Új hozzászólás Aktív témák

  • byte-by

    tag

    válasz KB.Pifu #4143 üzenetére

    halo !

    a gépépítés tényleg jó.izgalmas meg minden.de egyvalami nincs : idő.gyakorolni se.

    én dolgoztam ilyen cégnek, fura volt, hogy néha lassan indult be egy-egy projekt, majd valahogy hirtelen nagyon sürgőssé vált és tegnapra kellett a gép.
    plusz a módosítások módosításának a módosítása ,mielőtt módosítanánk a módosításokat.
    sok plusz kérés, stb.

    sokszor egy termelő sor beépülő gépállomását csináltuk meg, azt például csak vasárnap lehetett installálni , de az éjszakás műszakra már termelnie kellett.
    vagy meglévő berendezést kellett bővíteni, átépíteni és erre csak szombat és vasárnap estig volt lehetőség.
    hányszor, de hányszor kértem csak 15 percet, hogy lássam mi történik , hogy dolgozik a gép amit módosítani, átépíteni, stb. szeretnénk.vagy bujkáltam a dolgozók között, lábuk alatt.legjobb barátom a szünet volt, amikor a dolgozók kimentek 10-15 percre.

    volt olyan vasárnap, hogy épp végeztünk egy géppel, beépítettük a sorba.jó is lett.
    egy másik gépet egy másik cég bővített két plusz munkahengerrel.de sem elektromos embert , sem PLC-s embert nem hoztak magukkal. kicsit elbeszéltek egymás mellett a megrendelővel.
    már csak én voltam ott tőlünk, este 8 óra volt.akkor jött oda a helyi supervisor és megkérdezte be tudnám -e kötni a másik cég által beszerelt plusz alkatrészeket, illetve módosítanám-e a programot.de 22 órakor jön az első műszak, szóval működnie kellene.

    az elektromos kollégát visszahívtam, mert igy már sok volt, vissza is jött és bekötötte az érzékelőket és a szelepeket, amíg én rájöttem mit is akar a gép csinálni, és átírtam a programot és a HMI-t, nem volt vészes.
    22-re nem de 22:30-ra működött.én szerettem ezt csinálni, kár , hogy már nincs.

    egyébként pl. (egy) japán érdekeltségű cégnél a biztonsági relé nem kötelező.saját elvárásai vannak, de azok ultra szigorúak. Master relé kell, de ez bármilyen lehet duplikálva. persze náluk más a leány fekvése: NPN logika, pozitív sarok földelés, 100-200v-os hálózatok, stb. persze a Master itt is hardveres kizárás, de nem kell biztonsági relé.

    byte

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák