- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korn
aktív tag
Ez egy több mint 3 éves sztori. Az akkori árakat kellene megsasolni. Természetesen mostmár csukódik az árolló a sima meg a xeon között. Ettől függetlenül 5000 alatt nem nagyon van még most sem sima Q9xxx proci, persze ki lehet fogni egyet-egyet. Ezzel szemben egy q9300-nak megfelelő xeont meg lehet venni minden keresés-kutatás nélkül 1800ft-ért ali-n... Az alkotás öröme, meg felbecsülhetetlen. Nálam is itt áll egy haswell gép a fal mellé beállítva, aztán mégis az l5408-as meg az e5450-es gépekkel szórakozok.
-
nagyúr
+1.
Nekem egy AM3+ FX konfig, meg egy s1151-es 7. gen Corei3 7350k-s konfig mellett szolgál a XEON (lásd: aláírásomban, jelenleg R9 380 VGA-t hajt, nem is rosszul.)
3v3-ig jó vagyok még multiplayerben SC2-ben vele, persze 1280*1024-es felbontáson 19"-on.
A CPU intenzív dolgok mediumra, a grafika meg extreme/ultrá-ra van állítva.
Nekem az egész abból indult ki, hogy megmaradt 4*2 Gb DDR3 1333-as memóriám, egy pár G.Skill meg egy pár OCZ platinum, meg volt egy 2 magos XEON E3120-am.
Az alaplaphoz meg a Zalman hűtőhöz (nagyon hatékony) jó áron jutottam hozzá, úgyhogy belevágtam.
Nagyon elégedett vagyok vele, W10 x64 Enterprise N rendszer-el megyen, minimális hangolással 3,45 GHZ-en.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kenand
veterán
válasz harusakura1 #8649 üzenetére
Azt még moddolni kellene az összefoglalóban lévő orosz vagy kínai honlapról vedd le a moddoltat
pl(#8650) petszol
Semmi gond. Érdemes elolvasni.
A kiterjesztést meg nyugodtan megváltoztathatod, attól a formátum nem változik. Lényeg mmtool AMI bioshoz van[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Értem én, csak kíváncsi voltam a véleményekre. Nekem meg egy Pentium 200 MMX, egy PIII-as Coppermine, meg egy Athlon XP 1900+ lapul a sufniban. Én is szeretek velük bütykölni.
Nem piszkálódni akartam, csak kíváncsi voltam mi a fő motiváció. Most már mindent értek"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
harusakura1
tag
Az épp nem jó ehhez a laphoz, de megtaláltam a jót is. Csak az rev 3.3.-ashoz való, nekem 2.0-s van, de checksumoltam a hivatalos biosokat is és ugyanaz mind2 verzióhoz, tehát lényegi különbség nincs a két revízió között. Fel is ment szépen, egy baj volt, hogy nem ismerte fel a pendriveot, kellett csinálnom egy külön partíciót a HDD-n. Köszönöm szépen a segítséget! Mostmár csak a xeont kell megvennem bele!
Megdobállak vadkörtével!
-
törölt tag
Sziasztok!!
Kérdezném, hogy ehhez az alaplaphoz jó lennének a lent említett processzorok?
Alaplap: (Gigabyte ga ep35ds3)Jelenleg egy Intel Xeon E5430 van benne. Viszont sima intel hűtőm van rajta 3100 mhz ig tudtam feltornázni.
Viszont akarok rá venni egy jobb hűtőt . Ezek közül a processzorok közül egyet:Intel Xeon X5460 vagy Intel Xeon E5472
Ezek közül mindkettő jó lenne ebbe az alaplapba?Vagy tudtok esetleg mást ami jobb és jól tuningolható? köszönöm a válaszokat
-
Pécsi gyerek
addikt
-
törölt tag
válasz Pécsi gyerek #8660 üzenetére
köszi. Viszont ami most van e5430 as azt nem lehetne 3500-3600mhz ig feltornázni jobb hűtéssel?
-
fpeter84
senior tag
Valaki már próbált összehasonlítani azonos számozású E és X procit? Az addig ok hogy az X TDP értéke másfélszerese az E-nek, node az nem feltétlenül jelenti azt hogy azonos órajelen jobban is melegedik... Eltérő a gyári alap Vcore? Vagy szimplán csak jobban hagyja elszabadulni a lovakat tuningolás közben?
-
törölt tag
válasz Pécsi gyerek #8663 üzenetére
köszi szépen akkor bekérdezek a hűtős topikba
-
Smiley
addikt
válasz #42706048 #8659 üzenetére
Az X-es baromi sokat fogyaszt... szimplan ennyi.
Nekem egy "javitott Freezer huti", amugy ez a gep mindenfele kukazott cuccbol lett osszerakva, Most csereltem alatta lapot, mert 4Ghz felett elfogyott a P35, a P45-el meg nem volt idom szenvedni. Az Asrock-ban 3,6Ghz-en ment normal hasznalatnal, igy 30-40 fok kozott tudtam tartani, es 4Ghz-en ment amikor jatszottam vele. Hazahoztam a cegtol meg honapokkal ezelott egy 1050Ti-t, ahhoz kellett volna meg plusz 200-300Mhz a GTA V-nel, remelem a mostani P45-os Asus tudni fogja majd. Jah es volt egy pozitiv resze is a lap cserenek, ujra belefert a tap a hazba.[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ebben a sebezhetőségben az itt használt Xeonok érintettek?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz philoxenia #8674 üzenetére
Ugy kezdődik a cikk,hogy újabb prockók.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Pécsi gyerek #8675 üzenetére
Hatodik generációtól, de nem vagyok képben, hogy melyek azok...
Csak a Skylake-től?[ Szerkesztve ]
-
VicKing
tag
Az általatok leírtak alapján visszaállítottam a Biost és azóta nem volt kékhalál, köszönöm!
Viszont írtátok, hogy Xeon mikrokóddal ellátott BIOS-t tegyek fel...
Megtennétek hogy valaki ad egy linket egy ilyenhez, vagy elküldi nekem?
Alaplap: GA-P35-DS4 (rev. 2.1) [GA-P35-DS4 (rev. 2.1)]
CPU: Xeon E5450Köszönöm!
-
korn
aktív tag
Memória SPD-t lehet vele módosítani. Brand gépeknél ahol a tuning gátja a memória, ott kiválóan használható.
Vissza lehet butítani az SPD értékeket. Meg szinte minden memó beállítás állítható.[ Szerkesztve ]
-
VicKing
tag
Természetesen valószínűleg a biosokkal minden rendben, én vagyok a hülye!
Mea culpa, mea maxima culpa!!!!kihagytam egy "E" betűt az alaplap nevéből. Így jár aki rányom az első felugró találatra.
Szóval az alaplap helyesen:Elnézést kérek tőletek, így már azt hiszem tudtok olyan Biost ami működik....
-
VicKing
tag
válasz VicKing #8686 üzenetére
Megtaláltam, felment, nem tudom mi változott
Még egy kérdés, tuningnál szájbarágósan el van magyarázva minden, utána jön egy olyan mondat, hogy a memóriát ne felejtsük el visszaosztani... ez mit jelent pontosan, szájbarágósan? mit csináljak , hova osszam, hogyan? Ha ez megvan, igyekszem nem zaklatni többet titeket ilyen kezdő kérdésekkel. -
kenand
veterán
válasz VicKing #8686 üzenetére
Az más figyelni kell, olyan lapom van nekem is
Ha a box szórakozik, van hozzá az orosz és a kínai lapon is...
Ha 400-as, vagy a fölötti az FSB akkor 2:0-ra kell állítani a memóriát Auto helyett megtalálod a BIOS beállítások között (Ilyenkor 2:0-nak írja mivel DDR2-es RAM, de valójában 1:1-ben 400 Mhzval megy, mint az FSB)
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz VicKing #8687 üzenetére
System Memory Multiplier (SPD) [Auto]
> ezt állítsd, amikor húzod fel az FSB-t akkor láthatod majd hogy a memória órajelét is elhúzza, de a fentivel tudsz az auto helyett másik memória osztó értéket adni amivel órajel határon belül marad - 400-ig, aztán utána a memória tuningolhatósága lesz a kérdéses pont...valamint ezeket ajánlott még beállítani:
C.I.A. 2 [Disabled]
Performance Enhance [Standard] -
harusakura1
tag
Sziasztok!
Épp most vettem az előbb egy átalakítót a procihoz, hogy menjen majd a kis konzumer lapomban, de cpu még nincs hozzá, viszont az eladó kérdezte, hogy mennyi a max fsb a lapomon, ami 1066MHz. A kérdésem az lenne, hogy az E5450-es 1333MHz-s, ettől függetlenül belerakhatom a lapba, vagy felesleges és keressek egy gyengébbet?
Megdobállak vadkörtével!
-
Cingi1979
tag
Szép estét mindenkinek! Segítség kellene egy ASUS P5G41T-M-LX laphoz. Xeon X5450 lett rakva az alaplapba de nem indult el a gép. A Windows betöltésnél már lefagy. Az eredeti 775-ös procival már el sem indul csak a ventik forognak. Bios az utolsó gyári van a gépen. Ötlet? Előre is köszönöm!
-
xeon forever
addikt
-
CJ4567
nagyúr
válasz xeon forever #8694 üzenetére
Ránéztem a tálcádra, és elfogott a HOL VAN MÁR A HARMADIK EPIZÓD?! érzés.
No Sana No Life
-
Cingi1979
tag
válasz xeon forever #8693 üzenetére
Oké! Miért kérdezted, hogy X5450? Talán sok az alaplapnak az X5450?
-
kenand
veterán
válasz harusakura1 #8690 üzenetére
Milyen chipset van a lapban? Biztosan támogatja a Xeont? (L5408 egyébként 1066-os) De p35/p45-ös lapban egy akár 466-os FSB-vel is, vétek 1066-on hagyni, hacsak nem az alacsony fogyasztás és a passzív hűtés a cél...
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
- I7 Gigabyte Gaming minőségi erős gép eladó! V1 Snow Edition! Alig használt szinte új...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest