-
IT café
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz tpeter77 #5700 üzenetére
Olyan mintha a netbios protokoll nem működne, azaz a számítógép nevét nem látja a lejátszó, ellenben ha webfelületen az usermounts modullal a pc ip címét megadva felcsatolom a megosztásokat akkor úgy működik. Valami a helyi hálózati névfeloldásnál kefélődhetett el szerintem, valamit változtathattak talán a protokollon amit az asus, ill. a vrtn skin már nem kezel le. Vírusírtóból a win10 beépített van, tűzfalat nem használok. Lassan kell néznem valami modernebb lejátszót, bár egyelőre az usermounts módszer működik, kicsit macerás. Majd készítek az usermount-os csatolásról leírást, hátha másnak is jól jön.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz tpeter77 #5702 üzenetére
Újratelepítettem a win10-et mert megjelent egy nagyobb update, a 1709-es, utána nem akart működni a usermount, de rátaláltam a megoldásra, telepíteni kell a SMBv1.0 / cifs rendszerű kiszolgálót mert a windows 1709-es verziója óta az alaptelepítésének már nem része, a vezérlőpult / programok és szolgáltatások / windows szolgáltatások be és kikapcsolása alatt kell telepíteni. Telepítés után egy újraindítás és már működött is a mountolás a lejátszón megint.
Ha használni akarod a usermounts-t akkor fel kell tenni moservices alatt a mounts modult, és a resources menü alatt elérhető lesz a user mounts.
Egy kép hogyan kell beállítani / mountolni egy megosztást a usermounts-sal, offline win10 felhasználó létrehozása és annak nevében megosztás javallott!
A mount point mindig a /tmp/nfs/mnt alatt legyen! Mert csak így látszik a fájlkezelő / mounts alatt a megosztás a lejátszón. Miután a save gombbal hozzáadtad a listához a megosztást ráklikkelsz a Mounting point alatt levő szövegre és a Mount-ot választod a menüből.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz attilav2 #5703 üzenetére
Pontosabban: a Mounting point alatt megjelenik a listában amit az imént hozzáadtál, utána a listaelem /tmp/nfs/mnt kezdetű sorára egy klikk majd a menüből mount. Utána bezöldül a listaelem ha sikeres a mountolás.
Remélem érthető voltam.Sajnos a lejátszó az elavult SMBv1 protokollt használja, ezért mostmár kissé macerás a win10 megosztásokat olvasni vele.
-
gojko.m
senior tag
válasz attilav2 #5704 üzenetére
Köszönjük szépen - a win10 felhasználók nevében - a leírást! Az összefoglaló GYIK hálózati beállítások részébe - egy korábbi hivatkozás mellé - be is linkeltem ezt a leírást.
Mivel másik op. rendszert használok a leírtakat nem próbáltam. Kérdésem az, hogy ezzel teljesen megoldottnak tekinthető-e a win10 alatti hálózati megosztás?
-
őstag
válasz gojko.m #5705 üzenetére
Szerintem megoldottnak tekinthető, habár ez egy kerülő megoldás, ennél jobb megoldás nemigen lesz már, mivel a lejátszó egy elavult protokollt használ a megosztásokhoz.
A lejátszón a hálózatböngészőben már nem fog megjelenni a win10-es gép. Csak azokat a megosztásokat látjuk majd a Fájlkezelő/Mounts menü alatt a lejátszón, amiket az előbb ismertetett módon felcsatoltunk.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
tpeter77
addikt
válasz attilav2 #5703 üzenetére
szia!
kipróbáltam, beállítottam mindent, nem látom a megosztás.
átmentem a laptophoz, hát persze hogy az Eset tűzfala azonnal tiltotta a kapcsolatot.
Engedélyeztem, volt reboot, azóta minden szuperul működik.
Az asztali gép és az Asus oplay is látja a laptopot, és tudom tallózni a videókat és le is játszani gond nélkül.
köszi a segítséget! -
tpeter77
addikt
Szia,
Nálad miért hiányzik a jelszó? Én direkt jelszavas userhez adtam hozzá az útvonalat.
A megadott felhasználó hozzáfér a megosztáshoz? A megosztás aktív?
A lejátszó látja a megosztott mappát? Nálam a mappa megnyitásakor kérte a név jelszó párost. Megadtan neki, azóta minden szuper. -
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Foglalkozik valaki ennek a lejátszónak a javításával?
A lejátszó bekapcsol (hálózati csatlakozó ki/be dugás), a felhasználói felület betölt, de nem reagál a távirányítóra (igen, cseréltünk benne többször is elemet). A távirányítót megnéztem és a telefon kamerájában látszik, hogy mikor megnyomok egy gombot valami villog ott ahonnan a jelet továbbítaná.
Üdv,
András. -
gojko.m
senior tag
válasz infectedmann #5714 üzenetére
Szia András!
Javítással kapcsolatban az ASUS ügyfélszolgálatánál vagy szervizpartnereinél tudsz érdeklődni:
Szerviz elérhetőségekHa a jelenlegi helyzetben - amíg nem sikerül megjavíttatni a készüléket (és feltéve, hogy csak az infra érzékelő ment tönkre) - mégis szeretnéd használni a lejátszót, akkor vrt skines AMP firmware-rel ez megoldható. Ebben az esetben helyi hálózaton keresztül vagy USB billentyűzettel tudnád irányítani. Az összefoglalóban találsz leírást a firmware telepítésről. Az összefoglaló vége felé pedig az alternatív távirányító megoldásokról, a GYIK - Tönkrement / elveszett a távirányítóm. Mit tegyek? részben vannak linkek.
[ Szerkesztve ]
-
infectedmann
őstag
válasz gojko.m #5715 üzenetére
Szia.
Köszi a segítséget. Ha jól emlékszem pont vrt skines AMP fw van rajta. Kipróbálom a billentyűzetes megoldást.
Amilyen sűrűn használjuk az is megfelel Ha meg nagyon macera, akkor felveszem a kapcsolatot a szervizzel, hogy mennyiért tudják ezt javítani, találkoztak e már ezzel a hibával.
Köszi,
András. -
gojko.m
senior tag
válasz infectedmann #5716 üzenetére
Majd számolj be a fejleményekről. Talán, mi is okulhatunk belőle.
Ha tényleg az említett fw van rajta és esetleg sem az USB billentyűzettel, sem a hálózaton keresztül (pl. a Capture TV screen modullal) nem sikerül navigálni, akkor fw hibás működése (fagyása) is lehet a hiba oka. Ebben az esetben a firmware újratelepítése lehet megoldás. Pl. először a gyári. Ha azzal minden oké, akkor mehet vissza az AMP fw.
-
hermit
tag
Sziasztok,
feltettem a vrt gui, megy is szepen, csak az nem mukodik, ami miatt frissitettem, ez pedig a thumbnail.
Ha belemegyek a film konyvtaraba, akkor latom a kepet vagy kepeket, viszont a thumbnails nezetben csak a sarga ikon latszik a filmeknel.
Infokent: NAS-on eri el a fllmeket - bar nem hiszem hogy ez lenne az ok.Otlet valakinek esetleg?
-
hermit
tag
Meg1 kerdes: hol lehet beallitani a wifi jelszavat? Az ssid-t beirom neki, utana kerdez egy host ip-t es ezutan mar onallo akar lennem de igy nem tud csatlakozni a wifi-hez...
-
gojko.m
senior tag
Szia!
Elég fura, hogy nem működik a thumbnails. Lefagyás problémám már volt bizonyos képekkel, de az általad leírtakat még nem tapasztaltam. Ha a mappában van kép (esetleg képek), akkor a sárga mappa ikon helyett az jelenik meg mind Thumbnails, mind Preview módban. NAS-nak nem hinném, hogy köze van hozzá. Nálam van előnézeti kép a számítógépemen lévő anyagnál is (hálózaton keresztül), és a külső HDD-nél is (USB-n keresztül).
Talán azt lehetne megnézni, hogy milyen méretű és kiterjesztésű képekről van szó (bár szerintem, amit a lejátszó megjelenít, az thumbnails képnek is jó). Én általában 1080 képpont szélességű .jpg képeket használok, amit mappába másolás előtt az IrfanView képkezelő programmal méretezek át.
-
hermit
tag
válasz gojko.m #5720 üzenetére
Szia,
igy nez ki a kepe, ill. ezeket latja ha bemegyek a konyvtarba.
Ezek alapjan a lejatszo meg tudja jeleniteni a kepet (mind jpg, a meretuk valtozo).A masik amit eszrevettem, hogy rejtett ssd-s halozathoz nem csatlakozik. Ahhoz hogy fel tudjam venni egyaltalan a lejatszora az itthoni haloatot, engedelyeznem kellett az ssid broadcastot. Miutan felvettem, ujra visszakapcsoltam az ssid elrejteset, de akkor ugyanugy nem talalta neg... :-/ Jelenleg broadcastolja az ssid-t, kulonben nem talalna meg.
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
Valószínűleg mégis a kapcsolódás módja okozhatja a problémát. Úgy látom, hogy UPNP-n keresztül játszod le a filmeket, ellenben én Network-ön keresztül. Úgy tudom az UPNP stream jellegű kapcsolat, míg amit én használok az fájlböngészés jellegű. Gyanítom, hogy ebből adódik az eltérő viselkedés thumbnail nézetben.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. Egy gyors kérdés, van/lesz egy NASom amin lesz VPN v SSH szerver. Egy másik helyen pedig egy netre dugott Asus R1 mókolt FWvel. Megoldható valahogy, h osszetudjon csatlkozni a 2ő?
[ Szerkesztve ]
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
4TB-s külső merevlemezzel elboldogul a dolog?
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
FinicroRasi
újonc
Sziasztok, van egy R1-em, rendszeresen fagy. Olvastam hogy az ftp és a transmission nem szeretik egymást.
ftp kuka lett, de nem változott semmit. Nagyon melegedett így kapott egy ventillátort, de ugyanúgy megfagy vagy újraindul menet közben. Szeretnék médiát lejátszani és torrent kliensnek használni a készüléket. Van erre megoldás? Előre is köszi. -
gojko.m
senior tag
válasz FinicroRasi #5726 üzenetére
Ha fagyást tapasztalsz, akkor inkább ne erőltesd a torrentezést (lásd pl.: link).
-
gojko.m
senior tag
válasz baliakos49 #5728 üzenetére
Szia Ákos!
Manapság már a moServices Manager elég felejtős. Ha moServices szeretnél a lejátszódra, akkor jobban jársz ha a legutolsó AMP firmware-t telepíted fel. Az tartalmazza a moS3-t.
Ha ennek ellenére mégis kísérletezni szeretnél moS Manager-rel, akkor esetleg http://www.moservices.org/mos3 tároló címmel próbálkozhatsz, de így sem biztos hogy eredménnyel jársz. -
fulke74
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Asus o!play r3 lejátszóval, próbálok iphone-val (videó formátuma *.mov,) függőlegesen tartott kameraállással felvett képet lejátszani, de a video képet elforgatva jeleníti meg. A firmware moServices r13.
Hogy tudom a lejátszót rábírni, hogy a képet függőlegesen jelenítse meg?
A számítógépen, vlc és windows mediaplayer "rendesen" jeleníti meg.
Üdvözlettel:
FeFe -
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok. Nem mai masina, az biztos, és ahogy látom már az AMP13-as verziójánál meg is áltak az orosz fejlesztők, legalábbis 2016.02 óta nem volt újabb az AMP 13-nál. Esetleg tudtok valami másik csapatról, akik foglalkoznak még a jó öreg HDP R1-el?
Egyre több olyan sorozattal futottam már össze, amit nem tud kezelni :/Üdv.: Gyula
-
gojko.m
senior tag
válasz Hiroshi87 #5732 üzenetére
Túl nagy elvárásaid már ne legyenek ezzel a lejátszóval kapcsolatban. Szerintem, amit hardveresen engedett a készülék, abból a legtöbbet megpróbálta kihozni az orosz csapat. Gondolom x265 kódolású videók voltak, amit nem kezelt. Ami érthető, mivel amikor a lejátszót piacra dobták ez a kódolási mód még nem is létezett.
-
wagi
senior tag
amp r13+vrt gui-ra létezik valami webböngésző plugin amivel online stream csatornákat lehet nézni?
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
Használható stream linket kibányászva a Play link modullal megoldható a lejátszás a legtöbb esetben. A stream link kinyeréséhez leginkább a Firefox Video DownloadHelper kiegészítőt érdemes használni. Ezzel Copy URL, majd a kimásolt hivatkozást beilleszted a Play link-be: <a lejátszó IP címe>/?page=playlink
-
LDC
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítségedet. Ezzel fel tudtam tunningolni a már halóban lévő Oplayemet....
Viszont elakadtam amikor a muont point beállításánál.
A felhasználó név és jelszó alatt mit értesz?
Win10 alatt létrehoztam egy külön fiókot, jelszóval s ezeket írtam a megadott helyre, azonban mégsem akar bezöldülni a sor. Normálisan, vagy aposztrófba kell tenni a nevet és jelszót?
Vagy mi lehet a gond?
-
vibra
tag
Sziasztok !
OPlay mini V2-es van ami a mai napig jól működött.
Előző nap este néztem volna filmet,de nem ment.Pontosabban nem ismerte fel a rácsatlakoztatott HDD-t.
Reggel ránéztem mi lehet a baj mert a HDD jó.A problémám az,hogy minden NTFS-re formázott adattárolót nem tud beolvasni, a FAT32-ket igen.Tápcsatlakozó kihúzás ,reset stb. nem segített.
Evvel hibával lehet mit kezdeni ? -
peterbacsi
csendes tag
Szia Attila!!
Az lenne a kérdésem hogy ha beírom a megosztási címet \\gépnév\megosztás akkor ha mentem akkor kiegészíti így a megosztást \\\\gépnév\\megosztás de így ugye nem mountol-ja fel mert hibás!
Hogy lehet beírni hogy jó legyen ha "\\" nélkül írom akkor rak be elé mentéskor \\ ilyet!
Megoldás?
Ha be telnet-elek és ugy mount-olom fel akkor működik de a user mount-al nem megy!
Köszi a segítséget!
-
vibra
tag
válasz gojko.m #5742 üzenetére
Szia !
Köszönöm a válaszod !Le ellenőriztem mikor az első hiba jött,de MBR partíciós táblát lát a p.c.
Többször újra kellett formáznom a HDD-t mert amikor visszadugom a p.c.-re a win egyből javítást javasol.
A HDD egy 30GB Asus slim, de az tökéletes, HDS szerint is 100/100-as.
Pendrive-al sem működik NTFS alatt ami szintén MBR-es.
Próbáltam a formázást úgy is,hogy a foglalási egységen változtattam,nem vált be.
Formáztam Linux-al,de így sem lett jó.
Nincs több ötletem.[ Szerkesztve ]
-
vibra
tag
Elnézést kifutottam az időből.
4GB-os mSD FAT32-re formázva kb. 200MB videóval kártya olvasóba vagy adapterrel USB-re dugva -beolvassa,lejátszás elindítható,de a fájl 3/4-nél kifagy mintha pause-t nyomtam volna.A lejátszó a távvezérlőre nem reagált kikapcsolni sem lehetett.Tápcsatlakozó kihúz majd visszacsatlakoztatása után újra be lehetett kapcsolni.
-
gojko.m
senior tag
Nem igazán tudom, hogy mit javasolhatnék...
HDP-R1-es lejátszóm van, így nem vagyok képbe a Mini hibajelenségeivel kapcsolatban.Esetleg nézz szét ezekben a topikokban is:
Asus O!Play Mini V2
ASUS O!Play Mini Plus
Kipróbáltuk: Asus O!Play Mini -
vibra
tag
Most már jó.
Leírom, hátha egyszer másnak is jól jöhet.
Tettem egy utolsó próbát külső ODD-vel,tökéletesen működött.
HDD ill. a pendrive "hibájára" gyanakodtam.HBCD-ről MBR check és máris látszott , hogy mindkét adattárolón hibás vagy ismeretlen MBR van.Diskpart-al teljes törlés és MBR rebuild után minden rendben, a lejátszó újra kezeli a két eszközt.[ Szerkesztve ]
-
carpit
csendes tag
Sziasztok !
ha valakinek szüksége lenne rá:
https://www.jofogas.hu/budapest/Asus_O_Pay_r1_r3_tipusu_medialejatszohoz_valo_taviranyitok_77872622.htm
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest