Új hozzászólás Aktív témák

  • tg44

    csendes tag

    Nah a tapasztalataim:
    A dhcpd-t felejtse el mindenki, a dnsmasq a király. Kb 3 perc alatt megoldotta amit amásikkal 6-8h alatt nem sikerült.

    Az xming úgy működik mint az állom, kiegészíthető az ssh kapcsolat pár ablakkal win alatt is, minimális hozzáértés kell hozzá, de pl win alatt lehet monitorozni az rpi aktuális állapotát, esetleg használni a böngészőt, filekezelőt stb.

    A hang jack-en vállalható, kicsit tud recsegni ha éppen nagy terhelés éri (pl a saját böngészőjén keresztül a saját maga által hostolt php alkalmazással számot váltok mpd-ben telepítés közben, az tipikusan "megrecsegteti" a kimenetet).

    Probléma nélkül kihajt egy eidmax usb-s wifit és egy pendriveot.

    Ha inverterről van megoldva az áramellátása, és ugyan arról mennek a hangfalak is, akkor merülő akkunál a felhúzott mélyhang képes megszaggatni az RPI áramát, amitől kicsit behal a rendszer és a bootidő alatt csend lesz... (Ez kiküszöbölhető drágább inverterrel, feltöltött akkuval, alacsonyabb basszussal, vagy ezek tetszőleges kobinációjával, amúgy a jelenség teljesen logikus, csak elsőre meglepő volt :)

    Akinek igénye van rá van egy "keresési lehetőségekkel is megáldott" webmpc-m (telefonra optimalizált webes kliens mpd-hez). Illetve érdekelne, hogy találkozott-e már valaki olyan megoldással, amivel mpd-be be lehet streamelni a youtube alól a hangot.

    A mai napom egy részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam raspbian alatt youtube-ot lejátszani. Nem egyszerű...

Új hozzászólás Aktív témák