Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Slack

  tag

  válasz gabor7th #1 üzenetére

  Szerintem ma már nincs lehetőség arra, hogy ne digitálisan legyenek vezérelve a folyamatok. A papír ideje már lejárt.

  Véleményem szerint nem arról van szó, hogy nem tudják megvédeni a rendszereket, hanem arról, hogy nem is nagyon akarják. Könnyebb kifogásokat keresni, hogy drága a jó IT védelem, patch -elni kellene, nincs elég szakember, stb.
  Sok cég még mindig nem érti meg, hogy IT infrastruktúrára költeni, a szakembert megfizetni és képezni, nem ablakon kidobott pénz, hanem befektetés.
  Tapasztalatból mondom, hogy van sok cég, aki nem épít redundáns infrát, mert "drága". Aztán leállni nem lehet vele, mert annak mennie kell. Így a patch -elés is elmarad. Aztán ha baj van, akkor megy a csodálkozás...

 • Slack

  tag

  válasz ricsi99 #3 üzenetére

  Nagyon félreértettel. A patch -elése csak egy példa volt arra, hogy sok cég még erre sem képes. Alapvetően egyébként a mondanivalóm az lett volna, hogy a cégek részéről nem megfelelő a hozzáállás.
  Nem állítom, hogy a patch -elés megvéd, ellenben azt igen, hogy a nem frissített rendszereket sokkal egyszerűbb feltörni, mint a nem frissítettet. Épp ezért alap dolog kellene, hogy legyen.

  Célzott támadás ellen meg csak a backup védhet meg....
  Miért nem volt backup? Ez nem vág egybe azzal amit írtam, hogy nem akarnak IT -ra költeni?

  nem lehet minden cégnél informatikus ,aki csak non stop a cuccokat figyelgeti ,de termelői munkát nem csinál...
  Aztán miért ne lehetne? Mi az, hogy termelő munkát nem végez?
  Szerinted a takarító munkatárs, a könyvelő, a marketinges, a HRes, a biztonsági őr, a menedzsment is felesleges, mert termelő munkát ők sem végeznek? Ahogy a cikk is írja pénzük épp bőven lett volna rá...

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés