Új hozzászólás Aktív témák
-
Athoss9
csendes tag
Tíz embert hogy lehet tizenöt helyszínen elfogni?
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Ha elkapták őket, akkor úgy tűnik mégsem sikerült tisztára mosni, csak próbálkoztak.
-
xmaas
őstag
Csak azert kaptak el oket mert rossz marka mososzert hasznaltak maskep nem lett volna gond belole
-
Béééla
őstag
És az Iszlám Állam is Bitcoinnal fizet, tícsákbe!
A mexikói drogbáróknál meg szobányi dollárt találtak, akkor azt is tiltsák be?Bélabá
-
copass
veterán
válasz twollah1976 #8 üzenetére
dettó. majd szépen leállnak róla.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Robert_F
tag
Béééla Úr fején találta a szöget. A btc csak azért lett elsö számú mumus mert a parasztok nem tudnak rajta fogást találni. Mint pl. MNB, NAV és társai. Kívül esik a hatáskörükön és ez fé-fé-félelmetes... Welcome to the 21st century baby! : )
... minden reggel jusson eszedbe: ... ma van hátralévö életed elsö napja ... anonymous
-
macman507
aktív tag
Ott cseszték el, hogy elfelejtették a felét nekem áutalni
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
anulu
félisten
inkább az ellenőrizhetőség, mint egy olyan "valami", ami:
a) senki nem tudja, hogy "termelődik". bányásszák? miből a mit?
b) az árfolyamát képest minden kontroll nélkül 1 nap alatt harmadolni
c) bármi történik a bele tolt pénzeddel, senki, semmilyen összegig nem fog kártalanítani.nem több, mint egy olyan rész, ahol szépen tisztára lehet mosni sok-sok lóvét. ha választani kell, én maximálisan a tiltása mellett vagyok.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Robert_F
tag
A bányászat mechanizmusának leírása bárhol megtalálható. Nincs benne semmi okkult. A rendszer fontos része. Az árfolyamingadozás kizárólag a nagyon kis volumen miatt ilyen erös. A nyomozhatóságról csak annyit, hogy az összes eddig valaha végrehajtott tranzakció ott van a blokkokban. Csak halkan merem megkérdezni a bankok esetében hol van a hasonló szintü átláthatóság? Mondjuk pl. egy svájci vagy kajmán szigeteki számla esetében. A saját érdekében mindenki vegye már a fáradtságot és olvasson utána... Csak a miheztartás végett.
... minden reggel jusson eszedbe: ... ma van hátralévö életed elsö napja ... anonymous
-
tomazin
veterán
Akkor vizsgáljuk meg ezt a rendes pénzre:
a) senki nem tudja, hogy "termelődik". bányásszák? miből a mit?
Fogja kinyomtatja az állam, annyit amennyit akar (kontrollálatlanul előállítható), míg a bc termelése egyre nehezebb (nem tudom, hogy véges-e)b) az árfolyamát képest minden kontroll nélkül 1 nap alatt harmadolni
mert politikai bejelentéseknél nem történnek ám izgalmas dolgok, hogy aztán 1 nap alatt visszaálljon az árfolyam (és közben kaszálnak páran egy keveset)
vagy az eur-chf árfolyamváltozás mennyire lassan zajlott le, mikor megszüntették a kontrollt felette?c) bármi történik a bele tolt pénzeddel, senki, semmilyen összegig nem fog kártalanítani.
ez igaz. bár lehet nagyobb biztonságban van, mint a questornál. (de am. ezt tartom én is a legnagyobb hibájának, de majd jön (vagy inkább be se néz) egy okos bányász és megmondja a frankót) -
kevinium
aktív tag
Ezzel a hsz-el maximálisan egyetértek.
bármi történik a bele tolt pénzeddel, senki, semmilyen összegig nem fog kártalanítani.
Erre meg azt tudom mondani, hogyha bányászod a bitcoint, akkor benne van a pakliban. Ha csak használni akarod (fizetésre), akkor meg csak annyit vegyél belőle, amennyit fel fogsz használni. (Ezzel minimalizálhatod az árfolyamkockázatodat, és ugyanúgy használhatod, mint bárki más...)Ha meg direkt megtakarítási, (felhalmozási, befektetési) céllal vásárolja valaki, akkor ne sírjon, hogyha zuhan az árfolyam, mert ő sem osztaná meg (valószínűleg) senkivel a pénzét, ha sikerült volna megháromszoroznia spekulációval. (És jó esetben még a 16%-os adót is megfizeti utána. Nem SZJA)
-
kevinium
aktív tag
Fogja kinyomtatja az állam, annyit amennyit akar (kontrollálatlanul előállítható), míg a bc termelése egyre nehezebb (nem tudom, hogy véges-e)
Ez nagyon nagy naivitás, hogy az állam nyomtatja a pénzt, ne haragudj. A mai forgalomban lévő pénz hitelpénz, angolul fiat money. Állampapírok fedezetére a bankok hitelt folyósítanak, amit kamatostul vissza kell fizetni. (dióhéjban), a forgalomban lévő pénz csupán 3%-a létezik bankjegyek formájában, a többi ilyen hitelpénz, és csak bankszámlán létezik.
És igenis szabályozva van a kibocsátható pénz mennyisége a kötelező tartalékráta mennyiségével.
https://www.mnb.hu/monetaris-politika/a-monetaris-politikai-eszkoztar/kotelezo-tartalekrendszer
Magyarországon a kötelező tartalékráta már csak 2%. Forrás MNB honlapjáról...
(Bitcoin-ban is szabályozva van a kibocsátás, előre lehet tudni, hogy adott időpontban mekkora mennyiség lehet maximálisan forgalomban. És igen a kérdésedre válaszolva véges mennyiség lesz belőle, de ha kevés lesz a 8 tizedesjegy, akkor elméletileg még kisebb részekre osztható lesz. Lásd még infláció és defláció...)[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
-senki nem tudja, hogy "termelődik"
De. A matek.- miből a mit?
Bitekből biteket, villany és számítási teljesítmény felhasználásával. (ahogy a hitelpénz is semmiből lesz, de cserébe többet kér vissza, elvi hibás)- az árfolyamát képest minden kontroll nélkül 1 nap alatt harmadolni
Tőzsdekrach, hiperinfláció, megtörtént esetek. Idézve a magyar hiperinflációt: "az árak 15 óránként duplázódtak", ehhez képest a napi kontrollálatlan harmadolódás (ami amúgy ugyanúgy visszavezethető, mint a görögök hitelnemfizetési kedve rontotta a forint értékét, nem is egyszer) egész jó a kontrollált napi negyedelődéshez képest.- bármi történik a bele tolt pénzeddel, senki, semmilyen összegig nem fog kártalanítani
Üdv a kapitalizmusban. Most is vannak kockázatos befektetések, sőt megtehetik, hogy a saját pénzedhez nem engednek hozzá, mert a kedves rendszer elszámolta magát, de a felelősség nem kell nekik.- nem több, mint egy olyan rész, ahol szépen tisztára lehet mosni sok-sok lóvét
Azért annál sokkal több lehetne. Először is a pénzmosást nem értem, az oké hogy a dűnék között egyszerűbb a selyemútról AK-t venni BTC-ért, de az igazi fegyvernepper ki fog röhögni a bitjeidért. Amit viszont abszolút nem értek, hogy lehet milliókat tisztára mosni úgy, hogy hirtelen azt mondod, neked csak úgy lett 5000 BTC-d, és azt átváltottad 2 millió dollárra. Az a 2 millió dollár valahol jelentkezik, ha tisztára mosódik, vagy ennyire könnyű bejelenteni?
Proof of conceptnek meg egész jó: 1946-ban eléggé örültek volna az emberek egy olyan rendszernek, ami nem veszti az értékét folyamatosan és drasztikusan. Birodalmi Kreditnek egész jó lenne, bár masszívan a felhalmozását segíti elő, hogy az áruk mennyisége nő, de a maximális pénz meg ugyanannyi.Bélabá
-
BBorg
tag
21 millió bitcoin a vége (mínusz az elvesztett/törölt bitcoinok). Az mondjuk engem is érdekelne, hogy mekkora a legkisebb töredék bitcoin (van-e ilyen elméleti határ), amivel tranzakciókat végezni.
http://bitcoin.stackexchange.com/questions/161/how-many-bitcoins-will-there-eventually-be -
kevinium
aktív tag
Megjegyzés: A saját pénzrendszeretek működését sem ismeritek, de tiltsák be a BTC-t. Nem tudjátok, hogyha a fizetésetek minden évben 1%-al nő és az infláció 3%-os, akkor igazából reálértéken minden évben 2%-kal kevesebbet fogtok keresni (átlagosan), mint előző évben. (1.01/1.03) Nem tudtok reálértékben számolni.
Sőt Magyarországon már euró van, mert a forintot euró-fedezetre bocsájtják ki (nagyrészt, én ezt olyan 80%-ra tenném), ezért is nem mindegy az EUR/HUF árfolyam.
-
StrangeFight
csendes tag
Szerintem ez egy kamu kacsa hír, hogy most asztán jól elrettencsék aki a bitcoinon mossa a pénzét
-
jerry311
nagyúr
válasz StrangeFight #21 üzenetére
Mert?
A bitcoin sosem volt anonim. Mármint ha valaki valahol bitcoint vásárol, annak általában nyoma van. Ha máshol nem, hát valamelyik maffia "könyvelőjénél". Az egyetlen teljesen anonim mód a bányászat.
Ha ezzel nincs tisztában valaki és bitcoinon keresztül akarja tisztára mosni a pénzét, akkor jól pofára esik, mint ezek is. -
Cathfaern
nagyúr
Nem tudom létezik-e olyan ATM ami készpénzt vesz be és BTC-t kapsz érte. Ha igen, akkor máris anonim.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
jerry311
nagyúr
válasz Cathfaern #23 üzenetére
Kártyás biztosan van már. Egyébként, mint minden ATM, valószínűleg ez is fel van szerelve kamerával. Ami nyilván nem jelent még nevet, de amikor már a facebook is tűrhetően felismeri az arcokat, akkor a kormányzat valószínűleg előrébb jár már.
A másik fele meg, hogy (a cikkben lévő összegnél maradva) 2M USD az legjobb esetben is 20 000 db 100 dolláros bankjegy, mert ennél nagyobb csak bankközi forgalomban van (vagy csak volt?). Ezt feltűnésmentesen megetetni egy (vagy akár több) ATM-nél elég nehézkes.Elméletileg persze lehetséges úgy megközelíteni egy ATM-et, hogy közben egyetlen kamera sem látja az ember arcát és...
[ Szerkesztve ]
-
Robert_F
tag
Budapesten tudomásommal egy ilyen ATM található, közel a Deák térhez. Pofonegyszerü müködéssel, ott lehet BTC-t venni adni. Eddig csodásan szuperált. Ott van még a localbitcoins.com is de én az ATM-et részesítem elönyben ha készpénzt kell váltani.
-
Vladi
nagyúr
Ez még létezik? Elég baj.
Többször leírtam/leírtuk már a lényeget a btc-vel kapcsolatban, sajnos a hívők nem akarják megérteni.
il sole non sorge più ad Est!
-
brd
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
"Tudom, hogy gondolkozni nehéz, de nem büntetik ám."
persze, azt nem. Csak a személyeskedést.Most akkor jön az, hogy hülye vagyok hozzá, ezért nincs igazam. Tipikus.
Kezd el összehasonlítani egy valódi pénzzel, pl usd, aztán kiderül, hogy mennyire pénz. Már ha komolyan vesszük, hogy pénz. (Nem vesszük. )
il sole non sorge più ad Est!
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
Most akkor jön az, hogy hülye vagyok hozzá, ezért nincs igazam. Tipikus.
Tőlem ilyen kinyilatkoztatást nem fogsz látni. Nem pénz, fiat értelemben (nem áll mögötte egy erővel egy nagy gazdasági szervezet, aki kényszerít egy embercsoportot, hogy használja), de pénzként (érték mozgatására) is használható.
The only real valuable thing is intuition.
-
Reggie0
félisten
a) Minek visszakovetni? Boven elegendo, ha a sajat szamlaidat koveted, a tobbi ugysem a tied.
b) Ez is visszakovetheto. Azaz, ha pontos akarok lenni, akkor mondjuk ugy, hogy a szamla tulajdonosa tudja igazolni, hogy az az o szamlaja, es ez a minimum, vannak a tulajdonostol fuggetlen indirekt modszerek is, ha valaki nagyon kivancsi.
c) A papirpenz meg ennyire sem kovetheto vissza es megis megvan vele a vilag.Attol meg, hogy elektornikus, fogd fel ugy, mint egy penztarcat. Azt sem kell kovetni sehova, nalad van azt jonapot.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
a, legális kereskedelem alapja hogy tudom hogy kitől veszek bármit is. ezért van a nyugta, a számla.
b, szóval nem, mivel igazolja hogy az övé, honnan tudom hogy az hiteles? ki adja ki?
c, szó nem volt készpénzrőlaz a bajom vele hogy túlságosan az anonímitásra alapozik. a torrent, tor is így kezdte. meg lehet nézni mi lett belőle.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
kevinium
aktív tag
A bitcoin nem anonim, ahogy a torrent sem. (Ha rosszul használod - pl flash - akkor a tor sem...) Egész egyszerűen mert nincs benne a tulajdonos neve a block-láncban, aki nagyon akarja az ki tudja találni, hogy melyik számla kihez tartozik, és minden számla minden tranzakciója megvan mindenkinél. Úgyhogy semmi nem tart vissza mondjuk egy NSA-t, hogy csináljon egy bazinagy adatbázist, amiben kigyűjti, hogy melyik cím kié, és onnan hova küldte a pénzt...
a) Ha itt sem tudod, hogy kitől és mit akarsz vásárolni, akkor minek akarod használni?
b) Az összes node ami futtatja a bittorrent protocolt és tartalmazza a block-láncot tudja igazolni, hogy az adott hash kihez tartozik, és mekkora összeget tartalmaz a számla.
Bittorrentet a tranzakciók block-láncbafűzésével lehet kapni, ezt nevezik "bányászásnak" ami tulajdonképpen adminisztratív feladatok ellátása a hálózat számára... Minden blockhoz van egy nehézség ami matematikai úton bizonyítható, hogy megközelítőleg mennyi művelet kell az elvégzéséhez, és ezt az eredményt minden node-nak el kell fogadnia, le kell ellenőriznie és hozzáfűzni a blocklánchoz, ha rendben van.C) a készpénznél tudod, hogy az ötezrest amit visszakapsz a boltban azt kitől kapta a pénztáros? A bitcoin-nál tudod... Egész a bányászig vissza lehet követni a "pénz" útját...
meg lehet nézni mi lett belőle.
Komolyan, mi lett belőle?
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
torrent=warez illegális szoftver, média
tor=darkweb fegyverkereskedelem,drog,pedofília
bitcoin=pénzmosás"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- HP Reverb G2 PCVR headset
- DELL Precision 5750 17" 4K UHD i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/Quadro T2000 gyári prémium garancia 02.25-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 86DB telefon egyben eladó! Samsung Huawei Redmi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L420 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest