Hirdetés

Újra megbírságolták a DIGI-t

Az újabb büntetést eljárási bírságnak hívják.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán jelentette be, hogy módosította a DIGI-Invitel fúziót jóváhagyó, idén tavasszal kiadott határozatát, és egyúttal 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-re ismételten hibás információszolgáltatás miatt – közölte a GVH az MTI-vel.

Hirdetés

A közleményben emlékeztetnek: a versenyhatóság 2020 márciusában feltételek és kötelezettségek előírása mellett járult hozzá, hogy a DIGI megszerezze az Invitel Távközlési Zrt.-t. A tavaszi határozat egy megismételt eljárás során született, melynek megindítására – jelentős bírság mellett – azért volt szükség, mert a versenyhatóság a cég félrevezető információszolgáltatása miatt kénytelen volt visszavonni korábbi döntését.

Mint írták, most kiderült, hogy a DIGI a megismételt eljárásban is hibásan szolgáltatott adatot, ezért a GVH-nak módosítania kellett újabb határozatát is. A versenyhivatal egyúttal 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a DIGI-re, amiért a cég mulasztása meghiúsította a hatóság számára a valós tényállás feltárását.

Azt írják a hivatalos közleményben, hogy mivel a GVH a vállalkozások összefonódásainak ellenőrzésekor alapvetően a felek által rendelkezésre bocsátott adatokból dolgozik, ezért a gyorsaság és hatékonyság mellett kiemelt figyelmet szentel az adathitelesség kérdésének.

A hivatal a fogyasztók érdekében minden olyan vállalati magatartással szemben fellép, amely aláássa az adathitelességet az eljárások során – közölte a GVH.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIGI

Azóta történt

Előzmények