Az EU szerint indokolatlanul fél az Apple az USB-C-re váltástól

Az EU azt állítja, hogy a kötelező váltás nem bénítja meg az innovációt, ha lesz jobb szabvány, alakítanak a szabályokon.

Az EU bár lassan, de úgy tűnik, hogy szigorúan kötelezné az eszközgyártókat az USB-C töltőport átvételére. A legtöbb androidos gyártót ez már nem igazán érinti, annál inkább az Apple-t.

Az Apple álláspontja szerint az EU lépése megbénítja az innovációt. Az EU most reagált az Apple aggodalmára.

Anna Cavazzini, a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke konkrétan kijelentette, hogy ezt az aggályt gyakran hozza fel az iparág, de ő nem ért egyet vele. A törvénytervezet ugyanis világosan kimondja: ha lesz új szabvány, ami jobb, mint az USB-C, akkor alakíthatnak a szabályokon, ahhoz igazodva.

Azt persze senki sem tudja, hogy egy jövőbeli szabványra hogyan állnának át, de azt újra megerősítették, hogy jövőbeli fejlesztéseknek teret adna a tervezet.

Az Apple a legtöbb iPad és MacBook modelljén egyébként már USB-C-re váltott, az iPhone készülékeken még Lightning portot használ. Egyesek szerint időszerű lenne ezeken is váltani, mások arra tippelnek, hogy inkább a csatlakozó nélküli iPhone ötletét célozza meg az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények