Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Most kezdek ismerkedni a WiringPi könyvtárral, igen szimpatikus, mivel eléggé hajaz az Arduino sorosport kezelésére, azzal már némileg képben vagyok. Megjött a LogicLevelConverter is, egy alap soros kapcsolatot sikerült is kiépíteni az egyik Arduino és az RPi között (GPIO UART, és Arduino RX/TX). Most a cél az lesz, hogy a meglévő RS485 hálózatra kapcsolja, ehhez kicsit átírom az Arduinos kódot RPi-re. Ami macerás lehet talán, az az írás/olvasás közti kapcsolás időzítése, de szerintem nem lesz gond.
    Megjött egy füstérzékelő is, van a chip-en egy kimenet, ami jelzés esetén magas jelet ad, ezt tudom majd figyelni. Mozgásérzékelő olvasás szintén rendben. A hőmérőket még várom.
    Szintén arduinon van egy LCD és gombsor is, alap szinten már működnek, és megvan a kezelőpanel állapotgépének a váza is, majd ezt akarom megírni szépen.

    Raspberryn a nagyobb feladat majd a logolás, mail, web lesz. Ezek közül a naplózás az elsődleges, a többit majd meglátom, lesz-e rá időm, a téma szempontjából másodlagos, de persze idővel azért szeretném megcsinálni, de ott már felmerülnek biztonsággal és adattárolással kapcsolatban is összetettebb kérdések, amikbe lehetne időt ölni, de az alap rendszer a cél egyelőre.

    [ Szerkesztve ]

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák