- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz lockdown90 #11600 üzenetére
Ezt a kinti vám hivatallal kell egyeztetni, ők elmondják mi ennek az eljárása. Én anno egy egész konténerrel hozattam haza a dolgokat.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
azbest
félisten
válasz lockdown90 #11602 üzenetére
itt is van valami tájékoztató, de nem biztos, hogy friss [link]
Nem egyszerűbb poggyászként, ha nem nagy? -
mexel
veterán
Semmi, tévedés
[ Szerkesztve ]
-
gorje
senior tag
Sziasztok! Ismerősöm küldene a fiának Angliába 1 kis méretű, 0.2 kg-os csomagot. Hivatalos irat és 5 doboz gyógyszer lenne benne. Ahogy olvastam csak a pszichés gyógyszerek nem mehetnek. Fontos lenne a gyors szállítás. Ups-t akartam elsőnek de az írja a fürge futár, hogy késés várható esetén. Így lehet fedex lesz. Mit javasaolnatok a leggyorsabb és legolcsóbb megoldásnak és jelenleg Anglia/brexit mire kell figyelni? Vámra jelenleg mi szabály? Proformára nyugodtan írjam hogy 1 hivatalos dokumentum és 5 doboz gyógyszer? Minden hasznos infót szívesen fogadnék.
-
jeni
félisten
válasz Hintalow #11607 üzenetére
Nekem is volt hasonló és én szintén nem kaptam értesítőt se a 70 se a 72. Postákról . Merő véletlenszerűen felmentem az Alira és ott szerepelt a ragszám. Az alapján lekövettem a csomagom útját és vissza küldés poziban vagyis a Ferihegy postakicserélőben várt a repcsire. Gyorsan felhívtam őket és leordítottam a fejüket. 24 órán belül már jött is az értesítő Bp-n hogy átvehetem a 72.sz postán és ezért meg én fizessek portoi díjat azaz 2500Ft-t. Itt sem hagytam annyiban kérdem milyen alapon kell fizetnem?
Hát.... mert nem mentem érte. És ezért... bla bla bla. Mondom a csajszinak. Hogyan vegyek át csomagot ha előzőleg két helyről sem kaptam értesítőt? Nem tetszett neki a szövegem. Mondom ha jobban felidegesít fel is jelentem és azon kívül ki is rúgatom.Meg sem mert szólalni.
És ráadásul közölte,hogy az én köteleségem követni a csomagot. Viszont rögtön mondtam Neki,hogy minden beerkezo csomagról tájékoztatási közelezettsége van a postánnak a címzett felé! Rogton kussba maradt. Tudom mert pár hónapig én is ezt csináltam illetve postai iskolát végeztem.
Aztán közölte,hogy a kolléganője hibázott és ezért nem kell fizetnem és oda adta a fontos csomagomat. Van szép gyűjteményem a postai szolgáltatásokról mint panaszlevelek formájában otthon vagy 10 van nekem. Mindegyikben elismerték a postai hanyagszolgáltatásból eredő hibákat,tévedéseiket.[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Én végigkövettem, de ez soha nem is került semmilyen postára, ahol át lehetett volna venni.
Mindegy, szerencsére, olyan bringás felső volt benne, amit tavasz előtt úgy sem használnék, panaszt megadtam a postán, a vámkezelés díját juszt visszaszedem. Aztán az eladóval lebizniszelem, hogy vagy pénzt vissza, vagy küldje el plz újra, de másodjára már a munkahelyi címemre kérem, szerencsére ők szerződésben állnak a postával, közvetlenül átadnak nekik minden cuccot a logisztika korai szakaszában, ami a bank címére megy, és a saját belső postázóba majd beérkezik. Inkább oda rendelek ezentúl mindent.[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
senior tag
Nekem tegnap délután 5 fele adtak fel egy üzleti csomagot és azóta csak az szerepel, hogy átvették a feladótól. Gondolom akkor ezen sem kell meglepődni Türelmetlennek meg nem mondanám magamat, mert pont ezért adtam fel vagy kértem hogy küldjenek valamit MPL-vel, mert másnapra mindig megkaptam a csomagot. Úgy látszik ez változott az utóbbi időben.
-
Mr.Pentele
tag
Ez attól is függ, hogy az a posta ahol feladták, milyen továbbítási határidővel bír. Ugyanis nálunk pl. az MPL 1 munkanapos csomagokat 17:45-ig veszik fel úgy, hogy még aznap elmenjen, a levélküldeményeket, és minden másféle csomagot pedig 18:10-ig. Ezek ki vannak plakátolva az ügyféltérben. Ha ettől később van feladva akkor az már csak a következő munkanapon fog elmenni a felvevő postáról. Egyébként pedig már kellene lennie logisztikai üzemekből származó soroknak a nyomkövetésben, legalább egynek tuti. Nekem az Üzletiek 1 nap alatt oda szoktak érni.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
ha csütörtökön (tegnap délután 5 fele adtak fel) d.u.5 akkor annak pénteki napon el kellett volna mozdulnia az átvettük a feladótól pozícióból. amúgy vannak olyan posták (kis posta,kis lélekszámú) ahol nem mindennap,ürítenek,vagyis 2-3 vagy 4 naponta szállítanak el onnan ,ott felvett csomagokat.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
itthoni (belföld) küldés esetén, ha postán maradó opciót választanám, hogy olcsóbb legyen, akkor a postán maradó levélnek mik a korlátai? A 2,5 cm vastagság?
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Beni2360
félisten
Levél a súlytól függ ha jól tudom 0.5 kg. de azt a listában látod. ha bent marad akkor mindegy a vastagsága.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
szokott ebben a topikban az eu-n kívülről jövő küldemény "automatikus postai vámkezelése" téma lenni?
Vagy bejövő postai küldemények máshol vanbak kitárgyalva?
üdvgyulaszu
-
gyulaszu
senior tag
Köszönöm.
Az én problémám az, hogy én nem vásárolok, hanem csere-berélek.
Már olyan is fordult elő, hogy hiába volt a cn22-n gift-nek jelölve, mégis automatikusan vámkezelésre vitték és megfizettették a díját. (plusz néhány forintot, gondolom áfa címszóval)
Hogyan lehet ezt elkerülni, megreklamálni?
Illetve ha ígyis-úgyis fizetnem kell, akkor szeretném felezni az összeget az online fizetéssel...
Annak mi lenne a módja? Írassam rá a mobilszámomat minden küldeményre és akkor majd kapcsolatba lépnek velem, mielőtt kiszabnak valamit?gyulaszu
-
-
azbest
félisten
válasz gyulaszu #11620 üzenetére
ajándéknál már a küldemény érkezése előtt ki kell tölteni a manuális vámkezelést és beküldeni az igazolást, nyilatkozatot róla, hogy tényleg ajándék. A manuális vámkezelésnek 4000 forint a tarifája a postánál, nem ingyenes az ajándék sem. [link]
Ha kis értékű dolog, akkor lehet jobban jársz az automatikus kezeléssel. De azt is a feladáskor megadott érték + postaköltség alapján számítják, ami nem ioss előre áfázott, azt az SA tarifatáblázat szerinti kezelési költséggel kapod meg. [link] Nem az számít, hogy papíron mi van, hanem elektronikusan mit rögzítettek.
[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
válasz azbest #11622 üzenetére
Köszönöm Neked is
Megnéztem pontosabban , hogy mit számláztak. A vámkezelési díjon (799 HUF) felül van még Áfa megállapítva.
Nekem igazából az a kérdés, hogy magánszemélyek közötti tranzakciónál, amikor az még csak nem is adás-vétel, miért kell Áfá-t fizetni?
De nem offolom tovább ezt a topicot, próbálom hívni Posta váminformációs vonalat...gyulaszu
-
azbest
félisten
válasz gyulaszu #11623 üzenetére
Mert alapból minden érték után kell fizetni áfát. Ha 0 érték + szállítás = összérték, akkor az után kell.
A rendelésekkor 150 euro alatt már jobb esetben felszámolja az üzlet a magyar áfát és ha nem szúrja el egyik résztvevő sem, akkor csak a kezelési költséget számítja fel a magyar posta.Ajándéknál nincs áfa 45 euro alatt, de ahhoz neked kell igazolnod előzetesen, hogy ajándék. És a posta már nem ingyenesen kezeli az ajándékként benyújtott manuális vámkezelést, hanem ugyanúgy, mint más manuális vámkezelést. Szóval a magyar posta felszámolja érte a 4000 forintos tarifáját.
Nézz utána, hogyan jössz ki olcsóbban. A posta 4 ezres díja, az automatikus kezelés sávos díja + áfa vagy az, hogy nem postával külditek, hanem futárszolgálattal. De futárnál is utána kell nézni, hogyan kell feladni ajándékként, annak van -e költsége.
[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
válasz azbest #11624 üzenetére
Eddig 4 cserét bonyolítottam EU-n kívülről (Brazilia, Izrael, India, É-Macedonia).
Ebből 2-t "megsarcoltak" a másik kettőt nem. A 2-ből az egyikhez csatolt a küldő CN22-t, a másikhoz nem.
Számomra nem világos, hogy mi alapján választják ki, hogy kell-e eljárás vagy sem.
(van egy érzésem, hogy csak azért szabnak ki valamennyi áfát, hogy rátehessék a 799 díjat )
Majd beszámolok, ha válaszol az üsz (írtam nekik)gyulaszu
-
semmiho
tag
válasz enrike #11557 üzenetére
Sziasztok, postánál még mindig technikai issue lehet?
Egy németországból érkező DHL-es csomagom akadt el itthon 3 hétre, felhívtam a postát, technikai gondra hivatkoztak. Rá 2 napra megjött a csomag. Aztán rá 1 hétre rendeltünk 2 csomagot szintén Németországból (DHL-es mindkettő), mindkét csomag napok óta (egyik tk. már 1 hete) várakozik itt: "Bp. 6. sz. Csomagkézbesítő Bázis".
Lehet, UPS-sel kell rendelnem legközelebb...[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
Pocak89
senior tag
válasz Beni2360 #11628 üzenetére
1-2 hónapja olvastam olyan eseteket, hogy német csomagot is vámoltak, áfáztattak. De amit a kolléga írt, hogy hetek óta cseszegelődnek a csomagjaival azt sem nevezném normálisnak. Én már a sok negatív példa után mindig a rosszra készülök, aztán legfeljebb meglepődőm ha mégis rendben megkapom a csomagot
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
semmiho
tag
válasz Beni2360 #11630 üzenetére
Mindkét csomagom Bike-Discount.de-s, a korábbi elakadt is az volt. 8-10 éve rendelek innen DHL-lel túrás, futó, síelős és cajgás ruhákat, kiegészítőket, 4-5 munkanap alatt itt volt minden. És (sajnos) magyar Áfával számolnak.
Szóval, éveken át sosem volt gond, egészen jó 1.5 hónappal ezelőttig. Vámolás alá soha nem esett semmi. A postát felhívva valamilyen a Magyar Posta által nem működő kódleolvasásról beszélt a hölgy, akit kérdeztem. Plusz arról, hogy dolgoznak a hiba elhárításán. Mindenesetre fura...[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz semmiho #11631 üzenetére
És (sajnos) magyar Áfával számolnak. - Mivel az EU rendelet szerint ha egy cég el ér egy bizonyos évi eladási keretet akkor kötelező a Német áfa és a HU közötti különbséget rászámolni. Ez mindig is így volt. Az eljárás a posta részéről hibás majd korrigálják.
"Nekem 3 csomagom volt németből az elmúlt 2-3 hétben mindegyik nagyon hamar ideért, minden probléma nélkül. Meg is lepődtem" mint te is írtad minden ok volt, most rendszerhiba miatt van a gubanc. De ebből a hsz-ből nem derült ki kitől és hogyan rendeltél.
De a lényeg, hogy a végén rendezödjön.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
semmiho
tag
válasz Beni2360 #11633 üzenetére
Így van, lényeg, rendeződjön a helyzet. Ha csak nekem több csomagomat is érinti, akkor ugyaninnen rendelők tucatjai szintén szívnak. Érdekes lenne tudni, mi történt/történik a postánál...
Az EU-s ÁFA-szabályozást is (sajnos) jól ismerem. :-) (Offtopic érdekesség: 3 évig Ausztriában laktunk részben, sport zseléket, fehérjéket stb. még inkább megérte oda rendelni, ugyanis nem az osztrák alap 20%, hanem jóval alacsonyabb adókulccsal adózik.)Ahogy írtam az előző hozzászólásban (#11631), DHL-el rendeltem a bike-discount.de-ről. Lett volna opcióm DPD-t választani, már bánom, hogy a jól bevált és "gyors, megbízható" DHL-t választottam. (-:
-
parkr
őstag
New York-ba küldtem ajánlott elsőbbségit 10.25-én, és úgy néz ki ma már kézbesítik is.
Néha ilyen is van -
peetie1
aktív tag
válasz semmiho #11634 üzenetére
Pontosan ugyan itt járok én is, bike-discount.de , dhl. 2x hívtam a posta ügyfélszolgálatot + email, a vámos nem tud mit kezdeni vele, a másik ügyintéző és az email szerint elhárították a problémát, de ugyanúgy visszament még egyszer a nemzetközibe...Ha megint visszaküldi én megint telefonálni fogok neki, rohadjanak már meg.
Azt mondod, ha a dpd-t választjuk akkor nem a postán keresztül jött volna???
-
-
peetie1
aktív tag
válasz HollyBoni #11643 üzenetére
Ó a picsába, ha ezt tudom... Sose rendelnék postával ha van más opció, ez a dhl megvezetett. De ma is tanultam valamit legalább
A csomaggal kapcsolatban tegnap telefonáltam nekik, az ügyintéző semmit sem tud, ugyanazt látja mint én a csomagkövetésben. Kérdeztem hogy lehet az , hogy elindul egy csomag ide kb. 50kmről pénteken, és kedden még semmi hír nincs róla? Erre is csak az a válasz, hogy nem tudja, várni kell. Hihetetlen egy nyomorék banda ez. Aztán este megjelent egy újabb bejegyzés a követésben, 10.29es dátummal, miszerint a fehérvári depóban van feldolgozás alatt.. Kézbesítésről továbbra sincs még semmi.
-
Danex
addikt
Postakalandjaim: rendeltem eu raktáras fogkefe fejet, amit futárral hoztak de nem voltam itthon, a város legtávolabbi postáján átvehetem.
Rendeltem másik nagyobb csomagok kínából, online kifizetve a vámköltség majd reggel most hív a postás, hogy...
- be tudnék-e menni átvenni?
- hát mondom itthon vagyok így örülnék ha kihoznák...
- jajj de hát tele a postás meg ez akkora csomag, hogy nem tudja kivinni biztonságosan... - - mondom oké ja.. bemegyek... erre..
- ja és majd 400Ft vámkezelési díjat is fizetni kell majd.
- De csókolom azt már befizettem online,
-hát azt ő nem tudja, de szerinte nem fogják kiadni mert fogja kérni az ablakban majd a kolléga úgy is.
Tehát a kb max 10x10-es csomagot futár hozza kocsival és a legtávolabbi raktárban vehetem át, a nagyobb csomagot ami el sem fér a postásnál, meg átvehetem a helyi postán, de fizessem duplán a vámkezelést.
Gondolom utóbbinál ha mutatom a számlát ki kell adniuk nem? -
azbest
félisten
Gyanítom levél valójában. Inkább a pénzkérés és adminisztráció miatt cseszik kivinni. Ha könyvelt küldemény és levélként volt feladva nemzetközi viszonyban, akkor ki kellene vigyék. Az már a posta dolga, hogy lóval vagy szekéren. Csak persze miért is tartanák be a saját szabályzatukat.
Ha nem könyvelt, hanem valamelyik u-s kezdető vagy prime, akkor a méret limit miatt nem hozzák ki (a nemzetközi postai egyezmények meg nem számítanak itthon nekik).
#11645Danex
ha fizetsz megint, akkor gondolom egy másik nyugtát vagy hasonlót kell adjanak. Ha más nem, akkor emailben be tudod küldeni panasztétellel együtt, hogy kétszer fizettették ki.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz azbest #11647 üzenetére
Ismerősök mondták, hogy igen... ez a process 2021-ben, hogy kifizetem online, majd személyesen is és írjak emailt, hogy amúgy kérném vissza a pénzem.
Kérdés viszont az, hogy ha én online nem fizetem ki, akkor ugye többet kell fizetnem, talán 700Ft. Viszont ha személyesen 400-at kérnek, akkor az azt jelenti, hogy ők tudják, hogy online kifizettem, mivel csak 400Ft-ot kérnek.
Ergo az bullshit, hogy ők nem látják, hogy kifizettem már és gyakorlatilag egy csalás az egész arra játszva, hogy az emberek nem mennek majd a pénzük után vagy elfelejtik. -
Elektrosokk
addikt
életemben először feladtam valamit utánvéttel, múlt hó 27. napján, másnap át is vették. Mivel készpénzt kértem vissza így lassabb, de még semmi hír... komolyan szánalom ez a magyar posta.
ja, mivel akkora összeg a postás nem tudja kifizetni, kihoz majd egy utalványt amivel én bemehetek...
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
myckie2
őstag
válasz Elektrosokk #11649 üzenetére
Utalás másnap megtörténik, legközelebb válaszd azt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- A Realme is elhagyja Németországot
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest