-
IT café
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Folee
tag
Hello!
Ebben esetleg tud valaki segíteni?:
Miért van az, hogy bekapcsoláskor mindig egy beállítás ablakot dob fel: nyelv, dátum, stb.? Tehát minden kikapcsoláskor elfelejti a beállított paramétereket.
A másik érdekesség, hogy a stop és play megnyomása után nem hozza elő a firmware verziószámát.
Előre is köszi! -
benga83
csendes tag
Sziasztok! Van 1 asus hdp-r1em olvastam a fórumot meg 1-2 lapot de ez nekem kínai. Azt szeretném h a gépeinken lévő cuccokta lejátszaná ez a kütyü, a panel kifúrása után azt hittem ez pofon egyszerű lesz haha elolvastam az oldalakat letöltöttem ezt azt de még mindig buzi és nem akarja amit én. Szóval segítségetekre lenne szükségem mert a kütyüt szét fogom verni kalapáccsal jön a net vezetéken be a rúterbe onnan a kütyübe és egy asztali gépbe (win7 32 bit) ill van 1 laptop ami win7 64 bit. Megosztottam letöltöttem és többre jutottam mint gondoltam volna de nem jártam sikerrel. Segítsetek merre induljak. Előre is köszi!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nem pont ide való a kérdésem, de nem találtam jobb topicot.
Van egy média lejátszóm és az a kérdés, hogy meg lehet azt oldani, hogy egy külső HDD-t USB keresztül rádugok a lejátszóra, de valahogy ezt HDD-t az asztali PC-vel is összekössem és adott esetben tudjak rá másolni?Azt szeretném megoldani, hogy az asztali PC-vel a filmeket letöltsem erre a HDD-re, de ne kelljen folyamatosan cipelni, dugdosni a lejátszóra, hanem a lejátszó is lássa ezt a HDD anélkül, hogy a PC be legyen kapcsolva.
Remélem érthető voltam....
Köszi
-
kenand
veterán
válasz benga83 #4803 üzenetére
SAMBAN megosztott tartalmat minden állítás nélkül látnia kell.
És ha media playerrel megsztod mint UPNP azt is.(#4804) Pityke78
Pár hozzászólással felljebb van link, hogyan kell samban megosztani a gépet. Ha samban megosztod akkor a windows is látja a megahjtót.[ Szerkesztve ]
-
benga83
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket, de ez nekem nem olyan egyszerű mint gondoltam, találtam egy olyan könyvtárat amit lát e "remek" szerkezet oda bemásolom a filmeket és akkor már meg is tudom nézni nem kell pendrájvolni elolvastam a fw frissítéseket meg a samba mega pitty de ezeket sajnos nem tudom felfogni sem h mik lehetnek ezek, na de sebaj. Így is elértem amit akartam csak jobb lenne hozzá érteni. Az az út viszont sok-sok óra amiből meg kevés van. Megmarad a kütyü nem lesz kalapács áldozata. Bár örülnék ha ez az egész dolog egyszerűbb lenne számomra Köszönöm a segítséget. Szépnapot mindenkinek!
-
kenand
veterán
Attól függ, mire akarod használni.
Ha film lejátszás a cél (USB HDD, lokál háló esetleg Youtube) akkor sokkal-sokkal jobb a WD Live.
Ha torrent stb is kell, akkor az ASUS jobban okosítható, de sokkal küzdelmesebb, és problémásabb.Nekem van WD Live, Playon HD 1 és ASUS HDP-R1 is. A WD Live volt először és a "nagyobb tudás" miatt vettem pl a Playon-t, de hamar másodlagos lejátszó lett belőle és megkapta a feleségem, aki ritkábban használja egyszerűbb feledatokra ( pl. vasalás közben sorozat nézése)
ASUS-t meg a fiam szobájába vettem, mert fele annyi volt, mint egy használt WD Live... de ha annyiért utóbbi is lett volna, nem kérdés melyiket választom.
[ Szerkesztve ]
-
bozan
újonc
Köszi!
Igazából filmnézésre akarom használni, de ha már veszek, akkor megpróbálnék a lehetőségekhez mérten minél normálisabbat venni,
Nézegetem még a WD TV Live Streaming típust is, csak az egy kicsit húzósabb árú, bár nem túl sokkal.
Igazából az lenne a legszimpibb, tudásban is meg mindenhogyan.
Azt nem tudom viszont, hogy a torrent kliens fut bármelyiken is?
Hogy ne kelljen a számítógéppel görcsölni a fel/ le töltések terén?
Az Asus azt tudja? -
kenand
veterán
Ha okosítod tudja.
De torrentnek egy okos rooter is megteszi, de nekem egy okosított androidos Tv box jött be a legjobban. Mivel a CPU elég erős (bár csak 1 magos) és SATA portja, 1gb RAM-ja van, 20-40-et seedel, letölt és filmet streemel a lokál hálónak. Banana Pi ugyan ez csak 2 magos CPU-val. -
Lotto73
csendes tag
Sziasztok!
Van vmi otletetek hogy az O!Play mini v2 miert nem jatszik le nehany avi formatumu videofile-t?
Milyen kulonbseg lehet avi file-ok kozott, ami ezt okozhatja? -
ksanc
őstag
válasz Lotto73 #4813 üzenetére
Szia!
Ó, a container-codec probláma
Pontosan annyi különbség, amennyi codec létezikAz avi ugyanis nem formátum, hanem egy container. Hogy ezen belül mivel kódolják a hangot és a képet, az teljesen változó.
Szóval vagy a hanghoz, vagy a képhez használt kódolást nem támogatja a lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
floratesz
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel zavarnám a hozzáértőket, hogy:
Van egy Asus O!play hdp-r1 készülékem. Minden jó vele, NAS-ról használom. Kérdésem annyi lenne, hogy valamilyen módon lehet-e a filmekhez tartalomjegyzéket párosítani, ami a filmmel van egy könyvtárba és el tudnám olvasni miről szól a film.(kép, txt, bármi)? Ha a filmnézésre megyek akkor ugye csak a film látszik, ha a képeket nézem akkor meg a kép látszik csak. Van erre megoldás? Elnézést ha már volt róla szó.Üdv: Pál
-
floratesz
csendes tag
válasz floratesz #4820 üzenetére
Ezt a file-t találtam: hdp_r3_fw_126pal.rar a https://sites.google.com/site/asoplay/r3-firmware oldalon.
elnézést ha szabálytalan a honlap belinkelése..Ebben van egy install.img file. Gondolom ezt kéne felrakni a player-re pendrivon keresztül. Eddig jutottam a kereséssel és az olvasással.
-
Warter
addikt
válasz floratesz #4821 üzenetére
FW frissítés eltérő verzióra:
1. Bemegyünk a Setup > System > SystemUpdate > SystemReinstall-ba ==> "This image is not for this board".
2. Válasszuk megint a SystemUpdate-et, de most nyomjunk Cancel-t
3. Egy korábbi FW-hez hasonló menübe jutunk. Itt válasszuk az OK-ot, és várjunk türelemmel amíg flash-el[ Szerkesztve ]
-
floratesz
csendes tag
Köszönettel olvasom soraidat. Számomra hiányzik egy-két lépés szerintem..Ha belemegyek a beállítások menübe->Rendszer->frissítés. hiába megyek rá csak annyit ír ki hogy nincs update-hető file. A verzióm REV01.41P.
Gondolom először a pendrivra kellene felraknom a file-t valahogy újraindítani a lejátszót(lehet nem mindegy hogy hogyan?), és utána elvégezhető ez a lépés? Bocs a sok kérdésért, de soha nem csináltam ilyet.
-
floratesz
csendes tag
Igen. Kipróbáltam közbe..Már csak egy kérdésem marat remélhetőleg. Nekem R1-es lejátszóm van..nekem elvileg akkor az R3-as lejátszó firmware-t kell rátelepítenem az enyémre? Jól gondolom? Az az O!play Air, ugye?
Amikor kipróbáltam akkor azt írta hogy nekem 01.41P verziom van de amit telepitek az "csak" 01.21-es.
Ha helyes a gondolatom akkor nekem keresnem kell egy frissebb r3-as firmware-t, vagy ne foglalkozzak vele telepítsem ezt?
-
Warter
addikt
válasz floratesz #4825 üzenetére
Az R1 meg az R3 szinte teljesen azonos, csak a wifi és a kártyaolvasó a különbség a kettő között. Az R3-nak más a firmware számozása, mint az R1-nek. Nem tudom már melyik az utolsó firmware R3-ból, de az utolsó előttit (1.28) érdemes felrakni belőle. 1.29-es az utolsó az Air-hez ahogy látom.
-
rrandris
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy O!PLAY HDP-R1 HD lejátszóm. Tegnap este megfeküdt. Nem látja a tárolót (wd 1,5T) és pendrive-ot sem. Menüje jó, menükép megjelenik, lépkedni lehet beállítások között és mindenhol. Mi lehet a gáz? Hova vigyem javíttatni? Kb 3 éve van meg. Második kérdés jön hamarosan. Mivel itt vannak az ünnepek, szeretnénk filmezni és hirtelen felindulásból net elé ülve kerestem egy használtat eladót és ma de. elmentem megvenni. Egy szinte 0 kilométeres fóliás készüléket vettem, elmondás szerint csak kipróbálva volt... blablabla... Itthon összeraktam és most jön a feketeleves. A hang csúszik, késik. Sokan írtak már hangcsúszás problémát, visszaolvasgattam. De mindenki képkésésre panaszkodik. Nekem a hang késik kb fél másodpercet. A rendszer a következő. OPLAY hdmi kábelen összedugva egy projektorral ami egy epson eh-tw3200 fullhd vetítő. A hang pedig optikai kábellel összedugva egy technics sa-dx750 5.1 erősítővel. A régi oplay tök jól ment, nem volt ilyen gond. Ez egy ugyanolyan, gondolom frissebb progival feltöltve, mert máshogy néz ki a menüje, de ugyanazok a menüpontok. Mit tegyek? Hova vigyem orvosolni? Megjegyzem nem vagyok valami ász a frissítésekhez meg ilyesmikhez ha esetleg bele kellene kotálni az agyába. várom a megoldást amit köszönök.
-
gojko.m
senior tag
válasz rrandris #4830 üzenetére
Az asus honlapján a támogatás menüpont alatt találsz szervíz elérhetőségeket a régi lejátszódhoz. Az "Illesztőprogram & Alkalmazások" közt pedig megtalálod a gyári firmware-t az új lejátszódhoz.
Úgy emlékszem valahol azt olvastam, hogy a külső táp nélküli USB-s HDD-k idővel kinyírhatják a lejátszó USB portját. Ha esetleg nem lenne javítható a portod, attól még hálózatba kötve a megosztott videó fájlokat le lehet játszani. Igaz, itt számolni kell a sebesség korláttal nagyobb bitráták esetében.
-
ksanc
őstag
válasz rrandris #4830 üzenetére
Hoppá, pontosan ilyen szinkrongondom van, csak a kisebb testvérrel, egy tw2900-assal. Nagyon úgy tűnik, semmit sem lehet tenni, a két kütyü nem bírja egymást. Mindenféle fw-t, verziót, kábelt próbáltam, de semmi. A lejátszó és a projektor külön-külön tökéletes, összeeresztve jön a szinkronhiba.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
gojko.m
senior tag
Valamelyik fw verzióval csak jól kellene működnie a lejátszó-projector párosnak. Legalábbis, rrandris azt írta, hogy a régebbi lejátszójával nem volt probléma. Ha jól sejtem, azon meg valamelyik gyári fw lehet. Persze, ennek érdemes lenne a beállítások közt pontosabban utánanézni, ill. az összes videó és hang beállítást ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz gojko.m #4833 üzenetére
3 éve írtam először a problémáról, aztán tavaly és idén is, októberben.
Nem beállítás, mert akkor másik projektoron, tv-n is csinálná. De nem, kizárólag az Epson TW2900-al összekötve van gond. A létező összes fw-vel kipróbáltam És a vicc: ha indítás után egyből leállítom, majd újra elindítom a lejátszást, nincs szinkronhiba...
Jelenleg is problémamentesen használjuk egy másik projektorral. A projektor is tökéletes bármilyen másik lejátszóval.
Vagy valami szériahiba, vagy valami vudu[ Szerkesztve ]
-
regos
tag
üdv
R3-ra szeretnék tenni egy uj firmet.
most 1.29 PAL van rajta.
próbáltam egy kapott AC Ryant.,de mappa belistázásnál befagyott.
Kedvencek menü viszont jó volt benne.
Kaphatnék egy linket?
thx -
rrandris
újonc
Köszönöm mindenkinek a reagálásokat. Ha van még ötlet azokat is várom. Amit még ma kipróbáltam: Hdmi-vel rádugtam a tv-re. (Samsung 130 cm full hd tv. ) Teljesen jó a kép és hang szinkronja. Rádugtam még egy kisebb lcd tv-re, azon is jó. Érdekes... Már csak azért is, mert a hangot ugyebár ugyanúgy ugyanoda optikán viszem. Csak a kép megy máshova. Azért is érdekes, mert logikusan végiggondolva ez olyan mint ha nem a hang késne (mert ugyebár az ugyanúgy megy ki az oplay-ból) hanem a kép "siet", azaz az van előrébb. Nem értem ez hogy lehet és miért van. Agyonállítottam már mindent és semmi. Már a vetítő menüjét is széttúrtam, hátha van ott valami késleltetési lehetőség, de semmi. Na mindegy. Azaz nem mindegy, mert elhoztam 14 ezerért ezt a gépet és nem tudom használni.
-
anniewille
újonc
Sziasztok!
ASUS O!Play HDP-R1-est használok és Minden tökéletesen működik. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ilyet vettem volna ajándékba, de sajnos már nem kapni boltokban, gondoltam biztos még újabb kiadásokkal jobban járok...ezért eladók tanácsára vettem egy ASUS O!PLAY Mini V2-t. Sajnos egy nem várt problémával szembesültem... a Filmek mind zavaróan kicsit gyorsítva mennek rajta...ha jól értelmeztem akkor 24p miatt lehet...amiket fórumokból olvasgattam...ilyet még nem tapasztaltam...
Firmwarét nem találtam hozzá
Szerintetek mi a megoldás, hogy élvezhetően tudják ezen a videókat nézni, ahogy én is a r1-el? esetleg van valamilyen softwares opció? van vigyem vissza és kérjek másikat?Előre is köszönöm
Boldog Karácsonyt -
ksanc
őstag
válasz rrandris #4836 üzenetére
Tudod használni, teljesen jól, csak nem a tw3200-al... Persze, ha kifejezetten ahhoz vetted, az nem annyira jó.
Az előzőnél egyik usb port sem megy?
Kár filózni azon, hogy mi késik vagy siet, nem lehet megmondani, csak azt, hogy EGYMÁSHOZ KÉPEST csúszik a hang vagy kép.[ Szerkesztve ]
-
rrandris
újonc
A másik usb az esata. Olyan csatlakozóm nincs. Pláne, hogy a másik végén usb3 kellene hogy legyen, az a vékony lapos és majdnem középen összenyomott. Mert az adattáron olyan van. Próbálkozunk még, de már nincs ötlet. Eladás is ok, ha volna rá érdeklődő aki nem vetítőzik hanem tv-n filmezik. 15re volt hirdetve, 14-ért hoztam el, ez alatt az ár alatt átadom ha érdekel valakit. Természetesen kipróbálható fizetés előtt az adott készülékeken. De mint említettem tv-vel minden oké. Tehát továbbra is várom az ötleteket a megoldásra és innentől az ajánlatokat is ha valakit érdekel a készülék. Bár tudom, ez nem ez a topic. Egyébként az elődöt is nagyon szerettem, meg ezt is szeretném. Valóban mindent visz, jó, szép menü.
-
ksanc
őstag
válasz Kicsirics77 #4840 üzenetére
Így van, én is simán használom mindkét csatit.
Ha ebben működik, akkor az alaplapon kell egy kis újraforrasztás az usb csatlakozó lábainak és kész.
Hacsak nem az érintkezőket sikerült felhajlítani és letörni a bedugások alkalmával de ezt kétlem. -
kissca
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget kérek - ha valakinek van egy kevés ideje.
Adott egy kifogástalan HDP-R1.Eddig 3 különféle külső 2.5 HDD ről /500 GB -750 GB -1 TB/ filmeket néztem egy HDMI-vel csatlakoztatot tv-n.Hibátlanul működött.Most vettem egy 4 TB WD green hdd-t és egy sharkoon usb3 külső házat.Hibátlan formázás - asztali gépen usb3 csatlakozással teleírtam filmekkel./mkv döntően,bár nem hiszem,hogy ennek van jelentősége/.
Nos tökéletesen ment a dolog - teleírtam a vinyót.PC látja - oda vissza ment a másolás,törlés. Kész lett.
Nos ezt bedugtam a médialejátszóba és nem lát semmit. Illetve azt írja return.
Van ötletetek ?
köszönöm Kiss Csaba -
kissca
csendes tag
válasz Kicsirics77 #4843 üzenetére
Köszönöm szépen - én is gondoltam erre.Amúgy szerinted van olyan fw. amit az asus lejátszóra teszek és látja a 4 TB-t ?
-
bagoly71.
tag
Hello mindenki!
Wifin keresztűl szeretnék fájlokat másolni PC-ről (win 7),az Asus R1-re csatlakoztatott vinyóra!
Természetesen kompatibilis wifi stick-el rendelkezem a lejátszóhoz!
Tehát,hogy tudom azt elérni,hogy a PC-ről lássam az Asus-ra csatizott vinyót,és arra tudjak másolni,és persze ezt wifin keresztűl?! Tudom,hogy mocsok lassú lesz,de azért mégis......
Ezzel nincs gondom,ez a dolog letudva,megy minden szépen,de így a PC-ről még nem látom az Asus-ra biggyesztett vinyót.
Vagy,esetleg ha tud valaki egy linket,ahol erről értekeznek?!Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest