-
IT café
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5468 üzenetére
Ha konkrétan az ACRyan féle felületből keresel újabbat, akkor az sajnos nincs. Ez a verzió az utolsó: GUI PlayOnHD v7.4.6.r7317 (r3)
Ez a leginkább erőforrás igényesebb grafikus felület. Nagyméretű és túl lomha. Viszont a legjobban kezeli a külső feliratokat. Ha valaki egy mappába ömlesztett feliratos sorozatokat szokott nézni, az szeretni fogja. Sajnos, a vrt GUI-n mindig kézzel kell bekapcsolni a feliratokat, mert automatikusan nem fogja megjeleníteni. És az előző beállítást (pl. felirat szín) is elfelejti.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5475 üzenetére
Akkor neked is csak ezt tudom ajánlani: amp_r13_nogui + vrt GUI
Észrevehetően gyorsabb, mint a POHD GUI. A vrt felület jelenleg az r42-es verziónál tart (szemben a POHD r3 verziójával). Amiből látszik, hogy foglalkoznak vele, fejlesztik, javítják a hibáit. Szóval, sebesség és frissesség terén jelenleg ez a legjobb.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5492 üzenetére
1. és 2.: Nem tudok ilyen beállítási lehetőségekről.
3.: Sajnos, nem lehet egyszerűen megoldani a magyarosítást. Ugyanis ehhez még telepítés előtt kell átszerkeszteni a vrt GUI-t. Pontosabban a vrt.tar-ban található bin.squash fájlt. Ebben a bin.squash fájlban találhatók a nyelvi fájlok, amikből az egyiket le kellene cserélni magyarra, aztán újra csomagolni a bin.squash fájlt.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5492 üzenetére
Még régebben csináltam egy magyarosítást a vrt GUI-hoz. Úgy volt, hogy majd tesztelgetem, javítgatom és lesz belőle egy végleges verzió, de annyiban maradt a dolog.
Most ebből a (béta) változatból csináltam egy magyarított vrt skint. Ha van kedved hozzá kipróbálhatod. Ha az amp_r13_nogui-t nem akarod újrarakni, akkor így érdemes telepíteni:1. A lejátszód IP címét beírod a számítógéped böngészőjébe és a webes beállító oldalon megkeresed a felület választót: Resources > Skin selector
2. Kiválasztod a noGUI skint: noGUI > Default > Select
3. Törlöd a vrt gui-t: vrt gui > Default > Delete
4. Egy pendrive-ra felmásolod vrtn_r42_hu_v01.zip-ből kicsomagolt vrtn.tar fájlt és az autorun.zip-ből kicsomagolt autorun fájlt.
5. Pendrive-ot bedugod a lejátszóba, a LAN csatlakozót meg kihúzod belőle.
6. Távirányítóval kiválasztod a vrt GUI telepítését és OK-t nyomsz.
7. Ha minden jól ment, akkor feltelepül a magyar nyelvet tartalmazó vrt felület és ezzel indul újra a lejátszód.Megjegyzés: ha újabb verziója jelenik meg a vrt GUI-nak és ez az interneten keresztül frissítésre kerül, akkor - természetesen - a magyarosított skin felülíródik (törlődik).
(Privátban jöhet a fordítással kapcsolatos mindenféle visszajelzés és javaslat.)
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5502 üzenetére
A webes beállító oldalon a legegyszerűbb a skineket hozzáadni és törölni. Ha hálózatba kötötted a lejátszót, akkor írd be a lejátszód IP címét a számítógéped böngészőjébe, majd: Resources > Skin selector
Itt a képek alatti feliratokra kell kattintani. Törlés esetén Delete, telepítéshez Install.
Törölni csak akkor tudsz egy skint, ha előtte kiválasztasz (Select) egy másikat.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5502 üzenetére
Egyébként, lehet egyszerre több skin is feltelepítve. Ebben az esetben egyszerűbb a váltás is köztük (nem kell az előzőt törölni, a másikat meg újra telepíteni). Viszont a rendelkezésre álló memóriát (Available memory) érdemes figyelni, nehogy lenullázd a túl sok skin feltelepítésével.
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5509 üzenetére
Az új felület választó modullal (sskin r34-es) lehet valami gond. Ugyanis én sem tudok ezzel másik felületet telepíteni. A régebben telepítetteket ki tudom választani.
Újra telepítettem az amp_r13_nogui + vrt GUI-t és utána nem frissítettem a modulokat csak a skin listát. Így gond nélkül telepíthetők, válthatók a skinek.
Szóval, az javaslom amíg nem javítják ezt a bugot, addig ne frissítsd a felületválasztó modult és tudsz skineket telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5544 üzenetére
Köszi szépen! Megfogadtam Szjoci javaslatát.
Lassan kezdem is összegyűjteni az anyagot az összefoglalóhoz. Főleg AMP firmware és moServices témakörben. De szívesen fogadnék bármilyen javaslatot arról, hogy mit szeretnétek az összefoglalóban látni. A cél az lenne, hogy ne kelljen az egész fórumot átböngésznetek, ha valami fontosabb vagy visszatérő kérdésre kerestek választ a lejátszóval kapcsolatban.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5611 üzenetére
"Csak kiválasztottam az amp skint majd visszatérem az Oplay-hez, és azóta tapasztalom ezt a gondot."
Na, ezt a mondatodat nem igazán tudom értelmezni. Mit értesz azon, hogy "amp skin"? Netán a noGUI skint? És az mit jelent, hogy " visszatérem az Oplay-hez"? Ez melyik skin lenne? HDP R1, HDP R3, HD2?
"Mit kellene a lejátszón állítanom, hogy újra tudjon csatlakozni a gépre?"
Nem is annyira a lejátszón, mint inkább a PC-den kellene valamit még beállítanod. Az összefoglalóban a Gyakran Ismételt Kérdések közt találsz néhány linket, amik segítenek a különböző windows verziók hálózati beállításában.
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5616 üzenetére
Nálam is a legfrissebb modulok és skinek vannak. Kíváncsiságból telepítettem a HDP R1 141 PAL skint is. Azon is működött a hálózati elérés, tudtam böngészni a PC megosztott mappáit. Visszaváltva a vrt GUI-ra szintén. Szóval, ezekkel semmi probléma.
Ha a leírások szerint állítod be a hálózatot a sz.gépeden, akkor a lejátszónak nem is kellene jelszót kérnie a megosztott mappáid böngészésekor.
Esetleg, a lejátszón nem lett elállítva az automata IP cím beállítás?
Network > Wired Lan setup > DHCP IP (Auto) > DNS (Auto)Ha végképp nem boldogulsz vele, akkor - jobb ötlet híján - rakd újra a firmware-t.
-
őstag
válasz tpeter77 #5609 üzenetére
A PlayOnHD elég lassú, meg már nem frissül, de te tudod.
A Vrt alatt talán megoldás lehet a leállítási gondra ha a webes távirányítón kikapcsolás előtt leválasztod a hdd-t. [lejátszó-ip/rc/] címen találod(mobilról is meg lehet nyitni, sőt erre van optimalizálva). Van eject gombja, próbáld ki.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5627 üzenetére
Ha pl. az ismétlés gombot akarod átprogramozni eject-re, akkor az irfake.conf végére illeszd be ezt a sort:
"2","a55a686c","eject", repeat -> eject
Egyébként, megoldotta nálad a zajosan leálló HDD problémát az eject gomb használata? Mert nálam azonkívül, hogy megjelenik egy kis CD ikon a képernyő sarkában, nem sok minden történik.
-
őstag
válasz tpeter77 #5630 üzenetére
Telnetről ki kellene próbálni hogy umount paranccsal leválasztható e a hdd, ha ez működik akkor scriptet írni rá és hozzárendelni egy gombhoz. Ha tudsz angolul vagy oroszul keresd meg Farvoice-t a MoS fórumon.
Ha értesz valamennyire a linux buherálásához akkor kilistázod mi van felcsatolva és hova, aztán megpróbálod leválasztani a hdd-t.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz tpeter77 #5700 üzenetére
Olyan mintha a netbios protokoll nem működne, azaz a számítógép nevét nem látja a lejátszó, ellenben ha webfelületen az usermounts modullal a pc ip címét megadva felcsatolom a megosztásokat akkor úgy működik. Valami a helyi hálózati névfeloldásnál kefélődhetett el szerintem, valamit változtathattak talán a protokollon amit az asus, ill. a vrtn skin már nem kezel le. Vírusírtóból a win10 beépített van, tűzfalat nem használok. Lassan kell néznem valami modernebb lejátszót, bár egyelőre az usermounts módszer működik, kicsit macerás. Majd készítek az usermount-os csatolásról leírást, hátha másnak is jól jön.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz tpeter77 #5702 üzenetére
Újratelepítettem a win10-et mert megjelent egy nagyobb update, a 1709-es, utána nem akart működni a usermount, de rátaláltam a megoldásra, telepíteni kell a SMBv1.0 / cifs rendszerű kiszolgálót mert a windows 1709-es verziója óta az alaptelepítésének már nem része, a vezérlőpult / programok és szolgáltatások / windows szolgáltatások be és kikapcsolása alatt kell telepíteni. Telepítés után egy újraindítás és már működött is a mountolás a lejátszón megint.
Ha használni akarod a usermounts-t akkor fel kell tenni moservices alatt a mounts modult, és a resources menü alatt elérhető lesz a user mounts.
Egy kép hogyan kell beállítani / mountolni egy megosztást a usermounts-sal, offline win10 felhasználó létrehozása és annak nevében megosztás javallott!
A mount point mindig a /tmp/nfs/mnt alatt legyen! Mert csak így látszik a fájlkezelő / mounts alatt a megosztás a lejátszón. Miután a save gombbal hozzáadtad a listához a megosztást ráklikkelsz a Mounting point alatt levő szövegre és a Mount-ot választod a menüből.[ Szerkesztve ]
-
Angelotti
tag
válasz tpeter77 #5768 üzenetére
Szia!
Telepítettem az SMB-t, felraktam a módosított firmware-t, majd moservice alól felraktam a mounts modult, ahogy attilav2 írta.
Viszont valamiért nem engedi beríni normálisan a címet, a Device(Address)-nél megduplázza a backslash-eket bármit írok is be.mount előtt - [link]
mount után - [link]Valakinél valami ötlet?
Köszönöm az eddigieket minden fórumtársnak!
A kollégánál is felmerült korábban már a probléma: [link]
[ Szerkesztve ]
(*)(*)
Új hozzászólás Aktív témák
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest