Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • buherton

  őstag

  LOGOUT blog

  A szociális ellátásban az anyukák is benne vannak, miért ne hozhatnám fel?! Egy gyerekvállalás óriási kiadás és bevétel kiesés egy családnak. Ha nem lenne a szociális ellátás, akkor kb a felső osztályon kívül senki nem vállalna be egynél több gyereket. A többire nem írtál semmi pedig kíváncsi lennék a véleményedre.

  Már egy ideje nem igaz, hogy a férfi dolga a fészek megteremtése. Egy keresettel fészket építeni, az esetek nagyon kis százalékában és az is jó részt családi háttérrel megy csak. Ha neked sikerült magadnak, akkor le a kalappal. Nekem kellett a családi támogatás.

  Az éveken át befizetett adó nemcsak az egészügyre megy, hanem nagyon sok minden másra is. Azt nem állítom, hogy ezek a magyar intézmények és hivatalok ne tudnának hatékonyabban működni, de azt igen, hogy ezekre egyaránt mindenkinek szüksége van és mindenki tegye bele a maga részét, hogy továbbra is működhessenek.

  Ha már így felhoztad az egészségügyet, akkor eddig csak néhány alkalommal voltam össz-vissz magánrendelésen. Többet voltam a közegészségügyben. Jó tapasztalataim vannak.

  Ha árat emelnének - ami nehezen eladhatóvá tenné a magyar termékeket, hiszen még jobban megérné importálni - , akkor azért menne a hiszti.

  Ne az almát a körtével hasonlíts össze. Hanem almát az almával, vagyis más városok/országok tömegközlekedésével.

  Igen, sajnos. :( Pl: [link] A focit nem tudom, semennyire nem követem. Komolyan nem értem, hogy pl. a Madách esetén brutálisan magas a kihasználtság kb majdnem 100% és még ígyis szükség van a támogatásra :Y . Vagyis eleve úgy kalkulálnak a jegyáraktól kezdve mindennel, hogy veszteséges. Pedig a színház nem olyan alapszükséglet, mint a tömegközlekedés.

  Szerintem ahhoz a világhoz, amit szeretnél az USA áll a legközelebb. Ott, ha nincs eübiztosításod, akkor a halottas kocsit hívja ki a rendőr még ha még éppen élsz is még. No, és mi történik jelenleg ott? A középosztály nagyjából eltűnt és emellett komplett városok váltak nyomor tanyává. Jó, persze ennek sok oka van, de az egészben biztosan nem segített, hogy ezek a nagy vállalatok elkerülték az adófizetést a profit végett. De lehet, hogy Kína közelebb áll, mert hogy ezeknél a vállalatoknál is megy a munkaerő monitorozása.

  Azért a radikálisakat hoztam fel, mert szerintem ha ezeket a vállalatokat szabadjára engednék, akkor kb ugyanott lyukadnánk ki. Miért gondolom ezt? Mert nem kevésbé mossák az ember agyát mindenféle hülyességgel - tipikusan érezd a magadénak a terméket, tedd magadévá a céges kultúrát és értékeket, stb. - már most és nem véletlenül feszegetik a saját határaikat. Ezeknek az akcióknak pont a politikusok és a hivatalok szabnak határt.

  tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Hozzászólok Aktív témák