Új hozzászólás Aktív témák
-
-
""Nem akart Buzzolni, és nem akart senkivel adatokat megosztani. Levelezni akart." Akkor miert nyomott a try buzz gombra?"
Mert hülye.Meg aztán, a try buzz előtt lehetett volna olvasni is arról hogy mi is az a buzz.
Mondjuk én nem sokat látom a Gaymail webfelületét, szóval előbb tudtam a Buzzról, mint hogy megjelent volna, hogy try.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
dajkopali
addikt
ez alaptézis, legalábbis finomabb formában, de az is, hogy a fogyasztóvédelem meg azért van, hogy megvédje azoktól a cégektől az embereket, akik ezt ki akarják használni (lásd apróbetű, elrejtett feltételek, félrevezető reklámok stb.)
önhittség kockamagaslatból azt gondolni, hogy a Gmail 170 millió felhasználója majd elolvasgatja a felhasználási feltételeket, a faq-ot stb."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
ddekany
veterán
Én fentebb lényegében azt firtattam, hogy média balhétól eltekintve is, miért nem jobb, ha az az alapértelmezés, ami biztonságosabb. (Nyilván a Google előre megfontolt szándékkal választotta ezt a rámenősebb alapértelmezést, azaz annak tudtában, arra építve, hogy ezt sokan "úgy felejtik". De a dolog vízhangját tekintve, úgy látszik, elszámították magukat.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez nem az a téma eltévedtél. De ha már... érdekes a nyugati nagyvárosokba inkább biztonságba érzik magukat az emberek ha tudják hogyha megtámadják őket és látja a kamera 2 perc és ott a segítség...(igazad van tiszta marhaság) .. úgyhogy nem tudom neked ebbe milyen jogod sérül.... londonban ez teljesen természetes. a reptéren meg igenis kell a szigor . a buszok bekamerázása ellen is csak a magyar ombudsman képes rinyálni ,,,, new yorkba meg londonba is be vannak kamerázva a buszok. (!)
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
De hogy on is legyek: ha olyan informaciokrol van szo aminek a kontrollja a te kezedben van, es letilthatod, akkor miert van siras, hogy uristen szemelyisegi jogok?
Mert nem mindegy, mi az alapértelmezett. Megosztják, de letilthatod vagy titkos marad, de engedélyezheted.
Lásd még hasonló jellegű problémák, ahol aktív tiltakozás kell (csak a közismertebb problémák közül): PPO botrány, emeltdíjas SMS fogadás, egyoldalú szerződésmódosítások, stb.És nem (csak) azért kell megvédeni az embereket az ilyenektől, mert hülyék, hanem mert a többségük nem végzi el a szükséges lépéseket (pl. fiókot átállítani tiltásra). Ez lehet azért, mert lusta vagy nem érdekli vagy nem ért hozzá vagy nem is értesül róla. (lásd windows háttér, a gépek 90%-án az alapértelmezett beállítás van).
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Na, ha valóban akarnák ezek a cégek, ez megoldható lenne... de nem akarják nagyon. A megoldás pedig az, hogy van valami dialógus, aminek az alján muszáj két dolog közül választanod, addig nem léphetsz tovább. És nem OK/Mégsem, hanem "Mindenki lássa, kivel tartok kapcsolatot" ill. "Ne lássa senki, hogy kivel tartok kapcsolatot". Persze akkor csomóan a 2.-at nyomnák, és akkor nem épül eléggé a szociális háló... talán ez itt a gond az üzemeltetők szemszögéből.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Ha az arcomba tolja, hogy akarom-e vagy nem akarom, és CSAK UTÁNA történik bármi változás, akkor aszondom az én felelősségem.
De most itt nem pont arról volt szó, hogy megváltoztatták, nyilvános lett, aztán a sok nyavalygás miatt módosítottak a szabályokon? Vagy én értettem félre?"persze, hogy a default az lett, hogy minden nyilvanos nekik ez az erdekuk": pont ettől kell megvédeni a felhasználókat. (az említett példákban is a simliskedőknek az volt az érdekük...)
Csak akkor tegyen nyilvánossá ilyen adatokat, levelezéseket ha én azt mondom, hogy mehet. És persze arról tájékoztassan kellőképpen, hogy a feldobott válaszok közül mi mivel jár. (Ha csak annyi, hogy akarsz-e csatlakozni - igen-nem, (közben meg kiadja a levelezésemet) az nem elég)Persze az itt fórumozók többsége körültekintőbb az ilyenekkel kapcsolatban, de az átlag user nem biztos, hogy könnyen felméri/utánajár, minek mi a következménye.
És ezt az átlag hanyagságot kihasználva kiszolgáltatni az említett adatokat ugyanolyan simlizés.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen routert?
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Subaru topik
- Leáll több iCloud funkció a régebbi iOS verziókon
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Új HP EliteBook 640 G9 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1235U 10Magos 16GB/512GB FHD IPS
- Chord Mojo 2 + gyári bőrtok 2 hetes
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest