- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Musk mellé állhat az USA az OpenAI elleni perben
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
próbálom a szavakat magyarázni, hogy a diszlexi
aások is megértsékhttps://hu.wikipedia.org/wiki/Diszlexia
Problémát okozhat a betűk, szavak, és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják
Szerintem itt kevesen kommentelnek olyanok akik nem ismerik a betűket.
Bezzeg a funkcionális analfabéták... -
törölt tag
Ne haragudj, kérdezted hogy külföldön is igy van-e, én meg irtam hogy igen és hoztam is rá példát.
A továbbiakban minden jót kivánok neked, és javaslom tanulmányozásra a Dunning–Kruger hatás mibenlétét.
Ezen a fórum legalább 5 szakember cáfolta meg az álláspontod és egy sem állt ki melletted, de te továbbra is ragaszkodsz a saját mondókádhoz.
Ennek már elégnek kéne lennie hogy esetleg elgondolkodj azon hogy nem tudsz eleget a témáról, és ha mindenki szembe jön az autópályán akkor még sem te vagy a helikopter.
-
Kékes525
félisten
válasz #82729984 #45 üzenetére
A kockázatviselésről olvasd el. 149. oldal: 3.3.3. Versengés, kockázatkereső magatartás. Bereczkei Tamás EVOLÚCIÓS PSZICHOLÓGA
A fiatal férfiakra jellemző, max. 35-40 éves korig, az idősebbekre (a vezetők többsége is az) és a nőkre nem. Clinton egy példa. Egy példa az nem lehet jellemző. Tehát az emberek többségére nem jellemző magatartásforma a kockázatviselés.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
Figyelj, tökre nem vagy képben ezekkel. Ha tényleg 65 éves vagy, akkor már menthetetlen is vagy ebből a szempontból.
Minden más vita értelmetlen, mert benne vagy egy zsákutcabán és ragaszkodsz a saját kis csőlátásodhoz, a saját kis unverzumodban. Ami sajnálatos módon tökre nem passzol a valós világhoz.
Vagy ahogy nagyanyám mondaná, ha valaki nem akar megérteni valamit annak felesleges magyarázni.
-
törölt tag
"A felelőtlenség az nem genetikai sajátunk. Nincs evolúciós előnye, sőt csak hátránya van."
Dehogynem. és mivel velünk van már jópár millió éve, nyilván van/volt előnye.
" A fejlettebb országokban is így van?"
Igen igy. Szerinted Hillary Clinton milyen nemzetiségü és mennyiben tartotta be az IT/állambiztonsági szabályokat?
-
Kékes525
félisten
válasz #56573440 #43 üzenetére
Most trollkodsz? A francban jövök az adókedvezménnyel! Ezt írtad: "ott más az alkalmazottak felkészültsége" Azaz jobb a felkészültségük. Azaz nagyobb a szakmai, a számítástechnikai ismeretük, azaz nagyobb a számítástechnikai alapműveltségük. Ergó rosszabb a magyar vállalatok alkalmazottainak felkészültsége, számítástechnikai alapműveltsége. Nem ezt hangsúlyoztam eddig?!?
Az adókedvezményt azért írtam jóval korábban -a későbbiekben nem ezt hangsúlyoztam-, mert a kormányok egyik lényeges eszköze az egyes, az egész gazdaság szempontjából fontosnak tartott iparágak felfuttatására.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
"A gépkocsivezetők sokkal kisebb hányadára igaz ez, mint 50%"
Most az arányokról volt szó, vagy arról, hogy leírjuk a mentalitást ami mentén működnek esetenként? Szerintem egészen jól leírja egy jövőbeli, esetlegesen előforduló probléma megelőzésére vonatkozó -nem- törekvést.
Még ha a diákokat az egyetemen mondtam volna, a napi tanulással, akkor megérteném, mert az a nettó 0% körül mozogna, pedig ott is tudják hogy jönnek a zh-k meg a vizsgák, de ráááééérüüüünk arra még.
Ha igaz a cikk hazai száma, akkor én úgy látom hogy globálisan 3%-al jobbak vagyunk az átlagnál adatvesztés terén btw. Egyébként ezt azért fölösleges ragozni, meg a németekhez, angolokhoz hasonlítani, mert ott más az alkalmazottak felkészültsége (nem az ottani képzés minősége miatt...), a cég jellemzően jelentősen nagyobb költségvetésből megy, tehát többet is tud ilyen irányú fejlesztésekre -is- fordítani.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #56573440 #38 üzenetére
Ez korántsem ugyanaz. "Amiért nem köti be magát a kocsiban vagy iszik és vezet." A gépkocsivezetők sokkal kisebb hányadára igaz ez, mint 50%%. A többinél a kérdésem változatlanul jogos.
(#39) Porthoszx: "Felfogják de nem érdekli őket." "Ez alapvetően - sajnos - egy hibás emberi viselkedés ami a génjeinkben van." A felelőtlenség az nem genetikai sajátunk. Nincs evolúciós előnye, sőt csak hátránya van. Tehát épp az ellenkezője igaz. A fejlettebb országokban is így van?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Ha mindenki ért hozzá akkor miért nem hallgatnak a szakemberek és/vagy miért van adatvesztés? Erre még mindig nem válaszoltál. Mert szerintem azt felfogják, hogy az adatvesztés pénzt jelent."
Akkor válaszolok:
Felfogják de nem érdekli őket. Mert a veszély egy jövőbeni állapotra mutat, ami nem most van, lehet hogy már nem is fog az illető a cégnél dolgozni, ellenben azt a pénzt el tudná költeni valami más aktuálisabb dologra is.És ennek semmi köze a digitális kultúrához vagy hogy az illető mennyire van képben az IT biztonsággal vagy nem.
Ez alapvetően - sajnos - egy hibás emberi viselkedés ami a génjeinkben van. Ha esetleg kételkednél ebben, akkor egy hétköznapi példát is mondok rá:
Dohányzás. Lemész az utcára és rengeteg dohányzó embert látsz. Ők pontosan tisztában vannak vele hogy a cigi füstben kb. 200 féle rákkeltő anyag van, tisztában vannak vele hogy _füstöt_ egy égésterméket szivnak be, tisztában vannak vele hogy ez tüdő és torokrákot okozhat és mellékesen még a sziv-érrendszeri betegségek egyik fő kiváltó oka is és hogy jó eséllyel a dohányzás szövődményeibe fognak belehalni. Gyakorlatilag ömlik a médiából a dohányzás káros hatása, bármit keresel erről az interneten csak erről lesz szó, de még a cigi dobozon is rajta van hatalmas nagy betükkel meg vizuális segítséggel (pl. elrohadt tüdő).
De lesz@rják mert úgy vannak vele hogy ez velük úgy sem történhet meg csak valaki más lehet aki tüdőrákot kap vagy infarktust, ők biztos nem...
Azért majdnem 65 évesen már tisztában kellene lenned az emberek gondolkozásmódjával, azért gondoltam hogy diák vagy mert azok szoktak - még tapasztalat hiányában - ennyire naivan gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #82729984 #34 üzenetére
64.5 éves vagyok. Felsőoktatásban dolgozok, nem vállalatnál.
Az informatika igazgató ért hozzá? Ha mindenki ért hozzá akkor miért nem hallgatnak a szakemberek és/vagy miért van adatvesztés? Erre még mindig nem válaszoltál. Mert szerintem azt felfogják, hogy az adatvesztés pénzt jelent."nem megfelelő adatok megosztása mobil eszközökről (54%); olyan eszközök fizikai elvesztése, amelyek fontos információt tárolnak (53%); és az IT erőforrások nem megfelelő használata a dolgozók körében (50%)." Ez azt jelenti, hogy nincsenek informatikai alapismereteik és/vagy szándékosan csinálják és/vagy csak hanyagok, de akkor a vezetés ezt miért engedi?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Figyelj már te hány éves vagy? Diák vagy? Vagy dolgoztál már egyáltalán legalább közepes méretü cégnél?
Mert amiket irsz, azokról süt hogy fogalmad sincs hogy néz ki egy cég belülről, milyen folyamatok vannak, ámde van egy kis fantáziavilágod ami tökre nem a valóság.
"A döntéshozók számítástechnikai analfabéták.
...
Ha semmi tudása sincs, vagy nagyon kicsi, akkor
1. a szakembereket sem tudja megfelelően megválogatni,"Vazze, te komolyan azt képzeled hogy egy cégnél a rendszerüzemeltetőket a vezérigazgató vagy a menedzsment tagjai válogatják ki, interjúztatják meg veszik fel?
" nem fog rájuk hallgatni, mert egyáltalán nem érzi annak a lényegét."
What? Nem az üzemeltetőkkel fog beszélni a CEO. Van egy informatikai igazgató és az majd előadja a problémát a megfelelő helyen.
Olyan egyszerü és hétköznapi nyelven, miszerint ha ledöglik pl. a webszerver amiről nincs mentés/tartalék, akkor a cégnek hirtelen megszünik a weboldala 3 hétre. Ha egy másik gép, akkor két hétig senkinek nem kell bejönnie dolgozni mert nem lesz min. Ennyi.Ahogy irták, nem kell ahhoz autószerelőnek sem autóvezetőnek lenni hogy megértsd miért kell a biztonsági övet bekötni.
-
Kékes525
félisten
válasz #56573440 #32 üzenetére
Miért nem betűként kritizálsz? Neked szövegértési problémáid vannak. A teljes szöveg egy és ugyanazt fejezi ki. A döntéshozók számítástechnikai analfabéták. Ennyit jelent, nem kevesebbet és nem többet.
Istenem, még mindig nem érted? Ha semmi tudása sincs, vagy nagyon kicsi, akkor
1. a szakembereket sem tudja megfelelően megválogatni,
2. nem fog rájuk hallgatni, mert egyáltalán nem érzi annak a lényegét.
Úgy lehetetlen vezetni, hogy mindent a beosztottjaira bíz. Amit vezet, aminek a vezetője, arról teljes körű átlátással kell bírnia. Ez nem azt jelenti, hogy mindenről mindent kell tudnia, arra vannak a szakemberek, de ha semmit sem tud, akkor vezetőnek nulla.
Az átlátás nem egyenlő a szakemberek tudásával. próbálom a szavakat magyarázni, hogy a diszlexia is megértsék.
Persze, ha ezt nem fogadod el, akkor meg is kellene magyaráznod, hogy miért nem hallgatnak a szakemberekre. Annál is inkább, mert azt felfogják, hogy az adatvesztés pénzt jelent. Csak azt nem értik, hogy miért kell annyit költeni a biztonságra, miért nem lehet olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Az emberek felelőtlensége az lényegesebb. Az pedig az informatikai tudás hiányát jelzi. "
Maximum a te kis univerzumodban fogd már fel. A be nem kötött biztonsági öv se a vezetési tudás hiányát jelzi, csak a user felelőtlenségét. A kettő között laza kapcsolat sincs.
"A vezetők, akiktől a döntés függ, abszolúte informatikai analfabéták. "
Nem is az a dolga a felső vezetésnek hogy expert legyen, arra vannak emberei. Csak nem a "nincs most se baj, minek fél millát fejlesztésre költeni" helyett a túloldalról, a " ha a szerverről eltűnik minden az mennyi veszteséget jelent" kört kéne futni.
-
Kékes525
félisten
válasz arnyekxxx #30 üzenetére
Az emberek felelőtlensége az lényegesebb. Az pedig az informatikai tudás hiányát jelzi. A vezetők, akiktől a döntés függ, abszolúte informatikai analfabéták. Alapszintű tudásuk sincs. Tisztelet a kivételnek. A lényeg ez.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
-
törölt tag
Ahogy már mások is kifejtették, a digitális kultúrának semmi köze az adatbiztonsághoz de még csak az IT biztonsághoz sem.
És mivel cégekről beszélünk, az IT biztonságot még csak ki sem kell találni, tucatnyi szabályzat-szabvány-iso audit van erre. Ha egy cég minimalizálni akarja az adatvesztést, akkor nem egy félistent kell felvennie aki majd kitalálja, de még csak nem is egy csomó digitális kultúrában fejlett mancikát, hanem csak alkalmazni a jól bevált és szabványosított módszereket.
A probléma ott van, hogy a cégek, még az igen nagyok is, sajnálják erre a pénzt és a cégek szakemberei hiába mondják hogy az adatbiztonságra költött pénz a töredéke egy esetleges káreseménynek, erre minden manager sz@rik.
Amikor meg beüt a káosz, akkor meg szaladgálnak mint a mérgezett egér az üzemeltetőkhöz hogy most rögtön állítsák helyre az adatokat arról a nem létező storage-ről amire már 3 éve nem szavazták meg a pénzt... -
törölt tag
"Szerinted jó gépek vannak?"
A jó rohadt tág fogalom, jellemzően igény és felhasználás függvénye...
"Nálam a munkahelyemen 10-15 éves gépek vannak."
Had ne én mondjam meg innen hogy azok cseréje a termelés szempontjából megtérülne e vagy sem... Erre továbbra sem adóreform, hanem célzott pályázat lenne a célravezető amire volt már példa, mi is nyertünk ilyet ha jól tudom nem is egy körben...
"A digitális kultúra alatt a számítástechnika, informatika alapfokú ismeretségét értem, a hétköznapi életben gyakran előforduló számítástechnikai, informatikai eszközök alapfokú kezelését."
vs
"Az pedig, hogy barátaid nem tudták elmagyarázni nekik a szakmai dolgokat, az is a digitális kultúra hiányára mutat rá."
Aha már értem. Akkor mindenki digitális írástudatlan aki nem gépel vakon, és digitális analfabéta aki nem olvassa a gépi kódot
-
törölt tag
A rendszer kezelésének képessége, hogy tudom, nem a kék e betű a Google, az miben kapcsolódik az adatbiztonságot taglaló hírhez? Miért kell bárkinek lenni ahhoz, hogy fel tudja az ember mérni, mi releváns és mi nem? Gondolkodni, mondjuk tudni kell hozzá.
Mi felelősség rátolása a cégekre, hogy tőlük van elvárva, hogy a saját adataikra vigyázás módját kitalálják és a dolgozóikkal megismertessék és betartassák? Ennek miért kéne állami feladatnak lennie?
Ha mégis úgy gondoljuk, hogy állami feladat, akkor melyik cég belső szabályzatát tanítsuk meg minden magyarnak az iskolában és követeljük meg alkalmazását az összes vállalkozástól, vállalattól, állampolgártól? -
-
Kékes525
félisten
válasz #56573440 #20 üzenetére
Most specifikáljam a processzort, alaplapot? Szerinted jó gépek vannak? Van rá pénz? Nálam a munkahelyemen 10-15 éves gépek vannak.
Nemcsak lassú, keresni sem tudnak benne.
A digitális kultúra alatt a számítástechnika, informatika alapfokú ismeretségét értem, a hétköznapi életben gyakran előforduló számítástechnikai, informatikai eszközök alapfokú kezelését.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"mert a szemléletmód ami mondjuk egy céges rendszer biztonságos használatához nem adható át egy pár napos tanfolyamon egy munkahelyen, ezt gyerek korban kell kezdeni."
Céges környezetben nem oktatod mit lehet csinálni a céges géppel és hálózattal, hanem tiltod amit nem.
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
válasz arnyekxxx #21 üzenetére
De, mert az informatikai rendszerek leggyengébb része az ember. Szerintem nem tolható rá egyszerűen a felelősség a cégekre, mert a szemléletmód ami mondjuk egy céges rendszer biztonságos használatához nem adható át egy pár napos tanfolyamon egy munkahelyen, ezt gyerek korban kell kezdeni.
De amúgy meg ki az atya úristen vagy te, hogy eldöntsd mi a releváns a témához vagy nem? Sok lehetőséged van, jelenteni az adminoknak, nem olvasni a témát, vagy megindokolni, hogy miért nem, mert amit művelsz az nettó kötekedés.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
arnyekxxx
veterán
A modern, jó minőségű gépek nincsenek elterjedve.
és ennek adott esetben mi köze a cikkhez? Skylake i7 gépeket használva nem titkosítja le a tárolót a zsarolóvírus ha Mancika elindítja?
Elolvastad te egyáltalán a cikket amihez hozzászólsz?
mert nem tudják kezelni. Ez pedig a digitális kultúra hiányát jelzi
Nem, az azt jelzi, hogy lassú az internetkapcsolata a patikának, vagy azt, hogy az adott programot Patikusmancika nem tanulta meg használni.
-
törölt tag
"A modern, jó minőségű gépek nincsenek elterjedve."
Egy szakmai topikban azért legyünk már ennél specifikusabbak, ez ilyen nők lapja szint. Má' bocsi..."Másrészt a számtógépek nagyon sok helyen inkább lassítják a munkát, mint gyorsítanák (pl.: patikák) mert nem tudják kezelni. Ez pedig a digitális kultúra hiányát jelzi"
Nemár... Láttál te már egy QB Pharma vagy hasonló programot amiket használnak? Hát nem egy kreatív munkamenet azzal dolgozni, ha lassú, akkor nem azért mert digitálisan kulturálatlan, hanem azt, hogy nem ismeri a működését, vélhetően friss a helyen. Azt a 4 gombot ami általában kell meg 6 mezőt nem digitális kultúra kérdése hogy üzemszerűen fel tudja e tölteni vagy sem. Egyébként megint általánosítasz...
"Az pedig, hogy barátaid nem tudták elmagyarázni nekik a szakmai dolgokat,"
De el tudták. Csak fontosabb szempont volt hogy féláron is van "rendszergazda".
"az is a digitális kultúra hiányára mutat rá."
Három akár összetett mondatban írd már le te mit hívsz digitális kultúrának...
"Ez pedig az oktatási rendszerünk nagyfokú lemaradását miatt van."
Nem.
-
Kékes525
félisten
válasz #56573440 #18 üzenetére
A modern, jó minőségű gépek nincsenek elterjedve. Másrészt a számtógépek nagyon sok helyen inkább lassítják a munkát, mint gyorsítanák (pl.: patikák) mert nem tudják kezelni. Ez pedig a digitális kultúra hiányát jelzi. Az pedig, hogy barátaid nem tudták elmagyarázni nekik a szakmai dolgokat, az is a digitális kultúra hiányára mutat rá. Ez pedig az oktatási rendszerünk nagyfokú lemaradását miatt van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Az adórendszer a számítástechnika elterjedését segítheti, amely nélkül nincs modern gazdaság."
Hogy mi? Nincs elterjedve? Hol? Akinek most nincs valami számítógépe, az pont az, akin nem az adórendszer fog segíteni.
"Az elterjedés ki kényszeríti, kikényszerítheti a jobb, felelősebb szakember garnitúra létrejöttét, mint ahogy ez más nálunk sokkal fejlettebb országokban is történt"
Mi terjed el hova és kinek?
A logikai bukfenc meg ott van, hogy sokkal fejlettebb országokban dolgozik igen sok exkollégám, barátom, ex csoporttársam, jellemzően nem a sokkal fejlettebb országok natív lakosságával egyetemben. Oda a fizetések, a lehetőségek és a környezet szippantotta fel azokat a szakembereket, akik pl itthon belefáradtak abba, hogy elmagyarázzák a hr-nek, miért kér kétszer annyit mint az okj-s akit a végén felvettek. Erre meg nem -csak- adóreform kéne. Főleg nem a számítástechnika elterjedése, elég jól elterjedt az már itthon is, de ha úgy érzed hogy nem muti már ezt mire alapozod kérlek.
-
Sanchez638
addikt
Pedig mennyi az informatikai szagember.. Meg hányan indulnak ezekbe az írányba.. Jó szakember meg tudja nyerni a fönökét, hogy kicsit ezt azt fejleszteni/máshogy kéne csinálni.
Számom az adatlapomon.
-
Kékes525
félisten
válasz #56573440 #14 üzenetére
"Az adatbiztonság soha nem lehet pénz kérdése." Egész mást írtam. Az adórendszer a számítástechnika elterjedését segítheti, amely nélkül nincs modern gazdaság. Szomorú, hogy ezt pont itt kell hangsúlyoznom. Az elterjedés ki kényszeríti, kikényszerítheti a jobb, felelősebb szakember garnitúra létrejöttét, mint ahogy ez más nálunk sokkal fejlettebb országokban is történt. Ez egy eleme csak.
(#15) nemlehet: Igen + számítástechnika biztonság ( internet veszélyei, védekezésük ellene, adatbiztonság, adatmentés, biztonságos hardver és szoftver stb., stb., stb.).
-
nemlehet
őstag
Pl a számítástechnika oktatás ne kizárólag az office (legyen az MS vagy Libre) oktatásra korlátozódjon és ne 1970-ben leselejtezett könyveket nyomtassanak újra.
Sokkal fontosabb lenne az Acces oktatásánál, hogy a gyerekek tisztába kerüljenek az alapfogalmakkal, hogy egyáltalán el tudják majd mondani a céges informatikusnak, hogy mivel van bajuk. Megértsék egy hálózat összetevőit (nagyjából, ökölszabály szinten), a különböző eszközök rendeltetését és szerepét stb. Elsajátítsák azt a szemléletet, hogy nem azt tanulom meg, hogy ha a bal felső sarokba kattintok akkor a programban mi történik, hanem, hogy ha ezt a funkciót használom akkor ez történik..
Ezeket mind oktatási stratégiákkal lehetne elérni, csak amíg egy elfogadott kifogás az egy vezető politikus részéről, hogy "Nem értek hozzá, nekem csak butatelefonom van" addig mit is várunk?
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
törölt tag
Nem értem hogy mit akarsz. Az adatbiztonság soha nem lehet pénz kérdése. Megoldható céges szinten fillérekből normálisan, és ha be van lőve rendesen, akkor nincs gond.
Csak arra akartam rámutatni, hogy a halogatás, beleszarás meg a szőnyeg alá söprés sokkal nagyobb gond, mint az anyagi oldala ennek a történetnek. És ezen nem segít az oktatás fejlesztés, meg a támogatás, mert nem a tudással van sok esetben gond (nem atomfizika azért a történet ha nem egy brutál multiról beszélünk) vagy a pénz kevés (az a kis cég aki a szenzitív adatai biztonságára nem hajlandó 2-300k-t költeni az meg is érdemli hogy bukja őket).
Sok helyen láttam hogy volt rá lóvé, volt hozzá tudás, csak majd egyszer majd valamikor talán...
Egyébként meg az oktatás egy dolog, de olvasatomban ne legyen IT-n olyan alkalmazott aki képtelen ezekre a problémákra felkészülni. Ma mindenki rendszergazda aki win-t újra tud néha telepíteni, mert annak elég a 120 nettó. Hiába lenne tudásban jobb ember a feladatra, az 2 kiló alatt meg nem mozdul, teszem hozzá valahol jogosan.
Fura mód amikor beüt egy ilyen probléma, tapasztalatom szerint mindig sikerül megoldást találni hogy lehetett volna megelőzni, és meg is valósítják, és meglepő módon akkor már van rá lé, meg tudás általában. Csak amíg be nem üt a sz@rvihar, addig nem jellemző, hogy felvegyék az esőkabátot...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
törölt tag
" Rövid távon: Adórendszer kedvezzen az IT piacnak."
Ezzel csak az a baj hogy:
1: semmi nem garantálja hogy a megmaradt bevételt egyáltalán ilyen irányú befektetésre használnák
2: még ha igen mert célirányosan pl leírható lenne az adóból pl, akkor se biztos hogy használják, jól használják"Számítástechnika, Információ- és kommunikációtechnológia oktatásának fejlesztése elősegíti, a digitális kultúra elterjedését. Magyarországon még nagyon gyakori a digitális analfabétizmus."
Persze. Csak a döntéshozók most se kéne értsenek hozzá, el lehet bárkinek magyarázni hogy pl a redundáns megoldások milyen előnyökkel járnak, vagy mennyire fontos hogy legyen mentésed, de ahogy meglátják a számokat egyből elsápadnak és lehúzzák. Ha mégis van valami megoldás, akkor meg jellemzőbb az IT osztály részéről a "beleszarok" mentalitás, hullanak raidből a vinyók és hónapokig nyüszög a vas hogy tesó hééééé. Csak idén több ilyet láttunk, nem hülye gyerekektől, nem kis intézménynél.
Ez nálam egyáltalán nem digitális analfabetizmus, ez a prioritások kezelése, és a nemtörődömség levetkőzése. Egy kis-közép vállalat esetében egy synology akármi az nem tétel, beállítani egy majom is beállítja, innentől akarás kérdése a nyögés szerintem. És van még ezer alternatíva amit lehetne olcsón használni, csak mindenkinek kényelmesebb hogy nem foglalkozunk semmivel.
Egyébként meg Thanks Obama
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Na ez egy nagyon erős általánosítás. Magyarországon e tekintetben is nagyon rossz a helyzet a fejlett államokhoz képest. Annak nem örülök, hogy tudsz olyan államot is mondani, ahol sokkal rosszabb a helyzet. Európában azért nem sok olyan van.
Ne keverd a dolgokat. "Mancika" tudása is a digitális kultúrátlanságot mutatja.(#10) sh4d0w: Tévedsz a számítástechnikai tudás elterjedése nélkül a cégek nem ismerik fel az e területre vonatkozó érdekeiket. A vezetők nem látják, mert nem tudják, hogy mi, mivel, hogyan függ össze. Az adórendszer a számítástechnika elterjedését segítené, ez involválná a digitális kultúra fejlesztésének igényét.
[ Szerkesztve ]
-
-
arnyekxxx
veterán
-
törölt tag
A címnek mi köze van a tartalomhoz? mert elolvasva rohadtul semmi.
-
Kékes525
félisten
1. Rövid távon: Adórendszer kedvezzen az IT piacnak.
2. Közép és hosszútávon: Számítástechnika, Információ- és kommunikációtechnológia oktatásának fejlesztése elősegíti, a digitális kultúra elterjedését. Magyarországon még nagyon gyakori a digitális analfabétizmus.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
csak kérdezem, szerinted a mindenkori magyar kormány hogy tudja rávenni a vállalati vezetőket, hogy többet foglalkozzanak az IT biztonsággal?
megjegyzem az itcafés cim ellenére a kutatás egy nemzetközi felmérés eredményeit tartalmazza
Business Perception of IT Security: In the Face of an Inevitable Compromise
IT Security Risks Report 2016Executive summary
As organisations worldwide look for protection from the growing menace of cyber-crime, Kaspersky Lab set out to better understand the perception and reality of the security threat landscape. This global study of more than 4,000 businesses from 25 countries asked businesses about their perceptions of the main security threats they face and the measures used to combat them.
és ha igaz a cim "A magyar vállalatok 40 százaléka vesztett adatot idén" akkor a magyar eredmények jobbak a nemzetközi átlagnál: "43% of businesses experienced data loss due to a cybersecurity incident."
-
Kékes525
félisten
Ez rendkívül sok. Jól mutatja, hogy mennyire nincsenek hozzáértők a vállalatoknál, mennyire nem törődnek a biztonsággal, mennyire nincs elterjedve a digitális kultúra. Ideje lenne a legfelsőbb szinteken is hogy ezt komolyan vegyék és tenni kellene valamit a digitális kultúra elterjedéséért.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig
- Eladó Surface Pro 5 - hibás, de működő akksival (gyári Windows-al)
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar