-
IT café
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Kerestem egy korrekt lejátszót baráti áron és itt kötöttem ki.. Egy 1,5 Tb-os WD külső vinyót kellene meghajtania egy Panasonic Viera tv-hez kötve HDMI kábellel. Házimozit pedig optikai csatlakozóval kötnék rá..
Az lenne a kérdésem, hogy a filmek nagy többségével elboldogul a lejátszó? Sima full hd filmeket szeretnék nézni, ennyi..
Mert van pár filmem, ami a Panasonic beépített lejátszójával akad (mondjuk az a beépített lejátszó egy rakás szar)
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
szjoci
őstag
válasz Ferenczi Áko #5251 üzenetére
Magas bitráta már kifog ezen a lejátszón. Úgy tapasztaltam eddig hogy nagyjából 8-10GB méretű FHD filmet (szóval 1,5-2 órás anyag) még akadásmentesen lejátszik, felette már voltak gondok.
szerk.: kimaradt hogy médiaszerverről mennek nálam a cuccok, utp kábelen. Szóval usb portról nem tudok nyilatkozni[ Szerkesztve ]
-
Olajka02
aktív tag
válasz Ferenczi Áko #5251 üzenetére
Nekem jóformán semmi bajom nem volt vele. Az elmúlt kb 5-6 év alatt meg tudom számolni a két kezemen, hogy mivel, vagy hányszor volt gond a lejátszással.
Hálózaton keresztül néha akad a nagy bitráta miatt, de ugyan az a film usb-ről, akadás mentesen megy nálam.
Én le szoktam vele játszani 25 GB-os BD rippeket is, és azzal seicsen semmi gond.
Nagyon elégedett vagyok vele.
(kivéve ezt a legutóbbi win 10-zel nem kompatibilis hálózati megosztást)[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz kisgyerek85 #5253 üzenetére
Most hogy írjátok és így belegondolva valóban a 100mbites LAN port lehet a szűk keresztmetszet és nem a hardver amire én eddig gondoltam
-
Balerik
aktív tag
Lehet, hogy buta kérdésnek hangzik, de lehet valahogy Kodi-t varázsolni erre a készülékre?
Elmúlik.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Olajka02 #5258 üzenetére
Fejből írom, amit írok, lehet, hogy nem pontos, de a lényeg az, hogy nem jó helyen akarsz csatlakozni.
Ne közvetlenül akard betallózni a távoli célkönyvtárat, hanem van egy olyasmi a menüben, hogy myshortcuts talán (R1-nél asszem), vagy valami shortcuts és ha arra mész, ott már nem kéri a jelszót, azonnal belép neked, ha kiválasztod. Ehhez persze az kell, hogy egyszer már beírtad a jelszót és sikeresen csatlakoztál. Asszem talán rákérdez vagy ilyesmi, hogy shortcut-ot akarsz-e ehhez létrehozni, vagy neked kell manuálisan, erre már nem emlékszem. A lényeg, hogy shortcut-ot kell létrehozni és akkor már nem kérdezi a jelszót, kivéve, ha nincs kapcsolat valamiért (kábel, router, vagy egyéb probléma), mert akkor megint csak jelszót kér és nem azt írja ki, hogy nincs hálózat, szóval becsapós.
Ha normál módon kiválasztod a listából a távoli gépet, aztán majd a könyvtárakat akarod, stb., ezzel a módszerrel folyton jelszót fog kérni.
-
Balerik
aktív tag
Az lehetsèges, hogy a BD rippeket (mkv), csak akadozva játsza le belső saját hálózatról? Minden "egység" kábellel van összekötve, és minden "egység" fix IP címmel rendelkezik. A "megosztást" Servio végzi.
Elmúlik.
-
Olajka02
aktív tag
válasz Balerik #5269 üzenetére
"Nekem jóformán semmi bajom nem volt vele. Az elmúlt kb 5-6 év alatt meg tudom számolni a két kezemen, hogy mivel, vagy hányszor volt gond a lejátszással.
Hálózaton keresztül néha akad a nagy bitráta miatt, de ugyan az a film usb-ről, akadás mentesen megy nálam.
Én le szoktam vele játszani 25 GB-os BD rippeket is, és azzal seicsen semmi gond.
Nagyon elégedett vagyok vele." -
Olajka02
aktív tag
válasz sellerbuyer #5268 üzenetére
Köszi!
Kiprószálom!
Üdv: Olaj
-
Olajka02
aktív tag
válasz Balerik #5273 üzenetére
Igen, a kulcsszó, a HÁLÓZATON KERSZTÜL.
Ha routered, hálózati komponenseid valamelyikén szűk a keresztmetszet, akkor akadozni fog.
Nekem USB-ről (USB 3.0 val még akadásmentesebben lehet tekerni, ugrani, lejátszani, ez személyes tapasztalat) nem akad semmi, az sem, ami hálózaton keresztül igen. -
-
Balerik
aktív tag
válasz Olajka02 #5274 üzenetére
Ha routered, hálózati komponenseid valamelyikén szűk a keresztmetszet, akkor akadozni fog., Minden "egység" kábellel van összekötve, és minden "egység" fix IP címmel rendelkezik. Tavaly lett a "hálózat" kiépítve Cat6 kábelekkel, és TL-WR741ND router van. Mivel minden film 1080p, inkább fórumtársunk
@hpeti2 hozzászólása felé hajlok:
1080p-nél lehetnek gondok, de 720p-nél nem. Nálam 10 Gb-os méretig kb minden tuti és kb 15 gigás méretig már voltak gondok, de többnyire ok.
Általában nálam 20Gb-40Gb méretűek a rippek.[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
Olajka02
aktív tag
válasz Balerik #5276 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá, de a pillanatnyi bitrátának, mi a köze a film, fájl nagyságához????
Szerintem semmi.
Én nem látom és értem, hogy mi a kettő között az összefüggés.
Annyi összefüggés lehet, hogy a nagyobb méretű filmek kevésbé vannak "butítva" kompresszálva így többször lehet bennük olyan jelenet, képsor ami nagyobb bitrátával rendelkezik.
De lehet hogy én látom rosszul a dolgot.
És az hogy tavaly lett kiépítve a hálózat, az nem jelent semmit, mert egy átlagos hálózat, átlagos júzer, a negyedét sem használja ki annak, amit egy 25 GB-os BD ripp igényel.
Tehát ha külön ezt nem vetted figyelembe, vagy nem jelezted a kiépítőnek, akkor lehet frankó hálózatod, amin vajpuhán megy minden, csak nem az ilyen jellegű tartalmak. -
Balerik
aktív tag
válasz Olajka02 #5277 üzenetére
Tehát ha külön ezt nem vetted figyelembe, vagy nem jelezted a kiépítőnek , a hálózat pont ezért lett kiépíttetve (ez volt a legfőbb igény), hogy ne legyen gond később a FHD, és BD3D filmek lejátszásával hálózaton keresztül. Napokban leellenőrzöm, hogy milyen bitrátát mutatnak a rippek.
Elmúlik.
-
Olajka02
aktív tag
válasz Balerik #5278 üzenetére
Lehet hogy az volt a cél, csak az is lehet hogy nem sikerült.
Könnyen leellenőrizheted.
Ami laggol, azt kimásolod egy jónak mondható olvasási sebességű pendrive-ra (bizonyos márkák olcsóbb modelljei kerülendők, mert nagyon alacsony az olvasási és írási sebességük pl.: Sandisk... ha lehet legyen inkább usb 3-as kivitel) és ha ott is laggol, akkor a player, ha nem, akkor biztosan a hálózatnál szűk valahol a keresztmetszet. -
gojko.m
senior tag
válasz Balerik #5282 üzenetére
Akár 1-2 GB-os adathordozó is megteszi, ha rövid teszt fájlokat használsz.
Pl.: Jellyfish Video Bitrate Test Files -
wagi
senior tag
Nálam a 45 gigás film akadás nélkül megy lan kábelen keresztül.
-
Balerik
aktív tag
válasz Olajka02 #5279 üzenetére
Teszteltem @gojko.m által linkelt teszt videokkal a "rendszeremet"
- 30Mbps -ig nincs probléma sem a hálózati, sem a "USB" keresztüli lejátszással,
- 35Mbps már néha-néha akadozik hálózaton keresztül, "USB" is picit megakad,
- 40Mbps már se hálózaton, se "USB"-n keresztül nem jó.
Jellyfish Video Bitrate Test Files szerint akkor lenne jó a hálózati lejátszás, ha a 55 Mbps jól "futna""For 1080p Videos, the Blu-ray Disc spec calls for a maximum bitrate of 40 Mbps for video and a maximum of 48 Mbps for audio and video combined. A number of discs do regularly exceed these numbers but only for relatively short bursts. If your media player can play the 55 Mbps Jellyfish File with no issues, it should have no bitrate-related problems with any BD rip."
Elmúlik.
-
mrmuu
újonc
sziasztok!
Eddig semmi gondot nem tapasztaltam ezzel a lejátszóval, de mostanában már a a második filmmel járok úgy hogy nem játsza le,csak hang van, kép nincs.mkv kiterjesztésű film. Van valami javaslatotok? köszi
-
gojko.m
senior tag
Ellenőrizd a számítógépeden az .mkv fájl videó kódolását. Szinte mindegyik videó lejátszó programban találsz olyan opciót, hogy fájl tulajdonságok vagy információk. Ha megvan, akkor legközelebb kerüld az ilyen kódolású videókat.
A meglévő fájlodat pedig, vagy átkonvertálod, vagy megszerzed egy másik (bevált tömörítési tulajdonságokkal rendelkező) változatban.
-
csontika78
csendes tag
Üdv.Lenne egy kérdésem meg szabad még venni ezt a készüléket? Asus O!Play Air HDP-R3 HD -t?
Most tudnék venni baráti áron,de nem szeretnék olyat venni ami az újabb formátumokkal már nem bírkozik meg.
Mkv -t szoktam általában nézni.
Köszönöm! -
Pribi
senior tag
válasz csontika78 #5290 üzenetére
Szia!
Azért ez egy tág fogalom. A mkv-nak is annyi variációja van, hogy rettenet. Azt tudom neked mondani, hogy nekem szintén R3-am van, és 6 éve tökéletesen teszi dolgát. Eddig kb. 2-3 olyan film volt amit nem tudott lejátszani. Mondjuk én USB-n, és LAN-on használom, a wifije soha nem volt bekapcsolva.
Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
Motoxxx
tag
Sziasztok. Már évek óta ezt használom, de sajna pár napja elromlott az irányitó és nem elem baj Mit tudtok tanácsolni vagy hol tudnék venni hozzá egy ujat vagy van valami esély univerzális távkapcsolóval?
-
szjoci
őstag
válasz Motoxxx #5292 üzenetére
Szia!
Itt kapható helyettesítő távirányító, de nem tudom megér-e neked ennyit. Esetleg be lehetne próbálkozni egy tv szerelőnél, lehet hogy csak az infraled ment tönkre, vagy egyéb könnyen javítható problémája van.
-
gojko.m
senior tag
válasz Motoxxx #5292 üzenetére
Alternatív távirányító megoldás
Ami kell hozzá: custom firmware (ajánlott: amp_r12_nogui + vrt gui), okostelefon vagy tablet (esetleg PC, ha a médialejátszóval egy helységben van), helyi hálózat
Az okostelefon böngészőjébe beírod a következő címet: http://player_ip/rc/
Természetesen, a player_ip helyére lejátszó IP címe kerül (pl.: 192.168.1.100)Ha mindent megfelelően csináltál, akkor a böngészőben megjelenik a virtuális távirányító:
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest