Új hozzászólás Aktív témák
-
II.Démonlord
tag
Lehet maradi vagyok, de amit mostanában a Google csinál az szerintem nem a felhasználók igényeit helyezi előtérbe. Bár gondolom mindig is inkább az üzlet és a bevétel van szem előtt csak néha nehéz beadni a felhasználóknak, hogy nekik is jó lesz. Az viszont jó, hogy néha elismerik ha hibáznak.
Ami engem leginkább zavar az az iGoogle megszűnése és a felső kis menüsor helyett bevezetett ikonok. Ami eddig egy kattintás volt, most lehet három. -
marcias
őstag
válasz II.Démonlord #1 üzenetére
Az elmúlt fél évben szinte csak rosszat tudok mondani a Google szolgáltatásainak változásairól. Agresszív módon ráderőltetik a sz@rjukat. A Youtube csak egy dolog, de pl a Google Aktualitások egyik napról a másikra Play Újságos lett, és több mint 100mb ramot zabál droidon. A droidos Chrome a legutóbbi frissítés óta nekem el sem indul, a Google Translate gépelésre kifagy. A Google+t nem lehet uninstallálni. A Google Maps-ból fél tucatnyi hasznos feature-t vettek ki (nagyítógombok, térkép nézet, rövid url, útvonal opciók linkje), bár az még így is a legjobb a térképek közül. És szerintem még sorolhatnám...
Steam: marcias88
-
zseko
veterán
Nem lenne egyszerűbb inkább megszüntetni ezt a az@r összevonást? Most lett még egy G+ oldalam, mert nem vagyok hajlandó lemondani az évek óta használt nevemről a youtube-on.
HR24.hu
-
NGA
addikt
Egyre szarabb a gugli rendszere, már lassan mindenhonnan töröltem magam, egyedül a gmail-t nem tudom megszüntetni egyenlőre.
A Youtube katasztrófa, remélem kialakul valamiféle alternativa máshol.
-
alevan
őstag
Bezzeg pl. ha beállítom, hogy egybôl HD vagy FHD felbontásban induljon a videó, akkor is marad a 320p...
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
addikt
ha még a talk erőszakos hangouts-osítást is írtad volna (igaz az már korábban kezdődött), ami már nem teljes xmpp (jabber partnerek nem mennek hangouts-ban), amiben nem szerkeszthetők a partnereik nevei és a magyar névsorrend miatt össze-vissza vannak, amiben nincsenek rendes státuszok és nincsenek személyes üzenetek, amiben nincs csak hangtelefonálás, amiben nem tudod szabályozni, hogy ki jelenjen meg a listán egyáltalán és ki nem (anélkül, hogy blokkolni kéne). szóval, ha mindezt leírtad volna, akkor csak annyi lett volna az én hsz-em, hogy +1.
és mivel android-os telóm van (és az alap android a kedvencem a három nagy mobil OS közül) és mivel az MS új iránya pont ugyanaz, mint a Google új iránya, ezért nagyon lépni se lehet semerre.
illetve play store-ban nem írok review-kat, youtube-on nem kommentelek és nem (dis)like-olok, a többit (mail, webtárhely, blog) meg majd lassan megpróbálom átültetni egy saját szerverre.
egyedül a chat kliens-sel van problémám, hiszen ahhoz a partnereket is meg kell győzni.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
NGA
addikt
válasz enginev3.0 #6 üzenetére
Ilyet ne irjál, sokan azt hitték, hogy örökérvényűt alkottak, aztán jött egy másik, és szépen csendben kimúlt.
3 éve még nem hittük, hogy az iwiw behal, vagy instagram lesz a fotók helye nem a flickr.
-
osszaki
tag
Borzalmas lett ez a megoldás. Az se tetszett, hogy ha kell, ha nem 'kaptam' egy Google+ accountot. De nem is érdekelt, nem használtam. De mostmár kötelező ahogy néztem. Az is 'frankó' hogy ha kapok kommentet stb. akkor hiába nézem meg az inboxot, abban már nem is jelöli... Sokkal ésszerűbb lenne visszaállni a régi megoldásra.
Xbox 360 gamertag: osszaki
-
-
big-J
őstag
Az egyetlen hiányosság a részemről, hogy nem tudok már kommentelni mert nincs g+ om.
Így is marad.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"...sokkal jobb hatásfokkal azonosítják a sokakat idegesítő, úgynevezett ASCII-képeket..."
Kicsinálták Bobot, szemetek!
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
-
Lomha 8V
addikt
Van pár hülyesége most a youtube-nak, de majd kipofozzák.
-
GeryFlash
veterán
Hát amennyi mém született erről a g+-os szarról nem csoda, hogy nem tudták szőnyeg alá söpörni, talán a Google a kedvenc cégem, a lazaságuk és az azzal párosuló profizmusukat nagyon szeretem, de ez a g+-os erőlködés védhetetlen dolog, hagyni kéne az egészet a francba, nem lehet legyőzni a facebookot, legyen egy fasza gmail+g drive aztán kész, nem kell mindenhol elverni a világot. A Yt-n meg nem kell dolgozni, hozzák vissza régi rendszert és kész.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Namelesske
addikt
A Youtube center nevű addont használom Chrome és FF alatt, sokban segít. Fix felbontás, és a pufferelést is vissza rakja a régi megszokott előtöltéses módszerre. A mocskos HTML5 playert is ki lehet iktatni vele. Egy csomó hasznos dolgot tud. Nekem tetszik az új Kommentelés, bár idegesítő hogy mindent megoszt G+-on alapértelmezésbe. Fordítva kéne. Meg az is idegesítő hogy a legjobbak vannak felül nem pedig időrendben.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Zirowe
nagyúr
Beállítod a felbontást, visszatekered az elejére és máris adja az új beállítással.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
netpeti98
addikt
Nem véletlenül a kezdőlapom a google.hu/firefox, még a mai napig is.
Egyetlen kellemetlensége, hogy alul figyelmeztet a böngésző elavultségéra, ami természetesen nem igaz, de ezt a szöveget Adblock Element Hiding Helperrel ki lehet szedni.Üdv netpeti98
-
Lenry
félisten
válasz netpeti98 #21 üzenetére
nem a böngésző elavult, hanem az a weboldal
miért nem használod helyette az új Firefox kezdőoldalt?
about:home[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Jester01
veterán
válasz Namelesske #17 üzenetére
Miért pont a html5 a mocskos? Ezt én inkább a flashre mondanám.
Amúgy ami engem legjobban zavar, hogy a link ami egy hsz előzményét mutatná az újból megnyitja a videót és még csak nem is ugrik a kommentre. Más is említette már, szóval nem hiszem hogy ez csak nálam rossz.
Jester
-
Rickazoid
addikt
Kövezzetek meg, de szerintem még mindig jobb a helyzet, mint a Google+ előtt. Kevesebb a spam, a troll és még értelmes beszélgetést is lehet kezdeni, amit nyomon is lehet követni.
Amit viszont nem értek, hogy mindenki kiakadt a Google+ kommentrendszer miatt, de a DASH lejátszással senkinek nincs baja. Engem megőrjít lassan, a jól bevált YouTube kiegészítőim meg erős kompromisszumokra kényszerítenek, mert vagy lemondok az automatikus megállításról és a rendes pufferelésről az 1080p videó érdekében - ami gyakran nézhetetlen, mert egyszer csak leáll a pufferelés, ha nem tartom auto-n a beállítást, ami meg össze-vissza váltogat a felbontások között, vagy beérem 720p videóval, mert 1080p már csak DASH-sel érhető el. Különösen idegesítő, hogy eddig amikor terhelt volt a gépem és nem bírta el már a FLASH-t vagy a HTML5-öt, akkor SMPlayerben tudtam videót lejátszani akadás nélkül, most ez is lekorlátozódik 720p-re. De már csak idő kérdése, mert ez is el fog tűnni.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
alevan
őstag
Viszont ilyenkor van, hogy leragad 240p-ben (pedsig nem kattintottam rá), és reloadolni kell az adott tab-ot, hogy újra be tudjam állítani.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
addikt
én ezt használom. sajnos beágyazott videókra még nem működik, de nagyon pehelysúlyú. és lehet kérni tőle, hogy preferálja a html5-öt (én azt szeretem).
igazából annyi az egész, hogy minden youtube url végére odateszi, hogy
&hd=1
persze ebből még csak 720p-d van, de az szinte egyből.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
FlekkeN
aktív tag
Én ezt használom. Youtube feather beta. Nincsenek kommentek és minimális sávszélleség igény. Gyorsabb is az egész.
-
Katsuo Nobuo
csendes tag
Én sem értem miért kellett az ikonokat erőltetni. Rendben, szebben néz ki így, de nem egyszerűsített le semmit. Ezeknek egyenrangú szempontoknak kéne lenniük.
-
netpeti98
addikt
Tudom. Csak az üzenet a böngésző frissítésére szólít fel, ami elsőre megtévesztő lehet.
Igen a felső sáv miatt használom, persze kirakhatnám őket egyesével a könyvjelző eszköztárra is, de már eléggé megszoktam, hogy a Google szolgáltatásokat egy helyről érem el.Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
http://www.igooglealternatives.info/
A három legjobb jelenleg:
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
BlackSoft
addikt
Szerintem szüntessék be a Google+ szolgáltatást, mert nem használja senki, csak ők, és az alkalmazottak, valamint, mindenki utálja, és nem szeretne a tagja lenni, egy ilyen elfuserált valaminek, főleg hogy a facebook mellett igazából soha nem is lesz semmiféle jövője a sz@rjuknak...
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz BlackSoft #35 üzenetére
Felőlem mind a kettő eltűnhetne a francba, ettől még több 100 millióan úgy fogják gondolni, hogy igenis meg akarják osztani a nyomorukat a szomszéd Jóskától kezdve a NSA-ig mindenkivel. Egészségükre.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Namelesske
addikt
-
BlackSoft
addikt
Elvétve akadnak emberek, akik használják, de nem szokás arra a pár százalékra gondolni, mert nem hoz pénzt. Nem olyan régi ez a dolog... Ezelőtt hogy volt konferencia? Amúgy a hangout minőségén sírni tudnék, én a google helyében fel sem vállalnék egy ilyen szolgáltatást
-
ViiiiktorOC
senior tag
Az új rendszer borzasztó! Yt is lassan kuka.
Kényszerit hogy melyik nikemet használjam, mail ès Yt között.
Béna lett!
Yt beallitasok is némelyik egy hulladék. Mindig variálnak.
Viszont lehet kipróbálom amit itt linkeltetek.
Persze a Mapst is mondhatnám vagy a forditot. :/[ Szerkesztve ]
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Rickazoid
addikt
válasz BlackSoft #39 üzenetére
Elvétve? A Hangout minőségén sírni tudnál? Látszik nem használod és nem is tudsz róla semmit, szóval ne dumálj bele! Az eddigi legjobb közösségi oldalt hozták össze és pont a nagy és minőségi szolgáltatáskínálatnak hála az integrációkkal folyamatosan javítják. A végén minden Google szolgáltatás oda fog összefutni, amit egyébként már akkor is lehetett tudni, amikor még csak hírekből volt ismert. Az alapszolgáltatást senki sem kényszerből használja (akiket behúztak a YouTube fiókkal sem használják, ha nem akarják), de hidd el, nem elvétve és nem pár százalékról beszélünk. A Facebooknak sincs több felhasználója, mondom felhasználója, az a Google-nél lényegesen agresszívebben erőltette magát rá mindenkire kezdetekben, mára pedig nem tudsz megnyitni úgy 10-ből 9 weboldalt vagy letölteni már Androidra sem programot, hogy ne akarjon rábeszélni Facebookkal való bejelentkezésre, mert globálisan elterjedt és kezelhetetlen mentális betegséggé nőtte ki magát a tőle való függés. Láttad már mit csinál mai tizenévesekkel, ha pár napig nem érik el a Facebookot? Nem szép. Mondhatnám ijesztő, hogy ők teszik ki a jövő generációját. Nem véletlenül terjed egyre jobban a közösségi oldalak ellenzése.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
BlackSoft
addikt
válasz Rickazoid #43 üzenetére
Figyelj, használtam eleget minden szolgáltatásból, amit a google nyújt, és nekem továbbra is (ahogyan a többségnek) a google az egy keresőmotor, és maradjon is az. Bármilyen eddigi cikkben, videóban, képen, ahol a google+-ról volt szó, és a userek ki tudták fejezni a véleményüket azzal kapcsolatosan, több 100ezer ember mellett akik mind "fikázták" volt alig néhány akiket a többiek virtuálisan megköveztek, mert azt mondták, hogy "nem is olyan rossz".
Továbbá pontosan azért mert a többség fent van FB-ok, és nagy részük megszállottan használja is, egy bármilyen nemű új közösségi oldal még a nyomába sem érhet. A google+ meg pláne, mert nem találni online olyan embert, aki nem utálná. Eddig nem utálták, de azért nem, mert senkit sem érdekelt. De amióta erőltetik az emberekre, a közösség arról beszél, hogy mekkora szar lett a google. Kénytelen is voltak elismerni, hogy amit csináltak most az egyáltalán nem lett jó. A saját innovációs videójukra annyi dislike érkezett, hogy az valami hihetetlen, és az összes komment abból állt, hogy kapják be.
Szinte minden nagyobb nézettséggel rendelkező youtube videós csinált egy videót arról, hogy mekkora szar a google+, és tele vannak több milliós megtekintéssel az olyan videók, hogy "how to remove google+", "google+ sucks", "PLEASE Fix Youtube and Google+", "Everything Wrong With YouTube's Google+ Comment System" stb stb stb.Senkisem akarja ezt önként, és nem is fogja akarni. Ha meg ráerőltetik az emberekre, akkor a 90% aki fent lesz google+-on csak a tárhelyet fogja feleslegesen használni, mert soha nem fog belépni, és egy megb@szott "+1"-et sem fog nyomni semmire, mert nem lesz mire, nem lesz egy ismerőse sem, nem lesznek körei, nem lesz semmi baromság nekik amit a google-nél kitaláltak unalmukban.
Csak én tudok 500+ emberről aki csatlakozott a youtube miatt a google+-hoz, és azóta hozzá sem ért, még bottal sem.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
addikt
válasz Rickazoid #43 üzenetére
a stílusod nem tetszik, csak azért válaszolok, hogy nehogy valaki elhiggye csak azért, mert ilyen vehemensen mondod:
A Facebook [...] a Google-nél lényegesen agresszívebben erőltette magát rá mindenkire kezdetekben
Utálom a fb-ot nagyon, utálom, hogy ma már szinte kikerülhetetlen és sok kommunikációban a de facto szabvány lett, de hogy a kezdetekben erőltette magát az emberekre az egy akkora baromság, hogy nem igaz.
mikor regisztráltam, akkor még egyetemi e-mail cím kellett hozzá és mivel még magyarul se tudott a felület egészen meglepett, hogy felismerte az (itthoni) egyetememet. gondoltam milyen jó kis hely lesz külföldi egyetemistákkal kapcsolatot teremteni. aztán másfél évig kb. be sem léptem, mire egyáltalán megjelent itthon és elkezdtek megjelenni az ismerősök.
irtó jó volt a vírusmarketing-je, meg az a sznob hatás a kezdetben, amivel csak a kiváltságosak kerülhettek be, de ennek pont az volt a lényege, hogy nem erőltették az emberre, hanem az emberek be akartak jutni.
persze nem olyan egyedi trükk ez, gmail, google wave ugyanezt csinálta. (emlékszik még erre a viccre valaki?)
-
Rickazoid
addikt
válasz BlackSoft #44 üzenetére
Egyáltalán nem ismerték el, hogy nem volt jó lépés, pont az ellenkezőjét állítják. Amit tettek, hogy újra elmondták amit mára mindenki tudhatna, hogy új eszközökkel újfajta módokon lehet visszaélni.
Azonban azt be kell lásd te is, már ha reálisan nézel a dolgokra, hogy a Google+ utálat csak egy divathullám, megalapozni ugyanis senki nem tudta, hogy miért kell utálni egy szolgáltatást, ami ugyanazt tudja (sőt, amíg a Facebook pár újítást le nem másolt, még többet is tudott), mint egy másik, csak másmilyen. Az egyetlen érv(nek látszó állítás), amit fel tudnak hozni, meg amit te is felhozol, hogy a Facebook mellé minek más és úgyis csak egy keresőmotor volt eredetileg, maradjon is csak annyi. Sértés nélkül mondanám, de nem lehetne megfogalmazni, szóval csak nyíltan és röviden: ennél nagyobb baromságot még az interneten is nehéz találni.
Az ismertebb YouTube-erek és bloggerek nem fognak egyébként mást mondani, legalábbis csak nagyon kevesen, még ha mást gondolnak is, különben nézettséget/olvasottságot veszítenek, ebből pedig öngerjesztő folyamat tud lenni. Nem egy YouTube hírességet láttam, akik elkezdték használni a Google Plus-t és vagy csendben a mai napig használják, vagy felhasználták a nézettségük növelésére, hogy legalább a videóik erejéig ellene fordultak.
Az a baj a mostani helyzettel, hogy a Google pont egy érzékeny ponton találta el az erre fogékony embereket. Bemutatta, hogy nem csak a Facebook létezik, kibillentve ezzel sokakat a komfortzónájukból és megteremtve a lehetőséget a már gyakorlott trolloknak, hogy birkák élére állva elindítsanak egy új divathullámot.
A YouTube új Google Plus-hoz kötött kommentrendszere és a felhívás a valós személyazonosság felvállalására pedig csak a ráadás volt, de nem ezzel kezdődött a Google+ utálat, csak eddig kevésbé, inkább csak burkoltan volt jelen YouTube-on. A Google ugyanis most ott letolt gatyával kapta azokat, akik kiélhették az anonimitásból származó előnyöket, mint hogy mondhatnak bárkinek, mint valós, arcát felvállaló személynek bármit, semmilyen következménye nem lesz. Sokan úgy gondolják ehhez joguk van és nem tetszik nekik, hogy mások szerint ez azért nem így működik.
Nem a szolgáltatásról szól ez az egész, hanem hogy többnek érzik magukat, akik nyíltan nekimennek... nyíltan, francokat nyíltan, szóval akik nekimennek a Google-nek.[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz Rickazoid #46 üzenetére
Hát de most abban mi a jó, hogy lett több millió google+ account olyan nevekkel hogy "t5h64trh6"? random beírtak a youtube-osok (nézők) egy nevet, és viszlát, csak azért csatlakozott a nép, hogy tudjon kommentet írni egy-egy videó alá. Direktbe a google oldalára be sem tették a lábukat, és nem is fogják.
Nem tartom jó üzletnek, azt hogy fogjunk több TB-ot és adjuk oda a semmiért...
-
Rickazoid
addikt
Akkor átfogalmazom: A Facebook alapítói, még abból a korszakból, mielőtt közösségi oldalról beszélhetnénk, a kezdeti érdeklődésen felbuzdulva a Google-nél lényegesen agresszívabban erőltették rá magukat mindenki másra is. Talán ez már kielégítő neked is.
-
Rickazoid
addikt
válasz BlackSoft #47 üzenetére
Hogy a Google-nek ez miért jó, az valószínűleg valahol az üzleti modelljükben és a jövőbeni terveikben keresendő, azonban hogy azokat, akiket a változás gyakorlatilag nem érint, hisz sosem találkoznak a Google Plus-szal, mégis háborognak, mintha akasztásra vinnék őket, csak mert mostantól kicsit más formában kerülnek eltárolásra a kommentjeik, amiket többé nem korlátoznak pár plain text mondatra és másképp néz ki az értesítés válaszokról, nem épp racionális érvek vezetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- iPhone topik
- Lexus, Toyota topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- sziku69: Szólánc.
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Asztali gép, Gamer PC / videóvágó gép eladó! i7 9700, 64GB RAM, RTX 3060Ti, egyedi megjelenés!
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P15 Szép Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple Watch Series 10 Alu 42/46 mm Alu/Titán GPS/Cell - bontatlan - 1 év Apple garancia
- GIGABYTE B460 HD3 + Intel i7 10700F + Arctic Freezer 34 eSports DUO Grey
- iPhone 16 Plus - összes tárhely és szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia - Szept 21.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen