Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
"szerintem a Google sosem "kereső" volt, az csak mellékhatás."
Van benne igazság, de erről lehetne vitatkozni, viszont nem hiszem, hogy érdemes.
"a Microsoft filozófiája elég erőteljesen változott és változik az elmúlt 3-4 évben. (nyíltabbak, közvetlenebbek, innovatívabbak, mint a 90-es években.)"
Ezzel teljesen egyetértek, valami tényleg megmozdult náluk. Persze van még hova fejlődni.
-
ntomka
nagyúr
Erről beszélek én is. Anno megálmodtak egy tuti kereső rendszert, megcsinálták. De ami már most van, az több szimpla kereső rendszernél. Szerintem csak szimpla álmodók akarnak maradni, alkotni új dolgokat, de kisebb felelősséggel, a háttérből. Nem ők akarnak lenni a Google elleni támadások elsőszámú célpontjai. Ezt a pozíciót meghagyják az "antipatikus" fickónak.
És igen, egy ekkora vállalat irányítása már tényleg nem szórakozás.
Gates személyével nekem meg sosem volt bajom, inkább a vállalata filozófiájával. Persze erről nem biztos, hogy ő tehet, ahogy a Google esetében a két alapító sem biztos, hogy hibás (teljes mértékben) a mostani profil miatt. -
moonman
titán
"így is többet elértek már, mint amiről álmodni is mertek anno."
ezt már sok IT-nagysággal kapcsolatban hallottam, csak azt felejti el mindenki, hogy ők (pláne miután elértek egy szintet) nem pénzért csinálják, hanem megszállottságból. Gates sem azért volt 30 évig CEO, mert még plusz n dollárt akart bezsebelni, hanem, mert az volt az élete.
és az is igaz, hogy egy ekkora céget már jobb, ha nem geek-ek irányítanak, hanem hagynak beleszólást a "hozzáértőknek" is.
-
ntomka
nagyúr
Akkor nem jól tudtam.
A témához szólva, ezt az egész lépést úgy tudom elképzelni, hogy az utóbbi időben elszaporodó Google ellenes vádaktól "menekülnek". Szerintem így is többet elértek már, mint amiről álmodni is mertek anno. A részvényekért kapott pénz kamatából is vígan megélnek még az unokáik is, ráadásul nem adták fel az ipart, ott maradnak így is, pénzt kapnak a cégből, csak nem ők lesznek az abszolút irányítok.
-
moonman
titán
nem, nem erre. itt van a kezemben könyv alakban.
Cola111 mondja jól, a görögben nem un, hanem anti a negálás, a szó pedig görög és nem latin. ez olyan, mintha spanyolul beszélnél és időnként beszúrnál egy-egy japán előtagot. lehet, hogy "elfogadottá" vált, de ne ez legyen már az irányadó. mónika só meg győzike is elfogadottá vált, mégsem ők a magyar kultúra megtestesítői.
-
ALI_G
veterán
válasz
raszputyin #3 üzenetére
Pontosan. És ennek majd mi isszuk meg a levét, ha rosszat akarnak a prolik
-
moonman
titán
válasz
deathtania #11 üzenetére
Microsoftnak is van valami 125 milliónyi Apple részvénye...
-
opera11
tag
Ezaz vásároljuk fel a kuglit
-
TK36
aktív tag
"legalább 2024-ig a jelenlegi felállásban irányítják a Google-t." - azért a srácok tudhatnak valamit, ha ennyire biztosak, és előre terveznek.
Végül is akkor sem lesznek idősek még.Én még azt sem tudom, hogy mi lesz 1 hét múlva; nem hogy jövőre vagy 2-3 év múlva.
-
deathtania
senior tag
-
>-48-<
aktív tag
Nincs valakinek kölcsön 5.5 milliárd(szerk.) dolcsija?
-
Penge_4
veterán
"nem értem hogy miért baj, hogy ha a két "kocka" van szavazati többségben?"
Épp ellenkezőleg, eddig jó volt, hogy ha a háttérből is de ők voltak a többlettulajdonosok, így az engedélyük nélkül senki nem vihette rossz irányba a céget (ami már eddig is elkezdődött).
Most pedig végleg elvesztették a többlettulajdonukat, tehát ha az igazgatótanács úgy dönt, hogy más irányba mennek, akkor más irányba mennek, mivel az ők együttes 47%-a kevés.Ez a Smidt nevű törpehitler pedig enyhén szólva sem bizalomgerjesztő figura, sokkal inkább az agresszív kismalac emberi megtestesülése.
-
nem értem hogy miért baj, hogy ha a két "kocka" van szavazati többségben?
ő cégük, eddig is jól csinálták... -
raszputyin
senior tag
Diverzifikálják a pénzüket, ahogy kell. Még ha hisznek benne, hogy a Google-é a legjobb részvény, akkor is megéri bevásárolni teljesen más értékpapírokból, hogy kiküszöböljék a specifikus kockázatot.
Csak az a baj, hogy két (viszonylag) becsületes kockafej helyett a Schmidthez hasonló alakok, na meg a befektetési bankok fogják vinni ezentúl a céget, akik babalekvárt is főznének, ha abban van a pénz. -
modd3r
őstag
Biztos csak én nem értem, de ennek most mi a célja?
Új hozzászólás Aktív témák
it Larry Page és Sergey Brin ugyan kisebbségbe kerülnek, de nem kell attól tartani, hogy kiadják a kezükből az irányítást.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest