Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Joci10

  őstag

  válasz Narxis #6 üzenetére

  Nem az FBI pártjára, hanem a bíróság pártjára. Ugyanis nem az FBI gondolt egyet, és egy teljesen ismeretlennek a telefonját akarják feltörni; hanem a bíróságnak bemutatták, hogy az adott illető volt a merénylő, és ilyen meg olyan ügyben kérik a hatóságokat, hogy járuljanak hozzá a telefon hozzáféréséhez. A bíróság meg hozzájárult, mivel bizonyítottnak látta, hogy tényleg az volt a merénylő.

  Viszont aki ebből azt akarja látni, hogy az FBI mindenki telefonját fel akarja törni, és mindenkit követni akar; az lehet, hogy kicsit gondolatban túltolta a biciklit. :)

 • Joci10

  őstag

  válasz Narxis #9 üzenetére

  Így van. Van egy bírósági határozat, és annak érvényt kell adni. Ha az Apple nem értett egyet a bíróság döntésével, akkor azt a bíróságon kellett volna megtámadni, nem 'engedetlenségi' harcot indítania (mellesleg jegyzem meg, hogy én is elképzelhetőnek tartom, hogy az Apple is benne volt a feltörésben, csak játszották a 'nagy megmentő'-t).

  Második gondolatodhoz: az FBI nem az NSA. Az FBI-nak erőteljesen a törvények betartásával kell működnie (vagyis mindig fog kelleni bírósági döntés/határozat); az NSA meg a törvények felett áll (így tehette meg azt, amit). Vagyis bár a feltörési lehetőség meglesz az FBI-nál, de ezt nem fogják automatikusan mindenkire nézve használni - viszont ha lesz bírósági döntés, akkor -természetesen- a feltörési módszert ugyanilyen telefonon jogosan fogják használni (pláne, hogy az Apple azt játssza, hogy nem segít még akkor sem, ha a törvény arra kötelezné).

Új hozzászólás Aktív témák