A Google elismerte az új YouTube-kommentelés hiányosságait

Nemrég az IT café is beszámolt arról, hogy nem minden felhasználót tett boldoggá, hogy a Google az integrációs projektjének következő lépéseként összekapcsolta a közösségi oldalt, a Google Plust a videomegosztó portál, a YouTube kommentelési rendszerével. Többféle kifogás is felmerült, és ezek egyike volt, hogy az új rendszer megkönnyíti a YouTube-csatornák „teleszemetelését”, vagyis a hozzászólások spamekkel történő megszórását.

Hirdetés

Nos, úgy tűnik, nemcsak egyes maradi, változásoktól idegenkedő felhasználók nyavalygásáról van szó, ugyanis a YouTube hétfőn a hivatalos blogban gyakorlatilag elismerte a probléma létezését, ugyanis közölték, hogy a közösségi oldal új lehetőségei ugyan emelték a szolgáltatás minőségét a videomegosztón, de ugyanakkor új eszközöket adtak a kéretlen üzeneteket küldők kezébe is, és ennek kivédésére egyelőre még nem találtak igazán megfelelő módot.

De közlik azt is, hogy gőzerővel dolgoznak a javításokon, és ennek a munkának már vannak érzékelhető eredményei is: a frissítések után a rendszer már hatékonyabban ismeri fel a nem kívánatos linkeket, megváltoztatták azt, hogy milyen hosszú kommentek jelenhetnek meg, illetve sokkal jobb hatásfokkal azonosítják a sokakat idegesítő, úgynevezett ASCII-képeket, amelyeket szöveges karakterekből építenek fel a felhasználók.

Ugyanakkor ez még kevés lesz, ezt elismerik maguk az üzemeltetők is, ezért keresik a megoldásokat, és ígéretet tesznek arra, hogy hamarosan egy olyan eszköztárral jelennek meg, mely a felhasználó számára lehetővé teszi, hogy csatornájában a hozzászólások rendszere olyan legyen, amilyet szeretne.

Azóta történt

Előzmények