Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Re-Tech
aktív tag
Keményen nyomja a nyomtatott könyv és újság lobbi, végén még nem tudok videót nézni repcsi alatt...
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem minden utast elaltatva, meztelenre vetkőztetve és elkülönült szarkofágban kellene szállítani.
Lassan, lassan már nem marad olyan, amit magaddal vihetsz a gépre, és akkor a figyelem bizony az utasokra fog terelődni, hiszen ők a legnagyobb veszélyforrás!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
joey04
titán
na jöhetnek itt is a fogalom nélküli roppant értelmes kommentek a témában, úgy mint az előző cikk alatt. grat.
-
sad_Vamp
őstag
már az előző cikknél is megmondtuk, hogy ez lesz....
(eddig se repültem az USA-ba, de már nem is fogok szerintem )“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
őstag
Volt, hogy 4 notebookot vittem egy "vaskosabb" táskában. Jól elfértek, de azért nézett a biztonsági. Mondtam, hogy notebook teszter vagyok, ami igaz is. Nem mindig viszek nagyobb méretű táskát. Kösz USA. Idiótizmus ...
Amúgy nem az volt eddig a kikötés, hogy bekapcsolható állapotban kell felvinni, hogy kérés esetén megnézhessék valóban laptop?
Volt notebookkal kapcsolatos precedens már, vagy ez csak megelőzés?Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
DraXoN
addikt
Az altatás lehet nem jó, hisz ha álmában beszél az utas, még ki tudja mit fecseg ki..
De akkor viszont kell majd még beszerezniük pár "Hanibal" féle álarcot is, hisz az ember haraphat is ... De mivel 2 ember beszédével is egymást is őrületbe tudnák kergetni ... lehet jobb lenen valami "szájpecek".de most komolyan .... pluszban akár egy "öngyilkos" úgy is felszállhat, hogy megfertőzi magát valami halálossal, és csak a légzésével megöl sokakat ... esetleg ha valami "hosszú" lappangási idejű cuccot nyom ami már a fertőzés kezdetén tovább fertőz .. akkor még drasztikusabb lehetne a végeredmény ...
.. nem nehéz kitalálni "új" ölési módszert ... minden ellen védeni meg valóban csak az tud .. nem ... leginkább semmi nem tud védeni, mindenre van "megoldás" ... egy biztos védelem van, ha nem marad több ember ...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
jerry311
nagyúr
Egyetlen kérésem van az EU felé: USA --> EU irányban is vezessék be a tilalmat, mert hát a biztonság az biztonság, mindenkinek joga van hozzá.
Amúgy meg, várom az olcsó használt laptopok dömpingjét ebay-en.
Ja, meg a fizetős video on demand szolgáltatást, mert ha már a laptopodról nem tudsz ingyen filmezni, akkor úgyis kitöltöd valamivel a 8-10-16 órás utat.
DraXoN
Semmi ilyesmire nincs szükség. Gyakorlatilag nagyobb nehézségek nélkül be lehet szerezni fegyvereket, amivel leszedhető egy repülőgép. Ha olcsón akarja megúszni az ember, akkor meg csak simán lefizeti, az alulfizetett reptéri dolgozókat. Sokkal olcsóbb mint speciális fegyvereket beszerezni, sokkal egyszerűbb, mint normál utasként bármit átvinni a biztonsági kapun...[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Éppen ezért lesz a következő lépés majd az embereket kitiltani a repülőkről.
Sokkal biztonságosabb lesz a repülés utasok nélkül.jerry311: elméletben sok minden lehetséges, de mégsem szedik le nap, mint nap tucatszámra a gépeket, ennek is megvan az oka.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
Lacc
aktív tag
Szerintem várjuk ki a végét
Mmm, érdekes hír, bár van valami alapja, hiszen az ISIS harcosok szívárognak vissza az EU-ba.
Én most március közepén voltam céges úton kint az USA-ban. Bécsből Londonba átszállás, és onnan közvetlenül az USA-ba LV-be.
Én is úgy tudtam, hogy a telefonnak, vagy a laptopnak bekapcsolhatónak kell lennie, de nem volt semmi. Londonban, csak rakd ki a táskából a laptopot, telefont egy külön ládába, ott átnézik, mehetsz, ha a táskában felejted - mint kolléga, akkor 20 percig szívatnak , amúgy meg nem.
Amerikában a tiszt meg csak ujjlenyomatot vett és arcképet készített, a rendszerben megnéztem a Vízum-ot és kész. Gondolom semmi gyanúsat nem jelzett a rendszer.
Pedig ott volt a laptop a táskában feltöltve, a mobilom is, de nem kérték és a munkatársaktól sem, sőt más brit vagy eu-s állampolgároknál sem láttam, hogy elővetették volna. Igaz láttam, hogy 2 embert kihallgató szóbára vittek, de 10-15 perc múlva ők is szabadok voltak és nem voltak feldúlt állapotban.
A vízum is megvolt 1 perc alatt. Már mint úgy értem, hogy kitöltöttem, kifizettem és 1 perc múlva már el is fogadták a vízum/beutazási kérelmet. (Igaz én megadtam a facebook és github azonosítot - jelszót nem kellett , meg ha kellene is gondolom a Facebook simán átadja az ottani hatóságoknak)Szóval még várjuk ki a végét. Lehet, hogy más amerikai reptereken sokkal szemtebbek, de Las Vegas-ban (fejlesztői konferencia volt ott) a reptéren nem volt ilyen.
-
Lacc
aktív tag
Nem kötelező, csaz az URL-es azonosító kellett nekik, az meg ugye a google is kidobja. (Jelszót nem kér a rendszer, semmi mást csak ennyit, és opcionális)
Én ritkán posztolok vagy lájkolok az FB-n, havonta 1-szer . Csak a messenger-t használom napi szinten.
Munkatársak nem adták meg, nekik nem is 1perc alatt fogadták el, hanem 1-2 napig.Gondolom valami algoritmust rá resztenek az FB és a többi profilra, látják, hogy valós személy vagy, normális posztok - semmi terrorista, fajgyűlölő, rasszista duma nincs, azt megkapod.
A tiszt akihez besoroltak - mert nem te választasz, oda irányítanak ahol kevesebben állsz, ezt komolyan veszik - eléggé szigorúan vette a munkáját, mindenki lassan haladt nála, de kedves volt, nálam mikor mutattam a jegyet, hogy erre a rendezvényre jöttem céges kötelékben, és mondtam, hogy ő is meg ő is a munkatársam, gyorsan át is engedett.
A lényeg, hogy amikor kiszedtük a csomagunkat, volt egy másik tiszt, kérdezte, hogy van-e nálunk bármilyen gyümölcs, étel, mert a kutyák kitudják szagolni, és ha megállítanak 30 dollárt kell fizetnünk.
Az egyikünk bevállalta a banánt, a többi elhallgata a kaját, mondanom sem kell, kutya nem volt... nem állították meg a többieket, de aki a banánt bevállalta, annak keményen átnézték a csomagját.
Ezt az incidenst leszámítva. Az amcsi tisztek kedvesebbek voltak mint a brit vagy holland reptéri ellenőrök.[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
Ez elég kényelmetlen de ha ez kell akkor legyen. Legalább lesz ideje pihenni az üzletembernek.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
nonsen5e
addikt
Mennyiben akarunk fogadni, hogy a teljes USA ki lenne magából kelve, és egyenesen az állam ellen irányult támadásnak venné, ha holnaptól az EU azt mondaná, hogy hamburger nem vihet hozzánk laptopot magával és pont.
Majd akkor teszem a bőröndbe, ha a légitársaság veszi meg nekem a legdrágább biztosítást, és vállal garanciát arra, hogy a legkisebb karcolás sem fogja érni, gombostűnyi ütés sem fogja érni a csoamgot. Magyarul soha.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Snoop-y
veterán
Az egeszet azzal akarjak magyarazni, hogy hat bomba is lehet benne meg tuzveszelyes is a Lithium akku miatt.
Ha mindez a csomagterben tortenik az mitol jobb? Ha nem bomba robban hanem "csak" tuz ut ki akkor nagyobb lesz a problema egyreszt mert ott lesz mellette egy halom egheto cucc plusz kesobb is veszik eszre es ha jol tevedek az utasterbol nem lehet lejutni a cargo reszbe vagy legalabbis nem egyszeruen.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Re-Tech
aktív tag
Nem vagyok akkora repülőgép tudor, de gondolom technikailag kivitelezhető a raktér égésgátló anyaggal való elárasztása lokális tűz esetlén. Persze ezt gondolom nem forszírozzák, mert az meg nekik lenne pénz. Ha meg nem teszik meg akkor tökmindegy hol ég szénné a repülő...
-
Millerchris
tag
Ha valamit fel akarnak juttatni, úgyis fel fogjak juttatni ezek után is ami illegális.
[ Szerkesztve ]
A holnap mèg messze van!
-
Zirowe
nagyúr
A következő a könyv és az újság megtiltása lesz, mert még a papír vágás is veszélyes..
-
törölt tag
-
t72killer
titán
Várjuk az olcsó kamerákat és laptopokat az ebayre. USA mint utazási célpont ezekután kihúzva. Nem feltétlen a laptop, de a kamerák miatt, majd pont a reptéri szarkák és csomagtörők kegyére fogom bízni a fotósfelszerelést.
Az agytrösztnek meg, aki ezt kitalálta, javaslok egy kirobbanó formájú 20Ah-s lítiumakksis kezelést análisan.
Jöhetnek a "jobbhaacsomagtérbenrobban", "jajjdeféltemagyerekemetarepülőtenoristáktól", "mikrorepedéstőllezuhanunk" meg a "mineknézedalaptopotutazásközben" kommentek
#23: viccelsz? egy alkalmas Playboy példánnyal akár túszokat is lefejezhetnek. Sőt, megfelelő mennyiségű papírral tüzet csiholva simán begyújtható a gépezet, de a sztyuárdressz kisasszony szoknyája biztosan.
Mindeközben töltött fegyvert simán felvisznek, ha van beépített haver a dolgozók között, akkor meg bármit. Minden elismerésem
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Béééla
őstag
Akkor viszlát céges utazás!
Az hogy magáncéllal vitt cuccok pattannak meg, "elmegy". De ha dolgozni mész ki és nem lesz mivel dolgozni az felettébb vicces tud lenni.
Azt hiszem megyek és befektetek egy tengerjáró hajóbaBélabá
-
törölt tag
A kisebb gond a nincs mivel dolgozni. A nagyobb a bukott üzlet, a bukott céges titkok értéke, ami azért egyetlen laptop esetén is simán felszalad milliós szintre, ha úgy adódik. Akár dollárban is.
Apropó!
Ugye ez a csodás döntés érvényes az AF1-re is, ha külföldről fog haza tartani? Meg a kis szőke magángépeire is?
-
proci985
MODERÁTOR
kollegak velemenye kb annyi volt, hogy nincs olyan vilag, hogy ok csomagban feladjak a munkalaptopot.
pl off siteon partnernel vagy egy konferencianal meg lehet oldani, hogy mindenkinek legyen megfelelo eszkoze, de attol meg a hotelben meg mindig nem lehet majd dolgozni.
meg gondolom majd ez is ideiglenes lesz mint a folyamatos szivatas a folyadekokkal.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Béééla
őstag
válasz #06658560 #27 üzenetére
Azokról nem is beszélve...
Jó esetben a szarka letojja magasról hogy mit érhet egy céges titok és inkább legyalulják-legyalultatják és szűz gépet csinálnak belőle, rosszabb esetben (ha már tele van céges logóval úgyis, csak a hülye nem tudja azonosítani) mehet a megfelelő helyre. (aztán inkább történjen meg az urban legend szintjébe illő "a pepsinek felajánlották a cocacola receptjét de az inkább a cocát értesítette")@proci985
Konteó on:
a Zintel lobbi nyomása (a Zintel mögött meg egyértelműen a szíriusziak) hogy a HDMI-be dugható compute stickeket vegyék az üzleti felhasználók is amerikai útraViccet félretéve talán a külső vinyót felengedik a gépre...
Bélabá
-
t72killer
titán
Mondanám, hogy legalább egy bitlockert tessék azokra a titkokra ráhúzni (nem mintha az amcsiknak nem lenne hozzá backdoor), de céges gépen ezt vagy aktiválta az IT, vagy nem. Másik, hogyha egy tengerentúli út lényegét (konferenciaelőadás, tárgyalás ügyféllel, stb) bebukja az üzleti utazó, akkor a laptop árának többszörösét bukja a cég.
Amúgy a nagy terrormajréban megoldották már a lakosságnál lévő fegyverek (12éves gyerek bemegy a suliba és kinyírja az osztályt) problematikáját?? Az összes IÁ szimpatizáns reptéri dolgozó (!) rács mögött van?? Sötét banda...
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Nem kva mindegy, hogy a fedelzezen robban a bomba, vagy a gép aljában? A végeredmény ugyanaz.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
Ezt a baromságot ahogy látom legalább az EU nem fogja még egy ideig átvenni ha ennyire harcolnak ellene...
Egyébként meg kell a terrorfosás erősítése na. Aki elővesz egy notit a repülőn egyből rá kell vetődni mindenkinek, tuti robbantani fog...
Hogy átszállások miatt lemaradó bőröndök miatt fényképező, laptop, tablet nélkül marad a nyaraló család, hogy a pakolók tudják majd hogy mindegyik tele van szajréval amit percek alatt lehet kivenni és kb ennyi értékesíteni is... Persze ha balhé lesz az eltűnő cuccok miatt a társaságok majd vonogatják a vállukat.
Bakker most kéne kint alapítani egy céget és atombiztosan záródó űberbőröndöket gyártani gps nyomkövetéssel, beépített aksival, etc...
-
Zirowe
nagyúr
válasz #56573440 #33 üzenetére
Kint a leadott bőröndött kinyithatja, ezért javasolják mindenkinek a tsa záras bőrönd használatát, mert akkor legalább nem sérül, ha nincs az rajta és ellenorizni akarja, simán feltörheti.
Az ahhoz való kulcs lenyomatok pedig rég kiszivárogtak, szóval feszegetni se kell nagyon..Szóval lehet szuper biztos bőrönd, de ha ki akarja nyitni és nem tudja+a felfeszítés se egy, akkor nem mehet fel a repülőre.
Tudod, az ott demokrácia.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Nem látom ebben hol a haszna a légitársaságoknak, tehát valószínűsíthetjük, hogy a terroristák elérték, amit akartak: mindenki f*sik tőlük. És ehhez nem is kellett a kisujjukat sem mozdítaniuk, az USA magát kergeti bele a paranoiába és a rettegésbe.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
laposonly11
senior tag
válasz Rickazoid #40 üzenetére
Az USA a közel-keleti és afrikai muszlim terroristák egyik álom célpontja, mivel a hülye libeárlis nyugat-európai vezetők, Brüsszellel az élen, ellenőrizetlenül engedik be a migránsokat a terroristákkal egyetemben, ami ugródeszkaként szolgálhat az USA-ba, az a minimum hogy az amerikaiak szigorítanak a biztonságon!
Legközelebb már egy Colás dobozt sem lehet majd felvinni...Mondjuk a vízum kérő oldalon, már régen is ilyen kérdések voltak:
"Ön volt, vagy jelenleg is tagja, valamelyik ismert terrorista szervezetnek?"Ordo est anima rerum.
-
t72killer
titán
válasz laposonly11 #41 üzenetére
Colás dobozt már jó ideje nem lehet felvinni. Amúgy mivel jobb egy robbanós laptop az utastérben mint a csomagok között? Ok, utóbbinál nem lehet annyria szabályozni a durranást, viszont az egészet ellensúlyozza a több köbméternyi bezsúfolt gyúlékony cucc (ruhák). Tudtommal zuhant már le repülőgép csomagtérben kigyulladt Li-akksiszállítmánynak köszönhetően.
Persze, a szakadatlan migránsáradat a világtörténelem legnagyobb bénázása, ettől függetlenül Európa még mindíg lényegesen biztonságosabb hely, mint USA.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz laposonly11 #41 üzenetére
És szerinted hogy tud random menekült Európából olyan könnyen ellenőrizetlenül az USA területére jutni? Rendes európai állampolgárként próbáltad?
-
-
Xarina
aktív tag
Vizum nem mindenkinek kell, de Esta vagyis beutazasi engedely igen. De nekem pl. vizum is kellene, mert jartam Iranban turistakent.
En is rogton bevezetnem az amcsiknak is, hadd tudjak meg milyen ha szivatjak az embert.
En nagyon sokat utazom es par eve mar csak kezipoggyaszt hordok, igy nagy szivas lenne, ha tenyleg bevezeznenek barmilyen korlatozast.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
Xarina
aktív tag
válasz t72killer #46 üzenetére
En a tobb honapos utakra is csak kezipoggyaszt viszek. Az olcso rephegyhez sajnos draga a feladott csomag, igy megtanultam, hogy csak a legfontosabb dolgokat vigyem magammal. Ill. ezzel elkerulom azt, hogy hulyesegeket hozzak haza.
Ha mar a tabletet sem vihetnem, akkor nagy gondban lennek.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nekem a borotválkozófelszerelés a limitáló tényező, bár belegondolva a kb 100EUR-nyi csomagdíjból megvehetnék mindent, ami a feladott poggyászba kerül.
A laptopot-tabletet tudnám mellőzni magánutakon (cégesen természetesen nem), viszont ezek az agytrösztök a fotósfelszerelést is belekényszerítenék a reptérilopós/gépenösszetörősbe, ami azért egy 2k+€-s felszerelésnél nem kicsi rizikó (pláne ha az út lényegét, a fotókat bukja az ember - egy Yellowstone-ból azért a szép emlékeken túl párszáz minőségi képet is szeretnék hazahozni).
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz t72killer #48 üzenetére
Borotvat lehet vinni csak a habot nem engedik fel a gepre.
Tabletet en csak par hetig tudnam nelkulozni, hosszabb tavon nem nagyon.
Fenykepezo meg nalam is alap, a csomag nagyobb reszet a fotos cucc teszi ki.
Remelem az Usan kivul mashol nem vezetik be a tilalmat, oda ugysem mehetek.
Inkabb a repteri gepeket fejlesszek. Izraelben pl. a vizet is siman fel lehet vinni a gepre, de ott olyan rontgengep van, ami allitolag kielemzi az uveg tartalmat is. -
laposonly11
senior tag
válasz t72killer #42 üzenetére
Mindegy hol robban, de a csomagtérben nem lehet használni az eszközt kommunikációra.
"Európa még mindíg lényegesen biztonságosabb hely, mint USA."
100 000 főből átlag nyugat-európai 1 és USA 3.9, ez jócskán 1% alatti különbség, nem beszélve hogy ez 2012 statisztika, és csak a gyilkosságokat mutatja. Az USA-ban egy rendőr már akkor is lőhet, ha már fenyegertve érzi magát, addig nyugat-euban a törvények olyan szinten megkötik a kezüket, hogy a hatóságok be sem mernek menni egy NO-GO zónába. Még 5 éve, németeknél/svédeknél/Svájcban stb. tárva nyitva lehetett hagyni autót, lakást, mostanra radikálisan megváltozott a helyzet.
Ordo est anima rerum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- Linux Mint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest