Új hozzászólás Aktív témák

  • cog777

    senior tag

    válasz atesss #2830 üzenetére

    En hasznalom a Micropythont otthoni projektjeimben.

    Ha jol tudom akkor a Python 3.5-re epul. Van par limitacio az esp8266/32-on. Az elobbi nem tamogajta a szalakat, utobbi nem tud vegtelen mennyisegben szalat kesziteni es eldobni. (Igy timer-t sem erdemes hasznalni) Egy ido utan (kb 1 nap alatt ha percenkent csinalsz szalat es dobsz el pl TCP kapcsolat lekezelesere akkor) nem kepes tobb szalat kesziteni. Valamit nem szabadit fel es betellik a (stack-je) pohara :D
    Erdemes inkabb perzisztens szal(ak)at kesziteni es hozzarendelni egy-egy feladatot.

    En elegedett vagyok a Micropythonnal ezeket a limitaciokat leszamitva. Pycharm-hoz allitolag van plugin is...
    Csinaltam egy homerseklet mero rendszert. Kertben, padlason, nappaliban helyeztem el szenzorokat es egy kijelzon jelenitem meg. Tervben van a webes grafikon megjelenito weblap + sms riasztas ha tul magas homersekletet mer a nappaliban. (Macsek miatt)

    Itt a RPi4/esp32/8266 "fejlesztoi laboromat" latod :D

    " Az Arduino-s topic elég jól pörög, nagyon sok hasznos dolog van, de ott MicroPython-ban valahogy nem nagyon láttam senkit se programozni (amúgy nem is értem miért, a C/C++ -hoz képest azért én elég sok előnyét látom így már kezdetnek is)."
    A kicsi Adruino Uno/Nano-n biztosan nem fut a Micropython, kell neki kb legalabb 80KB memoria.. mas verziokon mar gondolom elindul.

    "Vagy akár ajánlásokkal együtt (mi az amit ugyan használhatnánk Micropython/ESP alatt, de nem annyira ajánlott a viszonylag nagyobb memória vagy cpu igénye miatt)."
    Ez inkabb gyakorlatban jon elo. 8266-on max 20KB szabad memoria van, ami nem tul sok de egyszerubb feladatokra eleg, esp32-on viszont tobb 100 KB vagy meg tobb attol fuggoen hogy PSRAM-ramos verziod van-e. Igy memoria limitacio kevesbe problema.

    A GC-t neha erdemes letiltani ha pontosabb idozitest szeretnel egy-egy feladat kozben, es utana vegrehajtani.

    Ha valami kerdesed van, tedd fel nyugodtan, fel szememet a topicon tartom :)

    [ Szerkesztve ]

    HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11

Új hozzászólás Aktív témák