Új hozzászólás Aktív témák

  • lotuska

    tag

    Sziasztok. Nem tudom ha jo topic-ba teszem fel a kerdest, de szeretnem ha helyen kezelnem a dolgokat.

    Iden vegeztem el a tanulmanyaimat penzugy szakon, jelenleg mesteri hallgato vagyok. 2 allasinterjun is voltam, egyiken elutasitottak a vegso fazisban, mert egy regi alkalmazottjuk visszajott (0 betanitasi ido, es gyorsan szukseg volt egy emberre), a masikon meg azt mondtak a harmadik interjus talalkozon, h tulsagosan is enkozpontu vagyok es tul motivalt (mi van?). Tobb neves nemzetkozi csapatversenyen is resztvettem, jo helyezeseket ertem el, es ertekes tapasztalatokkal/penznyeremenyben reszesultem. Ezert nem is ertem a tulzott enkozpontusagomat, hiszen ez mind a csapatunk erdeme volt, frissen vegezve mi lehetne nagyobb elismeres?

    Emiatt nem is erzem nagyon a motivaciot, hogy most ezen a teruleten valamilyen karriert elkezdjek. Nagyon tetszett mindig is az informatika. Jol ment a programozas kozepiskolaba es szerettem is (bar ott csak borland pascalt tanultam es pszeudokodba erettsegiztem), ugyan nem en voltam a legjobb az osztalyba (de a jegyeim mindig a legjobbak voltak, csakugy mint az erettsegi is) talan ezert is valasztottam a penzugyet.

    Kerdesem az lenne, hogy mely resze az a programozasnak (konkret programok), ami osszefugg a penzugyekkel, mondjuk vallalati penzugyek, vagy banki, penzugyi vilag? Erdemes ebbol a ket teruletbol osszehozni valamit? Mennyire van kereslet most a munkaeropiacon, illetve mennyire vannak megfizetve? (Tudom ez folyamatosan valtozik es nem lehet tudni mit hoz a jovo, mire elvegeznem az meg 3,5 ev.)

    A masik dolog amire gondoltam, hogy a tapasztalatszerzes utan magamnak dolgozzak, ezt megeri? Ha igen milyen programozasi nyelvnek nagyobb a piaca jelenleg?

    Koszonom a valaszt. Mindenkeppen szeretnek belefogni a infoba, mivel ugy erzem most ezzel az eszkozzel, ami a kezembe van nem tudok kitorni es erzem, h sokkal tobbre vagyok kepes/ sokkal tobb van bennem,

Új hozzászólás Aktív témák