McJames
senior tag
Siettetik? A 98 SE óta már a 3. op.rendszer van kint.
Logikusan ez azért már nem nevezhető siettettésnek, ha belegondolsz, hogy egy vállalat mekkora összeget ''feccöl bele'' egy fejlesztésbe, aminek az árát vhol szeretni megtérülni látni.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
Egon
nagyúr
válasz #25954560 #42 üzenetére
Nagyrészt egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy a saját és a haverok (akik között akad szervizes is...) véleménye szerint is, vannak konfigok amin a Win98 alap, és vannak más konfigok amin meg az SE a stabil... Senki se tudja hogy miért, de attól még így van...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ez 100%-ig igaz, egyetértek. Az MS ilyen próbálkozásai láttán nem is igazán csodálkozom/háborodok föl, max. csöndben, szomorúan csóválom a fejem. Akkor kezdek csak harciasan írogatni, ha felhasználótársaim akarnak mindenáron ''megtéríteni...'' :D
Úgy vagyok ezzel, mint az Intel vs. AMD-vel: ha valaki e két proci között ingadozik, leírom a véleményemet. Aki már elkötelezte magát bármely oldal mellett, azt nem akarom meggyőzni - minek??? Nem kapok részesedést...:D Viszont utálom, ha fikázzák az általam kultivált termékeket - én sem kezdek beírogatni mondjuk egy ''XP-fanok'' nevű topicba, hogy így sz*r az XP meg úgy sz*r (max. nagyon ritkán...:D)"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
az enyemnek sem... :)
Neked a csillagallasos duma szolt volna, csak nem voltam egyertelmu. Szoval en is talalkoztam mar olyan konfiggal, amelyiken osszevissza voltak felteve meg leszedve progik es megis szaladt hosszadalmasan, hibatlanul, meg olyannal is, amit hozzaerto kezelt es megis voltak vele gondok.
Az XP-t nem tartom stabilabbnak juzer szempontbol, mint a 98-at. Lattam mar verezni SiS-es laptopon, Intel-es asztali gepen is. Programozasi szempontbol biztos jobb, arra sem hasznaltam meg soha :)
Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows és 6 hónap of Ubisoft+ Classics előfizetés - Intel kuponkód
- Windows 10 Professional 64-BIT HUNGARIAN (USB) - Retail dobozos operációs rendszer - BONTATLAN ÚJ
- Steam és GOG kulcsok (csere is)
- Norton 360 Mobile HU 1 Felhasználó 1 eszköz 12MO Antivírus
- Persona 4 Golden - PC Steam kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest