- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- Kőkemény üzenetet küldött az EU az Apple-nek, lőttek Tim Cook tervének
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Microsoft Excel topic
- DIGI kábel TV
- Invitel (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az Apple nem szeretne további jogdijakat kifizetni. Az pedig, hogy kétféle csatlakozó lenne egy huzamban ez nem kell, hogy para legyen a gyártónak.
-
akaszajanos
tag
Nekem az a bajom ezzel, hogy jobban szeretem a Lightning portot (nevezzétek hisztinek nyugodtan, de az, hogy nincs a készülékben egy lap a töltőport közepén, nekem könnyebben tisztíthatóvá teszi az esetleges porosodástól - de ez csak egy példa).
Nekem már ilyen kábeleim vannak (amúgy type-c to lightning szinte mind), és én, mint fogyasztó, szeretnék választani. Nekem ez bejön így, sosem volt vele gondom.
Ami viszont vicc, hogy az Apple elkezdte átvariálni a palettát, és már az iPad Miniben is type-c van. Akkor már tényleg több értelme lett volna egyszerre mindenen lecserélni.M1 MacBook Air / iPad Air 2022 /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods 2 / Optiplex 7090 Micro
-
fornettisuti
veterán
Nekem az kicsit ellentmondásos, hogy csatlakozó nélküliségre váltás és lightning csatlakozó mellett kardoskodás.
Bár ugye előbbi csak rumor.iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
törölt tag
Nekem pozitív változás lenne a Type-C, eggyel kevesebb indok, amiért nem akarok iPhone-t.
-
joey04
titán
ha lesz új szabvány, ami jobb, mint az USB-C, akkor alakíthatnak a szabályokon, ahhoz igazodva.
ja, akkor minden rendben
szerintem ipaden is azért váltottak, mert ott meg fogják hagyni a vezetékes töltőt, szifonon meg azért nem, mert csak wireless töltés lesz, addig meg marad a mostani...
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
xZer0kidx
senior tag
Az kimaradt, hogy annyiban rugalmas az eu-s szabályozás, hogy van/lesz lehetőség csak vezetékmentes töltés használatára is. (Gyanítom az Apple élni fog ezzel)
Az usb-c egyesítése amúgy tényleg nagyon fontos tett. Mert mi is van most. Kapnak a userek egy lighting to usb-c vezetéket, amit minden usb-c adapterrel lehet használni. Tudják tölteni a készüléküket? Tudják.
Mi a helyzet a szolgáltatásaikkal? Fitness+, News, Fordító és talán kicsit a Siri is. Ezeket a szolgáltatásokat (a töltéssel ellentétben) nem tudjuk használni kedves EU, nem kellene ezeket "egységesíteni" előbb?"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
vicze1
félisten
Nem fél indokolatlanul az Apple, hisz elesnek 6,5milliárd$ tiszta IP bevételtől, amiért egy kisujjukat nem kell mozdítani. Szóval nagyon valósan fél az Apple semmi indokolatlan nincs benne.
-
lo_jo
senior tag
Az EU döntéshozók nem igazán vannak képben azzal, hogyan működik a piac. A C sem egyik pillanatról a másikra lett minden gyártónál. Először elkezdték páran, aztán a többiek szép lassan beálltak a sorba. Ha most jön egy új, szebb-jobb-kényelmesebb-gyorsabb megoldás, akkor vagy egyszerre áll át mindenki vagy senki? Mi lett volna a Type-C-vel, ha már 10 évvel ezelőtt átment volna a javaslat? Hány gyártó léphette volna meg a micro helyett?
Aki jártas security témában, az nem csak ismeretlen USB portba nem dugja be a készülékét, de csak és kizárólag saját kábelt használ. Se a telefonomat nem dugom be olyan portba, ami nem az én eszközömön van, se más kütyümet, legyen rajtuk akármilyen lehetőség. Nem megerőltető a töltőfej és a kábel "cipelése", akárhány féle eszközről is van szó, még ha mind különböző is.
@joey04 Csak saját következtetés: Az iPadből még a mini is nagyon kevés embernek fér a zsebébe, a telefont viszont nagyon sokan hordják ott. A lightning csatlakozójából egy fa fogpiszkálóval másodpercek alatt kijön a hónapok alatt felgyűlt szösz, a Type-C esetén a pöcök miatt már jóval macerásabb a "turkálás". Én sem vagyok egyébként Type-C rajongó: ha a pöcök törik (láttam már ilyet, nem sajátot), jóval költségesebb a javítás/csere, mintha csak egy kábel kéne. (Max még egy csipesz, amivel a beletört maradékot kiszedem)
-
Az a helyzet hogy jelenleg ott tartunk hogy a telefonon vagy bármilyen más eszközön szükséges lehet fizikai töltő csatlakozó.
Ha ennek a feltétele egy kézben van, az veszélyes lehet.
Egyébként meg lehet hogy az Apple csatlakozója lett volna a győztes, ha annak idején szabadon elérhetővé teszik a köz számára.
Az Eu meg tudja hogy az Apple is egy profit orientált cég, és ezért cserébe lehet bármikor képes lenne olyan változtatásokra amik miatt a gyártóknak is plusz költsége keletkezne.
Pl 2 évente új fajta csatlakozás.... stb...
-
vicze1
félisten
"Az EU döntéshozók nem igazán vannak képben"
Te nem vagy képben a javaslattal.
A javaslatban benne vannak a jövőbeni lehetőségek, ahogy már a microUSB-re való megegyezés esetében is benne volt az USB-C mint jövőbeni alternatíva, és pont azért történt arra a váltás.Vagy az én zsebem nagyon tiszta, de lassan 6éve vannak USB-C eszközeim, portot törtem már el, de koszt még soha egyetlen egyszer se kellett tisztítani semmilyen oknál fogva.
Lightning pedig egy lassan 10éves iszonyatosan elavult csatlakozó, aminek jelenleg semmi értelme nincs. Nem véletlen, hogy iPad-eken már leváltották.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Az Apple akkor kezdene félni, ha arra köteleznék, hogy bárki megjavíthassa a mobiljaikat, mert amit most csinálnak, az egy vicc.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
GreenGoblin
tag
Milyen innovációt bénítana meg ez a lépés?
A lightning egy elavult port. Próbáljon meg valaki másolni lightning-en keresztül memória kártyára. Csiga tempóban megy a fájlok ido-oda mozgatása. SSD-t meg fel sem ismeri mert nem elég hozzá a kraft.
Eljárt felette az idő már nagyon.
De ugye ismét az Apple bevételi forrására tipos rá az EU és naná hogy nem tetszik neki.[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
fornettisuti
veterán
válasz
GreenGoblin #13 üzenetére
"De ugye ismét az Apple bevételi forrására tipos rá az EU és naná hogy nem tetszik neki."
Gyakorlatilag ennyiről van szó.
EU, ha burkoltan is, de azt mondja, ha tudtok jobbat a Type C-nél, mutassátok meg, azt is elfogadjuk."iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
hallador
addikt
Nekem van sok USB C eszközöm de nálam még nem sikerült előidéznem amit írsz. Arról nem beszélve hogy az apple is átállt USB C-re. A Macbook air-m is USB C-s.
A másik, hogy az apple elég nagy görény mert nyilván mi lesz otthon USB C tóltőfej vagy sima USB. Csak meg kell venni, mert a kábelt miért nem tudom megválasztani milyen legyen? Vagy adjon mindkettőt ha már.
Amúgy a ligthingt csati másik fele is USB C szóval a biztonság ott ugrott.Igaza van az EUnak.nekem van Iphonom Macbook Airem is de húzzon az apple a jó anyjába ezzel az üzletpolitikával.
Gyakorlatilag a kicseszésen felül senki nem mond értelmes magyarázatot az apple "egyediségére".
Még ezzel sem lenne baj, ha nem lenne pofájuk ennyit elkérni az kiegészítőként.
Az kevés, hogy ha majmod van akkor legyen banánra is pénzed. De azért ehhez kell a pofa.
Előbb kellett volna helyre rakni az Apple-t.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
joey04
titán
Nekem nem voltak ilyen gondjaim type c-vel, de az sem érdekel, hogy a lightning mennyire lassú. Nekem személy szerint teljesen mindegy, hogy mi van a telefonon. Én az elvvel nem értek egyet, hogy az eu megszabja. Ha ez ennyire rossz a usereknek, akkor majd vesznek a másik 100 márkától valamit és kész.
[ Szerkesztve ]
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
petymeg
addikt
"Az Apple álláspontja szerint az EU lépése megbénítja az innovációt."
Tegyenek rá USB-C-t meg Lighting-ot is. Problem solved.A mi utunk más volt: a jó, és igaz nemzeti jellemvonások klasszikus igenlése. Nagy fizikai tisztelgés az élet fantasztikus lehetőségei elött.
-
Necroman_Mk2
őstag
Az USB Type-C használatáért jogdíjat kell fizetni?
#18 joey04 Gondolom csak el akarják kerülni a 10-20 évvel ezelőtti állapotokat, amikor minden egyes gyártó más-más töltőfejet használt. Arról nem beszélve, hogy a sok gép mellé csomagolt kábel bizony jelentős elektronikus szemetet is generál.
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
joey04
titán
válasz
Necroman_Mk2 #20 üzenetére
ne akarják.
-
válasz
passz
-
nuke7
veterán
válasz
Majd a User eldönti h milyen töltőt szeretne, köszöni szépen.
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
válasz
GreenGoblin #26 üzenetére
nem hiszem, az én carbon footprintem valsz. sokkal kisebb mint az átlag magyarnak...
-
Necroman_Mk2
őstag
Ahogy vincze1 is utalt rá, ezt nem felhasználók, hanem a gyártó és forgalmazó cégek döntik el. Ami akár káoszt is eredményezhet, mint az volt.
Ellenben egységes töltő esetében nem lesz kötelező mellékelni egyet, mert nagy valószínűséggel már van otthon egy korábbról, ami szintén kompatibilis lesz a régi készülékekkel. Ha meg nem, akkor vesz egyet az ember fillérekért, és pont."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
nuke7
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #28 üzenetére
Káosz
…
szabad piac és választás - ROSSZ!allamilag szabályozott piac - JÓ!
kosz, de kosz nem.
-
Necroman_Mk2
őstag
Nem tudom, Ön hány éves, de ha visszemlékszik a 10-20 évvel ezelőtti állapotokra, amikor lemerülő telefon esetében kérdezni kellett, hogy kinek milyen töltője van, akkor bizony baj volt, ha a közelben senkinek se volt megfelelő. Na, ez ma már szerencsére nem így van, de azt hiszem a nyomás az egységesítésre is felülről jött, nem a gyártóktól. (Hogy Kína vagy az EU kezdte, már nem emlékszem.)
Az EU-nak meg tényleg voltak és vannak bürokratikus túlkapásai, de ez pont nem az. Legfeljebb az Applenek, akik nem tudnak 6000 forintért eladni Lightning fejes töltőkábeleket."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
nuke7
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #30 üzenetére
igen, emlékszem, hatalmas baj volt... vagy vittem magammal töltőt, vagy lemerültem.
És nagyon nem felülről jött a nyomás az egységesítésre - SZERENCSÉRE!Ha felülről jött volna, nem működött volna, az mindig a választék rovására megy, az egy rossz dolog.
nevetséges ez a hozzáállás, nem tudom sajnos értelmezni. Ha a piacon van kereslet az ugyanolyan kábelre akkor lesz (ahogy láttuk ezt) ha nincs akkor a felülről való erőltetés csak rontani fog a fogyasztók helyzetén.
-
vicze1
félisten
"És nagyon nem felülről jött a nyomás az egységesítésre - SZERENCSÉRE!"
Te miről beszélsz?
Konkrétan az EU kényszerítette ki a microUSB-t(és az USB-C-t, mivel az is benne van a megbélyegezésben), csak akkor nem kellett konkrét rendeletet hozni, mert Apple is beleegyezett akkor, csak éppen út közben bemutatták a középső ujjukat, mert a profit fontosabb volt, ahogy a töltő elhagyásnál is az az első számú szempont.Nem tudom milyen álomvilágban élsz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"In a bid to harmonize standards, the EC negotiated a 2009 Memorandum of Understanding that was signed by 14 tech companies including Apple, Samsung, Nokia, and other prominent smartphone manufacturers.
According to the MoU, phone makers agreed to adopt a micro-USB connector standard for smartphone chargers in the European Union that would allow full charging compatibility with mobile phones to be placed on the market."
-
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
GreenGoblin #33 üzenetére
Itt csupán a hatékonyság lesz a kérdés, azaz mennyivel lassabban tölt fel a készülék portless módon a kábeleshez képest. Ha a különbség elhanyagolható, az jó az Applenek, ellenkező esetben...
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
GreenGoblin
tag
válasz
Necroman_Mk2 #39 üzenetére
A vezetékmentes töltés hőt generál ami nem jó a készüléknek és az akkunak. Minél gyorsabban tölt annál több hő generálódik.
A magsafe helye látszik a tokokon, a készüléken mert nyomot hagy. Nem valami jó megoldás szerintem. Aztán a fájlmozgatást meg sem említem amire így nem marad sok lehetősége a usernek. cloud vagy wifin keresztül. Nem jó az irány... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
-
vicze1
félisten
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Az ő szabad akaratából döntött úgy az Apple, hogy lightingot fog használni.
-
nuke7
veterán
-
törölt tag
Tehát a szabályozás kb egyetlen ellenérdekeltje által fizetett tanulmány, amiből kiderül, hogy jajj világvége és innovációs zsákutca lenne a szabályozás miatt, az egyáltalán nem gyanús, hanem hihető és hiteles?
Ezek szerint amikor a dohányipar fizetett tanulmányokat meg hirdetéseket, hogy nem káros a dohányzás az egészségre, az is hiteles és tényeken alapuló volt? Vagy ahogy az olajlobbi tanulmányai szerint nincs klímaváltozás?
Egyébként meg ha szabad piac és szabad választás, akkor kérek egy i13-at USB-C csatlakozóval
Majd lehet fizetek is egy tanulmányt, amiben leírják, hogy mennyivel olcsóbban kijövök, ha USB van rajta
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #49 üzenetére
Hát, az első lépések már megvannak
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EU azt állítja, hogy a kötelező váltás nem bénítja meg az innovációt, ha lesz jobb szabvány, alakítanak a szabályokon.
- Sorozatok
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bittorrent topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vicces képek
- Kőkemény üzenetet küldött az EU az Apple-nek, lőttek Tim Cook tervének
- Elindult a xDefiant újabb bétája
- További aktív témák...
- -50% HP ZBook Firefly 14 G8 (840 G8) workstation: i7 1165G7,16GB,500GB,Nvidia T500,vil.MAGYAR bill.
- Épített GAMER! MSI H110M i5 6500T 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti KOLINK Inspire K2 500W
- Épített GAMER! ASRock B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 2080 Super CM MasterBox Pro 5 RGB 750W
- Zotac ZBOX Magnus ONE Barebone PC - i7 10700 32GB RAM 256GB SSD RTX 3060Ti 8GB 500W Platinum
- Zotac ZBOX Magnus ONE Barebone PC - i7 10700 16GB RAM 256GB SSD RTX 2060 6GB 500W Platinum
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest