Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz Create. #14334 üzenetére

    Az eg vilagon semmi, sot, szerintem kezdesnek konkretan ugy kell csinalni, ahogy szeretned, hogy meglegyenek az alapok, aztan lehet nezni szimpatikus keretrendszereket kesobb, ha mar sejted, hogy mitol doglik a legy.
    Viszont ha nem birod elviselni, hogy ha rosszul hasznalsz egy kifejezest, akkor abbol rohoges es szivatas van, akkor erosen ajanlom, hogy nezz valami masik szakma utan. Ha nem szereted, ha rajtad rohognek, illetve nem tudsz onmagadon egy hatalmasat rohogni, akkor plane. Programozasban az az axioma, hogy mindenki hulye. Te is. A user plane (es amint nem irod a kodot, hanem hasznalod, ami a tulso vegen kiesett, Te is user vagy). De alapvetoen mindenki. Raadasul rendszeresen. Ezen tudni kell rohogni.

    Es ezt most abszolut komolyan es minden gonoszsag nelkul irom, nem bantani akarlak, ez tenyleg csak jotanacs. Ha ennyitol felkapod a vizet, akkor gyulolni fogod a szakmat, mert minden kollegad egy szemet rohadek lesz a szemedben. :K

    Mondok egy peldat, amit igy bo 10 evnyi szakmai tapasztalattal sikerult elkovetnem:
    Mokoltam egy egyszeru kis proof-of-concept jatek kodjat, amikor is az tortent, hogy egyszercsak hiaba nyomkodtam barmit, a jatekban a karakter nem csinalt semmit. Nem igazan ertettem a dolgot, mert se az inputhandlerhez, se az eventhandlerhez nem nyultam, dehat lattunk mar fuben nyuszit, ugyhogy nekialltam kideriteni, mi van. Ugorjunk elore bo ket oracskat az idoben, amikor mar az SDK levelben kutakodtam, hogy megis, mi a budos picsaert nem erkezik meg az OS-tol semmilyen controller event, amikor leesett, hogy mi a hiba:
    Lemerult a controller... :W

    Szerinted mennyit rohogtunk rajta? Kollegak azert tudnak rola, mert odajottek, hogy min rohogok ennyire. Azota is megy a szivatas, jokat rohogunk ezen is, meg masnak a baromsagain is. Egyik kollega egy napig orjongott rajta, hogy miert nem mukodik a kodja gyorsabban ps4 pro devkiten, mint siman. Hat, mert at volt allitva a devkit sima ps4 emulaciora. Ez ilyen. Megesik, ezen rohogunk es szivatjuk egymast, gyakorlatilag folyamatosan.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák