Új hozzászólás Aktív témák

  • _X10Dead_

    aktív tag

    Csak érintőlegesen vág ide, de hátha van valami tippetek a (a dobd ki a rákba típusú megoldásokon túl).
    Adva vagyon az X500-as. Az AirCam (Abba most ne menjünk bele, milyen gyomor kell egy ilyen váz és egy ilyen kamera párosításához, illetve a választott fantázianév nem tekinthető-e ez esetben inkább gúnynévnek...)..
    A géppel nincs is baj, de a kamerája az szutyok ugyan az, mint az X380-nak. Szóval, a klasszikus, hekkelt SJ4000 klón. Eddig nem is lenne baj, mert tudtam mit kapok, nem vártam csodát és a maga kategóriájában vállalható képe van.
    Elvileg. Mert az enyém a kép jobb oldali részén mosott, foltos képet produkál, miközben a bal oldal és a középső tartomány tű-éles.
    Volt egy kis időm és szétszedtem, hátha csak valami kosz okozza a problémát.
    Nyilván nem találtam semmit, se kosz, se karcolás, így okosabb se lettem, így kezdtem magam hozzászoktatni a gondolathoz, hogy rendelhetek új lencsét.
    Kimostam, kifújtam és nekiálltam összerakni. Állítanám be a fókuszt és jött a döbbenet: Most a bal oldal a mosott, a jobb oldal a tűéles.
    Igazándiból itt kezdtem szentségelni, mert ebből az derül ki, hogy hiába cserélek lencsét, a probléma nem lesz megoldva. Minden komponens rendben van, nem is szoftveres a hiba, csak épp nem áll össze. Adja magát a feltételezés, hogy a tubus optikai tengelye nem merőleges a CMOS-ra. És igen, ha tekergetem a lencsét, akkor be tudom állítani, hogy hol legyen éles a kép, de nincs olyan pozíció, ahol minden klappol, vagy legalább egyenletesen szar.

    Van valami kultúr-megoldás a tengely, vagy a komplett tokozás igazítására?

    LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc

Új hozzászólás Aktív témák