Új hozzászólás Aktív témák

  • Mana86

    tag

    Sziasztok!

    Előre elnézést kérek, de esküszöm az egész net Azerbajdzsántól az USA-ig az én nyálamtól nedves, úgy feltúrtam a netet és sehol nem találtam konkrét, működő leírást. Következő a problémám.

    Vettem 2 napja egy Alcatel OT-990 telefont használtan (valaha telenoros volt, de már független és T-mobile-os kártyával használom). A frissítéseket magától leszedte. Először frissítette magát 2.2.2-ről 2.2.3-ra, majd megjelent a 2.2.4 frissítés és letöltöttem azt is, 99%-nál megállt, úgy hagytam estére, reggelre lejött, telepítettem és restart után már Dzsindzserbred volt rajta, a 2.3.4-es verzió. Azóta remekel, viszont van egy kis problémám. A következő a gond.

    A telefon belső memóriája pofátlanul kevés (első Androidos telefonom, nem figyeltem rá és sajnos nem volt időm utána olvasni előtte). Ugye rajta van a mézeskalács, facebook, google play, gmail és egyéb alap programok frissítése után nagyjából 30-40mb helyem marad. Ide jött még a Yahoo Weather, Skype és 1-2 kisebb (memóriakezelő) appok és most már csak 8mb van, amiért nem is szinkronizál már a telefon.

    Hihetetlenül kezdő vagyok android témában, bár olvastam pár fórumot és a következőkkel tisztában vagyok, csak a menetével nem. Vettem egy 8GBos SD kártyát a kivitelezéshez.

    Tudom, hogy a telefont root-olni kell, fel kő tenni rá egy megfelelő ROM-ot, majd gyönyörűségesen betenni a 2 partícióra tépett memóriakártyát és talán még valami alkalmazást kell telepíteni rá és akkor öröm e bódottá lesz mert a telefonom majd nagyobbnak látja az egyébként idegesítően kicsi belső memóriáját. Tehát ezzel a megoldással, akár 2GB-osra is felhúzhatom a belsejét és akkor könny-fakasztva, szájat harapdálva a boldogságtól telepíthetem orrba-szájjba a haszontalannál is haszontalanabb alkalmazásokat.

    Nos, ehhez kéne nekem egy igen részletes leírás(hülye gyerekeknek való), hogy pl ROOT-olni így kell neked és mint egy hülyének leírva lépésről lépésre. Utána kéne egy a folytatáshoz is. :/ Lehetőleg magyar nyelvűt keresek, az lenne a legjobb ha ide leírná valaki (esküszöm tök hálás lennék. Mármint Isten fizesse meg, de én is hálás lennék :D), de jó az angol nyelvű is.

    További kérdéseim, mert hogy van ám még. :D

    - Ha pl angol oldalról töltök le egy ROM-ot, akkor attól még a telefonom magyar nyelvű lesz? Vagy teljes baromságot kérdeztem? Vagy ha angol nyelvű a rom akkor lehet utólag valami language pack-kel ápdételni magyarra?

    - Nem létezik valami weboldal, ahogy összegyűjtve találok ehhez a típushoz ROM-okat? Olvastam, hogy a sajátotokat ti is ide raknátok fel. Ez szerintem is jó ötlet.

    - Hogy lehetne eltűntetni a telefonból a telenor logot bekapcsolásnál meg úgy alapvetően mindenhonnan (kivéve hátlap :D)?

    A válaszokat előre is köszönöm és elnézést még egyszer, hogy gondolom 20x-ra teszem fel ezt a kérdést!

    Telefonom adatai:
    Telefon: Alcatel OT 990
    Modellszám: Telenor_OneTouch
    Firmware változat: 2.3.4
    Alapsáv változat: 6180
    Kernel változat: 2.6.35.7-perf+hzhang@aclgcl-ubnt188#1
    Építési szám: Gingerbread

Új hozzászólás Aktív témák