2017. október 21., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Bitcoinnal mosták tisztára a pénzt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Nemzetközi együttműködéssel sikerül elfogni a bűnözőket – de ez csak csepp a tengerben.

A holland ügyészség ma jelentette be, hogy tíz, nemrég letartóztatott embert vádoltak meg azzal, hogy bűnszervezetben a Bitcoin digitális pénzt használták arra, hogy kábítószer-kereskedelemből származó bevételeket – a feltételezések szerint akár 20 millió eurót is – tisztára mossanak.

Hirdetés

Az ügyészség közlése szerint a 20-as éveikben járó férfiak mind holland állampolgárságúak, akiket egy összehangolt akció keretében a hatóságok tegnap fogtak el – a rajtaütések és házkutatások Hollandia 15 különböző helyén zajlottak. Az illetők nem személyesen, hanem az interneten (az átlagfelhasználó számára láthatatlan, úgynevezett „Dark Weben”) futtattak le olyan tranzakciókat, melyekkel tisztára mosták a pénzt, illetve a szokásos módon ATM-eken keresztül jutottak tiszta pénzhez.

A letartóztatottak azt használták ki, hogy a Bitcoin szisztémájában gyorsan, a hagyományos pénzügyi rendszert kikerülve lehet megoldani a pénzmozgásokat.

A nemzetközi együttműködéssel végrehajtott razzia során kábítószer mellett luxusautókat, készpénzt foglaltak le, bankszámlákat zároltak.

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.