Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz ivjoe #5024 üzenetére

    A Farnel a britt sony gyárban gyártat (made in uk), vannak is a raspberrypi.org-on képes riportok. Az RS pedig kínában valakivel. Ritkán előfordul, hogy a Farnel is kínait árul, ha nem tudják kielégíteni a keresletet.

    Az RS-es minőségbiztosításával kapcsolatban vannak kétségeim. Apró ón golyócskák borítottak minden pici rést, ahová csak be tudtak jutni. Ezen kívül lefagy, ha hozzáérek a felragasztott bordára, lehet forrasztási hibás. Másrészt a nem beültetett tüskesorokat is beöntötték ónnal, így aki azokat is szeretné használni sokkal nehezebben tudja beforrasztani, mint a britt változaton, ahol ezek üresen vannak hagyva. Ha jól tudom 3-4 helyen gyártják a pí-t, ebből egy a farnel/sony, egy pedig a csak kínában árulható piros nyákos. Nem az a baj az RS-sel, hogy kínában gyártat, mert a legelső pi-t is ott gyártották, csak akkor komolyabban vették a minőségbiztosítást. :U

    Arra kíváncsi lennék, ha megtalálod. A hálózat nélküli a modell esélyesebb, az valamivel olcsóbb, de szerintem az is nettó rá lehetett, amire rámegy az adó és a posta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák