Keresés
 • Kopi31415

  félisten

  Hogy határozod meg, hogy pl. az FB-nek hol keletkezik bevétele? A profil lokalizációja alapján? A belépésre használt eszköz földrajzi helye alapján?Az aktivitáshoz használt szerver földrajzi helye alapján? A felhasználó állampolgársága, bejelentett lakhelye alapján?

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • Kopi31415

  félisten

  A lakhely? Az alapján mégis hogy biztos, hogy ott generálja a felhasználó a bevételt a cégnek? Amikor elutazik valahova, külszolgálatban lesz, másik országban kezd élni, de nem adja fel a régi címét, két ország között ingázik naponta, de a szolgáltatást folyamatosan használja...
  Ugyanígy IP cím: határ mellett ülök a padon, a telefonom szolgáltatós és országot vált. Akkor miért másik ország bevétele legyen ugyanazon tevékenység után, ami tevékenységet ráadásul meg sem szakítok?
  Profilban megadott cím? Miért kéne megadni címet akár a Facebooknak, akár a Googlenek?

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • laposonly11

  senior tag

  "Nem szabad általánosítani. Akárhogy is bontjuk nemzetekre, bőrszínre, vallásra az emberi fajt, azt találjuk, hogy mindenhol ugyanannyi százalékban fordulnak elő tisztességes emberek, bűnözők, okosak, buták, és persze nem így feketén fehéren, hanem mindenféle árnyalatban, a szenttől a tömeggyilkosik, a zsenitől a hatökörig."

  Pont hogy te általánosítottál és még rosszul is. Átgondoltad mekkora butaságokat írtál? Pl. iszlám országokban alig van főiskola, vagy bármely komoly intézmény, nem hogy zsenik nincsenek, mivel nem tudják őket kitermelni, de úgy kell mindent nyugatról importálniuk, főleg az elmaradottabb környékeken ahol a sharia törvény működik, kisebb kihágások miatt is teljesen törvényes az emberölés, Afrika nagy részéről már nem is beszélve. Miközben civilizált keresztény, vagy nagy múltú folyamatos ősi kultúrával rendelkező országokban, pl. Dél-Korea, Japán, ott még az autódat sem lopják el ha nyitva hagyod. Ezt pl. Svédországban és Németországban is megtehetted még úgy 10 éve, ma a sok bemigrált barbárnak köszönhetően, már nem.

  "Az első másodpercben sem volt semmi előítéletem feléjük. Én szidtam a mi szeretett vezérünket, ő meg az övéket. Ez is egy közös pont volt. :P"

  "Hátha a "szidalmazás" mint cselekedet lehet közös pont, akkor valóban az, hiszen ha csak ész nélkül szidtok valamit, de nem magyarázzátok meg miért, akkor valóban nincs valós megalapozott vélemény, amibe a másik, vagy bármilyen gondolkodni hajlandó ember bele tudna kötni, ergo nem alakul érdemi vita és a két szidalmazó fajankó így örülhet egymásnak! :DDD

  ???

 • t72killer

  félisten

  LOGOUT blog

  Egyébként van olyan szitu, amikor a "helycserés támadás" azaz pl a keresztény szó cseréje zsidóra jogos álhírkeltés miatti BAN-t hoz, pl:

  "A középkorban a kereszténység vallási alapon többmillió embert irtott ki Európában, számos kínzás és máglyahalál köthető az egyházhoz." - ez igaz, történelmi tény, semmi ok a bannolásra. A keresztény szót pl sámánizmusra kicserélve viszont NETTÓ ÁLHÍRKELTÉS, és jogos a ban. Az viszont nem jogos, hogyha más súllyal reagálnak a sámánistákat rágalmazó álhírre és pl a zsidó közösséget rágalmazóra.

  "kifejezetten utálom, hogy minket magyarokat az alapján ítélhetnek meg amit a kormány művel mondjuk az EU porondján." - emiatt sajnos valószínűleg a nyugaton is jelenlévő idióták előítéleteit meg fogjuk kapni. :( Szerencsére nincs túl sok, de magam is futottam már ilyenbe, még bőven a 2. Orbán kormány előtt...

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • mjani1172

  őstag

  "hogy mindenhol ugyanannyi százalékban fordulnak elő tisztességes emberek, bűnözők, okosak, buták"

  Ne haragudj, de ez nem így van.
  És sajnos az általánosítás, a sztereotípia sem alaptalan, hiába próbálnak mást sugallni.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  félisten

  LOGOUT blog

  Sajnos előítéletes világban élünk. A "radikáljobbos" minden migráns mögött terroristát, rablót, erőszakolót, de minimum élethosszig 20tagú+szaporodó famíliával a szociális rendszeren csüngőt lát, a liberális minden nem-liberális mögött népirtó tömeggyilkost, aki szegény ártatlan hajóra felvett népséget a tengerbe lövetné, a cégvezető minden munkavállalót agyatlan munkadarabnak néz, aki ott lop ahol tud, a nyugat-európai lenézi a keletit merthogy az csóró, a keleti lenézi a nyugatit, merthogy az konzumidióta. Az amerikai rendőr mindenkit bűnözőnek néz, akin nincs egyenruha...

  Nnno, asszem megdöntöttem én is az egy posztba zsúfolható általánosítások mennyiségét :DDD.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • bbarna

  tag

  "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
  Nos?

 • t72killer

  félisten

  LOGOUT blog

  OFF
  Nyilván a pénzről szól, csakhogy ezzel eléggé belenyúl a magyar politikába és hirdetett(!) céllal (másság elfogadása) éppenséggel ellentétes célt ér el, pl kapásból kiváló szereplési lehetőséget adott a "mi hazánk" c gittegyletnek. Persze ők ezt lesz.rják, sőt, valszleg tudják, ahogy azt is, hogy bármilyen médiaszereplés NÖVELI az eladásaikat x%-al.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Egon

  nagyúr

  Minden ilyen esetben az egyetlen cél a cég és a termékeinek reklámozása. A plakátokkal, a palackok, dobozok dizájnja szintén erre szolgál. Ha azt mondja nekik a kutatás, hogy vörös szakállas férfiakkal kell reklámozni, az lesz a plakáton, dobozon, ha szőke hosszú hajú nőkkel, akkor az lesz rajta, ha kis macskákkal, kutyákkal, nyulakkal, akkor az. Ne gondold hogy itt az ő elveikről van szó. Ha vannak is elveik, véleményeik a döntéshozóknak, azt félreteszik és a marketing kutatásokra, felmérésekre hagyatkoznak.

  Ezt osztom.

  Szerinted a bajszosnak vannak elvei? Ha voltak is már rég elfelejtette azokat és csak a hatalmon maradás az egyetlen célja.

  Ez is igaz.

  Azért csökken a magyar, mert Soros, EU, USA haldokló nyugat, mozifilmek, melegek, szívárvány, ellenzék, migránsok stb.

  2010 előtt is "csökkent" (fogyott) a magyar... :U Sőt, már jóval régebben is. Ez egy picit összetettebb kérdés és probléma, mint amit írtál.

  Máshol többszöröse a minimálbér az itteninek mégsem kell adózni utána.

  Máshol vélhetőleg nem jelentik be a fél országot minimálbérre, és nem fizetnek zsebbe... :U
  Minden éremnek két oldala van.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Snoop-y

  addikt

  Mondjuk unokatestverem pont most vesz igy. A Volkswagennel meg ra is tettek az akciora egy lapattal es adnak valami 1,5m kedvezmenyt. Igy a 7 millios auto megall 3 korul (amiert egy normalis csaladi autot sem lehet kapni)

  New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

 • mjani1172

  őstag

  "Ha vannak is elveik, véleményeik a döntéshozóknak, azt félreteszik és a marketing kutatásokra, felmérésekre hagyatkoznak."

  Ez az ő álláspontjuk.Van aki kénytelen lopni, ölni,elvenni más házát, stb...
  Viszont nekem nem kell mindent elfogadnom, és nemcsak a termékről beszélek,hiszen azt egyszerűen nem veszem meg, de hogy egyértelműen egy olyan értékrendet tolnak ami nekem nem tetszik, ha megkérdeznek akkor leírom a véleményem.
  Nem tetszik amit művelnek, akkor sem ha ez ma a követendő trend.

  Más
  Egyébként tényleg nem értem ezeknek a multiknak miért jó a zavarkeltés, nemcsak a cola-ról beszélek,hanem egyéb dolgokban sem látom a rációt.
  Pl: filmipar, ahol annak ellenére egyre több a színesbőrű (nő), hogy az előzetes kutatások is a bukást jósolják, lásd GB3, és talán Bond is így jár.Nem lesz siker.
  Amíg nem az én pénzem égetik addig nem zavar csak nem értem.