Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz Buckey #3628 üzenetére

    így az "elévülési" ideje érdekelt elsősorban
    Ez publikusan elérhető.

    (Amit a kolléga is írt) feature upgrade-ből (nagyobb verzióváltás) már a következőt sem kapja meg.
    Egyéb support, security patcheket pedig a linkelt oldalon található jövőbeli, de fix dátumig fog kapni.
    Utána semmit.
    Hogy ez mit számít Neked, azt nehéz megmondani...

    Ennyiből ki tudnék hozni egy 4 magos integráltprocis rendszert is valami ingyenes (FreeNas stb.) rendszerrel.
    Ez így elsőre nagyon jól hangzik, csak egy apróságot nem vettél be a képletbe, és ezért nem is értem ezeket az összehasonlításokat. Az épített-vs-nem dolgot már el kellett volna dönteni, az hogy az építés még megjelenik, mint opció, számomra egy kicsit kapkodásnak tűnik.
    Az előregyártott esetben kapsz egy kész megoldást szoftverestül, supporttal, a storage behelyezésétől kezdve végig vezet a beépített rendszer minden fontosabb beállításon (pl. RAID).
    Ezzel szemben a másik esetben (ami egyébként valóban sokkal rugalmasabb) ezekre a dolgokra sokkal több idő is elmehet (és általában el is megy...). Ez utóbbi pedig nincs ingyen :(

    Szerintem próbáld meg kitalálni, hogy mire használnád, azután döntsd el, hogy meg tudod-e csinálni (tudás, idő) az építettet, vagy keresel inkább egy QNAP vagy Syno terméket ami lefedi.
    Hogy mire lehet használni úgy egyébként egy ilyen (akár épített) jószágot, keress rá, rengeteg fórum van a témában, sokan olvassák ezeket csak ötletelésre, hogy mi az ami nem jutott az eszükbe eddig, de hasznos.

Új hozzászólás Aktív témák