Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz Cathfaern #23 üzenetére
csak arra akartam célozni, hogy az egyensúlyozáshoz szükséges dolgokat nagyjából még egy aliakus meg meg tudj fogalmazni, aki meg egy picit programozott már, az ehet, hogy a láab csúklószerű működését is bele tudja venni, illetve el tud különíteni vagí 4-5 szituéciüt, ahol másképp kell reaglnia a gépnek ha egyensúlyát meg akarja őrizni.
de ha a azt a problémát kell megoldani, hogy kerüljön ki egy fehér dobozt, de a fekete árnyékon meg átmehet, továbbá ha mozog is aza fehér doboz, akkor szerintem 10.000ből 9999 nem tudna érdemben semmit mondani
egy szóval sem mondaom, hogy az egyensúlyozrsa ennek a gépnek gyerekjték, csak kézzelfoghatóbb mint a kapott képi infoprmácviók értelmezése
" ... Attól, hogy laikusként valami könnyen végiggondolható, egyáltalán nem biztos, hogy triviális megvalósítani is. ... "
ilyet nem akartam sugallni se
és tényleg __csak__ a végiggondolásra akartam kihegyezni mondandómat.[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
orbano
félisten
persze ez igaz, hogy a hadipar a hajtóerő. de ez pusztán egy helyzet és nem egy hazdasági/társadalmi törvény. ha nem lennének háborúk, nem ilyen lenne az emberiség jelenlegi mentalitása, akkor ugyanezeket az energiákat másra használnák fel. de a végeredmény ugyanez lenne. érted, én nem azt vitatom, hogy jelenleg a hadipar a legnagyobb hajtóerő a fejlesztésekben, hanem azt, hogy ha ez nem létezne, nem lenne másik hajtóerő...
A vér nem válik VAZZE!™
-
ddekany
veterán
A hadiiparnak a technikai fejlődésében betöltött szerepével kapocslatban... igen, a hadiipar nagyon hatékony ilyen szempontból. És miért? Azért, amiért a nem-hadi iparban már lassan egy WC ülőkét nem tudnak úgy elkészíteni, hogy az ne legyen szar ("Mi cinálni szokat olcón!" ). Nevezetesen, a folyamat kimenő paramétere amire optimalizálunk hadiiparnál nem a pénzügyi haszon, hanem közvetlenül az elérendő funkcionalitás, a kőkemény technikai eredmény. Ez a lényege az egésznek, semmi más, csak ugye mindenki kiskorától kapja az agymosást a fantasztikus önszabályozó kapitalizmusról, ahol a jobbik terméket előállító győz bevételben, tehát önszabályzó kánaán lesz... Micsoda egetverő ostobaság! A bevétel még ezer más dologtól is függ, mintsem a termék tényleges jósága, méghozzá nagy súllyal, ezért is nem hoz létre megfelelő visszacsatolást ha arra optimalizálunk mint egyetlen kimenetre. Ezt a parasztetető dumát, hogy de ez így szép is jó, lényegében azok találták ki, akik a mindenféle manipulációval (tehát nem valódi érték előállításával!) a pénz szaporításra specializálódtak, hiszen ha csak a pénz számít mindenhol, akkor ők az istenek, mert nekik az van végtelen mennyiségben.
-
ddekany
veterán
válasz Cathfaern #60 üzenetére
A felállás az bennem is felmerült. Úgy tűnik ijedősen lehasal, ha borulás veszély van, szóval nehezen tud az oldalára, vagy pláne a hátára fordulni, csak hasraesik, onnan meg még gondolom fel tud tápászkodni. De mondjuk ha az ominózus oldalbarúgós jelenetben az oldalazás irányába betettek volna keresztbe egy padot... A felborult helyzetből való felállással az a gond, hogy nem nagyon lehetséges felállni, ha merev a törzs és a láb sem hajlik jól visszafelé, u.i. az olyan állat nem tud "fetrengeni", azaz az oldalán gurulni. Hacsak, nem szerelnek fel direkt erre a célra rá néhány kitámasztó/lökdöső kart.
(A másik meg, hogy a videókon nem fordultak elő beleakadásos/belegabalyodós problémakörbe tartozó gondok. Persze az kéz híján eleve igen kínos lehet néha...)
-
Geli
senior tag
válasz Cathfaern #60 üzenetére
és mi van ha ellövik a lábát? (ugyebár katonai célokra csinálták..) vagy csak simán összekötözik?
Szerintem teljesen életképtelen ötlet, egy kis lánckerekes jármű ezerszer jobb, a hátán is tud menni, meredekebb helyre felmegy, stb...és elvisz akár 10szer nehezebb csomagot. -
ddekany
veterán
válasz Cathfaern #88 üzenetére
"amíg nem képesek teljesen önállóan működni és harcolni, addig az emberek sebességénél felesleges lesz lényegesen gyorsabbat építeni, s a teherbírás lesz a fő szempont"
Lehet messziről távirányítani, és akkor már van értelme. Már ha nem a katonák hátizsákját viszi, hanem pl. aknát telepít, vagy lángszorót visz a hátán, vagy megerőszakolja a helyi lakosságot, és efféle katonás kedvességek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest