Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Vasinger!

  nagyúr

  válasz dajkopali #15 üzenetére

  Nem értek Veled egyet, hogy macerás lenne a letöltés illetve élvezhetetlen a minőség.
  Tudni kell hol keresni és hogyan. Ennyi. :U
  A letöltés meg miért bonyolult? Beír keresőbe, katt, még egy katt, megjelenik a kliensben a torrent és még egy katt. Ha jól számolom 3 kattintás és kész.

  [ Szerkesztve ]

 • Zolás

  addikt

  válasz dajkopali #15 üzenetére

  Inkább jársz a boltba az nem macerás? Megkérded megvan-e ez meg ez a lemez és hülyének néznek az eladók. Néd a marhát VENNI akar.(mikor tesómnak vettem meg az akkor új NOX albumot biztos ufónak néztek)
  Értelmes áron? Ez itt magyarisztán itt ilyen nincs. Én is elitélem a letöltöm azt megvan taktikát de amilyen árak itt vannak...
  Kezdek rászokni az ebayre. Olcsóbb és házhoz jön.

  Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

 • julius666

  addikt

  válasz dajkopali #15 üzenetére

  :R

  És képzeld el mi lenne, ha lenne egy ilyen last.fm-szerű oldal, ahol ingyen hallgathatnál meg bármilyen zenét streamingbe, sőt akár ingyen is szedhetnéd le rosszabb, mp3 minőségbe (úgyis lesznek akik a streamingot lerippelik). Csak esetleg a FLAC verzióért/extrákért kéne kisebb összeget fizetned, neten át. A fanok meg rendelhetnék a gyűjtői CD-ket/egyéb szarokat aranyárban, mint ahogyan ezeket mérni szokták. :)

  Igenis lehetne teljesértékű alternatívája a wareznek, ahol - ellentétben a warezzel - tényleg mindenki jól járna. Csak a kiadóknak nem fűlik hozzá a foga, mert egy ilyen rendszerben jó eséllyel rosszabbul jönnének ki.

  Ezt persze le lehetne képezni filmekre/játékokra is.

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz dajkopali #15 üzenetére

  ezt ugye azért tudod (zene a boltból), hogy nem teljesen igaz... még zenénél sem, filmeknél meg pláne.

  zenénél különbség van a különböző masterek között. a japán MSFL lemezek pl verhetetlenek:) bár magyar bandáknál alapvetően nem szokott ilyen lenni, nagyobb előadóknál viszont megesik, hogy a kiadások között komoly hangminőségbeli különbség van.

  filmet venni boltban meg zsákbamacska. van pár kiadó, aminél a borítón lévő specifikáció és a lemez tartalma nem mindig korrelál (Caesar film), aztán meg hogy éppen melyik transzfert is vették meg, vagy hogy sikerült az NTFS konverzió... ott volt a Descent, dvd9, 8 giga extrák nélkül, a képminősége meg gyengébb volt a youtubeon fentlévő trailernél, pedig a bitráta 6-7MBPS között mozgott. az egyetlen erénye az volt, hogy nem volt cropped. ugyanez megvolt a Battle Royalenél. persze, az angol extra verziók a dvd beaver szerint is nagyon rendben voltak, csak VATtal meg postával 8kból álltak volna meg. ugyanez a Gyűrűk Uránál: a magyar kiadáson egy totál elkevert magyar DTS volt (egekbevezérelt vokállal), szóval akinek a tényleg remekül szóló engDTS kellett volna, az megint rendelhette külföldről. az egylemezes kiadás még rosszabb volt (nem tudtam kideríteni, hogy a kétlemezes is hasonlóan nézett e ki, tehát nem a 4lemezes gyűjtőiről beszélek), képminőségben pedig mintha dvdshrinkkel ugrottak volna neki, pedig dvd9 volt (ez egy ingyenes, gyors, és nem igazán jó minőségű dvd9->dvd5 konverziót végrehajtani képes program). aztán meg az évek folyamán nagyon sokat fejlődött a technika, a mátrix első kiadása kijövésekor tesztlemez volt, jelenleg meg gyenge közepes minőségben (a magyar piacon a remastered nem jelent meg).

  BRnél kevesebb a gyenge transzfer, de azért akad (Sleepy Hallow, Halloween, dvdnél szinte semmivels e jobbak).

  a megoldás kb az volt, hogy az ember megvárta az első hozzáértő (ez rövid idő alatt kiderült) értékelőket pl az xpressen (azokból általában hamar le lehetett vonni a következtetéseket), aztán annak függvényében merte megvenni. mert ha valaki letölti, aztán gyenge a minőség, egyszerűen törli a fenébe, viszont dvdknél akkor már el is kéne adni... ami ha valami nagy gáz van kiadásszinten, akkor horribilis bukóval jár. ennek mellékkövetkezménye volt, hogy offline boltban (ahol nem láttam az értékeléseket) utánna már nem vásároltam (hacsak nem tudtam a kiadásról, hogy megvehető).

  jó minőségű felvételek, egyszerűen. igen, ez kell. bár nem sokszor kaptam vásárlás után élvezhetetlen minőséget, de megesett (az első eredeti nyelv nélküli film után nagyon óvatos lettem). az egyszerűen meg...

  ...filmfogyasztóként meg mellékesen tisztába lettem olyan fogalmakkal, mint transzfer és master, ismertem az összes magyar kiadót (pártól rendszeresen vásároltam, mások tiltólistán voltak), visszamondtam pár előrendelést, vártam fél évet filmre (Versus Ultimate) és kb tudtam, hogy mit szabad megvenni és mit nem, rendeltem külföldről. pedig én csak filmeket akartam nézni, jó minőségben. azért végeredményben lett egy egész szép gyűjteményem is, az sem elhanyagolható:)

  Social distancing in lagom amount.

Hozzászólok Aktív témák