Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzultáció
tag
Ez a konzultáció, ha jól értem nem csak az internetadóról szól, úgyhogy lehetnek más kérdések is.Pl.
Az embereket egyre jobban bele akarják vinni a digitális világba. Ott intézzük a pénzügyeket, az állammal kapcsolatos dolgainkat is egyre inkább ne hivatalokban végezzük, cloud, kössük az internetre a házunkat, autónkat stb.. Aki követi az informatikai híreket, az tudja, hogy a legbiztonságossabbnak mondott rendszereket is megfektetik. Kérdés: akkor minek rákötni ezeket? Gyakorlatilag az állam rendkívül sebezhetővé teszi magát ezzel. Másik kérdés. A szövetségeseink is nemzetbiztosági okra hivatkozva ellopják a know-how-kat akkor miért kötnek fontos rendszereket az internetre, és miért akarják, hogy még több legyen fent rajta? Harmadik kérdés: Egyszer majd lehet nemcsak megszerzik a rendszereinkről az információkat, hanem megtámadják totálisan. Erre van terv, hogy akkor mi van? Szóval a fő kérdés az, hogy a rendkívül sérülékenynek bizonyuló technikára miért bizzunk még több dolgot az életünkből? Az új biztonsági megoldásokat is sorra gyorsan megfektették. A Windowsok is folyamatosan támadhatók, még akkor is ha mindig telepítjük a frissítéseket. Azt mondják a magyarok a tudásban a legjobbak. Miért hagyjuk, hogy szépen könnyedén elvegyék ezt?Bemásolom ide is, mert a másik cikkre csak késve érkeztem. Különben mintha az lett volna, hogy délbe kezdődik a dolog, nem akkor végződik... mind1. Remélem felteszitek a kérdéseim valahogy... Nem szeretem, hogy a hivatalosak között mindenki csak áradozik, hogy milyen jó ez a dolog, miközben szerintem van egy határ, amin túl az internetre a mai körülmények között nem biztonságos bízni nagyon fontos dolgokat.
-
User64476
őstag
Szerintem már megbeszéltük az Erzsébet hídon, további konzultációra ezzel kapcsolatban nincs szükség. Nyugodtan elő lehet venni az azóta történteket.
-
-szp-
aktív tag
válasz konzultáció #1 üzenetére
Kifejezetten nem az internetadóról szól, azt az ötletet éppen szeretnék úgy beállítani, mintha a Telenor találta volna ki. A cég tagad, az NGM hallgat, az előkerült doksin pedig nincs elég adat, hogy hitelt érdemlően bizonyíthassák.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
konzultáció
tag
Különben szerintem előbb-utóbb mindenképpen lesz internetadó. Ha majd a pénzügyek és az élet többi dolgai is ott folynak a mainál jobban. A beetetés mindig ingyenes, vagy olcsó. Elterjed aztán mikor nincs egyszerű kiút jön a feketeleves.
-
konzultáció
tag
Nem értem miért, de minél többször hallom, hogy megigérik, hogy nem lesz annál inkább úgy érzem, hogy lesz. Sokszor olyan kétnyelvűen mondják, hogy nem lesz. Világosan kéne. Lesz: igen, vagy nem. Ennyi.
-
bkercso
nagyúr
A nemzeti konzultáció eredménye hivatalosan elérhető lesz valahol? Eddig se tettek fel túl releváns kérdéseket (állítólag, mert én eddig egy lendülettel kivágtam az ilyeneket; főleg, mióta napvilágot látott, hogy a válaszokat névvel együtt tárolták az adatbázisukban).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
alevan
őstag
Ezzel kellett volna kezdeni, nem az internetadóval...
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
anulu
félisten
válasz konzultáció #5 üzenetére
ja, megvédik az adó nélküli internetet...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
konzultáció
tag
"Az internetadó halott", de az internetadó2 él és még egy szép álcaruhát is kap majd tőlünk... Amúgy sem internetadó volt annak a neve, úgyhogy felölünk lehet halott az internetadó. Nos lehet, hogy így gondolják... Amúgy minek még konzultáió róla, ha már eleve halott? Á... amit itt el lehetett rontani ezzel az üggyel kapcsolatban elrontották.
-
anulu
félisten
válasz konzultáció #11 üzenetére
asszem ezt kivételesen nem fogom kidobni. hanem a hátára szépen ráírom a saját kérdéseim és válaszaim. ha a borítékon lesz azonosító, akkor meg sima normál levélként feladom annak, aki küldte. csak, h lássák, h engem mi érdekel, és miről kéne beszélgetni (vasárnapi nyitvatartás pld).
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
konzultáció
tag
Én úgy tudom, csak neten lesz ez a konzultáció. Így olcsóbb és könnyebben tudnak majd azonosítani is...
-
erick_b
tag
a monitorod hátára fogod írni?
Erre mondta Deutsch azt, hogy ez "a világ legolcsóbb nemzeti konzultációja", mert ugye saját zsebből fizette a molinót meg a doménnevet. ... olcsó lesz, mert nem kell nyomtatni és postázni sem, hanem csak az interneten kitöltik az emberek a kérdőívet és készen is vannak.
"Ha a világ fejlődését az én technikai érdeklődésem mozgatná, még nem találták volna fel a kereket. – mondta egy ismerősöm, majd hozzátette – és azt hiszed, akkor valamivel is rosszabb lenne a helyzet?"
-
konzultáció
tag
Amúgy maga az, hogy kikérik a véleményünk és alakíthatunk a jövönkön egy pozitív dolog lenne... Viszont névvel, (a válaszokból való) politikai azonosítással sokakban merül fel jogosan a dolog, hogy nem oké így... Másik meg, hogy elhisszük-e, hogy ér valamit. Mindenesetre, ha van politikailag semleges kérdésetek szerintem tegyétek fel. Mi a véleményetek pl. arról amiket én irtam az első hozzászólásban. Tudom, itt informatikusok többen lehetnek, mint más forumokon, nem is a munkátokat akarnám a hozzáállásommal veszélyeztetni, csak szerintem nem szabad mindent a netre kötni. Pl. atomerőművet, meg szigorúan titkos fejlesztéseket. Az informatika természtesen maradjon meg, de ne legyen ott kardként a fejünk felett pl. hogy a járművünk felett átveszik hackerek az irányítást.
-
anulu
félisten
válasz |DavidWoody| #17 üzenetére
az, hogy évek óta vasárnap járunk bevásárolni? és, hogy kívülről próbálják megint szabályozni a zemberek életét. ill az osztrák példájuk is sántit, mert ott pont mostanság áll szándékukban jelentősen lazítani a szabályozáson.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon az mikor valósul meg,hogy az olyan embereknek oktatnak informatikát rendesen akiknek csak 8 osztályuk van?
Pl az értelmetlen közfoglalkoztatás helyett azok az emberek legalább alapfokú digitális képzést kapjanak,mert abban pl ott sok az olyan aki sosem űlt gépnél.
persze itt most nem 2-3 hónapos "képzésekre" gondolok -
bkercso
nagyúr
válasz konzultáció #16 üzenetére
Vagy ha már, akkor ne érjenek el minden honlapot a dirigátorok, mintha otthon lennének, hanem világélvonalbeli védelem legyen és azt szakemberek folyamatosan tartsák is fent. De nem csak a nettel van gond, ha Fukusimában - és nyilván máshol is - már az építés engedélyeztetésekor áthágtak szabályokat, nem beszélve az üzemeltetésről. Amihez hozzászokik az ember, azzal kapcsolatban nem érzi a veszélyt; ebben az internet nem különleges, új terep.
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
Valószínű akkor sem kapna jobb állást... Meg ha már nem fiatal akkor talán jobb hagyni.
-
anulu
félisten
akkor vasárnapi nyitva nem tartás. azért bíztam benne, hogy elég egyértelmű lesz eredeti formájában is a mondanivalóm
-
-szp-
aktív tag
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
Ez az egyik pillérje a konzultációnak.
Négy témakörről kell konzultálni az internet kérdéskörében, ezek:Digitális infrastruktúra
Digitális állam
Digitális gazdaság
Digitális oktatás<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
konzultáció
tag
Csehországban is van valamilyen korlátozás, emlékszem milyen idegesítő volt, hogy zárva a TESCO és mindent arra tettem fel, hogy majd ott veszek olcsón innivalót mikor nyaraltam. Nem volt semmi innivalóm és minden zárva volt. Valaki szólhatott volna előre... Elég nehéz lesz megszokni, mert ez így volt kényelmes és a pénztárosok amúgyis kaptak valamikor hétköznap másik szabadnapot nem? Mindegy nem tudom. Az elöző rendszerben amúgy nem volt ilyen korlátozás? És ilyenkor a netes vásárlás lehetséges? Németeknél hogy van, ott is van vasárnapi zárvatartás. Neten se lehet akkor vásárolni?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
És akkor a kérdések:
Digitális infrastruktúra témakör:
- Melyik a jobb háziállat, a kutya vagy a macska?
.
.
.konzultáció: Kisboltok nyitva lehetnek. Nekem ugyan ez a problémám éjjel, mertnálunk 10-kor minden bezár, még a nagyok is. Éjjel-nappali viszont van.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz konzultáció #24 üzenetére
Ez nem csak erről szól,ezeknek az embereknek sokszor a munka a legkisebb gondjuk,soknál megfigyelhető a butulás....illetve az hogy a nem nyitottak a világra,csak a kocsma...meg ilyenek,benne voltam,és hidd el amit ott láttam az egyenlő azzal amit úgy hivunk,hogy leépülés
-
konzultáció
tag
válasz aprokaroka87 #29 üzenetére
A butatelefon elterjedt minden társadalmi osztályban. Az okos is el fog. Azon majd tud netezni, és a neten fejlődni ha akar, de arról nem adnak papírt, nem írhatja az életrajzába. Ha fiatal akkor javíthat az esélyein, de egy olyan ember akiről írtál ötven évesen... hát elég nehéz lenne.
Ja és később az olcsó mobilnet evidenca lesz...
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz konzultáció #32 üzenetére
Nem itthon. Ott nem tudom, van-e éjjel-nappali. De a havi nagybevásárlást én se ott intézem.
-
-szp-
aktív tag
Én pedig lehet, hogy maradi vagyok, de azt gondolom, hogy egy nemzeti konzultáció esetén az államé legyen a domain és ne a Deutsch Tamásé. Én egy magánember által üzemeltetett domainen nem töltök nemzeti konzultációs kérdőíveket.
Nekem ez a cinizmus sok volt, hogy a molinót is, meg a domaint is zsebből fizette.<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
Pearce
aktív tag
"az osztrák példájuk is sántit, mert ott pont mostanság áll szándékukban jelentősen lazítani a szabályozáson."
Ahogy én olvastam, ott a mily meglepő: kereskedők szeretnének vasárnap is nyitva lenni.
Amúgy nálunk is meg fogják szokni, a kisebb boltok meg úgyis nyitva lesznek, ha esetleg valakinek pont vasárnap jut eszébe, hogy elfogyott a kenyér.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát azt nekem senki se szabja meg, hogy szabadidőmben hétvégén akarok-e dolgozni vagy sem. Nagy baromság itt Mo-n már szinte minden. Ki a fenének fáj az, hogy hétvégén dolgoznia kell az embernek? Nem megszüntetni kell, hanem akkor olyan alkalmazottat kell felvenni, aki bevállalja a hétvégét. Problem solved. Szörnyű ami itt megy...
-
konzultáció
tag
Az összes ilyesfajta intézkedésnek, meg hogy átneveznek dolgokat, meg egyéb kdnp-s dolognak a te valós életre nulla effektív hatása van... Senki sem fog az új tankönyektől vallásos lenni. Az összes intézkedésüknek amivel vallást akarnak helyzetbehozni igazából nulla a hatása. Senkit sem változtattak meg, de beszereznek valamennyi szavazatot.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz konzultáció #42 üzenetére
A propagandának nem 0 a hatása, ha megnézed a történelmet, abból is látszik.
-
konzultáció
tag
Nem tudom elképzelni, hogy egy mai átlagos fiatalra a kormány ilyen intézkedései olyan nagy hatással lennének... Pozitiv dolog ebből nekik semmi sem származik azon kívűl, hogy néhány nagymama figyelembe veszi ezt, mikor dönt a szavazásnál. Sok fiatal meg akik szabadságra vágynak, egyből rühelnék a kormányt, ha valami igazi szabadságukat korlátozó vallási valamit erőltetnének rájuk. A kormány tudja ezt, ezért se csinál igazából semmi effektív dolgot. Jani ugyanúgy megd&gja Juliskát azután, hogy lement a hirado. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz konzultáció #44 üzenetére
Akkor szerinted miért akarják ezek a patkányok mondjuk az RTL Klubot ellehetetleníteni?
Nem akarják, hogy Barátok Közt és Megasztáron (van ilyen? ) szocializálódjanak a gyermekeink?
Ugyan már...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
bkercso
nagyúr
válasz konzultáció #44 üzenetére
Nem tudom, mi járhat a fejükben. Megy a propaganda meg a vallásítás-erkölcsítés. Hogy ez csak a hatalmi játszmák miatti osztogatás vagy hosszú távra terveznek, azt nem tudom. Mindenesetre innentől megmondhatják, ki a jó. Már a bizonyítványban is benne lesz/van a felekezeti hovatartozás.
Hogy a vasárnapi zárva tartásnak mi köze az oligarchális mutyihoz, azt meg majd kiderítik az újságírók a bevezetése utáni időszakban, amikor már tetten érhető.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
konzultáció
tag
Bocs a hibákért... Több forumon irok egyszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest