Új hozzászólás Aktív témák
-
Medocsabi
addikt
What? Miért kellene a tech cégeknek gyerekek mentális egészségével foglalkozni. Szerintem pont hogy nem nekik kellene. Hanem a kedves szülőknek. Vagy az lesz a normális, ha lesz majd tróger szülőknek letölthető "hogyan nevelj gyereket " app?🙄
-
Busterftw
nagyúr
Nem nagyon ertem miert kene, a legtobbnel (facebook, instagram, meg egy gmail is) regisztracio 13 eves kortol engedelyezett, azert ott mar nem "gyerekekrol" van szo.
Max ki lehetne tolni 16 evig, de 18?
-
ledgeri
nagyúr
13 év alattiaknak készülő Instagram
Oké... minden rendben....// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kilua
senior tag
-
janeszgol
félisten
Tehát három cég kitérő választ adott. Gondolom most készülnek a tanulmányok.
Ez amúgy egy nehéz és bonyolult téma, kinek mekkora és egyáltalán mi a felelőssége. -
nemlehet
őstag
Ezek a tech óriások minél kevésbé folyjanak bele a gyerekek életébe... Én elhiszem hogy ez politikus szemmel egy jó megoldásnak tűnik, de k*rvára nem az...
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
bambano
titán
akkor most nyomást gyakoroltak, hogy készítsenek tanulmányt, vagy kérték, hogy a meglévő tanulmányaikat adják át.
megint nem sikerült szinkronba hozni a headlinert meg a cikket.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
addikt
amíg nincs kőkemény, bikacsökkel betartatott szabályozás addig ez pontosan semmit nem fog érni. a kölykök komoly piac, a pénz beszél a kutya pedig ugat amíg le nem lövik.
adtak a sz*rnak egy pofont ezzel. majd nyilván a techóriások fognak önmérsékletet gyakorolni, mi? jó vicc...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
radírfej
senior tag
miért kéne a nagy bányacégeknek a környezetvédelemmel foglalkozni? nem nekik kellene, hanem a kedves polgároknak, akiket zavar, ha szétciánozzák a folyóikat. Felháborító, hogy már pénzt sem lehet keresni rendesen, mert mindenféle mondvacsinált szabályokkal korlátozzák a pénzkeresést.
Vagy esetleg az is lehet, hogy a természeti és a társadalmi környezet nem csak azért van, hogy az néhány részvényes gazdagodását szolgálja, hanem az bizony emberek életfeltételeit alapvetően meghatározó közeg. És ha tech cégek szándékosan fejlesztenek addiktív tartalmakat (figyelem lekötés mindenek felett), hogy ezzel fogyasztóvá tegyék a tizenéveseket is, akkor olyan problémákat exportálnak a családokhoz, amikre azok nincsenek felkészülve.
Úgyhogy a minimum, hogy felelősséggel állnak ehhez a kérdéshez, de tovább megyek, fizessék meg az extern hatásokat is és legyenek korlátozva a társadalmi (és természeti) környezet szétbaszásában.
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
Foxmulder89
senior tag
Tessék bojkottálni a nagy tech cégeket, fakebook, twatter és az összes többi szutyok platform csak hazugságokat terjesztenek, ugyanúgy ahogy a "tény ellenőrző" oldalak se jók semmire csak visszahányják neked a hivatalos propaganda hazugságot.
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
radírfej
senior tag
válasz Foxmulder89 #15 üzenetére
Olyan sosem lesz, hogy ezeket a cégeket bojkottálni fogja mindenki, így ez nem megoldás szerintem.
Továbbra is azt mondom, hogy szabályozásra és adóztatásra van szükség.Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
atus72
őstag
Előbb a gyerekmunkát kellene megszüntetniük, csodás világ ahol a többszázezres műszaki cikkeket gombokárt gyártatják kiszolgálatatott emberekkel. -
PuMbA
titán
A válasz tök egyszerű. Mert ezek a cégek milliárd dollárokat fizetnek kutatásokra, hogy hogy lehetne még jobban emberekből függő viselkedést kicsikaró alkalmazásokat csinálni Nem mondanám etikusnak. A fiatalok agya pedig rendkívül jól formálható még és egész életen át elkísérheti az, amit a szociális médiától kapott. Régen pl. egy PC-s újságra nem tudtál ráfüggeni, mert 1 havonta jött ki meg volt vége, amikor elolvastál mindent és letetted. Ez a technológia világában már nem létezik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A két probléma forrása ugyanaz: a moralitás/bölcsesség és a lehetőségek felborult aránya, ami a kapitalizmus gyenge pontja. Erre irányult ez a kezdeményezés is, de óriási tehetetlenségű pénz és hatalom tömeg van emögött mozgásban, amit kívülről csak úgy nem lehet megváltoztatni. Hatékonyan a saját/részvényesek motivációnak változása van erre hatással.
A tech ipar azt mondja: ő csak (egyre gyorsabban fejlődő) lehetőségeket ad, mindenki maga döntse el, hogy mit kezd vele. Csakhogy ez nem passzív dolog, mert minden interaktív technológiai képességüket a képernyőidő maximalizálásra, azaz a profit maximalizálására fordítják, amit a részvényesek el is várnak tőlük. Ez működik is a bevételeik alapján.
A probléma a gyerekmunka, és a manipulatív technológiák alkalmazása esetén is az alacsony moralitásban és az ezzel párosult nagy hatalomban gyökerezik.
Akiknél ez így elszállt, azokat meg lehet próbálni a hatalmukban korlátozni (ez a gyors megoldás, ha sikerül) és lehet a felnövekvő generációk moralitásra hangsúlyt fektetni. Ez nyilván alig észlelehető egy generáción belül, de amíg erkölcstan oktatásban keressük a megoldást, addig még nagyon messze vagyunk ettől.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
A saját, pénztermelő dolgozóikkal nem foglalkoznak, majd pont a felhasználóikkal tennék?
-
Necroman_Mk2
őstag
Nyilván nem ez a fő profiljuk, de mert akarva-akaratlanul sok fiatalkorú használja ezeket, ezért nem árt, ha ők is megnézik ennek a hatásait.
#4 Fecogame Egyszerű: van rá igény, és a Google pl. csinált YouTube Kids-et.
#5 kilua Nem mintha védeni akarnám a szülőket, de anno mi is 12-13 éves tiniként toltuk a 18+ véres belezős játékokat, mint a Mortal Kombat vagy a Quake.
#12 k-adi Az tény, hogy még nem felnőtt, de biztos nem úgyanúgy érez és gondolkodik, mint egy 6-8 éves. Szinte hihetetlen, hogy ezt nagyon sokan idősebb fejjel elfelejtik, és egy kalap alá veszik a 10 év alattiakat a tinédzserekkel!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
ledgeri
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #21 üzenetére
A Youtube kids a reklámok, pontosabban reklámozók miatt lett bevezetve, mert picit bajos volt, mikor kicsi Jimmy vadászkéses reklámot láthatott... Nem azért, mert Jimmy anyukája annyira akarta, hogy Jimmyke lógjon a cocomelonon...
Az instagrammon meg azért nincsen annyi potentciál Vsauce féle ismeretanyag kifejtésére -képscrollozás közben...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Necroman_Mk2
őstag
Hát, szerintem sok szülő nem örülne, ha az 5-10 éves kisgyereke pucér emberes képeket nézegetne az Instagrammon, emiatt valamennyire jogos egy külön "buborék" létrehozása.
Arról nem beszélve, hogy lassan (már?) az Insta az új top közösségi platfrom, nem a Facebook, sok tininek nincs is FB accountja - tudom, mindkettő egy céghez tartozik.Az gáz, hogy keresés nélkül is tudom, mi az a cocomelon?
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
ledgeri
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #23 üzenetére
A "gyerekeknek nem kell külön instagram"-ban nem az a lényeg hogy a gyerekeknek kell külön hanem a gyerekeknek nem kell...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest