-
IT café
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz gojko.m #5499 üzenetére
szia,
hogy tudom kitörölni a mostani vrt gui-t? Nem találom... kipróbálnám a régi playonhd skint, de vmiért nem tudom törölni a mostanit.
kiválasztom az új skin-t a listából, rámegyek az installra, letölti majd visszalép a menübe, de a jelenlegi vrt gui-nál nem dobja be a törlés lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
Sziasztok! Elsők közt vettem még a lejátszómat, klasszul működik de bizonyos mkv fájlokhoz nem fűzi hozzá a feliratot. Erre valami gyógyír? Köszi előre is! (A TV-m meg az mpeg-hez nem, ezért állandóan észben kell tartanom, hogy mi micsoda)
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5502 üzenetére
A webes beállító oldalon a legegyszerűbb a skineket hozzáadni és törölni. Ha hálózatba kötötted a lejátszót, akkor írd be a lejátszód IP címét a számítógéped böngészőjébe, majd: Resources > Skin selector
Itt a képek alatti feliratokra kell kattintani. Törlés esetén Delete, telepítéshez Install.
Törölni csak akkor tudsz egy skint, ha előtte kiválasztasz (Select) egy másikat.
-
gojko.m
senior tag
Jó lenne tudni melyik firmware-t használod (illetve AMP FW esetén melyik skin-nel használod).
Nálam a régebbi lejátszó firmeknél volt ilyen gond az .mkv fájlok beépített feliratával.
Külső feliratnak meg legérdemesebb SubRip típusú (.srt) szöveges feliratokat használni. Ezt a felirat fajtát legtöbb lejátszó (akár hardveres, akár szoftveres) gond nélkül kezeli, ha a felirat elnevezés szabályait is betartod.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5502 üzenetére
Egyébként, lehet egyszerre több skin is feltelepítve. Ebben az esetben egyszerűbb a váltás is köztük (nem kell az előzőt törölni, a másikat meg újra telepíteni). Viszont a rendelkezésre álló memóriát (Available memory) érdemes figyelni, nehogy lenullázd a túl sok skin feltelepítésével.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz gojko.m #5506 üzenetére
oké, köszi, kiválasztom, letölti telepíti látszólag.... de aztán mégsem lehet kiválasztani. Valami nem jó
csak a legelsőnek kiválasztott vrt gui skint lehet használni, telepíteni nem tudok, és van 140MB helyem, de mégsem engedi.
Logban látszik hogy letölti 100%-ig aztán marad a vrt default-on.
Vajon mit kellene még csinálni, hogy működjön a felületválasztó rész? -
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5509 üzenetére
Az új felület választó modullal (sskin r34-es) lehet valami gond. Ugyanis én sem tudok ezzel másik felületet telepíteni. A régebben telepítetteket ki tudom választani.
Újra telepítettem az amp_r13_nogui + vrt GUI-t és utána nem frissítettem a modulokat csak a skin listát. Így gond nélkül telepíthetők, válthatók a skinek.
Szóval, az javaslom amíg nem javítják ezt a bugot, addig ne frissítsd a felületválasztó modult és tudsz skineket telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
-
mike784
tag
Sziasztok!
Nem tud valaki egy olyan skin-t ahol a fájlokat/mappákat lehet időrendi sorba is rendezni?
Nagyon sok film van a merevlemezen és macerás mindig kikeresni a amit nézni szeretnék. -
looser
addikt
Sziasztok! HDP-R1-re feltettem az "amp_r13_nogui" fw-t, bekapcsoltam az iptv és youtube modulokat, de egyiknél sem játszik le tartalmat (CANNOT PLAY THIS FILE). Esetleg mást is be(ki) kell kapcsolni a MOS felületen? Azt tapasztalom még, hogy néha kettőt ugrik a menüben, bár lehet, hogy a távirányítóval van gond, de nem hiszem, az elemek újak benne.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
gojko.m
senior tag
Nem írtad, hogy melyik skin-t raktad fel. Ez azért lenne fontos, mert lehet, hogy a youtube modulban át kell állítani műsorsugárzás módját. Ez vrt skin esetén Normal (menu > Settings... > Cast > Normal). Egyébként ez az alapbeállítás is. Az összes többi skin-hez Local proxy-t kell használni (menu > Settings... > Cast > Local proxy).
A régi modulokkal is lehet probléma. Ezért érdemes frissíteni a tárhely listát, aztán a modulokat.Az iptv modul stream listáján én sem találtam működő adatfolyamot. Talán megszűntek, vagy talán országhoz kötöttek és nálunk nem nézhetők. Nem is igazán érdekel, mert nem fogott meg a csatornalista. Viszont jó hír, hogy ez a lista szerkeszthető. Itt találod a lejátszón: /usr/local/etc/mos/www/modules/iptvlist/Favorites.m3u
Én például idegyűjtöttem néhány részt az indavideón talált sorozatokból.[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz gojko.m #5522 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszod! VRT guit választottam, a MOS topicban ezt ajánlották. A service listát update-eltem. A beállítást kellett keresgélnem, de megvan: a MOS weboldalon a service nevére kattintva a Beállítások, ott van a helyi proxy. IPTV miatt nem aggódom, majd szerkesztgetem én is :-)
Köszi!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
gojko.m
senior tag
"A beállítást kellett keresgélnem, de megvan: a MOS weboldalon a service nevére kattintva a Beállítások, ott van a helyi proxy."
Én ezt - a youtube modul használata közben - a lejátszón szoktam beállítani. Vagyis távirányítóval. De igazad van, a webes beállító oldalon is meg lehet csinálni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Asus O!Play air, aminek elveszett a távirányítója.
Tudnátok megoldást? -
szjoci
őstag
válasz #63761920 #5528 üzenetére
Okostelefon böngészőjébe bepötyögöd az oplay ip címe mögé hogy /rc, és tudod távirányítani. Ez ingyen van .
Ha dedikált kézzel fogható dolgot szeretnél, akkor ami tudom hogy működik (van is itthon belőle pár darab), az ez a fajta PC-vel egyszerűen felprogramozható távirányító.Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Tutira működik, benne van az adatbázisban (ami állandóan frissül az újabb készülékek távirányítóival)
szerk.: estefelé ki tudom majd próbálni, ha gondolod Eddig csak egy ezer éves videoton tv fogott ki rajta, ami tényleg csak az eredeti távirányítójával működik.
[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
Topic lakók!
Egy ideje már foglalkoztat a következő dolog:
Valószínűleg nem sokunknak van már ilyen lejátszója, de ettől függetlenül ráférne a topic összefoglalóra némi frissítés... Illetve miket beszélek, nincs is igazi összefoglaló. Pedig, egy-két gyakran ismételt kérdés igazán belekerülhetne... Vagy esetleg átnevezhetnénk a topic-ot így: "Asus O!Play – mindenevő multimédiás és moServices". Nyitva ezzel a többi lejátszó tulaj felé, akik szintén moS firmware-t használnak.
Mi a véleményetek? -
laca63hu
kezdő
-
gojko.m
senior tag
válasz laca63hu #5540 üzenetére
Ahhoz már tényleg öreg az R1-es, hogy felvegye a versenyt az android alapú lejátszókkal. Android alkalmazásokhoz képest a moS modulok is elég fapadosak. Viszont az ASUS gyári firmware-ében lévő alkalmazások ennyit sem tudnak. A legtöbbjük mára már használhatatlanná vált. Szóval, kezeljük a helyén a lejátszónkat és ne várjuk tőle a manapság megszokott okos cuccok tudását.
Sajnos, az iptvlist modul csatorna listája felejtős. Talán az oroszoknál lehet ezeket nézni, de nálunk nem működnek. Max. arra jó az iptv modul, hogyha vannak direkt videó vagy internet rádió linkjeid, akkor azokból készíthetsz saját listát. Én azoknak a videóknak a linkjeit gyűjtöm ide, amiket szeretnék tv képernyőn megnézni, de nem akarom letölteni. Vannak Firefox kiegészítők, amivel elég sok netes videó direkt linkje kimásolható.
-
gojko.m
senior tag
válasz tpeter77 #5544 üzenetére
Köszi szépen! Megfogadtam Szjoci javaslatát.
Lassan kezdem is összegyűjteni az anyagot az összefoglalóhoz. Főleg AMP firmware és moServices témakörben. De szívesen fogadnék bármilyen javaslatot arról, hogy mit szeretnétek az összefoglalóban látni. A cél az lenne, hogy ne kelljen az egész fórumot átböngésznetek, ha valami fontosabb vagy visszatérő kérdésre kerestek választ a lejátszóval kapcsolatban.
-
gojko.m
senior tag
válasz laca63hu #5547 üzenetére
Gratula! A listádon látható összes csatorna megy? Mert akkor megoszthatnád velünk is a lista fájlodat.
Az alapbeállítás szerint az usb meghajtó van beállítva a felvétel helyének. De ezt is tudod a böngészőben módosítani (arrafelé, ahol a csatorna listát is szerkesztetted). Konkrétabban: Navigation > IPTV List > General settings > Directory for recorded videos
Próbáltam felvételt készíteni, de nekem valamiért nem működik jól. Egyrészt csak rádióból sikerült, másrészt az iptv modulban nem jelenik meg a felvetélek listája.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz gojko.m #5546 üzenetére
pl. hogyan kell feltenni a két legnépszerűbb FW-t (ac ryan és az amp_r13),
hogyan és miket lehet a szgépről beállítani ip cím ismeretében, valamint youtube és egyéb dolgokat telepíteni rá, aztán hogy lehet a szervízeket távolról rajta frissíteni, stb...
Kezdetnek elég lesz, aztán majd a felmerülő igények alapján lehet bővíteni. Kösz előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest